otsdr

Membru
 • Content Count

  2,433
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  14

Everything posted by otsdr

 1. otsdr

  E boost și cu ax, deci trebuie butuc nou. O alternativă care să înlocuiască direct furca existentă ar fi Manitou Marvel-ul ăsta (sau Manitou Markhor, dar nu am găsit cu QR). l.e. Recon RL, tot pe bike-discount.
 2. otsdr

  L-am văzut din întâmplare pe alt forum și mi-am adus aminte de topicul ăsta, presupun că nu are ce să strice: https://www.fix-knee-pain.com/patellar-tendonitis-jumpers-knee/ . E în mare parte reclamă la o carte, dar par să fie și informații utile.
 3. otsdr

  Și tubeless, neapărat: https://www.pinkbike.com/news/yoann-barelli-announces-la-baguette-a-revolutionary-tire-insert.html
 4. otsdr

  Eu aș căuta ceva cu lățime internă 23-25.
 5. otsdr

  Sunt ca niște Arch EX-uri de acum 4 ani (greutate/lățime interioară), posibil mai slabe (vezi secțiunea). Măcar sunt iefine.
 6. otsdr

  @BodoC: din câte ințeleg, problema nu ar fi evacuarea ulterioară a gazelor. La fel ca la un cadru, acumularea de gaze sub presiune poate duce la porozitate în sudură. Într-adevăr, nu mi-e clar de ce alți producători nu au nevoie de aceste găuri, dar la Shimano sunt prezente la câteva din jante și nu prezintă niciun risc. l.e. Dacă 142 e lat, 148 e...?
 7. otsdr

  https://en.wikipedia.org/wiki/Dunning–Kruger_effect
 8. otsdr

  Ai reușit să omiți marca și modelul jantei. Dacă e UST găurile sunt pentru evacuarea gazelor rezultate în urma sudurii.
 9. otsdr

  Ce ai tu e umbra unei urechi, un adevărat vestigiu arheologic. Taie-o și montează fie o ureche universală, fie un schimbător cu prindere pe ax: https://www.decathlon.ro/ureche-schimbator-id_8329146.html http://bikegeek.ro/urechi-cadru/927-ureche-cadru-force-universala-8592627041235.html https://piese-accesorii-biciclete.ro/schimbator-pinioane-tourney-rd-tz50-6pinioane-grupat-ARDTZ50GSDT
 10. otsdr

  @Mookyama: Ți-am recomandat varianta asta pentru că am văzut-o "pe viu" cu Red și pinion de 32; cam la limita capacității cuștii scurte, dar merge. Bineînțeles, ideal ar fi un alt deraior, dar costă mai mult.
 11. otsdr

  Wolf Tooth RoadLink, original sau copie.
 12. otsdr

  Depinde ce înseamnă "puțin", e posibil să fie doar anvelopa și să fie perfect normal.
 13. otsdr

  Elimină Cannondale, are prea multe litere.
 14. Șurubul de plastic trebuie strâns doar cât să nu mai ai joc lateral, în principiu cât să închizi spațiul gol pe care l-ai menționat în primul post. Nu e nevoie de cheie specială, orice ustensilă de forma cozii unei linguri e suficientă. Odată strâns, îl lași în pace și strângi cele două șuruburi de pe braț - dacă le strângi prea tare, strici filetele; dacă nu le strângi suficient riști să-și facă joc pe ax brațul și să-i strici canelurile.
 15. otsdr

  De ce ai vrea clești cu un singur pivot, vrei să pui cauciucuri mai mari și asta e singura limitare?
 16. Nu știu care e strategia de "import" a lui nenea, dar nu pare să aibă firmă. Numărul de telefon de pe pagina de contact a fost folosit de-a lungul timpului în diverse anunțuri "pă persoană fizică".
 17. otsdr

  Singurul lucru care contează privind fiabilitatea unei pliabile (excluzând defectele de fabricație, utilizarea improprie sau depășirea greutății maxime) e ca sistemul de strângere a punctelor de pliere să nu aibă joc atunci când bicicleta e în configurație normală. Trebuie inspectate periodic și reglate la cel mai mic semn de joc; dacă bicicleta e folosită în mod repetat cu joc se vor uza balamalele și cadrul va deveni inutilizabil / periculos. Sunt valabile ambele variante de transmisie; butucul cu viteze concentrează destul de multă greutate în partea din spate, dar are avantajul întreținerii reduse. Sistemul normal cu pinioane și deraior e mai ușor, însă necesită ceva mai multă atenție, fiind mai expus mizeriei și loviturilor din cauza roților de diametru mic; în cazul în care mergi pe varianta asta, ar fi de preferat pinioane pe casetă (cel puțin 8 viteze). În gama asta de preț nu prea am ce să îți recomand. Romet Wigry 3 e destul de ok, are un coleg. Nu știu dacă e valabil la toate, dar la a lui cadrul pare construit pentru un butuc mai lat, motiv pentru care dropout-urile nu sunt chiar paralele. E posibil ca modelul cu 8 viteze să nu aibă problema asta.
 18. otsdr

  O variantă "de urgență": https://www.marosbike.ro/accesorii-cadre/ureche-cadru-universala-force.html Asta pare să fie ce ai nevoie, nu am găsit imagini cu reversul: http://www.schaltauge.de/Schaltaugen-mit-3-Loecher/Schaltauge-DECATHLON-oxid.html (și pe site-ul producătorului: https://pilo.co.il/d674-derailleur-hanger-decathlon.html )
 19. otsdr

  Trimite-le mail și o să primești eticheta după.
 20. otsdr

  Cel mai bun "upgrade" pe care ai fi putut să-l faci ar fi fost să mai pui niște bani și să-ți cumperi din start o bicicletă acceptabilă.
 21. otsdr

  Nu și dacă n-ai frâne.