Adrian_789

Membru
 • Content Count

  37
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  4

Adrian_789 last won the day on March 17

Adrian_789 had the most liked content!

Community Reputation

45 Excellent

About Adrian_789

Profile Fields

 • Localitate
  Piatra Neamț

Recent Profile Visitors

350 profile views
 1. Adrian_789

  Salut! Da, este un grup ” Cozla Bike ” ( sau Bike Trip, denumire sub care îi găsești pe rețelele sociale ) care organizează ture prin zona județului nostru și prin județele vecine. Poți lua legătura cu ei pe Instagram sau pe Messenger, răspund destul de repede.
 2. @FB_Rider Cum ai zis și tu, FIN De la superbele drumuri prin creierii munților, din Bosnia și Herțegovina ; măreții Alpi ; arida Spanie ; maiestuoasa Franță , prietena cicliștilor ; până la impunătorii Carpați din Slovacia, toate au alcătuit la un loc una din cele mai frumoase povestirii de tură de pe acest forum. Mulțumesc mult pentru răspunsurile la întrebări și aștept cu nerăbdare povestirile viitoarelor călătorii pe 2 roți P.S : Am găsit accidental pe net, ieri , o imagine care reprezenta o graniță terestră dintre Spania și Portugalia, și mi-am amintit de ce ziceai tu în legătură cu lățimea și calitatea drumului despre Spania, respectiv Portugalia P.S.S : Nu cred că sunt singurul care ar viziona cu delectație o variantă transpusă pe marile ecrane a acestei minunate cronici . Și nu în ultimul rând, Sărbători Pascale fericite !
 3. am observat panoul solar de care ne ziceai la inceputul topicului , ai putea sa ne povesteti putin despre el ? ( de exemplu: cam cat il lasai la soare ( ” la incarcat” , cam cate de eficient a fost din punctul tau de vedere etc. )
 4. Adrian_789

  ____________________________________________________________________________________________________________________ DJ 156D continuă până în centrul cătunului Poieni.Din această zonă drumul județean se sfârșește, dar călătoria poate fi continuată cu bicicleta sau pe jos, existând mai multe poteci care duc în zona Poienii Murgoci, vestită pentru paltinii seculari. Apoi, prin pădure, se poate ajunge până aproape de Piatra Neamţ, Tarcău sau chiar Tazlău. Noi ne-am întors până când am ajuns la intersecția din zona indicatorului de intrare în comună , unde am virat pe drumul din stânga, de aceasta data, adica pe DJ 156E. Indicatorul se află într-o stare nu tocmai decentă. Aşezat între dealuri împădurite, ce-l apără ca o fortăreaţă vie, satul Luminiș e de o frumuseţe aparte, aşa cum sugerează şi numele. Şi aici, ca şi la Piatra Şoimului, istoria aşezării e indisolubil legată de o legendă foarte prezentă şi astăzi în rândul localnicilor. Se spune că nişte drumeţi, poposind pe vremuri pe aceste locuri, au pierdut o iapă, un cal şi un mânz. Cum animalele erau istovite de foame şi de drum, au alergat după păşune. Şi fiind codri deşi pe acele meleaguri, animalele s-au rătăcit în căutarea hranei. După multă trudă şi căutare au fost găsite: calul pe un pârâu care a primit numele „Calul“ şi care a dat ulterior şi numele aşezării ce s-a format, iar iapa pe un pârâu care i-a luat numele mai apoi, ca şi satul ce s-a format. Acest sat, Iapa, poartă, din 1966, denumirea de Luminiş. Mai multe informații despre sat și despre biserica de lemn declarată monument istoric aici . ” Căluțul ” pe care am făcut acest traseu. Un Bulls CL 400 COMP, foarte fiabil, care din păcate a devenit între timp prea mic pentru mine. O grămadă de amintiri mă leagă de această bicicleta, pe care pot să zic că am învățat ” arta ciclismului ”, în cei 4 ani cât l-am avut. Practic pot să zic că mi-am făcut ”debutul” în trafic ( la 14 ani) alături de Fulgerică Fulgerică (VA URMA)
 5. Adrian_789

