baudolino

Membru
 • Content Count

  186
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

9 Neutral

About baudolino

 • Rank
  Membru Senior
 1. baudolino

  @goitta anul trecut s-a platit 15 RON/om, taxa de participare, si au venit 200 de oameni; anul asta trebuia sa se plateasca 150 RON (las la o parte cazarea), si probabil nu au fost prea multi doritori; ti se pare ciudat?
 2. baudolino

  ce mai misto-uri la adresa unora care indraznesc sa-si spuna parerea...o sa o fac si eu: mi se pare exagerat de scump (si nu, n-am nevoie de banii altora, de cheta s.a); anul trecut am dat ~100RON pe cazare, masa la hotel + transport in Bucuresti, la asta s-a mai adaugat masa pe drum; de la 150 RON la 300 (pt un tricou, o "diploma de participare"), e prea mult; o sa spun "pas".
 3. baudolino

  Multumesc mult.
 4. Salutare, as vrea sa fac o tura de o zi pe la Curtea de Arges si am nevoie de niste informatii. Planul meu ar fi sa plec din Bucuresti, cu trenul pana la CdA, de acolo merg pana la Vidraru si sa ma intorc in Pitesti; in total sunt vreo 100 km. In primul rand, as vrea sa stiu daca pot sa transport bicicleta cu acceleratul de 07:20 (din Gara de Nord). Daca nu, este un alt tren? Apoi, poate cineva sa-mi spuna cat de inclinat e traseul Curtea de Arges - Vidraru? am vazut ca pe harta sunt vreo 35 km, dar nu stiu cat de abrupt este. Si ultima intrebare: din Pitesti, la care tren pot sa-mi urc bicicleta? Multumesc mult.
 5. baudolino

  bazile tata, ce-ai patit? n-ai argumente, n-ai dovezi (imi spui mie sa revin peste 100 de ani, cand se desecretizeaza anumite chestii), ai doar niste banuiele de care te folosesti sa improsti cu noroi; mai si speculezi asupra unor africani care si-ar fi pierdut unghiile din cauza lui Djuvara. De unde le scoti, nene? In plus, teza de doctorat a lui Djuvara e in '72, nu anii 30. @animaloo n-am comentat la celelalte puncte deoarece eram (mai mult sau mai putin) de acord cu bazil comentariul sau fiind structurat pe mai multe puncte, era la mintea cocosului ca pot sa raspund doar la unul singur, daca aveam chef, fara sa "tai" nimic din el :)
 6. baudolino

  o balacareala ieftina, specifica societatii noastre romanesti: cand nu stii ce sa spui, ataca-l fara nimic concret, insinuand ca e ceva in neregula. Spune ce fapte reprobabile a comis Djuvara, a.i sa aiba "autoritate morala discutabila". Poate faptul ca a studiat cu Raymond Aron la Sorobna il face dubios.
 7. baudolino

  Haideti, mai, sa fim toleranti unii cu altii :) @adrian poti sa demonstrezi ca totul e "normal, logic si intelectual"? daca da, explica-mi si mie, te rog, motivele rationale pt care te dai jos din pat dimineata, care te fac sa ai incredere in oameni; crezi ca dorinta unui om de stiinta de a descoperi lucruri noi este "logica sau intelectuala"? crezi ca impulsurile care ne mana pe noi, oamenii, sa facem lucruri despre care stim ca nu o sa ne mai foloseasca dupa moarte sunt diferite fata de impulsurile religioase? dupa parerea mea umila, impulsurile (fie religioase, fie de natura celor descrise mai sus: incredere, speranta etc) sunt fie: a) - stimulate din "afara" (God, aliens, Flying Spaghetti Monster s.a) http://www.ciclism.ro/forums/public/style_emoticons/default/cool.gif - stimulate "dinauntru": instinctul de conservare a speciei, nevoia de adaptabilitate, evolutionism etc. Indiferent de natura lor, nu vad de ce anumite instincte trebuie demonizate iar celelalte nu, de ce sa face o asa mare distinctie intre ele. Cred ca multi oameni inteligenti (Dennet, Dawkins s.a) fac o mare greseala: ei isi inchipuie religia ca fiind un corp strain, un element alogen introdus de o mana de oameni malefici, care doreau sa subjuge restul omenirii, sa-i transforme in sclavi. E o aberatie la fel de mare ca teoriile conspirationiste despre "evreii" sau "masonii" sau Bilderberg-ii care ne conduc. Nu vad nici o diferenta intre cineva care-mi spune "popii vor sa te conduca ca pe-un sclav" si altul "masonii conduc lumea". Dar cine sunt masonii astia? cine sunt preotii, oamenii religiosi? au fost ei parasutati din cer, au fost infiltrati de catre extraterestri ca sa ne subjuge? tuturor celor de sange degraba varsatori le recomand un articol: http://www.nytimes.com/2007/11/24/opinion/24davies.html?_r=1 "science has its own faith-based belief system. All science proceeds on the assumption that nature is ordered in a rational and intelligible way. "
 8. baudolino

