haarp

Membru
 • Content Count

  329
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  6

haarp last won the day on September 8 2019

haarp had the most liked content!

Community Reputation

206 Excellent

About haarp

 • Rank
  Amator

Profile Fields

 • Localitate
  Großarl

Recent Profile Visitors

6,175 profile views
 1. haarp

  Am pus distantiere de 2 mm intre foaie si pedalier dar nu s-a schimbat nimic : zgomot pe pinioanele mari ( 46 si 37 dinti ) isr pe cele mici e ok, nu au aparut zgomote. Ma gindeam ca 2 mm e destul de mult... O sa vad ce fac mai departe, poate incerc o ovala de la alt producator sau revin la rotunda de la Shimano care functioneaza perfect. Sa mai pun inca un rind de distantiere nu prea vreau pt ca arata cam ca naiba.
 2. haarp

  Din cauza carantinei si a lipsei de activitate imi tot vin idei ... Daca as pune niste distantiere intre foaie si pedalier ( 4x ) as muta foaia mai aproape de cadru si as avea o linie mai buna cu pinioanele mari ( cu cel de 46 de exemplu ) - teoretic ar trebui sa se atenueze zgomotul. Problema e ca se strica linia pentru pinioanele mici . Aveti experiente cu astfel de modificari ?
 3. haarp

  Problema din spate, de la deraior am rezolvat-o. Era totusi o problema de reglaj, rotita de sus nu era perfect aliniata cu pinionul, era putin mai spre exterior si din aceasta cauza agata lantul.
 4. haarp

  Am masurat distanta dintre foaia Shimano si seat tube, respectiv Garbaruk - st. Diferenta e minima, undeva la 0,3 mm. M-am gindit initial ca poate e diferenta mai mare intre chainline-ul celor doua foi. Banuiesc ca nu din cauza celor 0,3 mm apare zgomotul. Pe pinionul cel mai mare ( 46 dinti ) e zgomotul cel mai puternic. Dupa 3 pinioane dispare. Totodata cu foaia ovala am schimbat la deraior (Sram XX1) cusca cu una mai lunga (Garbaruk - https://www.garbaruk.com/rear-derailleur-cage-for-sram-11-speed.html?category=15) si rotitele (tot Garbaruk - https://www.garbaruk.com/rear-derailleur-pulleys-for-sram.html?category=16). Nu eram multumim cum imi schimba pe caseta 11-46 (Shimano), in specificatiile deraiorul fiind trecut ca functioneza pina la pinion cu maxim 42 de dinti. Am si o caseta 11-42 ( tot shimano) si intr-adevar functioneaza perfect, dar in anumite situatii 42 de dinti sint prea putini pentru mine, foaia fiind de 32. Cu cusca si rotitele de la Garbaruk schimba foarte bine dar am observat ca pe pinionul de 13 dinti (al doilea sau al zecelea, nu stiu cum se numeroteaza corect) lantul agata pe rotita de sus a deraiorului, mai exact tot al doilea dinte al rotitei pare ca ca nu da drumul lantului, Am mai incercat ceva reglaje din tensiunea cablului, dar nimic. O sa mai incerca sa vad cum merge cu rotitele originale de la Sram. Poate totusi am facut ceva gresit, cu toate ca nu cred... Sint recunoscator pentru orice sugestie sau parere. Multumesc!
 5. haarp

  Multumesc ! O sa revin cu impresii dupa ceva km parcursi.
 6. haarp

  Da, asta e. La mine parca nu e chiar asa rau. Lantul e Shimano CN HG 701, foaia Garbaruk. Ce ai facut mai departe?
 7. haarp

  1x11 e transmisia. Transmisia noua cu foaia rotunda de 32 nu a facut niciun zgomot. La mine e inca multa zapada, am montat doar piesele si am testat-o pe standul de montaj. Sint curios cum e pe teren, poate nu e asa deranjant ...
 8. haarp

  Am înlocuit foaia cu una ovala si în combinatia cu pinionul cel mai mare se aude un sunet destul se enervant de la angrenarea dintilor foii cu lantul. În combinatie cu celelalte pinioane transmisia e silentioasa. Înainte, cu foaia normala nu aveam zgomotul asta. Toate componentele sînt noi. E normal sa fie asa zgomotos?
 9. haarp

  Super tare! Pe forumul de ciclism au mai aparut 2 topice foarte interesante si la obiect: asta si ala cu sondele lui Ceausescu. Parca ala cu trenurile nu ma mai irita asa tare...
 10. haarp

  Interesant ar fi si punctul de vedere al echipei( NoMad Merida) in care respectivul “sportiv” a activat ani la rînd...
 11. Sînt o gramada de discutii pe tema asta în forum. Dar de ce as folosi ulei de drujba la bicicleta cînd exista sute de produse dedicate si pentru buzunarul fiecaruia ?
 12. haarp

  Poate a facut niste cantonamente cu Eva Tofalvi, ca tot e in zona😉
 13. haarp

  Iata ceva interesant - caz de dopaj in ciclismul de la noi. https://freerider.ro/mag/arpad-kelemen-despre-decizia-suspendarii-de-catre-anad-159429.html
 14. haarp

  Incearca la Elba.