Traveller

Moderator
 • Content Count

  9,712
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  214

Everything posted by Traveller

 1. Traveller

  Dacă pe străzile respective interzici traficul auto, are sens.
 2. Traveller

  Eu cred că, mai degrabă, Shimano știa că o largă majoritate din bicicletele de șosea echipate cu frînele lor pe jantă sunt folosite de oameni cărora niște frîne obișnuite le sunt suficiente. Cine făcea ture lungi, pe ploaie și cu diferențe mari de nivel (adică o minoritate de cicliști) putea să înlocuiască saboții cu variantele superioare menționate de tine.
 3. Traveller

  37. Nu există viaduct feroviar cu săgeata de 67 m în România. 49 m are Topologul.
 4. Traveller

  Prea multă dramă.
 5. Traveller

  Am Țara Călatei pusă pe listă. Ar merge de o tură programată într-un weekend lung (3-4 zile)?
 6. Traveller

  Pista de la Sîncraiu e făcută pe terasamentul fostei CF Huedin - Călățele. Are șanse să reziste mai mult.
 7. Din nou pe baltă în sus (sîmbătă) și-n jos (duminică), adică pe malurile Colentinei, în haită. Sîmbătă am plecat de la 6 dimineața de acasă, spre a evita să ne bată-n cap Soarele prea tare. Azi am scăpat complet de caniculă, ne-am întors apărați permanent de un strat de nori. Prin alte părți norii ăia turnau ploi, dar noi am driblat-o ca de obicei. Schița traseului (ambele zile combinate): https://ridewithgps.com/routes/39971349
 8. Puteți să le cumpărați online la CFR Călători. Din păcate, nu prea mai sunt. Pentru mîine dimineață, la 3023 care pleacă la 7.45 din Basarab, mai e un singur bilet de bicicletă (care costă 15 lei). Am verificat la 3021, care pleacă la 6.15 din București Nord - la ăla nu mai sunt deloc bilete pentru biciclete.
 9. Traveller

  Da, pe dig. La fel a declarat și primarul. Însă jos se poate, și pe bucata paralelă cu str Mehadia deja au fost plantați (vezi ultimă poză din postul meu). Pe porțiunea următoare , unde drumul se lărgește, sunt câteva pîlcuri izolate, acolo ar fi bine să mai planteze.
 10. Traveller

  Se și simte bine, am mers pe ea aproape toți cei 2100 m. Mie drumul de macadam îmi place, e bine netezit, e larg. Dacă ar fi și ocrotit de o perdea de copaci, ar fi excelent.
 11. Traveller

  Bun! În consecință, las ceea ce ai scris, să se vază negru pe alb. Ți se restricționează dreptul de a posta pînă la 30 iunie 2022, poate te vei gîndi înainte să te apuci să te adresezi membrilor comunității oricum îți vine la gură.
 12. Traveller

  Am făcut azi o plimbare pe jos, pe dig la dus și pe drumul amenajat pentru biciclete, la întoarcere. Mulți bicicliști, mai ales părinți cu copii. Luat la pas, aș zice că macadamul arată bine. Probabilitatea de a nimeri un ciob (am văzut doar câteva mici, verzi, care păreau a proveni de la sticle sparte) e egală cu cea de pe potecile din Văcărești, de exemplu. Poate s-o mai fi curățat între timp. Am văzut inclusiv domni pe cursieră sau doamne pe biciclete de oraș.
 13. Traveller

  Așa ceva: https://catmobile.ro/suporturi-bicicleta/suport-bicicleta-gub-g85-din-metal-cu-prindere-de-ghidon-pentru-telefoane---red.html
 14. Te luăm, bre! Facem varianta offroad!
 15. Weekend lung, dar asortat nemilos cu ploi. Și-or fi băgat ielele coada! N-a mers sîmbătă, n-a mers duminică... păi noi cînd mai dăm o pedală-două? Luni. Luni dăm pedala! La 8.15 am fost în gară, m-am întîlnic cu @MaC® și @a_mic, ne-am urcat în trenul TFC de 8.35 și am coborît la 9.20 în gara Brazi. De aici am luat-o spre noul parc din Brazi, construit pe fostul teren viran din jurul conacului Nicolau. Parcul e drăguț, dar nu spectaculos. E bine că l-au făcut, dar nu are umbră. Conacul e pus în siguranță și sper că o să prindă zile mai bune. Traversăm Prahova în satul Stejaru. Luăm o bere de la un mixt și ne ducem pe malul rîului să o bem lîngă susurul (sau mai degrabă huruiala) apei. Prin pădure, către satul Piatra și apoi DN1A/Cocorăștii Colț. De la benzinăria Cocorăștii Colț, unde am stat nițel la umbră, am apăsat nițel mai decis în pedală, cu Soarele deasupra noastră cvasipermanent, poate mai puțin în pădurea Tinosu. Traversînd Ialomița înainte de Buriaș, am auzit tunete în depărtare, spre răsărit. Ploaia își făcea de cap acolo, iar noi reușeam să stăm departe de ea. Se fac fandări, se croșetează șosele, poduri și căi ferate, numai să nu ne prindă ploaia! Și chiar dacă se burzuluiau ceva nori, tot am făcut o haltă pe la schitul Bălteni, mereu un loc plăcut de popas și un monument istoric (1626) semnificativ aci în Valahia. Spre pizzeria Gold din Periș, unde am căpătat cîte o pizza bună, cu blat subțire și garnisit consistent pe deasupra. Final în gara Periș. Între timp norii dispăruseră sau se duseseră să-i stropească pe alții. Traseul, care merită făcut mai degrabă primăvara sau toamna, decît sub arșița verii: https://ridewithgps.com/trips/93219658
 16. Traveller

