Traveller

Moderator
 • Content Count

  8,664
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  147

Everything posted by Traveller

 1. Traveller

  L-am făcut întotdeauna în coborâre. :P
 2. Traveller

  Cel de la sud e sigur asfaltat, tocmai ce am trecut pe acolo în primăvara asta. Se poate merge pe cursieră. Cel de la nord, care urcă în satul Podu Cheii, nu știu dacă e asfaltat complet.
 3. Traveller

  Bine ai venit! Pe unde te dai și cu ce bicicletă?
 4. Le ții umflate la 90% din presiunea maximă admisă și o să fie în regulă. Înainte de a te apuca să mergi pe ea, duci roțile la centrat/spițat. Dacă e nevoie de înlocuit spițe, iei unele noi din oțel, de cea mai bună calitate posibilă.
 5. Traveller

  Așa e, dar mă gîndeam că nu-l bagă în ture lungi /tehnice/grele din prima. Îl ia cu ușurelul. Bicicletele Woom nu arată rău, dar 2200 de lei pentru cea cu roți de 24 e o cheltuială cam mare.
 6. Traveller

  La fel aș zice și eu. Plus că pe un MTB se descurcă și la 9 ani, pe poteci ușoare sau forestiere. Zic din proprie experiență (al meu a mers pe potecuțe și pe roți de 16, 20, 24, iar la 11 a trecut pe 26 mărime 44).
 7. Traveller

  I haven't actually done it before. I guess you should select 4 seats and change 2 to bicycles. There is also another private operator option, where booking in advance is not needed (they don't have online booking available): Regio Calatori. You'll have to get down in Bucuresti Bàneasa station.
 8. Traveller

  De unde până unde ar fi tura asta? Ce bicicletă intenționezi să folosești? Dacă ai MTB, pune-i măcar o pereche de cauciucuri mai înguste și netede, o să pedalezi mai ușor. Măcar 2 ieșiri de 100 și 160 km ar trebui încercate, în care să ai o medie, cu tot cu pauze, de măcar 15 km/h. Mâncarea de 200 kcal/oră și hidratarea corespunzătoare, mai ales pe caniculă, sunt obligatorii. O masă de prânz în care să nu te lungești mai mult de o oră e recomandabilă.
 9. Da, dar nu cu mult mai groase. Însă, ca să rezonez cu ce s-a scris mai sus, ar trebui sa scazi până la 120 kg întâi și de abia apoi să te apuci de mers cu bicicleta. Mergând lejer cu bicicleta se consumă jumătate față de aceeași distanță parcursă pe jos. Iar în cazul tău, ar fi necesară asistență profesionistă, un program de slăbit supravegheat medical, probabil cu cel mult 1000 kcal/zi și fitness.
 10. Salut! Nu știu dacă există vreun producător care să garanteze pentru greutăți ale ocupantului mai mari de 120 kg, dar ca idee generală aș recomanda o bicicletă cu cadru și furcă de oțel (deci fixă), cu roți de 26 inch și 36 de spițe. Partea a doua e că nu știu dacă așa ceva există în limita de preț precizată de tine. Mai degrabă se poate face pe comandă, și ar costa (mult) mai scump...
 11. Traveller

  Mergi la Gara Băneasa, de acolo pleacă trenul Regio Călători la 10.12, ajunge în Constanța la 12.16. Are vagon cu spațiu de 4 biciclete. De asemenea, tot vagon cu spațiu de 4 biciclete are și trenul Softrans care pleacă la 10.16 din Gara de Nord (numai că aici se recomandă să cumperi bilete online, din timp).
 12. Traveller

  Hi there, You should book a ticket on the 15182 train, belonging to the private operator Softrans. https://www.softrans.ro/mersul-trenurilor.html It leaves Bucharest Nord station at 10.15, it can accomodate up to 4 bikes. Book electronically, in advance, otherwise the special seats could be taken.
 13. Traveller

  Helăăău!? Păi ce facem, ne certăm pe diagnostice și nume de părți anatomice? Nu-i frumos! Vreau și eu să văd sursa în engleză, a știrii inițiale. Pentru că picior, în engleză foot, e strict partea de sub gleznă.
 14. Traveller

