Mircea PF

Membru
 • Content Count

  1,264
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  136

Mircea PF last won the day on November 27

Mircea PF had the most liked content!

Community Reputation

3,078 Excellent

1 Follower

About Mircea PF

 • Rank
  Membru

Profile Fields

 • Localitate
  Cluj
 • Biciclete
  Focus Thunder, Cannondale Moto, Cube Stereo Hybrid
 • Ocupaţie
  arhitect si biciclist sau invers

Recent Profile Visitors

10,997 profile views
 1. O fi corect dar sună ca dracu' dublarea prepoziției. Oricum important este să urci.
 2. Urcând pe drumul Generalului în căutarea zăpezii:
 3. Între vârfulrile Târtova și Testieșu din munții Gilăului (17 km de Cluj):
 4. Mircea PF

  Topicul ăsta o muritu sau un pic s-o hodinitu? Trezirea cu o tură de toamnă foarte faină: traseu: Cluj-ocolitoarea nord-baraj Florești-mal lac de acumulare-Gilău-Someșul Rece-Gura Râștii-Muntele Rece-Dâmbul Bisericii (cătun Râșca)-Ghiuri-șaua Testieșu-Testieșu-mănăstirea Muntele Rece-Gura Râștii- Someșul Rece-Luna de Sus-mal lac de acumulare Florești-baraj Florești-Cluj cca 90 km (inclusiv cei 10 prin oraș) parcurși de mine în cca 8 ore (cu asistență electrică pe urcări) cei cu mașini pot face tura de la Gura Rîștii altitudine maximă 1302 m, diferență de nivel 1347 m (gps telefon) drumuri cu de toate: asfalt, macadam, pământ, iarbă, frunze lungimea și cele câteva urcări solicitante de pe parcurs mă determină să recomand tura celor mai antrenați pentru cei care fac traseul ca mine în noiembrie și pleacă după ora 9, atenție că pe la ora 16 soarele începe să apună și la ora 17 e întuneric ! peisaje magnifice pe traseu izvoare în Muntele Rece-, Ghiuri-, la mănăstirea Muntele Rece, pe coborârea spre Gura Râștii imagini de pe traseu, aici : https://photos.google.com/share/AF1QipOHODZKgLJSW8v2o_W0u_FJMSNBQ0ub2nugfDJnys6EV_8tDHXkFkRjnx21JqZs8Q?key=cEU2YUlqaTVvQXJxcTk3OHc3TFI3Yl9KU3lyQ0ZB traseull, aici: https://www.wikiloc.com/mountain-biking-trails/dambul-bisericii-testiesu-119009212
 5. Prin localitatea Dealu Mare, pe stânga defileului Someșului Cald: Coborând din Lăpuștești spre Mărișel Uzină: Așezarea Rusești de pe Someșul Cald:
 6. Pe Drumul Generalului: Pe muntele Ijar: Coborând spre Pape:
 7. Prin cătunul Păltinei din munții Gilăului:
 8. Mircea PF

  Accesul pe platoul vârfului Guguroaia dinspre drumul asfaltat Stolna-Someșul Rece (sau invers) s-a închis cu o barieră și șanț pe motiv de proprietate privată. Nu știu dacă și dinspre drumul forestier prin pădurea Orașului care începe de sub autostradă dar oricum dacă se face traseul de aici nu mai ai cum să ieși în asfaltul anterior fără a încălca respectiva proprietate.
 9. Privind din cătunul Oțelești spre valea Someșului Rece și masivul Vlădeasa.
 10. Mircea PF

  Veste bună : s-a activat izvorul de la mănăstirea Muntele Rece!
 11. Mircea PF

  DJ 109 A de la Vultureni la Panticeu și până în vârful dealului de la Căprioara este în lucru: porțiuni decapate, porțiuni cu macadam sau pietriș compactat, mult praf, utilaje care-l blochează. Drumul de-a lungul Someșului Cald 107P de la coada lacului Someșul Cald la Mărișel este de asemenea în lucru pe porțiuni.
 12. Lacul de acumulare Fântânele-Beliș văzut din apropierea Crucii Iancului.
 13. Mircea PF

  Am observat în clipul respectiv că nici una dintre bicicletele parcate nu are disc de frână pe roata faţă. Am subliniat acest aspect deoarece am întâlnit sisteme de parcare biciclete în care, din cauza discului de frână, roata faţă nu intra între barele de captare.