  ____________________________________________________________________________________________________________________ Deja se poate observa versantul împădurit al stâncii ”Piatra Șoimului” Râul Calu izvorăşte din munţii Viţioana Mare şi Murgociul ( Munții Tarcăului ). Iată că am ajuns la poalele Stâncii ”Piatra Șoimului”, un element-simbol al comunei. Citându-l pe dl. Mihai Dumitrescu, secretar al comunei Piatra Șoimului : ” stânca este un monument carstic, neclasificat, dar aflat sub protecţia administraţiei locale,fiind o protuberanţă dintr-un vechi lanţ muntos.Are pereţi abrupţi, aproape verticali, formaţi dintr-o gresie care se desface destul de uşor în bucăţi plate.” În partea superioară se află un perete stâncos, denumit ” Piscul Șoimului ”, denumirea provenind probabil din legendele acestei zone. Mai multe informații aici Câteva poze Din păcate, zona nu este exploatată, deși ar avea potențial turistic.Am înțeles de la localnici că există și o potecă ( nemarcată) care duce sus, la ”Piscul Șoimului”, de unde veți putea admira o panoramă asupra împrejurimilor ( Munții Tarcăului la nord, Lunca Bistriței la sud-est). În centrul imaginii de mai jos, la E de Stânca Șoimului este Dealul Calu, unde se află un sit arheologic. Biserica satului Poieni ( cătun al comunei Piatra-Șoimului ). Mai multe informații despre biserică, aici Un ghid online al zonei, însoțit de imagini, poate fi accesat apăsând aici . (VA URMA)
 6. As avea două întrebari : prima,ce reprezintă tija alb-portcalie ( dintre bicicleta si indicatorul maro),si a doua, ce reprezinta indicatorul verde ( amplasat pe blocul de piatra,in dreapta imaginii).
 7. Asta ar fi un echivalent al drumului național la noi ? Vad ca pe wikipedia drumul e trecut ca si ”highway” , desi echivalentul autostrazii de la noi pentru spanioli ar fi ” autovía ” .
 8. Adrian_789

  @mchereja Suntour XCR 29 LO , 100mm travel completare: după spusele vânzătorului (am cumpărat bicicleta anul trecut prin primăvară), ultimul service general a fost făcut acum vreo 3 ani. Eu n-am mai apucat să-i fac un service de când am cumpărat-o.
 9. Adrian_789

  @pedale Mulțumesc mult pentru ajutor!
 10. Bună seara! După cum scrie și în subiectul topicului , am o mică problemă la brațul drept al furcii ( țin să menționez că momentan nu influențează prea mult calitatea suspensiei). De fiecare dată când ies la o tură off-road, brațul drept se murdărește foarte rapid în comparație cu cel stâng ( după părerea mea de mecanic amator novice, pare că este vaselină).Sunt necesare doar câteva hopuri și brațul drept se murdărește,în timp ce brațul stâng rămâne curat. Ceva păreri/ soluții ? Atașez o poză mai jos pentru o mai bună expunere. De-abia curățasem integral furca ( ambele brațe ) și după cum se vede doar brațul drept s-a murdărit.
 11. @FB_Rider Scuze că te deranjez cu o întrebare, dar as vrea sa stiu daca ai avut vreo problema cu urechile/presiunea din urechi pe coborîrile (mai abrupte) din Alpi ? Eu de exemplu am coborat in viteza joi saptamana trecuta vreo 7 km pe o panta de 6-8 % (bine, era si cam frig afara, eram si transpirat dupa urcare, doar cu casca in cap) si vreo 2-3 zile zici ca bubuia unu o tobă la urechile mele, cand la dreapta, cand la stanga, uneori chiar si la ambele deodata (mai ales in ziua urmatoare coboriri). Noroc ca mai aveam acasa niste picaturi pentru urechi si mi-a trecut dupa vreo 4 zile, sincer m-am cam speriat sa nu fi prins o raceala naspa. În fine, lasand vorbareala la o parte, ai vreun sfat pentru problema asta? Am inteles ca poti folosi vata sau dopuri, dar ma gandesc ca e cam riscant, ce faci intr-o situatie in care un sofer grabit si imprudent( vorbesc mai ales de soselele montane din Romania, unde unii soferii se cred la raliu, nu pe un drum public) te claxoneaza pentru a evita un accident imitent, si tu nu il auzi? În rest, foarte frumoase peisajele din Alpi.No comment.
 12. Adrian_789

  In urma recomandarilor voastre am ales un posibil model de cauciucuri ( sunt ok ? ) https://www.emag.ro/cauciuc-bicicleta-continental-29x2-0-double-fighter-iii-101239/pd/D4JTH7MBM/?X-Search-Id=f4643732ba349ecc7c44&X-Product-Id=75705473&X-Search-Page=1&X-Search-Position=0&X-Section=search&X-MB=0&X-Search-Action=view si inca ceva e ok daca pun camerele astea pe ele ? ( as prefera sa comand camerele odata cu cauciucurie) https://www.emag.ro/camera-bicicleta-kenda-29x1-9-2-3-a-v-15291902301av/pd/D7RP7ZBBM/?X-Search-Id=c941428935020236cebd&X-Product-Id=41634470&X-Search-Page=1&X-Search-Position=3&X-Section=search&X-MB=0&X-Search-Action=view
 13. Adrian_789

  Bună ziua ! As dori sa imi schimb cauciucurile de 28 x 1.50 cu unele de 29 x 2.10. Singura problema ar fi faptul ca nu stiu daca s-ar potrivi cu jantele,de asta am dorit sa va intreb si pe voi. Informatii despre janta Cauciucurile actuale
 14. Bună ziua! Nu știu dacă sunt pe topicul corect,dar aș vrea să semnalez o problemă.Azi pe la 11:30 cand am vrut sa intru de pe laptop pe site ( nu pe sectiunea forum ) ,am fost întâmpinat de următoarea eroare. Și de pe telefon e aceeași problemă. Totuși forumul nu pare afectat dacă intri de pe linkul aferent acestuia