Velkan

Membru
 • Content Count

  19
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by Velkan

 1. Velkan

  Comandă Bike24: 1. corrado 2. Niji 3. Trevizes 4. Velkan 5. ... Eu vreau aşa: - 1x suport Tacx Allure - silver T-6452; - 1x suport Tacx Allure - black T-6455; - 1x bidon Tacx Source - 750ml - Silence-Lotto; - 1x bidon Tacx Source - 750ml - Lampre-NGC. Mulţumesc.
 2. Velkan

  Fix zero. Pînă acum aveam legi permisive care nu se aplică, de acum încolo o să avem legi dure care nu se aplică. See me laughing. Faza cu tăiatul copacilor ar fi chiar amuzantă dacă n-ar fi tragică, pentru că reflectă indiferenţa şi amatorismul retarzilor care iau decizii în numele nostru.
 3. Velkan

  Eu prefer zona Tipografilor; mîine, dacă se poate.
 4. Velkan

  Eu prefer zona Tipografilor; mîine, dacă se poate.
 5. Velkan

  Se pare că nemţii ştie ce zice. :-SS
 6. Velkan

  Se pare că nemţii ştie ce zice. :-SS
 7. Velkan

  Nu sînt specialist şi nici măcar şofer, dar o maşină de F1 frînează de la 200 km/h la 0 în 65 m, şi de la 100 - în 17 m, deci personal mănînc Peugeot-ul care frînează în 15 m de la 180.
 8. Velkan

  Eu am dat un exemplu concret care încerca să explice frustrarea unora în trafic, despre care ziceai că te nedumereşte. Dacă o gîndeşti în termeni abstracţi, evident că nu e nici o legătură. Cînd am zis "unul cîte unul", m-am referit la faptul că fiecare trece cum îi vine. Dpmdv, nu e normal să te arunci pe trecere chiar cînd vine turma de maşini proaspăt plecată de la semafor pe toate trei benzile, şi să oprească dooj de inşi că vreau eu să-mi exercit dreptul fix în secunda aia, pe sistemul "ce trotuar mişto ar fi ăsta dacă n-ar fi atîtea maşini!". Doar o părere.
 9. Velkan

  Vorbiţi de parcă Bucureştiul ar fi un oraş funcţional, în care faci 10 minute dintr-o parte în alta şi te doare undeva că mai stai 20 de secunde să treacă nişte unii strada. Reality check: e ora şase, te întorci de la muncă, şi de două ore stai în coloană (nu ştiu de unde-i laitmotivul cu 60 km/h în Bucureşti); ai trecut cu greu de încă o intersecţie, şi dai peste o trecere nesemaforizată din faţa staţiei de metrou, unde traversează pietonii unul cîte unul, că ei aşa ştiu; şi pînă traversează ultimul, vine metroul următor. Îţi bagi sau nu-ţi bagi? Nu e ca şi cum pietonul e o specie aparte; tot de la Romînica e, şi dacă i se năzare lui acum că vrea să fie pe partea cealaltă, traversează, indiferent că e stradă cu şase benzi, fără zebră, şi tre' să oprească tramvaiul şi salvarea ca să-i facă loc.
 10. Velkan

  Moamă, ce de leviere. 8-) Şi eu la Bike24.
 11. Velkan

  Wharfedale Diamond 9.2 + NAD C 315BEE + Audigy SE (aici trebuia să fie un C 515BEE, dar strîng bani de cursieră 8-)).
 12. Velkan

  Fallacy: Biased Sample. În traducere: dacă trîntesc o poză cu un gipan făcut zob nu se cheamă că am demonstrat că şoferii de gipan sînt nişte dobitoci iresponsabili.
 13. Velkan

  Ideea fiind...?
 14. Velkan

  Mă, voi citiţi şi posturile de deasupra, sau zice fiecare ce are de zis şi gata?
 15. Velkan

  Nu e nici o diferenţă practică între deloc şi inutilizabil.
 16. Velkan

  Locul de joacă al copiilor e pe aleile parcurilor? ;) Oricum, bine că ne-a clarificat Dragoş problema, că noi, dobitoci cum sîntem, nu ştiam. Sper să se facă şi o serie de dezbateri pe tema asta, să vedem cît mai e metrul de pistă şi cît de greu e de făcut. Pe urmă să promită Oprescu în direct o pistă suspendată între Tineretului şi Victoriei, după care să stea cîţiva ani să contracteze diverse firme care s-o facă. Bullshit... Mie mi se pare fascinantă asta: Specimenele astea ar trebui împuşcate fără comentarii. PS: Înţeleg că tipa care a scris primul articol s-a vrut ironică, dar dacă nu cunoşti situaţia, zău de nu-l iei pe bune.
 17. Velkan

  Poliţia nu are nevoie de "cît mai multe reclamaţii" ca să poată acţiona, starea de meltean zgomotos fiind reglementată de Codul rutier; poliţia trebuie doar să îşi mute fundurile de la linia continuă, la locurile preferate (presupun că sînt cîteva bulevarde, că n-o fi nici Clujul Laguna Seca) ale dobitocilor care fac gălăgie, ceea ce evident că e prea complicat pentru ei. "Cît mai multe reclamaţii", combinate cu apatia autorităţilor nu vor duce decît la interziceri, cum se discuta şi pentru Bucureşti anul trecut, şi şi mai multe abuzuri.
 18. Velkan

  Regulamentul de aplicare a Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 195/2002, cap. V, secţiunea a 4-a, art. 161, (1), k). Iar dacă am citi în acelaşi Cod rutier care e viteza maximă admisă pentru zonele pietonale, nu ar mai părea aşa ciudată interzicerea bicicletelor în parcuri. Mai ales că la noi nu există limitarea dată de bunul simţ. Evident că legea e gîndită pentru un oraş funcţional, în care biciclitul pe carosabil nu e sport extrem. Trevizes are dreptate, fiecare se gîndeşte la interesul propriu - şoferii parchează pe pistele de biclă, motoriştii se dau cu 260 pe şosea, bicicliştii se dau prin parcuri şi pe trotuare, şi toţi se scuză la fel: păi dacă n-am parcare/circuit/pistă de bicle?, dar mereu e mai vinovat celălalt.
 19. Velkan

  Am întrebat de Cross Pro la magazinul de pe Moşilor acu' două ore, şi cică nu-l au. :- Partea bună e că nu-i cu mult mai scump ca afară. PS: Bine v-am găsit! :)