Traveller

Moderator
 • Content Count

  8,653
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  146

Traveller last won the day on May 20

Traveller had the most liked content!

Community Reputation

4,975 Excellent

About Traveller

 • Rank
  easy slow biker, heavy train rider
 • Birthday 09/14/1979

Profile Fields

 • Localitate
  Bucureşti
 • Biciclete
  #3duamneșituate3!
 • Ocupaţie
  medic specialist farmacologie clinică
 • Arii de interes
  trains, bikes, medicines, metal, baroque

Recent Profile Visitors

14,941 profile views
 1. Traveller

  Helăăău!? Păi ce facem, ne certăm pe diagnostice și nume de părți anatomice? Nu-i frumos! Vreau și eu să văd sursa în engleză, a știrii inițiale. Pentru că picior, în engleză foot, e strict partea de sub gleznă.
 2. Traveller

  Depinde de tipul de fractură. Dacă vorbim de un traumatism din lateral (așa presupun, dată fiind amplasarea leziunilor), probabil și-a fărâmat marele trohanter/colul femural. Cu cât vorbim de mai multe fragmente și de o deplasare mai mare, cu atît mai complicat. Totuși, fiind tânăr, cred că în 3 - 4 luni ar putea fi înapoi pe bicicletă. Cu ce performanțe ulterioare, e greu de precizat, probabil că revenirea la forma actuală e chestie de 1 an.
 3. Traveller

  S-a izbit de un zid la 60 km/h, a suferit multiple fracturi: șold (extremitate proximală a femurului), umăr (neprecizat), coaste - toate pe partea dreaptă.
 4. Legislatia ar putea fi clara daca incadrarea la mopede ar fi clara. https://www.avocatnet.ro/articol_48761/Cum-se-poate-circula-in-mod-legal-cu-trotineta-electrică-pe-drumurile-publice.html Daca nu indeplineste criteriile pentru a fi incadrata la moped, atunci ar putea fi incadrate alaturi de biciclete (pur teoretic, altfel practic nu poate fi incadrata nicaieri).
 5. Postul lui datează de acum 2 ani. Nu cred că a mai intrat pe forum de atunci. De pe trysmart.ro poți să iei, cu puțin sub 1500 de lei, o versiune asemănătoare cu modelul Xiaomi, dar fără afișaj. Are baterie de 7800 mAh, care pe mine mă ține 18 km dacă merg pe maxim, 22 dacă merg și pe modul eco. Însă în eco e (mult) mai leneșă (și eu am 72 de kile). Are cauciucuri de 8 inch, cu camere. Nu aș lua cauciucuri mai mici, pentru că se simt denivelările, mai ales asfaltările proaste ale diverselor șanțuri Nici baterie mai mică, dacă vrei să ai o autonomie decentă.
 6. Traveller

  Cu angrenaj și schimbător de MTB nu e o problemă, mai ales dacă schimbătorul și maneta sunt de o calitate decentă. De ce să nu depășească 12 dinți? Întreb pentru că am 38/24 la MTB, și n-am avut probleme.
 7. Traveller

  38/24 e combinație în care fac angrenaje FSA sau Shimano (pe standard HTII), dar și SRAM (pe standard GXP). Merg și 36/26 ori 38/28, dacă ai în vedere casetă 11/42. Raport de 28/42 sau 26/42 ar trebui să fie suficient.
 8. Traveller

  Da, 460 mm. Eu rămân la părerea că SL7 e cea mai bună alegere. Dacă bugetul reprezintă o problemă, adică nu poți depăși 2000 de lei, e bună și Fusion. În limita asta de bani, cea mai bună e bicicleta asta: https://www.decathlon.ro/bicicleta-mtb-st-540-275--id_8529702.html
 9. Traveller

  Bicicleta din link pare să fie disponiilă doar în mărime mică (420 mm). Tu ce înălțime și ce lungime a piciorului pe interior ai?
 10. Traveller

  E mai slabă un pic. Dacă, așa cum ai zis, off-road va fi doar puțin și chiar macadam lejer, atunci o bicicletă de cross/trekking ar fi mai potrivită.
 11. Traveller

  Toate mărcile de componente au game de preț (și calitate) de la inferior la superior. Dacă e Shimano nu e înseamnă automat că e ”quality”. SL7 are furca mai bună și probabil și butucii roților. Chiar dacă schimbătorul spate Acera e inferior celui Alivio, cred că merită mai degrabă să iei SL7. PS: Grupurile Shimano și ale concurenților de la SRAM, de la ieftin la scump, sunt următoarele
 12. Traveller

  Salut, bine ai venit! Dacă ai de gând să mergi destul de mult off-road, atunci merită să iei MTB. CROSS Traction SL7 ar fi o alegere decentă.
 13. Traveller

  Poți să mergi prin Cheile Dobrogei: Sau pe la Hagieni: Sau pe la Adamclisi: Alte variante sunt cetățile Histria și Enisala, spre nord. PS: un alt loc interesant, unde aș vrea și eu să ajung, este dealul Allah Bair, cel mai înalt punct din județul Constanța, unde se află o rezervație naturală care pare deosebită: https://sites.google.com/site/romanianatura59/home/dobrogea/allah-bair-atoli-si-canioane-pe-cel-mai-inalt-deal-din-judetul-constanta
 14. Traveller

  Ziua 3: Sub un cer plumburiu, am luat metroul până la Termini, de unde am ajuns la picior pînă la bazilica Santa Maria Maggiore. Cunoscută și sub numele Santa Maria della Neve („Sf. Maria a Zăpezii”), ea este una din cele patru bazilici papale din Roma, monument istoric din secolul al cincilea (432-440), edificiu înscris pe lista UNESCO a patrimoniului mondial. Am stat la coadă vreun sfert de oră ca să trecem de filtrul de tip aeroport. Altar lateral, în care avea loc slujba de dimineață. Statuia Papei Pius al IX-lea, într-o firidă centrală coborâtă față de podea. Pe partea opusă, în altarul contralateral: Spre ieșirea din navă. -va urma-
 15. Traveller

  Model 97: Opinii de pe mtbr: https://www.mtbr.com/product/older-categories-bikes/bike/specialized/fsr-1998.html Și alte discuții: https://forums.mtbr.com/specialized/1998-fsr-recommendations-962633.html Sunt șanse chiar să fie Speci. Chinezii care au copiat, la câțiva ani distanță, nu au făcut decât să reproducă aspectul, nu și funcționalitatea.