Traveller

Moderator
 • Content Count

  9,000
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  167

Everything posted by Traveller

 1. Carevasăzică ai dat 146 Eur pe butelcuța aia?
 2. Traveller

  Mijloc de prevenire, mai degrabă.
 3. Traveller

  Două bicle cu greutate egală, DAR diferit distribuită, sunt diferite. De exemplu, aia cu roți mai ușoare e de preferat. E contraproductiv să insiști atât de mult pe greutate și o (idealizată) performanță a bicicletei, in loc de performanțele tale. Sau poate nu cauți performanță ci doar să te dai cât mai lejer la vale/deal și să ajungi proaspăt la final. Perfect, atunci alegi in consecință. Merida aia e un XC de curse, biclă buna de concurs, de performanță, de viteză în detrimentul confortului. Și HT de la Decathlon tot acolo poate intra, dar să zicem că e all-round. Canyon (chiar modelul fara dropper) e o bicla de ture, nu de fugă. Eu pe aia as lua-o, dacă ar fi să aleg acum.
 4. Traveller

  În vara lui 2014 am încercat să parcurgem traseul Sucevița - Putna, prin valea Bercheza (cabana era localizată chiar pe valea respectivă). A trebuit să renunțăm, tot din cauza ploilor abundente ce căzuseră cu o săptămînă înainte. Traseul era (foarte) greu practicabil pe jos, cu încălțăminte adecvată, dar imposibil cu bicicleta.
 5. Traveller

  Într-adevăr, nu arată prea prietenos
 6. Traveller

  Nu, a fost o poezie. Calea Giulești de după capătul tramvaielor 11 și 44 era o stradă liniștită și foarte puțin circulată. La fel și bucata din cîmp, o șosea pustie. Plăcuța indică Drumul la Chiajna, e o stradă desprinsă la dreapta, în unghi drept, din strada Răsadniței (pe care se face la stînga în piațeta unde e capătul liniei STB 162). Și la dus și la întors, liniște și pace. Mult mai plăcut decît prin Chiajna. PS: sunt bucureștean, dar e prima dată cînd am mers pe Calea Giulești de dincolo de podul Grant.
 7. Traveller

  După trufandalele antevorbitorilor, plimbarea asta "de după blocuri" o să pară o glumă, dar atâta timp cât există șosele goale și plăcute pe lângă București, e bine să le popularizăm. Am fost până la Ciocănești, în sus pe Colentina. Am ieșit din București prin Giulești, legat acum de Chiajna printr-un comunal proaspăt asfaltat, DC 21 (aviz amatorilor!).
 8. Traveller

  S-a rezolvat. Urmăresc cu interes topicul, pentru că mă gândesc ce transmisie 1 x "ceva" o să pun pe bicla de șosea...
 9. Traveller

  Este o struțo-cămilă unică. Casetele de 11 și 12 sunt pentru combinații cu 2 foi și respectiv o foaie, ca să ai plajă de rapoarte convenabile fără bătaia de cap a schimbărilor pe față. Este și un dezechilibru uluitor, butuc Tourney(!) dar casetă de 11 e ceva... Ce raport minim ai acum? Și ce îți lipsea înainte? Și de fapt postul e pe bune sau un pamflet extrem de reușit?
 10. Traveller

  Trebuie să recunosc că e prima dată când aud de combinația 3x11...
 11. Traveller

  Adică de ce GX și/sau NX nu are fi o alegere bună. Nu reprezintă o echipare bună pe o bicicletă la prețul ăsta? Sau nu reprezintă o echipare bună în general?
 12. Traveller

  Explicați și voi mai pe larg. Simt în aer o mare tristețe. Astea sunt de unică folosință, se usucă și cad după câteva sute de km? Întreb serios, că nu mai am FS, mi l-a luat copilu, și trebuie să-mi iau altul.
 13. Traveller

