Traveller

Moderator
 • Content Count

  9,506
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  196

Traveller last won the day on July 27

Traveller had the most liked content!

Community Reputation

6,002 Excellent

About Traveller

 • Rank
  Consultant traseolog
 • Birthday 09/14/1979

Profile Fields

 • Localitate
  Bucureşti
 • Biciclete
  de bătut cîmpii, șoselele și munții
 • Ocupaţie
  medic specialist farmacologie clinică
 • Arii de interes
  trenuri, bicle, chimicale, muzici metalice și baroce

Recent Profile Visitors

21,942 profile views
 1. Necesitatea sudurii in aluminiu... e mai degrabă o recomandare de a schimba cadrul.
 2. Traveller

  E și fotograf, are niște albume de fotografie montană foarte frumoase. Emisiunea era "Pe poteci, spre inima ta".
 3. Traveller

  Nu am ajuns la Hilișeu Crișan, biserica de acolo e și ea pe listă. Nu cred că am găsit nici eu cazare între Iași și Darabani.
 4. Traveller

  Acum s-a rezolvat, nu mai există legătură Botoșani - Dorohoi pe CF. Nu mai circulă nimic pe Leorda - Dorohoi. Regio Călători a păstrat doar cele 5 perechi Dorohoi - Iași.
 5. Traveller

  Dacă tot sunt pieton, hai să profit și să înșir aici cîteva imagini din Botoșani, oraș care ar putea fi luat drept o stațiune unde vin oamenii să se plimbe și să se odihnească. Altminteri trăiește din servicii și banii celor care muncesc pe-afară. Ar putea trăi și din turism, dacă s-ar apăsa pedala bine în direcția asta. Și dacă ar exista mai multe opțiuni de drumuri civilizate care să ducă la el. Deocamdată singura oarecum acceptabilă rămîne DN2 via Suceava, mai lung dar măcar bine asfaltat. NU recomand nimănui să o ia prin Tîrgu Frumos, pentru că DN28 (care mai e și drum European) arată 90% ca după bombardament. Zice-se că intră acum în refacere dar îl știu din 2007 și mai mult decît mediocru-acceptabil nu a fost niciodată. Ar mai fi și varianta prin Pașcani - Vorona, care însă are 5 km de drum foarte prost între Siliștea Noua (SV) și Tudora (BT), pe DJ 208i. Parcul Mihai Eminescu, din centru. Casa memorială Ștefan Luchian. Biserica armeană, a cărei restaurare e pe cale să înceapă. Casa memorială Nicolae Iorga. Conac în curs de restaurare, pe str. Kogălniceanu. Casa Pilat-Petroni: Apus peste teii în floare. Și văzut din mașina care ne ducea spre Lacul cu nuferi al lu Eminescu. Lacul se află în satul Cătămărăști-Vale din comuna Mihai Eminescu (la 9 km nord-vest de Botoșani și la 3 km sud de satul de reședință, omonim, al comunei). Era liniște cu greieri, dar și mulți țînțari. Cred că toamna tîrziu e ideal de venit, altfel musai trebuie venit cu protecție. De pe malul estic al lacului, drumul mai continuă prin pădure pînă la un observator, dar din cauza țînțarilor am făcut cale întoarsă. - într-un episod viitor, despre centrul vechi și casele memoriale George Enescu din Liveni și Dorohoi, ultima de asemenea recent restaurată -
 6. Traveller

  Planificasem odată una din asta, ferită de Europene. Mergea făcută într-o zi-lumină, vara. Are asfalt pe 230 din cei 240 km. https://ridewithgps.com/routes/34350865
 7. Traveller

  Cum adică? Despre ce traseu cu bicicleta e vorba?
 8. Traveller

  Iată cele 2 linkuri. A mers să le inserez cu copy-paste, dar după aia trebuie să apeși mai jos - Link embedded. Display as link instead! https://www.ciclism.ro/forums/topic/22109-7-zile-la-miercurea-ciuc/ https://www.ciclism.ro/forums/topic/22127-valea-hârtibaciului-berile-și-bicicliștii/
 9. Traveller

  Bun. Că mă îngrijorasem. Mi-aducea aminte de vremea cînd, obligați de împrejurări, ne-am vîrît 4 adulți cu 4 bicle făcute bucățele într-un Logan MCV. Presupun că humanoizii vor dormi la etaj.
 10. Traveller

  Deci 4 oameni cu 4 biciclete într-un compartiment cușetă?
 11. Traveller

  Dacă traducem din germană, da, e cursieră (literar ar fi Rennrad, familiar se folosește Renner). E o biclă de dame, pentru șosea, din anii 80.
 12. Doar un schimbător de MTB o să îți urce pe pinionul de 34, dacă iei o astfel de casetă. Prin urmare trebuie să te asiguri că și maneta dreaptă o să fie compatibilă cu respectivul schimbător.
 13. Să pui o furcă fixă pe o bicicleta de touring, în locul uneia cu suspensie entry-level sau veche/uzată e o idee bună. Scapi de joc, de ceva greutate (1.5 kg) și poți pune balon mare pe față.
 14. Traveller

  Merge să pui până la 2.25 inch. https://www.lightbicycle.com/newsletter/tire-size-chart-for-bicycle-rim.html
 15. Traveller

  Vezi dacă nu le pozezi in mod constant din unghiul și în poziția corespunzătoare? Se răscoală, pun bot, te lasă-n drum!