Traveller

Moderator
 • Content Count

  9,586
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  202

Everything posted by Traveller

 1. Traveller

  Cred că nu-s pe craca lor să pună așa ceva pe piață. Era folosit acum 100 de ani, cred că acum ne-am putea opri. Există alternative mult mai sigure decît asta ca să oprești tusea uscată.
 2. Trebuie să le ai undeva pe net și de acolo să pui adresa pozei.
 3. Aștept cu nerăbdare să cetesc toată povestea! Îmi pare rău dacă Gogu Hărți ți-a oferit iluzia trecerii Bîrsei spre Feldioara, dar pe modul satelit se vede că nu există pod acolo, chiar dacă vreun băiat de la Gogu a tras din pix o dungă peste rîu. Mersul pe European mi se pare că v-ați înhămat la o încercare grea. Aș zice că prin defileu pe malul drept, deși drum de pămînt, era mai relaxant, mai ales că e destul de plat. Dar nu știu cît de mult vă solicită maimuța pe un astfel de drum.
 4. Traveller

  Încă suntem în 2021.
 5. Traveller

  Ultimul e RE2021 la 15.45. https://www.softrans.ro/mersul-trenurilor.html Mai era și altul, mai tîrziu?
 6. Traveller

  Pare că singura variantă, în condițiile actuale, rămîne o geantă flexibilă de transport a bicicletei cu roțile scoase. http://mountain.shopmania.biz/cumpara/geanta-transport-bicicleta-vaude-big-bike-bag-7180440 https://hollandbikeshop.com/ro-ro/scule-articole-de-intretinere-bicicleta/genti-transport-bicicleta/ Altfel, ai putea să o trimiți cu un curier, chiar înainte de a pleca tu cu trenul, să zicem.
 7. Traveller

  Da: https://greenland.desertcart.com/products/5183593-shimano-105-sm-bb5700-bottom-bracket-bb-road-bike-68-mm-english-thread
 8. Traveller

  S-a făcut și mia de kilometri. Am hărtănit-o și eu pe ea, dar și ea pe mine (bine, nu din cauza ei, ci a mea). Față de echiparea de mai sus am schimbat doar șaua, la cea veche reușind să îndoi iremediabil șinele, atunci cînd am căzut în aprilie. Chiar și cu 4 luni de pauză, primii 1000 km au fost foarte frumoși!
 9. Traveller

  Porțiunile Iara - Agriș - Plaiuri și Măgura Ierii - Livada - Petreștii de Jos sunt asfaltate?
 10. Un weekend lung cu băieții la Mediaș. Prima zi spre Nemșa, Biertan, Copșa Mare, Dumbrăveni. A doua zi spre Păucea, Bazna, Boian, Cetatea de Baltă, Târnăveni.
 11. Traveller

  Eu mă refeream strict la plaiurile mioritice. Mai la vest de noi toate cele 3 cauze pe care le-am menționat sunt mult atenuate.
 12. Traveller

  1. Pentru că destui au prea mult din ceea ce se numește gîndire magică și prea puțin sau deloc gîndire logică. 2. Pentru că multora le pasă cel mult de sănătatea individuală sau a familiei, dar nu se gîndesc că trăim o criză de sănătate publică nemaitrăită pînă acum. 3. Pentru că mulți nu au încredere în niște autorități care sunt repetente la comunicare și competență de 30 de ani, deci cînd vine autoritatea și le oferă un vaccin gratis, o tratează cu un grad mare de suspiciune și neîncredere.
 13. Traveller

  De data asta remus Bonta a cîștigat campionatul național de DH, desfășurat la Cheile Grădiștei. https://youtu.be/UkFYIhq1oaI
 14. Bine ai revenit! Uite pe asta n-am știut-o! Și nici nu găsesc vreo știre recentă despre interdicție. Cum ar veni, ca să ajung la pădurea Băneasa trebui să o iau pe Jandarmeriei, și să traversez pasarela pietonală peste DN1...
 15. Traveller

  Din păcate, nu ar putea fi un topic pur pentru susținerea vaccinării, per se. Ar fi un care-pe-care, pentru că inevitabil ar apărea cavalerii apocalipsei, pentru care argumentele științifice nu reprezintă mare lucru. Să explici oamenilor utilitatea (dar ce zic eu...nevoia disperată!) a vaccinării în mijlocul unei pandemii (!!!) cum a mai fost doar în 1918... e o tragicomedie a absurdului.
 16. Traveller

  Nasol. Un topic de felul ăsta nu va exista, pentru că e ocazia ideală pentru un flame. Am și altceva de făcut zilele astea.
 17. Traveller

  Nu, e un campionat internațional de jocuri electronice: https://www.gsp.ro/esports/gaming/arena-nationala-turneu-dota-2-636423.html
 18. Traveller

  Faza e că și eu am înțeles același lucru, deci o explicație n-ar fi rea. Alea nu sunt "variante neortodoxe", sunt fraude ordinare și denotă lipsă de civilizație și de empatie față de (măcar) orice persoană vulnerabilă, pe care infecția ar putea-o afecta serios. M-am uitat, aia cu echipamentele e destul de clară. Care e afacerea cu vaccinurile și testările? Că gratis nu pot fi prestate. Tu să ai o firmă din asta care produce una sau alta, ce ai face?
 19. Traveller

  Uite, cu aproximație, aici: https://www.google.com/maps/d/u/0/viewer?ll=39.9987156260921%2C-6.519097342187491&z=8&mid=1DKzdlIFA3toazSfqY5LlfJnsskiWCJp3 Mie tot nu mi se par realiste așteptarile tale ca un tren sosit în gară la 12.21 să stea 6 ore. Clar nu puteau să adapteze programul la orarul nostru de lucru, oricum ai lua-o. Deci dacă mi-aș fi propus să-l văd, aveam o singură opțiune - să fiu în gară la 7.30, sîmbătă.
 20. Traveller

  Eu am încercat niște posibile explicații, care e cea reală (sau cumulul de cauze reale), nu știu. Am încercat să aflu cîte ore a stat trenul garat la linie, deocamdată nu am reușit, citind pe diverse forumuri sau grupuri.
 21. Traveller

  Între 12 și 18 din Gara de Nord pleacă peste 50 de trenuri și sosesc peste 40. Ăsta ar fi un motiv, poate parțial rezolvabil. Alt motiv, probabil insurmontabil și care de fapt a dus la staționarea limitată în gară, a fost prezența (anunțată, nu știu dacă s-a materializat) a președintelui și PM-ului, cu tot tacîmul SPP aferent.
 22. Traveller

  Gata, mă nene, pentru cicliștii de șosea (sic!) cărora nu le-a plăcut cartea... ăăăă, pardon, nu le-a plăcut nici metebeu', nici ciclocrosu', a inventat UCI o competiție să să simtă și ei bine, care este. https://www.cyclingnews.com/news/uci-announces-gravel-series-and-official-world-championships/?utm_campaign=socialflow&utm_source=facebook.com&utm_medium=social&utm_content=cyclingnews&fbclid=IwAR29NbLI6_RJIBFA6xdsbDQnLwiyXHJkEDYDYIyGSrRiZSIWRd4oNEpXJaM
 23. Traveller

  Oho, în cîteva săptămîni vom sta mult mai rău.