akebono

Members
 • Content count

  1,387
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  16

akebono last won the day on November 12

akebono had the most liked content!

Community Reputation

602 Excellent

About akebono

 • Rank
  Membru
 • Birthday 05/21/1977

Informații personale

 • Sexul
  Masculin
 • Arii de interes
  Ciclism, Culturism, Powerlifting.
 • Biciclete
  Giant Trance, Kuota Kharma Evo, NoName Orbea Avant
 • Localitate
  Brasov
 1. Si te tine o viata ... daca nu traiesti mult :). Eu nu am observat nici o diferenta intre Blackchilli si Pacestar nici ca si priza si nici ca si uzura. Daca mergi sub 1kkm pe an probabil cauciucurile vor trebui schimbate oricum inainte sa fie tocite. In trei ani sunt pline de fisuri.
 2. De-as avea o curte de 15km lungime ... tare bine ar fi ;). As da mile de la mine ....
 3. Legat de antrenamente de forta, ar fi bine sa le vezi separat de ciclism ca un bun necesar mai ales pentru barbati dupa o anumita varsta. Ar trebui facute in permanenta pe parcusul anului, macar ceva gen 5x5 de 3 ori pe saptamana daca nu vrei mai mult.
 4. Practic tija de sa a fost bagata in cadru doar pana la adancimea la care a aparut fisura respectiva? Din imagini asa reiese. Tijele au o adancime minima de insertie de 10-11cm, figurata pe acestea. Practic trebuie ca tija de sa sa depaseaza zona de imbinare cu tubul superior. Cum ti-au spus colegii ti-ar trebui un cadru mai mare, ceva gen 17-18" si nu doar din cauza tijei dar din punctul de vedere ar mai multor dimensiuni. In cazul de fata, cadrul s-a fisurat din cauza unei folosiri incorecte.
 5. Desi este cam devreme, hai noroc! :). Referitor la zalele rapide, eu am refolosit orice tip de za, KMC, Sram, Connex fara sa tin cont daca producatorul specifica single use sau nu. SRAM-ul se demonteaza mai greu insa se poate refolosi. Cred ca acum un SRAM am pe MTB si probabil am dat lantul jos de mai bine de 8 ori in 1000+ km. Ah, si este za de 10v pe lant de 11v :).
 6. Says who? Este mult mai important sa folosesti ceva ce functioneaza pentru tine din toate punctele de vedere ;).
 7. Eu toate lanturile mi le-am curatat cu motorina, chiar daca nu este environmentally friendly, cantitatea folosita este foarte mica. 1L de motorina imi ajunge cateva luni, exact cat fac cu masina 10km in traficul de oras. Eu folosesc un borcan de iaurt de 1l, lantul sta ghem pe fundul borcanului, pun cam 100ml de motorina si-l agit bine, scot, sterg cu o carpa, las la uscat, montez si apoi ulei de cutie de viteze direct pe el, chiar daca mai exista si urme de motorina.
 8. Cu taiatul din filet este cu cantec daca nu esti dibaci. Trebuie alezat cu o pila dupa taietura pentru inceputul filetului pentru ca filiera respectiva nu stiu unde se poate gasi. Referitor la distantiere ... cat de necesar este tubul de plastic din monobloc? Stiu ca are rol de etansare insa stim cu totii cat de buna treaba au facut cu hollowtec 2, cu sau fara tub nu cred ca va face diferenta.
 9. Pai se gandeste pentru ca tine de fiecare daca vrea sa iasa aproape in chiloti (lycra) sau sa-si ia ceva peste sa nu arate chiar maximal adaptat bicicletei la o bere pe terasa la finalul turei. In plus lenjeria cu bazon nu o gasesti peste tot si review-uri sunt si mai putine, asadar combinatia de lycra cu pantalori baggy poate fi una de succes. Eu n-as fi asa de radical, sunt articole vestimentare si gusturile difera.
 10. Ai tinut sa pui spacer alb sub capacul auriu: #sepoatemaibine #celenegrearatabine #bravo Lipseste ceva special care sa o faca a ta, un sticker mic, discret pe unul din bratele furcii. #ampusieupozecubikeulnousinuatispusnimic #afurisitilor
 11. Exista o metoda insa este riscanta si depinde mult de mana celui care o face ea necesitand incalzire care se poate face fie cu lampa sau cu sudura electrica. Eu nu o recomand, dar depinde de tine cat esti de hotarat. WD-40-ul nu este cel mai bun degripant, este ceva hobby si oarecum universal in gospodarie motiv pentru care exista si un grad foarte mare de confuzie asupra utilizarii lui.
 12. Cum ti-a spus si @otsdr nu mai posta link-uri catre albume securizate. Urca poza pe un site de gazduire imagini gen postimage, imgur, .... Eu il folosesc pe primul si toata operatiunea o fac direct de pe telefon.