Adrian_789

Membru
 • Content Count

  47
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  4

Adrian_789 last won the day on March 17

Adrian_789 had the most liked content!

Community Reputation

54 Excellent

About Adrian_789

 • Rank
  Newbie

Profile Fields

 • Localitate
  Piatra Neamț

Recent Profile Visitors

455 profile views
 1. Adrian_789

  Adaug și eu o nemulțumire ( personală). La fel ca și în anii trecuți, Turul României nu trece prin regiunile Bucovina, Moldova, Banat, sau Dobrogea. Adică,mai pe scurt, Turul ”României” e de fapt un Tur al Sibiului care trece și prin Maramureș, și București.
 2. Adrian_789

  lasă că îi împrumut eu o electrică și ține pasu cu dvs.
 3. Adrian_789

  Sincer,eu sper că da. Arată foarte bine băiatu ăsta, il tine pe Roglic la +2 minute de vreo 7 etape, un fel de Jonas cu Pogi in TdF
 4. Adrian_789

  Săptamâna a 3-a din Turul Franței 2022 rezumată într-o singură poză
 5. Adrian_789

  Conceptul ” L'Étape by Tour de France ” ajunge și în România, prima cursă de acest fel fiind găzduită de capitala București, în data de 28 august 2022. Citez din prezentarea oficială a evenimentului: ”Turul Franței este cea mai renumită cursă de ciclism din lume dedicată profesioniștilor și urmărită în fiecare an cu pasiune de milioane de fani. Evenimentul sportiv devenit legendă a debutat în 1903, iar conceptul L'Étape by Tour de France s-a născut în mod natural din dorința de a da o șansă cicliștilor amatori de a descoperi această experiență unică în întreaga lume. De la cicliști cu experiență până la amatori și pasionați, cu toții pot concura începând cu 2022 și în România, pe una dintre cursele de 85 km, 42 km sau 14 km, pentru a obține celebrul tricou galben, simbol al victoriei, excelenței, pasiunii și determinării. Cursele vor avea loc pe 28 august și vor marca pe traseu locuri iconice ale Bucureștiului, capitală europeană cunoscută și sub numele de Micul Paris. Competiția, ce va avea ca punct de start Piața Constituției, va oferi numeroase surprize atât participanților, cât și susținătorilor, și turiștilor. Vei descoperi puncte de atracție ce emană istorie: Arcul de Triumf, clădirea Primăriei Municipiului București, Palatul Parlamentului, Casa Armatei, Ateneul Român, Palatul C.E.C. etc L’Étape Romania face parte din seria sportivă oficială TOUR DE FRANCE, concepută pentru a-ți oferi emoția participării în Tour de France, în cele mai frumoase locuri din lume,și prezintă următoarele particularități: - Trasee închise realizate de experți Tour de France - Nivel ridicat de siguranță și asistență - Sistem de cronometraj și clasamente generale - Ceremonie de premiere oficială cu tricourile campionilor Tour de France Traseele disponibile: * THE RACE 85 km (2 x loop 42 km) * THE RIDE 42 km (1 x loop 42 km) * CITY ADVENTURE 14 km Mai multe informații, pe site-ul oficial al evenimentului : https://romania.letapebytourdefrance.com/
 6. Adrian_789

  Se pare ca danezul si-a cam adjudecat tricoul galben (si pe cel cu buline, probabil), meritat. Senzational omul ( si pe catarari si pe coborari), si mai interesanta e povestea lui, e clar ca este un talent innascut. Si un baiat de nota 10, merita tot respectul pentru gestul de azi, cand l-a asteptat pe Tadej dupa ce acesta cazuse. Cat despre Pogacar, palaria jos. O sa-mi ramana in memorie atacurile lui indraznete din Pirinei, cat si victoria de etapa de ieri. Plus ca tricoul alb chiar il prinde bine (serios) De-abia astept sa inceapa Vuelta, la care Pogacar a anuntat inca de la inceputul anului ca va participa. Nu-l vad prea bine pe Roglic, cred ca Tadej si-a invatat lectia dupa etapa 11 P.s: cred ca si Vuelta ar merita un topic, se pare ca tot mai suntem cativa pe site care avem microbul curselor in sange
 7. Adrian_789

  se pare ca merg mai bine cand sunt mai puțini Sa speram ca azi o sa vedem o etapa cel putin la fel de spectaculoasa ca cea de ieri, si poate si niste schimbari (mai semnificative decat cele de ieri) in clasamentul pentru tricoul galben
 8. Adrian_789

