maus

Membru
 • Content Count

  5,085
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  13

maus last won the day on December 6 2015

maus had the most liked content!

Community Reputation

1,299 Excellent

About maus

 • Rank
  Beer Master
 • Birthday 06/17/1972

Profile Fields

 • Localitate
  Galati

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. maus

  Garminurile ptr bike nu sunt niste scule pentru cei care vor sa se uite la televizor.Mici si robuste sunt scule mai mult de supraviețuire in caz de eșec sa te scoata din rahat in caz ca ai cazut in unul... Nici eu nu prea pot sa banghesc bine chiar cu lumnina la maxim in timp ce merg voiniceste ,nu de putine ori pe la cate o cursa m-am oprit ca sa ma dumiresc ce si cum...asta privitor la harta si la track ,ca cifrele le vad oricum daca nu e plin de muci si bale .La cate tumbe am facut cu bicla , cred ca un ecran mare ar fi fost de mult spart.Soliditatea lui vine din micimea lui.Eu ma declar multumit ... Pentru cei care chiar merg la plimbare relaxare de ce nu ar merge adaptat unul auto ,bașca ca mai poți pune si un videoclip ceva in timp ce mergi.
 2. maus

  Cred că din contra(poate greșesc eu) : la simplul rulaj in linie dreaptă fortele pe față si pe spate sunt radiale ,si este forta la care rulmentii cu care vin rotile rezistă excelent .Problema lor e că nu rezista si la forțele axiale din viraje , și aș zice eu că si forța de franare a discului are o componentă axială.(rulmentul din partea cu discul e primul care cade)
 3. maus

  Dacă si rulmentii ptr bicle ar fi ca cei auto de la directie ,care au o rezistenta buna si axial si radial nu cred că ar mai fi dubii .Dar un rulmet dinala costa 100E bucata... poate si mai mult...
 4. Daca te raportezi la foaie mica si pinion mic ,iar patina la schimbator nu e destul de lunga sau ... hazardul , si ajungi in situatia pinion mare foaie mare si lantul e prea scurt ,rupi schimbatorul si/sau urechea instantaneu. Reglajul se face cum ai scris tu pe cele mari ,iar daca toate piesele sunt calculate corect ar trebui sa mearga.
 5. maus

  Depinde pe unde te dai cu ele ....Sa vezi cat cantărește o taietura pe lateral la un cauciuc dinasta super ușor...
 6. maus

  Băi nu râdeți. Toate alea sunt ptr cei din scaune ,daca ati depășit conditia e cazul de altă abordare.Una e sa fii pufos la 70 de kile si alta e sa fii beton la 70 de kile. <):)
 7. maus

  Eu am folosit satori de la tacx. Eu cred ca nici nu ar trebui mai mult. La trepata 1 poti sa faci ca elicopterul e adevarat ,dar la trepta 10 simuleaza un max 5-6% inclinare .Apoi ptr antrenament nu ai nevoie de mai mult de 5 trepte de viteza indiferent cum le obții : blochezi tarinerul pe o viteza si te joci din pinioane sau invers.Important e sa faci lucrurile cat mai simple ca sa nu-ti prizi urechile...Cele 5 trepte odata invatate aproape ca nu-ti mai trebuie HR sau alte chestii .Important e cat timp petreci pe fiecare din ele .De unde concluzia ca fara un bun program de antrenament , poti sa ai cel mai bun si sofisticat trainer din lume -nu te ajută. Asa ca pe trepta cea mai usoara si zgomotoasa o poti folosi ptr revenire ,la o cadenta lejeră să-ti tragi sufletul ,apoi pe cele mai de sus tragi mai tare , dar iar nu faci zgomot ca te tine frana in hățuri... Știu ,știu ,că in momentu cand te urci pe el ai senzatia ca rupi pedalele,si i-am vazut pe mânjii ăștia din jurul meu cum se urca pe trainer , il rup in 2 cu 70 km/h ...juma de minut apoi ... se lasa liniștea...Ideea de baza e : mai incet ,dar mai mult .
 8. maus

  Mărind rezistenta rolei de franare ,o să ai probleme mari de dinamică a pedalarii pentru că dispare așazisul efect de inertie pe care il ai in mod normal pe bicla ,si care la rezistente mici ale trainerului sunt cat de cat pe acolo . Adica o sa pedalezi pătrat ,si posibil cu dureri de genunchi...
 9. Poate că au greșit undeva .Cu un restart poate ca se rezolvă... Un restart facut mai cu cap...
 10. maus

  In functie de ce vrei tu sa faci cu el ,alegi varianta cea mai bună...Nimeni nu te poate ajuta in alegerea ta .:)
 11. Se poate refolosi.Eu personal folosesc doar lanturile varf de gama , si chiar si montarea pinului este ptr mine importanta .Am studiat unde este posibilitatea de al forța mai tare ,si nu bag niciodata pinul spre roata ci invers .Iar daca il refolosesc ,nu-l scot detot ,apoi cand il pun la loc atentia e la cote maxime.Posibilitatea de a strica ceva e in 'cărti' .La refolosirea pinului lantul e bine sa nu fie tensionat deloc ,ca sa nimeresca gaura din prima ,si pe centru altfel se rupe fleacul ...
 12. maus

  Made in usa Made in urss tote sunt facute in china ...:) Inafară de stationara magnetica care era silențioasa ca un tort de frișcă ,astea care le pui cu roata pe ceva -enerveaza consoarta. Miscarea pe trainer nu e la fel de dinamica ca cea din aer liber .Nici psihic nu stai prea bine in balcon ,in bucatarie ,in camara ,in ultima parte a vietii ... Daca e sa iei raul cel mai putin rau ,mai bine o sala unde sa fie mai multi nebuni ,ptr ca ora trece mai repede.
 13. Mă și gândesc la rubiera mergând la siholog - domle ma cam dor genunchii că tre sa-l duc pe nebunul ăsta cu 35 la deal... Sihologu : - Ia băiatu ciocolax că ca o să-ți treacă durerea de genunchi ... (Dacă durerile nu sunt patologice , tre sa intelegi că - ăsta e ciclismul ...)
 14. maus

  Orice ai face -marind turatia devine zgomotos ,cam ca masina de spalat.Poti pune sub el un izopren sau cava care sa mai amortizeze ,insa zgomotul de fond ramane.Nici pe mine nu ma deranjeaza ,doar pe sotie :) ...și eventual pe vecini ,insa ei nu au acces in locație sa ma enervezi fix cand aerul e din ce in ce mai putin. Ideea de antrenament de iarna indoor ,nu trebuie sa te duca nici macar cu gandul la efortul de vara ,ci doar sa simuleze niște chestii care sa te tina treaz pana dă firul ierbii. Vezi ca la anumite trainere ptr diferite dimensiuni ale rotii se folosesc alte gauri ,sau adaptoare ca sa se budească.Că ai rezolvat-o cu un ciurub mai mare e de bine - ești dibaci ,altii ar fi mers la garanție ... :) Oricum ar fi de preferat un cauciuc slick mai mare ca dimensiune ,ca sa creasca suprafata de contact si sa scapi de zgomote infernale in caz de urcari ''grele''. Din experienta proprie cred ca simuleaza mai bine unul magnetic decat unul electromagnetic . Va urez iarna usoara ,fara zapada prea multa ,sa nu aveti nevoie prea mare de trainer...O gura de aer curat face cat o mie guri indoor :)
 15. Lanterna ca-ți sparg nasul...Vine moșu acuma ,si n u vede drumu'.