Mircea PF

Membru
 • Content Count

  967
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  43

Mircea PF last won the day on June 15

Mircea PF had the most liked content!

Community Reputation

1,924 Excellent

About Mircea PF

 • Rank
  Membru

Profile Fields

 • Localitate
  Cluj
 • Biciclete
  Focus Thunder Cannondale Moto
 • Ocupaţie
  arhitect si biciclist sau invers

Recent Profile Visitors

7,753 profile views
 1. Mircea PF

  Sinistru!
 2. Mircea PF

  Cred că aia nu-i groapa de gunoi, aşa-şi "împodopesc" floreştenii drumul de pe malul Someşului. Io am avut proasta inspiraţie să duc nişte finlandezi pe digul Someşului până la giratoriul din Luna cu intenţia de a ocoli DN şi a le arăta lacul de acumulare dar ne-am "scăldat" privirile în gunoaie. Mi-a fost o ruşine fără cuvinte. Cu cea mai mare plăcere, traseele te (vă) aşteaptă!
 3. Urcând spre mănăstirea Muntele Rece din munţii Gilăului:
 4. Mircea PF

  Era o intervenţie atât de singulară că am şi uitat de ea. Oricum am înţeles că bucureştenii bombăne din pricina pistei respective. La mai multe!
 5. Mircea PF

  Oare când se va întâmpla şi la noi minunea asta?
 6. Mircea PF

  Am văzut poza. La ora 11 începeam urcuşul spre Dobrin deci eram departe de Someşul rece.
 7. Mircea PF

  Deşi a mai fost postată tura asta, merită reamintită pentru peisajele ei splendide. Este ceva mai lungă pentru cine nu are maşină şi mai scurtă pentru cine îşi lasă maşina la Gura Râştii: traseu: Cluj-Gilău-Someşu Rece-Gura Râştii-Măguri Răcătău- şaua Dobrin- vârful Buturii-Buşeşti-Balta-Doleşti-Muntele Rece-Gura Râştii-Gilău-Luna de Sus (pentru a evita un pic DN1)- Cluj cca 90 km parcurşi de mine în cca 9 ore cu pauze cu tot (da io-s mai bătrân şi pe alocuri am avut vânt de 25-40 km/h din faţă) altitudine maximă 1549 m (vârful Buturii), urcare pe verticală, 1480 m la capătul localităţii Măguri Răcătău se ia la stânga pe drumul forestier - este semn vizibil - 11 km ciclabili până în şaua din vârf din şaua Dobrin io am cotit un pic la dreapta până în cătunul Dobrin să văd cum arată sărbătoarea de sf. Petru şi Pavel a oamenilor din partea locului dar traseul urmat este pe drumul din stânga de la intersecţia din şa izvoare în cătunul de sub Dobrin, Doleşti, Muntele Rece spre vârful urcării drumul este presărat cu pietre aruncate pe drum ceea ce face pedalatul instabil; io am preferat să împing fiind şi obosit de la povara anilor coborârea de pe vârful Buturii este de asemenea cu pietre instabile, deci atenţie! despre ce se poate vedea pe traseu, câteva imagini aici: https://photos.app.goo.gl/BugVffRJdeumNJRF8
 8. Prin defileul Someşului Rece:
 9. Privind de la mănăstirea Muntele Rece (munţii Gilăului) spre sud.
 10. Mircea PF

  Io mă uit. Foarte fain traseu!
 11. Mircea PF

  Mulţumim, Jenő, pentru imagini şi trasee!
 12. Nişte zimţi de chei, aici de la cheile Turzii:
 13. Mircea PF

  ...adaug la postul anterior în rubrica drumuri neasfaltate: pasajul dintre Bonţida şi podul peste Gădălin (înainte de Jucu de Sus)- macadam pe care l-am omis din neatenţie.
 14. Mircea PF

  Mă bucur că l-am enervat pe @csuporj cu turele mele feroviare şi pe asfalt de a postat din nou ture adevărate de mtb. Şi ca să-l sâcâi şi mai tare () iată încă una, de data asta spre nord-estul Clujului, zonă mai puţin bântuită de biciclişti: traseu: Dej-Mănăstirea-Salatiu-Petreşti-Mintiu Gherlii-Nicula-Săcălaia-Sic-Bonţida-Jucu de Sus-Apahida-Cluj până în Dej cu CFR de 7:30 (7,20 lei biletul + 5 lei naş pentru bicicletă); neplăcut a fost că trenul a avut vagoane obişnuite (cel puţin când am fost io) în care e mai greu de pus bicicleta, deşi de la casă am fost asigurat că e "săgeată albastră" 80 km parcurşi în cca 8 ore, cu pauze şi vizite la obiective (în km şi timp intră şi ocolul făcut de mine pe dealurile Sicului) sunt doar 4 urcări: la mănăstirea Nicula (scurtă dar cu pante şi de 20%), la Sic (lejeră), între Sic şi Bonţida (lungă) şi la Jucu de Sus (lejeră); altitudine maximă 527 m, urcări cumulate 940 m drum cu asfalt, mai puţin: pasajul dintre Mintiu Gherlii şi asfaltul spre Nicula, care a început promiţător cu macadam dar s-a continuat cu şleauri înnoroiate din dungă în dungă (se poate merge prin Gherla pe asfalt) peste dealul Sic (început cu umplutură de piatră instabilă, apoi pământ, iarbă şi iar pământ) din vârful dealului Sic drumul coboară drept spre vale dar eu am ocolit pe culmea dealului evitând o turmă mare de oi dar nu mi-a părut rău fiindcă peisajul e fain traseu cu multe obiective de văzut: ruinele castelului Kornis din Mănăstirea şi castelul Banffy din Bonţida ; eu am ratat castelul Kemény din Jucu de Sus bisericile istorice din Mănăstirea, Mintiu Gherlii, Nicula, Sic complexul monahal Nicula lacul Ştiucilor de la Săcălaia rezervaţia naturală "stufărişurile de la Sic"(io n-am fost acuma acolo fiindcă le-am văzut altă dată) Alte imagini de pe traseu : https://photos.app.goo.gl/WkcYEX7qchQnGe3c8
 15. Când îţi vine să te arunci în verde : nu este imagine luată cu drona ci de pe coborârea din Mărişel spre Tarniţa (munţii Gilăului)! ps: am voie să pun aceeaşi imagine în 2 posturi diferite? (am făcut acest lucru gândundu-mă că nu toţi se uită la posturi regionale şi cum e periculos să gândeşti pe la noi, mai bine întreb).