Traveller

Moderator
 • Content count

  8,268
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  124

Traveller last won the day on September 11

Traveller had the most liked content!

Community Reputation

4,661 Excellent

About Traveller

 • Rank
  easy slow biker, heavy train rider
 • Birthday 09/14/1979

Profile Fields

 • Localitate
  Bucureşti
 • Biciclete
  #3duamneșituate3!
 • Ocupaţie
  medic specialist farmacologie clinică
 • Arii de interes
  trains, bikes, medicines, metal, baroque

Recent Profile Visitors

14,242 profile views
 1. Traveller

  Dacă e să luăm în considerare harta stării drumurilor de pe forumul peundemerg.ro, nu prea grozav:
 2. Traveller

  Se știe că 53 august e ultima zi de vară, din punct de vedere astronomic. La fel amenința și Busu cu prognoza lui, că de mâine vine toamna zăludă, și să profităm de ultima zi cu soare. Prin urmare, să fie un 53 august pe 2 roți! Am ales un traseu prietenos cu micii bicicliști, în lunca Ialomiței, cu plecare din gara Crivina. Acolo am ajuns cu același tren Regio de 8.40, cu Mircea și @BodoC. Dimineața a fost un pic răcoare, dar era deja dusă când dădeam noi prima pedală, pe drumul spre Poienarii Rali. Am continuat drept înainte pe drumul spre Poienarii Vechi, pe care, dacă ai bafta să te depășească o mașină grăbită, faci o baie de colb. Înainte de balastieră se află TCS Racing Park, construit pentru motociclete, dar care a primit recent și un mic pump track pentru MTB. Aici ne-am dixtrat nițel, în timp ce împrejur se desfășura un concurs moto pentru copii (unii aveau 8-9 ani). Teoretic costă 40 de lei pe zi, dar din cauza organizării concursului moto, erau dezorganizați din toate alelalte punte de vedere, ca atare ne-au lăsat să ne dăm gratis. Detalii parc: https://www.facebook.com/pg/tcsracingpark/about/?ref=page_internal Ne-am întors în Poienarii Rali și am traversat podul spre Piscu. Am tras stânga de ghidon și ne-am oprit la o bere și-o cola pe colțul străzii Monumentului cu Olarilor, la o terasă. Gazda ne-a oferit câte o nucă și un ardei capia din grădina proprie. Am plecat să facem un tur pe străzile din Piscu, nu înainte de a surprinde anunțurile din geamul magazinului, unde un ”i” buclucaș sărise dintr-un cuvânt în altul. Ne-am întors pe drumul spre pod, dar nu l-am traversat încă, ci am continuat pe drumeagul de pământ să explorăm ceea ce pe Gogu Hărți părea un fel de plajă izolată a Ialomiței. Micul biciclist versus micul Golden Gate. La ”plajă” se ajunge trecând pe final printr-un luminiș. Drumul fiind noroios și răscolit de tractoare, am ajuns pe jos, lăsând bicicletele 50 de metri mai sus în drum. Era o plajă cu ecou, peretele de pe malul opus fiind responsabilul. La gară ne-am întors pe un drum care merge dus și întors paralel cu calea ferată, pe care o subtraversează pe malul Ialomiței. După subtraversare se trece printr-un tunel de măceși, după care se iese la lumină pe macadam. Ne-am întors cu un IR al TransFeroviar, care a sosit la 13.23 în gară. Traseul, care e recomandabil oricăror părinți cu pici dornici de nițel MTB: https://ridewithgps.com/trips/28007687
 3. Traveller

  RR540 fiind tot din 2016? Cannondale arată și merge bine, sau are uzură evidentă?
 4. Traveller

  Nu, e macadam. Dar l-am putut parcurge cu hibrida cu cauciucuri de 25, uscat fiind.
 5. Traveller

  Cursa Dunării Călărășene

  until
  https://www.roadgrandtour.ro/cursa/2018-cursa-dunarii-calarasene-mtb
 6. Traveller

  București MTB Race

  București MTB Race este un concurs care a avut prima ediție în 2017, în cadrul Parcului Natural Văcărești. Pentru 2018 pagina de web a organizatorului nu este adusă la zi. Așteptăm detalii și le vom adăuga aici.
 7. Traveller

  Eugen Mocanu @neomoco de la HPM Cycling Iași se dă tare la MTB (și prinde podiumuri) folosind niște ghidoane și tije de șei din astea no-name, am luat și eu de la el și n-am avut probleme până acum (ce-i drept, bicla e un 29er all-rounder rigid, pentru trasee lejere mixte, am băgat-o doar pe 2 coborîri off-road mai sănătoase, Măgureni - Iedera și Buștenari - Cocorăștii Mislii).
 8. Vezi că în a doua jumătate, urcarea aia din valea Azugii către stația de telegondolă e abruptă și pe traseul ăla sunt destui care se dau la vale sănătos. Tu o să riști să faci push și să le apari în cale.
 9. Aia e poteca de picior, abruptă. Dacă vrei cu bicicleta, cobori pe valea Limbășelului, drum forestier care revine în valea Azugii în dreptul păstrăvăriei. https://ridewithgps.com/routes/28635907
 10. Traveller

  DJ601 pe bucata respectivă pare a fi asfalt degradat. https://forum.peundemerg.ro/index.php?topic=199.1440 412C, dacă nu e cartat pe streetview, s-ar putea să fie macadam.
 11. Traveller

  AMS nu e serie de vârf a gamei FS la Cube. Poate Stereo și Hanzz. Asta e ordinea: https://www.cube.eu/en/2018/bikes/mountainbike/fullsuspension/ Dar asta importă mai puțin. Ce importă cu adevărat a zic @MaC®.
 12. Traveller

  Nu, shifterele nu, pentru că spațierea e diferită. Îți trebuie manetă dreapta de 10.
 13. Traveller

  Eu știam că pe caseta de 8-9-10 încap toate cele 3 grupuri menționate. Dacă nu greșesc, se montează caseta de 10 cu un spacer.
 14. Traveller

  Asta este politica producătorilor, atât își asumă ei din punct de vedere legal. Nu cred că are rost să te repezi acum la bicicletă de 2000 Euro, și din carbon pe deasupra. Până reușești să scazi sub 110 kg (prin alt tip de mișcare aerobă și dietă alimentară cumpătată), orientează-te spre altceva, o bicicletă rezistentă, să zicem un 27.5 cu cadru de oțel: https://www.planetx.co.uk/c/q/bikes/mountain-bikes/on-one-deedar Asta dacă vrei să mergi pe offraod frecvent. Dacă vrei doar oraș/navetă, o bicicletă de oțel, complet rigidă, eventual făcută pe bucăți ar fi mai aproape de ce ai nevoie.
 15. Traveller

  Nu cred că ne putem baza pe prognoză cu o lună înainte. A devenit destul de imprevizibilă.