MLADEN

Membru
 • Content Count

  3,682
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  64

MLADEN last won the day on August 3 2020

MLADEN had the most liked content!

Community Reputation

3,825 Excellent

About MLADEN

 • Rank
  Membru

Profile Fields

 • Localitate
   

Recent Profile Visitors

9,544 profile views
 1. MLADEN

  Exista diferente intre manetele de frana pentru V-brake si cele pentru Cantilever. Cele pentru V-brake trag mai mult cablu. Diferenta nu-i asa de mare incat sa nu pot fi combinate. Daca pui mavete de Cantilever pe V-brake, vor avea cursa mai lunga la maneta. Exista si manete care pot fi setate pentru ambele tipuri de frane, de ex:
 2. MLADEN

  Care-i diferenta intre "Codul Rutier" si "Regulamentul de aplicare a Codului Rutier"?
 3. MLADEN

  La butucii care au flansele amplasate la distante diferite fata de capeti... (de exemplu) ... spitele de pe o parte formeaza alt unghi fata de cele de pe partea cealalta (in cazul in care nu se folosesc jante asimetrice). Ca sa obtinem forte egale pe ambele parti ale jantei, spitele care formeaza un unghi mai mare (fata de butuc) trebuie tensionate mai tare.
 4. MLADEN

  Guvernul a anuntat astazi intr-o conferinta de presa ca nu exista nici un motiv de crestere al pretului carburantilor ... asadar acesta va creste si fara un motiv.
 5. MLADEN

  Iti dai seama ca ii greu sa ma pot baza pe garantiile tale, din moment ce toata experienta ta se bazeaza pe 3 butuci. (si citarea obsesiva de pe sheldonbrown) De unde ai mai scos-o si pe asta? Intai partea a doua: Din moment ce prinderea in cadru ii de 10mm, iar gaura pentru QR ii de 5mm, unde poate fi pus ax mai gros? Si acuma prima parte: La butucii pe rulmenti tolerantele sunt foarte mici, deci orice compresie semnificativa a axului s-ar observa. Mai aducem in ecuatie si ca multi butuci permit adaptarea lor pentru diferite sisteme de prindere, deci acelasi butuc poate fi folosit cu QR5, QR10, throughaxle... care permit forte diferite de strangere. Adauga la socoteala ca butuci au axurile din aluminiu. Sunt curios daca poti extrapola ce urmeaza sa te intreb. P.S. Inceaca de data asta sa-ti folosesti logica, ca-s convins ca te duce capu', si lasa dreaq ce zic unii si alti pe net.
 6. MLADEN

  Perfect. Intretimp raspunde-mi la intrebarea asta:
 7. MLADEN

  Sheldon ii mort de vreo 15 ani, bagi tu mana'n foc pentru el sau pentru cei ce-i intretin site-ul? Zici ca esti mare iubitor al fizicii, perfect. Multe QR-uri au o piesa de plastic pe care apasa levierul. Conform spuselor tale strangand QR-ul comprimi axul, deci acea bucata de plastic este mai rezistenta la compresie ca f'erul. QR-ul are tija de 5mm, deci sectiunea respectiva are o suprafata de 20mm2, axul are diametrul de 10mm, deci suprafata ii 78mm2 din care scazi gaura (20mm2) ramane 58mm2. De ce crezi ca un QR avand sectiunea de 20mm2 ii mai rezistent la intindere decat un ax cu sectiunea de 58mm2 ii rezistent la compresie? Asa ca lasa victimizatul, si ia roata pe care tocmai ai reglat-o cu joc, prinde-i una dintre contrapiulite in menghina si pune cheia pe cealalta si strange-o (cu tot cu con) pana dispare jocul. Ca sa vezi, magie! roata se va invarti la fel chiar si daca-i stransa in cadru. Teoretic poti face chestia asta si cu roata'n poala, ca "marii meseriasi", dar daca o prinzi in menghina ai precizie mai buna si lucrezi mai putin "dupa ureche".
 8. MLADEN

  Marketingul zice ca Mallet-urile mai mici ar fi pentru enduro, iar alea mai mari ar fi pentru DH. Ca si greutate cred ca se pastreaza cam aceasi diferenta intre Candy si Mallet ca intre Eggbeater si Candy
 9. Recunosc ca prima oara privirea mi s-a indreptat catre tza... sani, dar din motive usor de observat "a alunecat" catre coapse... si atunci am vazut cum ii bronzata.
 10. Cine? Se vede clar ca-i ciclista daca te uiti la coapsa ei.
 11. MLADEN

  Vezi ca mai exista si varianta Mallet, acelasi mecanism de clipsare ca la restul de pedale CB. (de fapt sunt 2 variante de Mallet, difera marimea custii)
 12. MLADEN

  Ai umblat in total la 3 butuci si acu' imi dai lectii
 13. MLADEN

  Si cate bucati din fiecare butuc?
 14. MLADEN

  Si de ce ai impresia ca nu am incercat asta inainte de a scrie pe forum?
 15. MLADEN

  De ce chestia asta nu apare si la butucii noi ci doar la cel la care "s-a umblat"?