  :)) chiar crezi ca sunt iritat? nu eu am scris chestia aia, hence the quotation.
 9. baudolino

  Hai sa scot si eu ceva din maneca: "Stenger is a good writer, I read couple of V.Stenger's books ("Timeless Reality" being the best, where he sticks mostly to science he has practiced). Unfortunately his latest books are getting frankly speaking, sort of misleading and... boring. He creates perception that essentially we know everything about the Universe and physical laws in "The Comprehensible Cosmos", which is obvious nonsense. He embarks in endless discussions "science vs. faith" where there is no winner in that argument ("Has Science Found God", "God: The Failed Hypothesis", "The New Atheism"). Now he takes on quantum physics vs. consciousness - gray area, where science is still at the crossroads ("Quantum Gods"). Not every prominent scientist shares Victor Stenger's opinion (and he is far from being prominent, no disrespect meant). Just search for what Roger Penrose and John Wheeler think about it. We simply do not know, but Stenger plays "guru" who knows all and his attitude has become gradually irritating. He should take Valium and relax." de pe amazon
 10. baudolino

  @animaloo: pt ca au o amprenta diferita asupra mentalitatii oamenilor: - protestantismul te indeamna la munca: "Dumnezeu vrea sa muncesti, sa fii activ" - ortodoxismul e mai fatalist, mai resemnat: "asa vrea Domnul" vezi si pe aici: http://ro.wikipedia.org/wiki/Etica_protestantă_și_spiritul_capitalismului
 11. baudolino

  1. noi n-am avut regim feudal 2. mai degraba catolicismul a fost mana-n mana cu feudalii: vezi seniorii care erau in acelasi timp si mari fetze bisericesti; dar de ce "feudal" a devenit peiorativ? ma depaseste 3. din cate am mai citit (ex Culianu) cred ca diferenta dintre est si vest e cauzata de religie
 12. baudolino

  Mie-mi place ca seamana tot mai mult a "Politist, adjectiv".
 13. baudolino

  Hai sa n-o mai lungim inutil: ti-am dat un exemplu cu biciclistul care e "devansat" (sau cum vrei tu sa-i spui) de o masina si pe care are dreptul sa o "devanseze" la randul sau; la fel si AnaP, ti-a dat un exemplu foarte clar; Drysna la fel.
 14. baudolino

  Frate, dupa logica ta, orice masina efectueaza schimbarea directiei de mers: chit ca o face cu 10 m in urma biciclistului, chit ca a facut-o acum 10 km, nimeni nu scapa de schimbarea asta. "Cu interpretarea data de tine, nici cand o masina o depaseste pe alta nu e depasire, deoarece "o devanseaza fara sa schimbe directia de mers"." Poftim? am spus eu asta, de unde ai scos-o? Referitor la "devansare": nu e definita in Codul Rutier, dar trebuia cumva sa denumesc situatia in care un vehicul trece in fata altuia, fara sa depaseasca. Art 45, alineat 4: " Nu constituie depasire, în sensul alin.(1), situatia în care un vehicul circula mai repede pe una dintre benzi decât vehiculele care circula pe alta banda în acelasi sens de circulatie." Ah, inca o chestie: ai carnet?
 15. baudolino

  In primul rand, definitia depasirii: "Depăşirea este manevra prin care un vehicul trece înaintea altui vehicul ori pe lângă un obstacol, aflat pe acelaşi sens de circulaţie, prin schimbarea direcţiei de mers şi ieşirea de pe banda de circulaţie sau din şirul de vehicule în care s-a aflat iniţial." Situatia: - mergi cu bicicleta pe partea dreapta - o masina trece pe langa tine, devansandu-te fara sa-si schimbe directia de mers etc.; cf definitiei de mai sus, nu face o depasire - masina aia opreste la semafor sau in coloana de masini - tu, fara sa-ti schimbi directia de mers, ajungi masina din urma si o devansezi pe partea dreapta; cf definitiei de mai sus, nu faci o depasire. Putina logica, Seb: daca o masina are voie sa te devanseze (chestie care nu se cheama depasire), de ce n-ar fi la fel si pt biciclete?