  Am citit din nou, cu mai multă atenție, povestea. Partea asta mi-a adus aminte de încercarea de ajunge, cu un grup mic de prieteni, de la București la Costinești pe bicle, acum 9 ani. După trecerea Dunării, date fiind rampele, piatra cubică și soarele arzător, epuizarea și-a spus cuvîntul și am decis întoarcerea acasă. În Băneasa (CT) am prins o Dacie papuc care m-a depus în gara Cernavodă Pod. Șoferul cunoștea drumul la milimetru, conducea ca Schumacher, precum bine ai zis. Șoseaua pînă la Cernavodă era (acum nu mai știu dacă e cazul) un mic Paris - Roubaix - piatră cubică, asfalt cu denivelări și gropi, vreo 3 dealuri zdravene sub arșiță. Să nu fi fost nea șoferul, mă prindea noaptea-n cîmp. Să rămîn fără frîne nu prea mi s-a întîmplat. A existat o situație în 2011, cînd pe coborîrea de pe Trans (de la întîlnirea ciclism.ro), a început o ploaie torențială. M-am ascuns sub un brad și, cînd am văzut că se mai domolește, am continuat să cobor. Eram cu bicicleta veche de trekking, una de oțel cu v-brakes. Deja după ultima curbă, către intrarea în Cîrțișoara, frîna spate nu mai colabora, cea față își făcea datoria la limita inferioară a decenței.
 14. Și înfierarea, cu mînie proletară, în următoarea ședință dă partid (CeX, cum îi zice acuma)!
 15. Traveller

  13 - 13.5 kg pentru un FS 29er e foarte bine. XC 900S pare și ea o alegere foarte bună.
 16. Traveller

  Nu știu ce bicicletă rezistă la 148 kg. Poate una de oțel, cu roți de 26 de țoli și componente alese special. Bicicleta poate intra in schemă sub 120 kg, iar până acolo regim, mers pe jos (mult, începând cu 50 de mii și urcând treptat la 100 mii pași pe săptămână) și tratamentul afecțiunilor de bază. Astfel că, înainte de a investi într-o bicicletă (pe piese), aș investi într-o pereche bună de pantofi de mers sportiv.
 17. Traveller

  În bugetul ăsta poți să iei niște biciclete hardtail bune. Full-suspension, numai second, de prin vreun bazar online.
 18. Traveller

  Am dat o tură singur după orele de lucru, că aveam niște comisioane de făcut prin oraș.
 19. Traveller

  Porcule pe bicicletă, dacă puneai anunțul cât de cât modificat și cu o umbră de schimbare de atitudine, îl și lăsam și mai și primeai răspunsuri bune, că sunt destui inși pe aici care se pricep și să se dea, și să șurubărească. Așa însă nu se poate. Dacă mai încerci a treia oară vei avea accesul suspendat.
 20. Traveller

  Hei, ai nevoie de ajutor, specializat aș zice, dar nu din cel care se poate acorda pe acest forum. Topic închis și poate cînd mai înveți să te exprimi civilizat o să răspundem în consecință!
 21. Traveller

  Am primit 4 cereri de cînd am reinițiat șandramaua. Rog pe cei ce solicită acces (cei care n-au făcut-o deja) să scrieți într-un scurt comentariu cine sunteți (username de forum), ca să știu și eu cui dau acces. :)
 22. Traveller

  Acces permis.
 23. Traveller

  Am încercat o refacere a acestei hărți: https://www.google.com/maps/d/edit?mid=18qnZJ2FVYa_w-hU_BlkhDDvgqhE&usp=sharing Sper să fie de folos.
 24. Traveller

  Cred că e vorba despre circulație pe o distanță ceva mai mare decît înainte (Cornățel - Hosman), dar în nici un caz pînă la Agnita. Asta acum, în septembrie. În anii următori poate o să fie mai mult. De altfel, într-una dintre postările de pe pagina lor spun că peste 2 ani vor putea să vină cu un tren asemănător acestuia, surprins pe linie în 1996: