Mircea PF

Membru
 • Content Count

  980
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  44

Mircea PF last won the day on September 9

Mircea PF had the most liked content!

Community Reputation

1,941 Excellent

About Mircea PF

 • Rank
  Membru

Profile Fields

 • Localitate
  Cluj
 • Biciclete
  Focus Thunder Cannondale Moto
 • Ocupaţie
  arhitect si biciclist sau invers

Recent Profile Visitors

7,788 profile views
 1. Am fost frustrat pentru că la startul Turului României de la Cluj au fost doar vreo 10 spectatori (întâmplători) deşi avem un campion mondial la mtb şi ciclişti cu victorii în marile tururi. Dar nu este de mirare când Pro (Becali) TV şi celelalte televiziuni dau ştiri numai despre marea echipă de fotbal de pe ultimele locuri cu zero rezultate internaţionale. De remarcat şi reclama - inexistentă - a localnicilor iar primarul Boc, mare amator de sport, a preferat să meargă la startul raliului femeilor decât la Turul României.
 2. Mircea PF

  Chiar n-ai văzut oi ? Ultima dată când am fost (e drept că mai demult) era o stână chiar în drum după releu.
 3. Pe valea Strâmbă ce coboară din Dângău Mic spre lacul Tarniţa (n-am mai ajuns la lac fiind întors din drum deoarece se vâna pe valea Râşca şi riscam să fiu confundat cu vânatul):
 4. Mircea PF

  Am găsit acest dispozitiv pe cărare în pădurea Făget, pe dunga roşie, între Mănăştur şi poiana Pater. Presupun că l-a pierdut vreun biciclist sau alergător deci dacă-l recunoaşte cineva sau a auzit că l-a pierdut vreun prieten să-mi lase mesaj aici pentru a-l înapoia. (nu este on topic dar aici cred că i s-ar putea cel mai bine da de urmă proprietarului).
 5. Iar am ratat o lună de pedalat prin munţi din motiv de stângă-n ghips (ar trebui să-mi fac abonament anual la urgenţă pentru miezul verii). Dacă ar sta şi stânga noastră politică în ghips măcar câteva zeci (sute?) de ani până ne mai vine mintea la cap...
 6. Mircea PF

  Eu am atentionat de mai multe ori oficialitatile, care declarativ mor de grija spatiilor verzi, privitor la constructiile din Faget si Situl Natura 2000 si fie mi s a raspuns cam cum am scris eu mai sus, fie nu mi s a raspuns deloc. Daca bine tin minte la o interpelare facuta mai demult privitoare la lucrarile de pe platoul de sub Peana s a raspuns ca este vorba despre o magistrala de alimentare cu apa a Salicii si nici un cuvant despre un cartier de locuinte individuale.
 7. Mircea PF

  Este fake news, conform primariei nu se construieste nimic in Faget iar magaoaiele de acolo fie sunt mici cabanute de vacanta fie nici nu exista de fapt!
 8. Mircea PF

  Cum de nu ne-am întâlnit niciodată? Cam ăsta-i şi traseul meu standard în Hoia fără partea de Mănăştur şi Cetăţuie, că io vin de pe Horea şi merg încolo prin parc şi Tăietura Turcului. Dar e o idee bună să urc pe Cetăţuie.
 9. Vârful Bătrâna, munţii Gilăului, Apuseni:
 10. Mircea PF

  Şi mie îmi pare rău fiindcă ratez 4 săptămâni bune de mtb dar mi-am făcut-o cu mâna mea, cum se spune ! Mulţumesc pentru urare.
 11. Mircea PF

  O tură postată deunăzi şi de @csuporj dar care merită evidenţiată pentru splendidele peisaje pe care le oferă: până pe vârful Bătrâna din munţii Gilăului. traseu: Cluj-Gilău-Someşu Rece-Gura Râştii-Muntele Rece- Dodeşti-culmea Păltinei-vârful Bătrâna-Arsuri-Gura Râştii-Someşu Rece-Gilău-Luna (deviere pentru evitarea parţială a DN)-Cluj pentru cei cu maşină recomand pornirea de la Gura Râştii 74 km din Cluj şi înapoi timpul parcurs de mine (cca 9 ore) este irelevant deoarece am căzut la începutul coborârii de pe Bătrâna şi a trebuit să împing bicicleta până la valea Bârlogului) dar eu fac cca 10 km/h cu pauze cu tot deci mai mult de 7 ore nu ar trebui să dureze parcurgerea traseului traseul diferă de al lui @csuporj prin faptul că eu am urcat de la Gura Râştii pe valea Râşca Mare nu pe valea Bârlogului din Uzina (pe acolo am coborât) dificultatea aş zice că este medie, eu am împins în sus cca 600m prin Dodeşti până pe culmea Păltinei şi încă 100m înainte de Bătrâna (fiindcă am ratat drumul/cărare care urcă pe prima culme- se vede vag pe Google) dar eu am peste 60 de ani în jos vă recomand să mergeţi pe lângă bicicletă de pe Bătrâna până în Arsuri fiindcă panta e foarte mare (30%) şi cărarea (greu de găsit la început) este cu şleauri şi pietriş instabil; eu nu am urmat propriul meu sfat înţelept şi am zburat peste ghidon cu consecinţe ghipsate la mână în rest, exceptând câteva porţiuni cu şleauri şi pietre instabile, drumul este ok de mers pe bicicletă izvoare sunt în Muntele Rece şi Arsuri (nu ştiu să le pun pe vikiloc) nu am întâlnit nici o turmă de oi peisajele sunt superbe imagini de pe traseu aici: https://photos.app.goo.gl/eN6N5zvGCKRzDFTn9 traseul aici: https://www.wikiloc.com/mountain-biking-trails/varful-batrana-muntii-gilaului-39004242
 12. Mircea PF

  Pe valea Râşca Mare şi eu împing în dreptul casei singuratice dintre Doleşti şi Balta iar Rosetti l-am urcat o singură dată pe bicicletă când eram mai tânăr (acum 5 ani ) dar am crezut că-mi dau duhul.
 13. Mircea PF

  ...cu str. Rosetti la coborâre pentru amatori.
 14. Mircea PF

  Sinistru!
 15. Mircea PF

  Cred că aia nu-i groapa de gunoi, aşa-şi "împodopesc" floreştenii drumul de pe malul Someşului. Io am avut proasta inspiraţie să duc nişte finlandezi pe digul Someşului până la giratoriul din Luna cu intenţia de a ocoli DN şi a le arăta lacul de acumulare dar ne-am "scăldat" privirile în gunoaie. Mi-a fost o ruşine fără cuvinte. Cu cea mai mare plăcere, traseele te (vă) aşteaptă!