  Iata ca si Jonas a cam ramas fara ajutoare acum in Pirinei oare reuseste Pogacar sa isi ia inapoi tricoul galben?
 9. Adrian_789

  Eu cred că Turul e cam gata. În momentul de față Jumbo are o echipă senzațională, fata de saracul Pogacar care il mai are doar pe Majka ca ajutor de nadejde , restu sunt pe la finalul clasamentului general. Totusi, avem un remarcat pe ziua de ieri, Pidcock. Eu zic ca are sanse mari la tricoul galben la anul daca INEOS il face ciclist principal. Are picioare bune, si o doza de nebunie pe care oricare mare ciclist trebuie sa o aiba.
 10. Eu folosesc Komoot,isi face bine treaba
 11. Adrian_789

  Salut! Da, este un grup ” Cozla Bike ” ( sau Bike Trip, denumire sub care îi găsești pe rețelele sociale ) care organizează ture prin zona județului nostru și prin județele vecine. Poți lua legătura cu ei pe Instagram sau pe Messenger, răspund destul de repede.
 12. @FB_Rider Cum ai zis și tu, FIN De la superbele drumuri prin creierii munților, din Bosnia și Herțegovina ; măreții Alpi ; arida Spanie ; maiestuoasa Franță , prietena cicliștilor ; până la impunătorii Carpați din Slovacia, toate au alcătuit la un loc una din cele mai frumoase povestirii de tură de pe acest forum. Mulțumesc mult pentru răspunsurile la întrebări și aștept cu nerăbdare povestirile viitoarelor călătorii pe 2 roți P.S : Am găsit accidental pe net, ieri , o imagine care reprezenta o graniță terestră dintre Spania și Portugalia, și mi-am amintit de ce ziceai tu în legătură cu lățimea și calitatea drumului despre Spania, respectiv Portugalia P.S.S : Nu cred că sunt singurul care ar viziona cu delectație o variantă transpusă pe marile ecrane a acestei minunate cronici . Și nu în ultimul rând, Sărbători Pascale fericite !
 13. am observat panoul solar de care ne ziceai la inceputul topicului , ai putea sa ne povesteti putin despre el ? ( de exemplu: cam cat il lasai la soare ( ” la incarcat” , cam cate de eficient a fost din punctul tau de vedere etc. )
 14. Adrian_789

  ____________________________________________________________________________________________________________________ DJ 156D continuă până în centrul cătunului Poieni.Din această zonă drumul județean se sfârșește, dar călătoria poate fi continuată cu bicicleta sau pe jos, existând mai multe poteci care duc în zona Poienii Murgoci, vestită pentru paltinii seculari. Apoi, prin pădure, se poate ajunge până aproape de Piatra Neamţ, Tarcău sau chiar Tazlău. Noi ne-am întors până când am ajuns la intersecția din zona indicatorului de intrare în comună , unde am virat pe drumul din stânga, de aceasta data, adica pe DJ 156E. Indicatorul se află într-o stare nu tocmai decentă. Aşezat între dealuri împădurite, ce-l apără ca o fortăreaţă vie, satul Luminiș e de o frumuseţe aparte, aşa cum sugerează şi numele. Şi aici, ca şi la Piatra Şoimului, istoria aşezării e indisolubil legată de o legendă foarte prezentă şi astăzi în rândul localnicilor. Se spune că nişte drumeţi, poposind pe vremuri pe aceste locuri, au pierdut o iapă, un cal şi un mânz. Cum animalele erau istovite de foame şi de drum, au alergat după păşune. Şi fiind codri deşi pe acele meleaguri, animalele s-au rătăcit în căutarea hranei. După multă trudă şi căutare au fost găsite: calul pe un pârâu care a primit numele „Calul“ şi care a dat ulterior şi numele aşezării ce s-a format, iar iapa pe un pârâu care i-a luat numele mai apoi, ca şi satul ce s-a format. Acest sat, Iapa, poartă, din 1966, denumirea de Luminiş. Mai multe informații despre sat și despre biserica de lemn declarată monument istoric aici . ” Căluțul ” pe care am făcut acest traseu. Un Bulls CL 400 COMP, foarte fiabil, care din păcate a devenit între timp prea mic pentru mine. O grămadă de amintiri mă leagă de această bicicleta, pe care pot să zic că am învățat ” arta ciclismului ”, în cei 4 ani cât l-am avut. Practic pot să zic că mi-am făcut ”debutul” în trafic ( la 14 ani) alături de Fulgerică Fulgerică (VA URMA)