akebono

Membru
 • Content Count

  1,636
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  40

Everything posted by akebono

 1. Ma rog, este parerea ta. Eu unul gasesc cadrele Canyon ca fiind unele dintre cele mai estetice FS-uri. Si daca te uiti bine, nu este deloc sudura mai nou, a fost candva o bucsa sudata, dar acum montantii sunt frumos integrati prin formarea tubului. Am avut un Nerve F8 si l-am rupt sub acea prindere, dar au mai evoluat si ei. Au fost multe cadre rupte la ei in 2010, ti-l inlocuiau daca aveai factura originala, SH nici nu discuta. @mchereja, amplasarea shock-ului nu are nici o treaba cu tipul suspensiei. Poate ai putea sa citesti aici: https://blisterreview.com/recommended/suspension-101-designs. Eu am avut pana acum doua four-bar, horst-link. Acum am Maestro, care este superioara, dar nu perfecta.
 2. Ambele au un sistem 4-bar (si variante), un sistem basic fara prea multe pretentii. Depind mult de tuning-ul shock-ului si de cat de potrivit este pentru greutatea ta, altfel vor fi ineficiente la pedalat. Rockrider-ul are pivotul destul de sus, asa cum apare in poze, s-ar putea sa fie eficient la pedalat cu un usor kick-back mai pronuntat.
 3. Multumesc, ne-a plouat pe drum de ne-a inebunit, dar odata ajunsi, avem vreme buna:
 4. akebono

  Nu si nu vad sensul. De RRon sunt multumit pe spate, dar acolo lucrurile stau altfel. Pe fata sunt sigur ca as fi mai dezamagit de el decat de NN ;). Ar trebui sa facem un split de topic ... stiu ca eu am initiat discutia aceasta, dar este offtopic :(.
 5. akebono

  Nu prea stiu ce sa-ti raspund. Exista varianta veche de NN cu pattern-ul respectiv. 2.6" a avut de la inceput pattern-ul nou. Ulterior au introdus Addix, care eu nu-l am, dar am modelul de top de la vremea respectiva, cu toate alifiile momentului.
 6. akebono

  Multumesc, si tie! Bagi wurzeltrail?
 7. akebono

  In 14.08 ar trebui sa fiu acolo.
 8. akebono

  NN-ul nu este deloc predictibil, si eu nu ma dau chiar stil Enduro, am doi copii acasa. Cel putin pe sol care nu este bine legat, gen noroi, pietris, nisip, scapa in lateral foarte usor. Eu le am pe jante de 30mm si in general merg cu 1.3-1.5 bar pe fata. Este cumplita senzatia aceea de alunecare in lateral chiar daca nu inseamna ca vei si cadea. Si cand spun alunecare nu este vorba de deformarea talonului, chiar se duce ... la modul ca trebuie sa "smulg" ghidonul si sa repun roata mai in lateral, unde ar fi trebuit sa stea. Evident nu-mi iese asta mereu :(, vezi ultima mea poza de la tura de azi. In cazul meu este un NN cu de toate (Evo, Snake, mai putin Addix, Pacestar). Sunt mai multumit de Rocket ron-ul de pe spate decat de NN. Pentru Saalbach o sa merg cu DHF si Rocket Ron, o combinatie atipica, dar acolo am nevoie de priza buna pe fata si de un cauciuc usor de pedalat pe pantele alea sinistre.
 9. akebono

  Ei nu este la moda 27.5. Doar a aparut dupa 29 ;). Si un 27.5 cu 2.6" este aproape un 29 cu 2.25".
 10. akebono

  Da, este lenesa pe urcari. Sunt si grele anvelopele, n-ai ce face. Eu tocmai mi-am pus un Minion DHF de 2.6 pe fata. Are 970g, fata de Nobby Nic 790g. Ma astept sa-mi iasa ochii la Saalbach, dar nu mai am incredere in NN cel putin pe fata.
 11. akebono

  Excelenta, felicitari. Tare as fi curios sa stiu cum se simte fata de trance, este aproape identica ca si geometrie si suspensie. In cadrul ala iti intra 2.8", eu am 2.6" pe ea si este spatiu inca mult. Nu stiu cum o sa fie pike-ul, dar in fox intra linistit si un 3.0".
 12. A fost bine azi! Cu toate ca ...
 13. Felicitari pentru prima fotografie, superba!
 14. Un comentariu total lipsit de condescendenta si total neinteligent.
 15. Inca nu m-am recuperat complet dupa LIA, probabil nici cu operatie nu va fi la fel:
 16. akebono

  Tot prin jurul casei:
 17. akebono

  FD-m785 stie 14T, eu l-am avut cu 36-22 si a functionat, nu atat de fin ca si cu 36-24 cum am spus mai sus. Insa merge fara probleme.
 18. akebono

  Spre Crizbav.
 19. akebono

  Era doar o recomandare in ideea ca vrea performanta. 14T este cam maximul specificat pentru schimbatoarele fata 2x10. Eu am avut si 36/24 si 36/22, si ambele au mers, insa mi s-a parut mai dificil saltul de 14T. Si pentru ca acum are la dispozitie casete cu plaja mai mare, 12T s-ar putea sa fie suficient.