Traveller

Moderator
 • Content Count

  8,726
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  154

Everything posted by Traveller

 1. Traveller

  Un singur anunt este suficient, nu e nevoie sa apara in 5 locuri.
 2. Să vezi belea cu asorteul, când ai mai multe biciclete...
 3. Traveller

  Și cum te împaci cu mărimea cadrului, care pare peste ce ai tu nevoie, după cum ții șaua?
 4. Încă un traseu de CX/XC în nordul Bucureștiului, desenat în teren împreună cu @BodoC : https://www.strava.com/activities/2710218938 Pe câmpul dintre Zurbaua și Chitila. Gunoaiele nu le-am pozat, erau destule. La liziera pădurii Râioasa se trece pe lângă un fost lan de floarea-soarelui, cu ierburi înalte cât roata. Apoi se trece pe asfalt pînă la calea ferată, lîngă gara Chitila. În pădurea Chitila: (ultimele 2, cu mulțumirile de rigoare lui @BodoC) Berea și micii - pe terasa La Nas din Mogoșoaia. Pe urmă am fost să ne aducem aminte cum e un single-trail din ăla frumos care străbate pădurea Băneasa est-vest. Era și mai frumos, avea un singur obstacol, un buștean trântit de-a curmezișul, spre final. Saluturi interdisciplinare la intrare în pădure.
 5. Bun. Ce soluție de angrenaj au avut? O poză să vază și ochiu nostru rezultatul, se poate? Nu cumva bicicleta ai cumpărat-o de la ei? Că am trecut pe lângă magazinul lor, ieșind din parcul Tineretului, și am văzut că aveau în vitrină pliabile asemănătoare.
 6. Traveller

  Cum să nu ai? La niște frîne de calitate bună eficiența nu se pierde.
 7. Traveller

  E de conjunctură, urmăresc videoclipurile lor și le pregătesc bine înainte de diversele provocări, dar mai bagă și instantanee la repezeală.
 8. Butucul pedalier nu e compatibil cu locașul din cadrul tău. Teoretic ar putea exista un adaptor, dar eu nu am găsit decât în sens invers (pressfit - BSA, fata de BSA - pressfit): https://piese-biciclete.eu/adaptor-monobloc-truvativ-pressfit-bb30-kit-bsa-filet-normal-83.html Butucul roții spate nu e compatibil cu grupul de 11 pinioane. Dacă schimbi roata spate probabil că ai putea să scoți un 1x8. Lasă transmisia asta 3x7 să-și facă treaba, să se uzeze, și după aia poate faci conversia. PS: Uite o conversie recentă, similară:
 9. Practic cel mai tare post de cînd există forumul! Să nu te superi, îți spun și bine ai venit cu ocazia asta, dar nu puteam să cred ce citesc. Conversia ridică niște probleme pe care nu știu cum ai putea să le rezolvi cu bugetul ăsta, plus că nu pricep de ce vrei să faci asta. Dacă pe spate ai grup de 7 pinioane pe filet, iei grup de minim 8 pe casetă, deci ar trebui schimbat butucul spate (practic toată roata, că nu vrei să dai bani pe construit roata din bucăți, decât dacă știi tu să o faci). Trebuie înlocuit schimbătorul spate și maneta sa, apoi angrenajul. Poate cu 8 viteze să iasă figura în bugetul ăla, mai mult nu.
 10. Deblocat... cu întârziere. Liber la frustrări, pentru tot weekendul. Că de vineri 13 ne-a stat capul la altele.
 11. Traveller

  1x9 poate fi suficient și pentru o plajă mai mare de viteze, dacă pui o foaie mai mică (28, 30, 32) și o casetă mare (12-36). Rămâne de rezolvat cu stabilizarea lanțului. Dacă păstrezi schimbătorul față nu merge, chiar și cu foaie cu rampe?
 12. Traveller

  Problemele și calculele, prezentate destul de simplu, pentru cei care se gândesc să slăbească pe bicicletă:
 13. Traveller

  Cine are pe post de ciclocomputer un telefon Android intr-un suport pe ghidon, poate să folosească.
 14. Traveller