  E posibil ca resturile alea de sticlă să fi existat acolo dinainte. Vedeam destule cioburi mai demult, mergînd pe dig. Presupun că nu au curățat zona cum trebuie înainte de a se apuca de amenajare...
 17. Prima tură de vară, făcută ieri în grup de 6, a fost clasica de Ialomița și Snagov, printre mînăstiri, păduri și pe baltă. Am plecat 5 inși cu Regio Călători la 8.24 din Gara de Nord, cu planul de a coborî în gara Crivina la 9, unde trebuia să-l întîlnim pe al 6-lea. Printr-un bizar concurs de împrejurări, am coborît în halta Scroviștea. După ce am ne-am scărpinat filozofic în creștet și ne-am hlizit tuscinci (@MaC®, @Pandy, @Artistul33, BC și cu mine) , l-am sunat pe @BodoC să-i spunem că o luăm către el pe biclă. Am traversat pădurea spre Buriaș și ne-am întîlnit, peste 3 sferturi de oră, la mînăstirea Pissiota. A urmat traversarea Ialomiței pe podul pietonal dintre Poienarii Rali și Piscu. Spre mînăstirea Țigănești. Am traversat DN1 spre Izvorani și am intrat în pădure. Pauză de bere în mijlocul pădurii. Continuăm la vale spre Siliștea Snagovului. Popas la mînăstirea Snagov, unde se afla și un autocar plin cu pensionari americani. Ultima monastire ca reper pe traseul ăsta e schitul Turbați, din extremitatea estică a satului. E și cea mai veche (undeva între 1634 - 1660), și îmi pare rău că o găsim mereu încuiată, pentru că are o particularitate constructivă interesantă - are aspect de navă la exterior, dar aspect de cruce la interior - probabil și singura din țară în situația asta. Cruci vechi din curte, în dreptul peretelui sudic. Inițial ne gîndeam să mergem să mîncăm de prînz la Gruiu, dar ca să nu mai batem drum prin soare pînă acolo, am rămas la pizzeria Emanuel de aici din Siliștea. Pizzeria e bună, are ambianță, personal, prețuri și calitate de București. Și deși nu e chiar ieftină, mai venim, că au paste bune și atmosferă plăcută pe terasă. Ne-am întors tot prin pădurea Snagov, dar via Ciolpani. Încă o pauză la un mixt din Piscu, pentru că mușca Soarele din noi. Ne-am întors acasă cu R3028 al CFR, din Crivina. Traseul: https://ridewithgps.com/trips/92206851
 18. Traveller

  Hai că mi-a plăcut tot! Și traseul, și pozele, și indicațiile cu traversarea la Ciorogârla, și referințele cârciumilor! Conacul Drugănescu e în continuare pe listă.
 19. Traveller

  Se termină asfaltul și continuă dalele, deci se poate merge până în Chiajna. Se poate merge și pe drumul de macadam de la poalele digului.
 20. Un traseu foarte plăcut de-a lungul luncii Colentinei, în sensul de curgere, pe drumuri județene puțin circulate, pe malul bălților de pescuit și pădurea Cocani (odată parte din vechea Centură Cicloturistică a Bucureștiului): https://ridewithgps.com/trips/91474650 Se poate face cu trenul (TFC de la 7.58 pînă la Boteni sau Titu la dus, la întoarcere se ia un tren din Buftea). Se poate face întoarcere complet pe biclă spre București, dar nu pe o zi caniculară cum a fost cea de azi. Am plecat cu @MaC® și Leo @Artistul33, iar în trecere l-am salutat și pe @BodoC la căsuța dumisale de pe malul Ilfovului. De la Titu, prin Boteni, Bolovani și Cornățelu, pînă la Colacu, am fost protejați de un strat de nori. Drumurile sunt asfaltate, cu excepția porțiunii dintre satele Slobozia și Călugăreni. De la Colacu a început să se simtă arșița Soarelui. Am parcurs malurile bălții omonime, o căprioară a traversat drumul și s-a pierdut în lanul de grîu. În Urziceanca am oprit să refacem provizia din bidoane și am ieși de pe șosea, traversînd pădurea Cocani pe un forestier care are bariere la ambele capete. Drumul avea oarece șleauri și cîteva șicane care se abăteau de la traseul principal, revenind la el ulterior, din cauza noroiului. O traversare de 2 km, care ne-a mai ascuns un pic de caniculă. Balta Cocani: Am oprit în Samurcași (sat al comunei Crevedia), la terasa La Felinare, unde cu 25 de lei biciclistul flămînd, obosit și însetat își poate reface forțele, dacă l-a bătut Soarele prea tare în cap. Pe urmă ne-am dus la gara Buftea, unde am prins un Regio Călători la ora 16.58, adică la fix 9 ore de cînd plecasem din Gara de Nord.
 21. Traveller

  Trebuie să ai acces prin BB shell (+/- via downtube). https://youtu.be/6z5XWldqRuY
 22. Traveller

  Are și el dreptate aici. Mie nu-mi place să fac slalom printre pietoni, deci chiar și în absența unor reglementări, tot evit zonele cu mulți pietoni. Să vedem cum arată intervalele orare.
 23. Traveller

  Acuma, sper că n-o să dea bicicliștii jos de pe dig, pista aia offroad o să fie frumoasă, dar nu e chiar pentru orice bicicletă (cu roți mici și/sau subțiri nu prea merge, dacă e să luăm în considerare cei 400 m deja terminați).
 24. Traveller

  Da, a confirmat și primăria, prin contul de fb, in legătură cu construcția pistei de biciclete offroad de la poalele digului.