Perfidus

Membru
 • Content Count

  136
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

7 Neutral

About Perfidus

 • Rank
  Membru
 • Birthday 09/02/1968

Profile Fields

 • Localitate
  Craiova
 • Biciclete
  Kellys Salamander 2008
 • Ocupaţie
  Inginer

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Excelente senzații și povesti. Îmi pare rău de pățania colegului și ca a trebuit sa te mulțumești cu compania câtorva necuvântătoare [emoji846]. Este una la fel pe un traseu destul de ascuns de lângă Satul Boga în Apuseni. E o succesiune de doua trei căderi din care una e exact asa, o cădere de apa agățată pe sub care poți trece. Se numește Bulbuci parca și pârâul își are originea într-un izbuc spectaculos ce se iteste din padure, nu departe de Șaua Scărița.
 2. @feribotu multam fain pentru cel din urma episod, anul asta s-a cam terminat cu concediile dar pentru la anul n-as mai avea nici o scuza sa nu incep si eu planificarea unei ture similare cu plecare de la Orsova, catinel pe la cheile Nerei pana pe la Oravita, apoi Anina, lacul Buhui, Resita, Garana etc. si intoarcere pe la Iablanita - Domasnea - Cornereva. Cam asta am in cap, dar mai studiez.
 3. Perfidus

  Daca ai ramas singur in oras ca Will Smith in I Am Legend... Ar fi bine sa fii vazut totusi de ceilalti din trafic.
 4. Super aceasta poveste ilustrata @Feribotu, pacat ca se opreste la Ziua 3. Asteptam cu nerăbdare continuarea, in speranța ca in curând vom putea si noi deschide sezonul de cicloturism :D.
 5. Perfidus

  Se vad pozele acum, Grig. Multumesc pentru frumosul album, imi trezesc o mancarime in talpa de nu-ti vine sa crezi. Foarte frumos traseul, mai putin drumul Craiova - Horezu. Eu nu am incercat pana acum sa-l fac si nici nu ma trage ata. Mai bine las masina undeva la recuperare si plec direct pe forestiere :D.
 6. Super, asteptam cu nerabdare impresiile. doar ce m-am intors de la Anina (cu masina :D) si am impresii proaspete despre drum si peisaje (de vis - m-am cazat la Cabana Buhui).
 7. Salut @feribotu, ti-a iesit planul cu tura spre Oravita - Anina? Poti sa ne spui cum a fost, daca ai fost? Toate bune!
 8. Perfidus

  Salut @J0hn, eu vreau sa fac pe bicicleta portiunea din zona Drobeta - podisul Mehedinti - Domogled, adica cca 100km in zona de la final. Portiunea care traverseaza Valea Cernei nu se preteaza mai deloc pentru bicicleta, se coboara pe cheile Țăsnei si se urca spre Dobraia - Cornereva cu o diferenta foarte mare de nivel, pe poteci de picior abrupte. Acolo cu bicicletele e mai bine sa folositi DN67D (cu ocol prin Baile Herculane - pasul Godeanu), desi zona Dobraia - Prisacina -Inelet este o zona superba de vizitat. Va doresc succes si sa va iasa cat mai multe conform planului! https://www.viatransilvanica.com/traseu/cerna/hartă/
 9. Perfidus

  Da, exact ăsta este.
 10. Perfidus

  Eu folosesc un Force Genius 120lm cu LED Cree, reglaj luminozitate automata (utila sa faci economie in oraș) si oglinda pentru dirijarea fluxului exact unde trebuie ( inclusiv jos si lateral). A fost fix 100 lei dar acum vad ca a disparut din oferta. Se mai găsește doar la kit cu lampa de spate, 135 lei. Ori m-am obișnuit eu prea mult cu ea ori oglinda face diferența, dar pe nici un drum nu am simțit nevoia sa am mai multi lumeni (nu am cursiera, doar MTB). Are incarcare USB , baterii LiPol 1200mAh si autonomia de minim 6 ore. Peste 200lm si la sub 100 lei ar mai fi Force Pen (Cree XPE-R3) cu baterie 18650 de 2400mAh si autonomie 4h. Dar e mai mult o lanterna decat un far (flux concentrat ): https://www.youtube.com/watch?v=XU9UPuP4YTU
 11. Perfidus

  Salut @gibonu e neplăcută știrea ta si da, intr-adevar, sunt foarte puține trenuri cu vagoane pentru biciclete, deci e naspa. Nu e clar la cu ce tren ai fost dar consider ca la tine a fost un caz de tren regio sau trenul respectiv nu avea locuri pentru biciclete. Trebuie sa ne luam biciclete pliabile special pentru CFR sau sa-i bombardam cu petitii la relatii clienti. Pe site-ul CFR Calatori scrie asa: 1. Călătoria cu tren Interregio .... La trenurile IR la care se oferă serviciu de transport biciclete (la care există pictograma corespunzătoare în Mersul Trenurilor de pe site-ul www.cfrcalatori.ro) se pot lua la transport biciclete nepliabile, pentru care se va achita la casele de bilete un tarif de 15 lei. 2. La trenurile Regio nu se mai oferă serviciu de transport bicicletă. 3. Pe toate trenurile se pot transporta GRATUIT biciclete pliabile la clasa 1 şi a 2-a sau schiuri la vagoanele de clasa a 2-a, ca bagaj de mână, în limita spaţiului disponibil bagajelor de mână, cu condiția să nu incomodeze pe ceilalți călători (o bicicletă pliabilă sau o pereche de schiuri de peroană). 4. Dacă la verificarea legalității călătoriei personalul de tren constată călători care sunt însoțiți de o bicicletă și nu prezintă biletul de transport bicicletă, se va aplica tariful pentru bagaje voluminoase, pentru zona kilometrică corespunzătoare legitimației de călătorie a călătorului (o bicicletă se consider că are 15 kg).
 12. Perfidus

  Apropo de Strava, cine e tentat sa mearga pe ceva de la Bryton e bine sa stie ca aplicatia lor (Bryton Active) are posibilitatea sincronizarii automate a curselor pe un profil Strava. E suficient sa ai net-ul conectat pe telefonul pe care ai instalata aplicatia Active.
 13. Perfidus

  Am luat Byrton Rider 10, modul de esantionare automat este mult mai rapid de 30 sec. Urmareste destul de exact traseul prin oras, prin giratorii etc, deci estimez ca face cca o esantionare pe secunda. La memoria inclusa imi arata de obicei peste 98h de inregistrare disponibila. Urmeaza sa fac si cateva trasee la munte (peste 5-6 ore) si sa vad cum se comporta. Am zis sa stiti daca este cineva interesat de un asemenea model cu GPS dar fara posibilitate de urmarire track-uri. Si urmează o întrebare pentru cunoscători. Daca ii pun si un kit de senzori pentru cadență si viteza, voi obține performante mai bune la înregistrarea vitezei comparativ cu modul de calcul prin GPS? Cadența m-ar interesa in mod special, dar prețul pe set este mult mai avantajos (este vorba de niste B'Twin cu 169 lei).
 14. Perfidus

  Cu search pe Google am gasit asta: https://lygte-info.dk/review/batteries2012/Efest IMR26650 5000mAh (Purple) 2017 UK.html Conclusion This cell has good performance at higher currents and a fairly high capacity. Daca si pretul e bun, eu zic ca merita.
 15. Perfidus

  Superbe fotografii, super tura, faina povestea. La mai multe!