Mircea PF

Membru
 • Content Count

  1,114
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  76

Mircea PF last won the day on April 11

Mircea PF had the most liked content!

Community Reputation

2,508 Excellent

1 Follower

About Mircea PF

 • Rank
  Membru

Profile Fields

 • Localitate
  Cluj
 • Biciclete
  Focus Thunder, Cannondale Moto, Cube Stereo Hybrid
 • Ocupaţie
  arhitect si biciclist sau invers

Recent Profile Visitors

8,941 profile views
 1. Mircea PF

  Păi îți pui pe ghidon un ciclocomputer, telefon, tabletă sau laptop și dacă ai sub 30 km/h te amendează fiindcă nu ai voie să te uiți în ciclocomputer, telefon, tabletă sau laptop când mergi pe stradă (conform aceleiași legi).
 2. Coborând pe drumul Generalului, munții Gilăului:
 3. Mircea PF

  Nu-i neg utilitatea dar este urâtă și mult prea ”solidă” pentru funcțiunea conferită funcție de posibilitățile tehnice din ziua de azi, părerea mea!
 4. Mircea PF

  Tură spre nordul Clujului numai bună pentru cursiere cu asfalt ok în întregime: - traseu: Cluj-Chinteni-Deușu-Băbuțiu-Șoimeni-Vultureni-Ciumăfaia-Borșa-Giula-Satu Lung-Pădureni-Cluj - cca 67 km la care eu am adăugat 18 km până la sătucul Dorna prin Așchileu Mare - timpul înregistrat de mine: 5h și 50 minute (cu abaterea la Dorna cu tot și pauze de pozat și vizitat biserica din Așchileu ) - altitudine maximă 610 m, diferență de nivel cca 400 m - o singură urcare mai solicitantă, în sensul că este lungă, după Satul Lung până în Pădureni - de văzut pe drum în afară de peisajele vaste din vârful dealurilor: lișițele de pe lacul Chinteni, biserica de lemn din Așchileu Mare, biserica reformată de sec XVI din Ciumăfaia (o mică abatere la dreapta, se vede din drum dar eu am omis-o), palatul Banffy din Borșa, glimeele din Valea Fânațelor - traseul este evident nu trebuie evidențiat pe hartă -imagini de pe drum, aici: https://photos.google.com/share/AF1QipMTRRPCOx8OYsuzf_Qwbojq30JpOyuP0XvFYPBUz1vi1dRegN6NQl3Pwqk8eblZuQ?key=Q0VseWU2alB5V0tkUVRhWDFTOUotSFVKWlduTFFR
 5. Mircea PF

  Bine că ATV-urile, maşinile 4x4, tractoarele şi camioanele (cu lemne) nu lasă urme!
 6. Marș de protest pentru agresarea pădurii Hoia cu drumuri și blocuri. Organizatorul amendat cu 4000 de lei de brava poliție română care la Constanța și la pârtiile de schi are orbul găinilor.
 7. Tot io că mă mănâncă pedalele: spre seară în Hoia.
 8. În poiana Pater din Făgetul Clujului.
 9. Când am sesizat primăria bocului că se construiesc 2 case în poiana Pater din pădurea Făget, având în PUG funcțiunea de zonă verde de agrement, numai bine i-am dat idei fiindcă după câțiva ani a aprobat acolo un cartier de blocuri care s-au și construit.
 10. Nu e prea complicat de priceput: au undeva pe ghidon un bumb pe care apeși când simți că-ți dai duhul și brusc pedalele devin mai ușoare!
 11. Eu am achiziţionat anul trecut un emtb fs Cube second pentru că simţeam că la deal nu mă mai prea trage motorul propriu. Avea deja la bord peste 6000 km parcurşi iar sfaturile de pe site-uri ziceau că la km aceia nu mai are mult şi-şi dă duhul. Dar io-s ardelean pricep mai greu şi uit mai repede aşa că tot l-am luat. Pot să-ţi spun că am mai făcut cu el 2000 km de atunci numai la munte şi sunt foarte mulţumit de asistenţa pe care mi-o oferă. Nu ştiu nici acum cât ţine bateria dar am făcut cu un " plin" 125 km cu 2370 m diferenţă de nivel cu menţiunea că asistenţa electrică am utilizat-o doar pe urcări. Menţionez că deşi pedalez demult nu sunt specialist în domeniu deci nu-ţi pot oferi sfaturi tehnice dar am intervenit doar ca să te încurajez în demers.
 12. Da, dacă sub zăpadă nu e gheaţă lucie!
 13. Mircea PF

  Încerc să resuscitez acest topic aflat probabil în izolare covidiană cu o tură nerecomandată celor întregi la minte: traseu de evitat la început de martie, chiar dacă în oraș e primăvară: Cluj-Florești-Gilău-Someșu Rece- Măguri Răcătău-Ghermănești-Bușești-Otelești-Muntele Rece-Gura Râștii-Someșu Rece-Gilău-Luna de Sus (evitare DN1)-Florești-Cluj 91 km (inclusiv prin oraș) parcurși de mine în 8 ore cu asistență electrică și împins pe urcarea de la Ghermănești la Otelești altitudine maximă 1433 m, diferență de nivel 1369 m (gps telefon) de evitat acuma pentru că sunt zone cu noroi din dungă în dungă, zone cu gheață și zone cu gheață sub zăpadă, obositoare la urcare și deosebit de periculoase la coborâre peisajele de pe traseu merită de admirat când o fi anotimpul potrivit imagini de pe traseu, aici: https://photos.google.com/share/AF1QipNe9w1L2lvjBEheJR2qHMzfWQGGtcz8XQyc5jsfgNTi_kenyTPJvLDqmbMDhP6kkg?key=TW9IbjhtdXVYZGVieHh6MFpvTXVQcklHTjFQODN3 traseul, aici: https://www.wikiloc.com/mountain-biking-trails/otelesti-muntii-gilaului-67101675
 14. Nerecomandat minorilor în mtb: împingând bicicleta electrică înspre cătunul Otelești (sub zăpada inocentă era pod de gheață).
 15. N-am putut să mă abțin de a lăsa urme pe zăpada proaspătă ( aici mi-a luat-o înainte un iepuraș).