nicu_as

Membru
 • Content Count

  60
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

4 Neutral

About nicu_as

 • Rank
  Membru
 1. nicu_as

  Cateva poze facute de organizator - nu trebuie cont (de fb.) pentru vizualizare: https://www.facebook.com/media/set/?set=a.737500312942748.1073741829.505494852809963&type=3
 2. nicu_as

  Intr-adevar zona de push-bike a fost mai scurta anul acesta, numai ca pe bolovani cu papuci de bike a fost mai greu putin. Partea mai interesanta a fost mai sus, cand totul era inghetat si nu prea mergea sa urci pe bike - deci tot push a fost, sau mai bine spus "Bambi walk". Organizatorii au facut mai ciclabil traseul, numai ca a venit iarna prea repede ce sa-i faci...
 3. nicu_as

  Anul trecut traseul in ziua concursului a fost relativ uscat. Anul acesta dupa ploi, lapovite si ninsori e clar ca va fi altceva, si mult mai frig. Se depaseste cota +1600 m, si m-astept sa dam chiar si de zapada.
 4. E cu 2 taisuri ce propui pentru la anul: 1. oamenii care merg la 100 km e greu de crezut ca vor paticipa a doua zi la un contratimp , poate a doua zi vor face un contratimp de somn. Eventual ar fi buna facuta rocada intre ele. 2. daca ploua cu o saptamana inainte, cade varianta de maraton pe toate araturile de primavara (o spun asta dupa 2 participari la maraton Zalau si reviizii de bike complete dupa fiecare data). 3. daca nu sunt premii consistente , nu vor veni participanti de la distante prea mari. 4. cel mai bine as zice ca sa fie , cum spunea un ante-scriitor sa faceti un contratimp individual in prima zi si unul pe echipe ziua a doua.
 5. Chiar daca in orase e toamna ,la munte la peste 1300 m alt. deja ieri a nins (exmplu: zona Balta de la Maros Maraton-tura lunga). Vladeasa este un pol al frigului in zona, chiar daca zapada nu s-a depus, a nins cu siguranta la 1600 m alt. Ca sfat le recomand participantilor sa se pregateasca si pentru frig. Zona e racoroasa si vara cand in restul tarii e canicula.
 6. Copacii cazuti pe traseu au fost surprize din partea localnicilor-glume "mocanesti" ca sa-i faci..., la fel ca si ruptul de marcaje. Joi cand am fost la marcat pe prima urcare, chiar spunea unul din Somesul Rece , mai glumet de felul lui, ca o sa taie un copac pe traseul de maraton, sambata seara. Sunt lucruri care inevitabil apar si care nu le poti controla in totalitate, numai daca impanzim tara de camere video.
 7. Iertare pentru omiterea link-ului http://www.meteoblue.com/en_US/weather/forecast/week/vladeasca_ro_38292 . Este vorba de zona Vladeasa-Stana de Vale, zona unde s-a anulalt cursa anul trecut si unde se ajunge si anul acesta. Bine spus ca in Oradea ,Baile Felix, Baile 1 Mai va fi vreme buna. Acolo nici nu prea conteaza cum va fi , pentru ca si cand ploua vara e canicula.
 8. @danbistri - pot spune doar ca e o decizie buna tinad cont de vremea care o sa fie ... din nou. Ne asteapta iar temperaturi de sub 10 grade C in zona Stana de Vale, cu ploi din belsug - locul unde s-a anulat IBO anult trecut. Iar cand acolo ploua, nu e ceva trecator- tine pana se scurge tot din nori
 9. Interesant afisul, dar cred ca ar trebui adaptat usor la conditii de mijloc toamna, astfel fotomodelul sa fie mai bine imbracat... nu de alta dar sa nu creada lumea ca in Zalau/Salaj e mai cald ca in restul tarii. Mult succes in organizare!
 10. Blazso Marton joaca in alta liga. Baiatul asta merge senzational. Ghinionul pentru el , anul acesta la Maros Maraton a fost ca a facut 2 pene, dar asta nu l-a impiedicat sa castige.... La Maros XCO Cup tot el a castigat anul asta la Elita.
 11. Dragi organizatori va rog frumos comandati vreme buna, sa ne simtim bine si pe traseu nu numai dupa start si sosire.
 12. Da-mi voie sa te contrazic in legatura cu timpii intermediari de la tura lunga: anul trecut desi s-a desfasurat maratonul partial pe ploaie, la punctul de la Paltinis am trecut in timp util, la al doilea mi s-a spus ca am depasit timpul limita,am mers mai departe, si am terminat in sub 8 ore, fapt pentru care am primit medalia de finisher. De mers m-am dus constant in ritmul meu (spun asta ca sa nu apara comentarii de genul ca am tras tare la inceput, dupa care m-am relaxat, pentru ca vorbim de 90 de km, 3500 m diferenta de nivel). Consider ca timpii limita intermediari trebuie sa fie orientativi plus/minus 30-40 min. Ceea ce conteaza este TIMPUL FINAL, si asta cei cu exeprienta in MTB ar trebui s-o stie. Unii urca mai bine altii coboara mai bine, fapt pentru care acesti timpi intermediari ii avantajeaza pe unii in defavoarea celorlati. Nu vorbesc aici pentru cei care se bat pentru podium , ci pentru marea masa, adevaratii FINISHERI , care se lupta cu ei insisi , pentru a termina un maraton. Poate vei spune ca este un caz izolat, dar stiu sigur ca in aceeasi situatie au mai fost inca 3 rideri de la tura lunga,asa ca suntem cel putin 4.
 13. Diferentele de nivel se pot vedea foarte bine pe google earth, daca salvezi de pe bikemap si te uiti la profilul turei.
 14. Mult succes in amenajarea traseului! Daca tot mergeti pe el il puteti marca deja cu vopsea (ca nu se fura), asa in mare, pentru cine vrea sa faca tura de recunoastere, mai ales ca nu sunt asa de lungi distantele.