xemax

Membru
 • Content Count

  3,449
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  49

xemax last won the day on August 4 2015

xemax had the most liked content!

Community Reputation

4,059 Excellent

1 Follower

About xemax

 • Rank
  Membru Senior
 • Birthday 04/20/1979

Profile Fields

 • Localitate
  Augsburg, Bayern
 • Biciclete
  CUBE Analog

Recent Profile Visitors

10,663 profile views
 1. xemax

  Abia acum am avut răgazul să parcurg toată descrierea, foarte fain! Cu riscul de a părea arogant, deși nu vreau, trebuie să-ți spun cî m-am distrat teribil la descrierile detaliate, eu fiind de-o vreme pe aceste meleaguri par inocente, chiar copilărești! Deși performez greu admir foarte mult faptul ca aici dialectele sunt încă vii, tinerii vorbesc în dialect, aproape fiecare oraș mai mărișor de aici din sud are dialectul lui (de exemplu Augsburg este chiar pe granița dintre Șvabia si Bavaria, dialectul este o combinație intre cele două dialecte, profa de germană ne zicea tot timpul să nu vorbim cum auzim pe stradă! O particularitate este că toate s-urile din interiorul cuvintelor se pronunță Ș, deci: AugȘburg, PoȘt, etc). Despre bayrisch cel mai bine îți poate povesti ˇ@Frank el vorbește aproape ca un nativ, de fapt doar un nativ cu ureche fină îl bunghește că nu-i bavarez. Pentru curiozitate pun un filmuleț dialog Deutsch - Bayrisch, titrat în germana, bavareză și engleză, așa, ca să vezi diferența dintre germana literară și dialectul bavarez:
 2. xemax

  Cu speranța că apariția mea meteorică nu o să deranjeze prea tare aș vrea să scriu următoarele: 1) Îți mulțumesc @majikstone!!! Posturile tale m-au ajutat să iau o decizie după ani de suferință... bătrînul meu 60 CSx a crăpat pur și simplu după ce am dat cu cursiera într-o groapă în țara francilor și de atunci am fost în plop. 2) @greaper am navigat o vreme cu Fenix3HR-ul, neajunsurile sînt multe: - nu ai hartă doar o dîră pe care tre s-o urmezi... adesea experimentezi intersecțile empiric (alegi o variantă și vezi dacă pici pe track, au ba), - gpx-ul tre să-l încarci de pe comp (dacă la punctul de întîlnire alegeți alt traseu, ești în aer), - încărcînd .gpx-ul de pe comp, adesea F3HR-ul are indigiestie (personal am folosit de trei ori din cauza asta factory reset), - o soluție ar mai fi DWMaps, poți incărca track-ul de pe telefon, dar din nou fără hartă, plus ca tre să mai dai și ceva mărunțiș... PS: cu wahoo-ul io folosesc komoot...
 3. xemax

  Secuiul se ceartă cu nevastă-sa și, trântind ușa, pleacă de-acasă. Se întoarce după 20 de ani.Nevasta: No, unde-ai fost?Secuiul: Afară.
 4. Cum ar zice tizu Emiluț: Ja pwoolaaaa!
 5. xemax

  Văz că s-o modernizat bancu ăsta, acu vreo' tri ani era cam așa: ”Doi ardeleni stăteau de vorbă: – Bă, io nu mai pot! De când cu emisiunile estea cu gătit, muierea me o luat-o razna de tăt ! Ieri o făcut ciorbă de fasole cu smochine. Smochine, bă, SMOCHINE!!! – Nie îmi spui, a me o pus piersici în tocana de picioci, mno să-i deie un fleivăr modern… – Mni-i și frică să viu acasă, că cine știe ce blăstămăție pune iară pă masă. O trebuit să mânc mămăligă cu rodii… Cu rodii, bă, CU RODII, paștele mamii ei de mâncare! – Io mânc pe ascuns, că mni-i milă s-o jignesc… O făcut sarmale umplute cu creveți. Am așteptat să margă la durnit, ca să mânc un colbas cinstit… – A mea i-o pus pruncului la școală, pită cu untură și cu rucola… – Asta nu-i nimic: am ținut pomană după mă-sa și o făcut colivă cu mascarpone și sirop de arțar… flambată! – Bă. – Da, bă. – Atâta am vorbit de mâncare, că amu mni s-o făcut sete! – Ie, și nie… – No, hai să merem la crâșmă, să pușcăm niște shot-uri de Jägermeister!”
 6. xemax

  Fără nicio aluzie la adresa moderatorilor, adminilor...
 7. Zi numa' mie că nu mai spun la nimeni!... Unde?!? :-O
 8. Cum le chiama vrei sa spui! Sorry @@DAMIAN! :( Fa un crop daca vrei sa vorbim despre bicicleta! :))
 9. xemax

  Multumesc @@LucianTheOne! Pentru mine a fost o dragoste neîmplinită, eu având din ălălalt Pegas. Și cum mă tot văitam de neîmplinirea asta din viața mea am primit cadou materialul pe care ți l-am livrat ție! :D A ieșit o treabă faină! Sunt convins că nepoatele mele (care de curand sunt 5! :D) O să aiba parte de momente de neuitat în vacanțele de vară! :D
 10. O fost o firmă de biciclete din Augsburg care a dat faliment prin '96 sau 2000... În Bavaria sunt destul de comune... nici prea-prea nici foarte-foarte, se găsesc SH sub 100 de euro în stare bună.
 11. xemax

  Mulțumesc @@hayvelo pentru informațiile suplimentare! Cred că am intalnit, acum câțiva ani, niste oameni de la Muzeul Național al Agriculturii din Slobozia la un fel de serbare câmpenească în Moara Vlasiei, pe lângă diverse utilaje agricole aduseseră și un Lanz Bulldog, spuneau ei proaspat achizitionat din secuime.
 12. xemax

  Cool! :D Poti pune si sursa? Eventual mai multe informatii? MS! LE: Scuze am uitat titlul topicului! :)) Felicitari pt foto! :D