  Nu cred că există o motivație solidă, e vorba de ”trend”, ”așa e moda”. Nu lipsa experienței în a face un MTB pe piese mi se pare problema principală, ci dorința de a înțelege sfaturile. Ca să înțelegi cum se potrivesc piesele între ele trebuie să studiezi nițel. 11/12 viteze înseamnă o transmisie care durează mai puțin decât 9 sau 10. Iar să schimbi consumabilele nu mai e atât de ieftin. Să insiști pe 11/12 doar pentru că e nou, cool și vrei să spargi niște bani nu e în regulă.
 15. Traveller

  Gogu Streetview arată asfalt bunicel cap-coadă. Să mergi pe DN1A însă, până la Cocorăști Colț, nu e deloc plăcut.
 16. Traveller

  Cu atât mai bine, varianta asta chiar are sens și e și mai ieftină, față de intenția inițială de a-și face 1x12 sau 1x11.
 17. Traveller

  Să zicem că te pricepi să o faci pe piese și deja știi toate compatibilitățile dintre ele. Pentru un amator poți foarte bine să faci un 1x9, acum că a scos Microshift grupul Advent: https://www.bike24.com/p2334685.html Nu te costă o grămadă și ar fi de așteptat ca o transmisie de 9 să dureze ceva mai mult.
 18. Traveller

  În nici un caz. Cel mult pui saboți noi, manete noi, dar nu are rost să pui discuri pe o bicicleta de navetă.
 19. Traveller

  Între timp ăștia de la Niner au inventat... cursiera gravel full-suspension. :P
 20. Foarte bine. Să ne spui primele impresii de la ture. Ale fericitei posesoarei, dar și ale tale.
 21. Numai la prima vedere. Urcarea e floare la ureche. Pentru coborâre e nevoie de mai mult...
 22. La MTB riscul de a rupe urechea există, dar la șosea mi se pare neglijabil. Valoare de 2000 de lei, pentru o cursieră nouă, mi se pare că limitează foarte mult libertatea de alegere. Adică în afara bicicletei de la decathlon, singura soluție mi se pare una second.
 23. Runcu. Dar nu satul de la poalele munților Leaota, ci unul mic, ascuns într-un colț de pădure ”din spatele blocului” Bucureștilor. Sau cum să bei o bere în Dascălu fără să bați șoselele de la Dimieni sau Ștefănești, destul de pline de specialiști în raliuri, chiar și în weekend. M-am întîlnit cu @BodoC azi-dimineață și am plecat ”într-alcoolo”, ca să mai descoperim un traseu off-road care ședea de ceva vreme pe listă: https://www.strava.com/activities/2686923601 După ieșirea din Tunari spre Ștefănești, înainte de podul peste A3, se face un drum de pământ spre stânga, pietruit bine de tot. Se traversează peste A3 pe un alt pod, care pare abandonat în câmp. Apoi se continuă pe drumeag de căruță (pământ bătătorit, double-trail), spre liziera pădurii. Spre dreapta, plopii șoselei Ștefănești - Dascălu - Gagu. Iar înainte, pădurea pe care o traversăm de-a lungul a cel mult 500 de metri. Se iese la lumină pe lîngă cele cîteva case ale satului Runcu (case care arătau chiar bine). Una avea pe poartă afișul ”Crescătorie de vipere”. După berea regulamentară de dinainte de ora 12, înapoi pe un traseu care iese pe cîmpul dintre Căciulați și Dimieni. Și era liniște, se auzea numai vântul care foșnea printre frunzele de porumb, și nu ne venea să mai zicem nimic... Ne-am întors pe drum de miriște înapoi în Tunari, cu avioane deasupra noastră.
 24. Traveller

  Cu blugi te simți nașpa pe orice șa, de la Brooks la ultima șa superușoară. Măcar să ai ceva pantaloni fara cusături aparente.
 25. Traveller

  Hai că s-a nimerit bine. Azi a fost Cezar Jipa pe acolo, pe cursieră, și e într-adevăr drum de pămînt între Cosmina și Podsul Ursului, dar par să lucreze utilaje la tasare/pregătirea asfaltării: https://www.strava.com/activities/2673263626?share_sig=E51X3N961567434346&utm_medium=social&utm_source=android_share