  Depinde de tipul de fractură. Dacă vorbim de un traumatism din lateral (așa presupun, dată fiind amplasarea leziunilor), probabil și-a fărâmat marele trohanter/colul femural. Cu cât vorbim de mai multe fragmente și de o deplasare mai mare, cu atît mai complicat. Totuși, fiind tânăr, cred că în 3 - 4 luni ar putea fi înapoi pe bicicletă. Cu ce performanțe ulterioare, e greu de precizat, probabil că revenirea la forma actuală e chestie de 1 an.
 15. Traveller

  S-a izbit de un zid la 60 km/h, a suferit multiple fracturi: șold (extremitate proximală a femurului), umăr (neprecizat), coaste - toate pe partea dreaptă.
 16. Legislatia ar putea fi clara daca incadrarea la mopede ar fi clara. https://www.avocatnet.ro/articol_48761/Cum-se-poate-circula-in-mod-legal-cu-trotineta-electrică-pe-drumurile-publice.html Daca nu indeplineste criteriile pentru a fi incadrata la moped, atunci ar putea fi incadrate alaturi de biciclete (pur teoretic, altfel practic nu poate fi incadrata nicaieri).
 17. Postul lui datează de acum 2 ani. Nu cred că a mai intrat pe forum de atunci. De pe trysmart.ro poți să iei, cu puțin sub 1500 de lei, o versiune asemănătoare cu modelul Xiaomi, dar fără afișaj. Are baterie de 7800 mAh, care pe mine mă ține 18 km dacă merg pe maxim, 22 dacă merg și pe modul eco. Însă în eco e (mult) mai leneșă (și eu am 72 de kile). Are cauciucuri de 8 inch, cu camere. Nu aș lua cauciucuri mai mici, pentru că se simt denivelările, mai ales asfaltările proaste ale diverselor șanțuri Nici baterie mai mică, dacă vrei să ai o autonomie decentă.
 18. Traveller

  Cu angrenaj și schimbător de MTB nu e o problemă, mai ales dacă schimbătorul și maneta sunt de o calitate decentă. De ce să nu depășească 12 dinți? Întreb pentru că am 38/24 la MTB, și n-am avut probleme.
 19. Traveller

  38/24 e combinație în care fac angrenaje FSA sau Shimano (pe standard HTII), dar și SRAM (pe standard GXP). Merg și 36/26 ori 38/28, dacă ai în vedere casetă 11/42. Raport de 28/42 sau 26/42 ar trebui să fie suficient.
 20. Traveller

  Da, 460 mm. Eu rămân la părerea că SL7 e cea mai bună alegere. Dacă bugetul reprezintă o problemă, adică nu poți depăși 2000 de lei, e bună și Fusion. În limita asta de bani, cea mai bună e bicicleta asta: https://www.decathlon.ro/bicicleta-mtb-st-540-275--id_8529702.html
 21. Traveller

  Bicicleta din link pare să fie disponiilă doar în mărime mică (420 mm). Tu ce înălțime și ce lungime a piciorului pe interior ai?
 22. Traveller

  E mai slabă un pic. Dacă, așa cum ai zis, off-road va fi doar puțin și chiar macadam lejer, atunci o bicicletă de cross/trekking ar fi mai potrivită.
 23. Traveller

  Toate mărcile de componente au game de preț (și calitate) de la inferior la superior. Dacă e Shimano nu e înseamnă automat că e ”quality”. SL7 are furca mai bună și probabil și butucii roților. Chiar dacă schimbătorul spate Acera e inferior celui Alivio, cred că merită mai degrabă să iei SL7. PS: Grupurile Shimano și ale concurenților de la SRAM, de la ieftin la scump, sunt următoarele
 24. Traveller

  Salut, bine ai venit! Dacă ai de gând să mergi destul de mult off-road, atunci merită să iei MTB. CROSS Traction SL7 ar fi o alegere decentă.
 25. Traveller

  Poți să mergi prin Cheile Dobrogei: Sau pe la Hagieni: Sau pe la Adamclisi: Alte variante sunt cetățile Histria și Enisala, spre nord. PS: un alt loc interesant, unde aș vrea și eu să ajung, este dealul Allah Bair, cel mai înalt punct din județul Constanța, unde se află o rezervație naturală care pare deosebită: https://sites.google.com/site/romanianatura59/home/dobrogea/allah-bair-atoli-si-canioane-pe-cel-mai-inalt-deal-din-judetul-constanta