otsdr

Membru
 • Content Count

  2,427
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  14

otsdr last won the day on April 26

otsdr had the most liked content!

Community Reputation

1,312 Excellent

About otsdr

 • Rank
  Advanced Member
 • Birthday 04/14/1984

Profile Fields

 • Localitate
  Iași
 • Biciclete
  Da

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. otsdr

  Ce ai tu e umbra unei urechi, un adevărat vestigiu arheologic. Taie-o și montează fie o ureche universală, fie un schimbător cu prindere pe ax: https://www.decathlon.ro/ureche-schimbator-id_8329146.html http://bikegeek.ro/urechi-cadru/927-ureche-cadru-force-universala-8592627041235.html https://piese-accesorii-biciclete.ro/schimbator-pinioane-tourney-rd-tz50-6pinioane-grupat-ARDTZ50GSDT
 2. otsdr

  @Mookyama: Ți-am recomandat varianta asta pentru că am văzut-o "pe viu" cu Red și pinion de 32; cam la limita capacității cuștii scurte, dar merge. Bineînțeles, ideal ar fi un alt deraior, dar costă mai mult.
 3. otsdr

  Wolf Tooth RoadLink, original sau copie.
 4. otsdr

  Depinde ce înseamnă "puțin", e posibil să fie doar anvelopa și să fie perfect normal.
 5. otsdr

  Elimină Cannondale, are prea multe litere.
 6. Șurubul de plastic trebuie strâns doar cât să nu mai ai joc lateral, în principiu cât să închizi spațiul gol pe care l-ai menționat în primul post. Nu e nevoie de cheie specială, orice ustensilă de forma cozii unei linguri e suficientă. Odată strâns, îl lași în pace și strângi cele două șuruburi de pe braț - dacă le strângi prea tare, strici filetele; dacă nu le strângi suficient riști să-și facă joc pe ax brațul și să-i strici canelurile.
 7. otsdr

  396 - 395 = 1
 8. otsdr

  De ce ai vrea clești cu un singur pivot, vrei să pui cauciucuri mai mari și asta e singura limitare?
 9. Nu știu care e strategia de "import" a lui nenea, dar nu pare să aibă firmă. Numărul de telefon de pe pagina de contact a fost folosit de-a lungul timpului în diverse anunțuri "pă persoană fizică".
 10. otsdr

  Singurul lucru care contează privind fiabilitatea unei pliabile (excluzând defectele de fabricație, utilizarea improprie sau depășirea greutății maxime) e ca sistemul de strângere a punctelor de pliere să nu aibă joc atunci când bicicleta e în configurație normală. Trebuie inspectate periodic și reglate la cel mai mic semn de joc; dacă bicicleta e folosită în mod repetat cu joc se vor uza balamalele și cadrul va deveni inutilizabil / periculos. Sunt valabile ambele variante de transmisie; butucul cu viteze concentrează destul de multă greutate în partea din spate, dar are avantajul întreținerii reduse. Sistemul normal cu pinioane și deraior e mai ușor, însă necesită ceva mai multă atenție, fiind mai expus mizeriei și loviturilor din cauza roților de diametru mic; în cazul în care mergi pe varianta asta, ar fi de preferat pinioane pe casetă (cel puțin 8 viteze). În gama asta de preț nu prea am ce să îți recomand. Romet Wigry 3 e destul de ok, are un coleg. Nu știu dacă e valabil la toate, dar la a lui cadrul pare construit pentru un butuc mai lat, motiv pentru care dropout-urile nu sunt chiar paralele. E posibil ca modelul cu 8 viteze să nu aibă problema asta.
 11. otsdr

  O variantă "de urgență": https://www.marosbike.ro/accesorii-cadre/ureche-cadru-universala-force.html Asta pare să fie ce ai nevoie, nu am găsit imagini cu reversul: http://www.schaltauge.de/Schaltaugen-mit-3-Loecher/Schaltauge-DECATHLON-oxid.html (și pe site-ul producătorului: https://pilo.co.il/d674-derailleur-hanger-decathlon.html )
 12. otsdr

  Trimite-le mail și o să primești eticheta după.