MLADEN

Membru
 • Content Count

  3,636
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  64

MLADEN last won the day on August 3

MLADEN had the most liked content!

Community Reputation

3,741 Excellent

About MLADEN

 • Rank
  Membru

Profile Fields

 • Localitate
   

Recent Profile Visitors

9,366 profile views
 1. Aproape ca esti dispus sa treci cu vederea ca-i cu discuri... aproape...
 2. MLADEN

  Parca astea cu 5 viteze le-au scos special pentru ebike-uri (cica is mai rezistente). Exista varianta de ebike echipat cu Shimano care schimba automat vitezele si la astea ii mai solicitat butucul sau poate si pentru cei care folosesc clipless si trag de pedale
 3. Da, si poate sa castige ala cu 800W daca are pozitie mai aerodinamica.
 4. Daca-i folosesti rar, inseamna ca nu-s niste muschi dezvoltati. Deci aportul de putere pe care il pot aduce ii limitat. O problema in folosirea a mai multor muschi in paralel ii coordonarea lor. Lucru exacerbat odata cu cresterea cadentei. Cuplul pe care il produci scade odata cu cresterea cadentei. De la un anumit punct, cuplul va incepe sa scada mai mult decat poti compensa cu cadenta. Cu alte cuvinte, daca esti amator o cadenta pe la 70-80rpm ii probabil cea mai optima. Probabil daca treci peste 90rpm, vei depune efort suplimentar doar pentru avea cadenta mare, iar la roata nu va ajunge nimic in plus. Revenind la subiectul topicului: Nu exista dovezi care sa arate ca folosirea unui sistem clipless de sosea aduce plus de performanta fata de clipless MTB. Acelasi lucru ii valabil si pentru clipless vs flat. Studiile privind aceste subiecte sunt limitate, si nici n-o sa se schimbe chesta asta deoarece nu exista nici un interes in acest sens. Industria din domeniu ar prefera sa cumperi o bicicleta pentru sosea, una de sosea dar aero, una de gravel, una de CX... si de XC, si de enduro, si de DH, si de dirt..., eventual si una de trekking, un fatbike... si pentru fiecare dintre acestea sa ai cate un echipament specific. Ah da, si toate astea sa le schimbi anual. Deci nici o sansa ca sa fie finantate studii al caror concluzie posibil sa fie: poti folosi aceasi pereche de pedale si papuci la toate.
 5. Oricat de des si de mult le-ar schimba, concluzia ramane aceasi: in cel mai bun caz clipless ofera imbunatatire marginala de performanta. Singurele surse care sustin suprematia clipless-urilor sunt cele: "dude, trust me!"
 6. MLADEN

  ... hold my beer!...
 7. Nu stiu unde ai citit, dar sursele acelea nu graiesc bine.
 8. MLADEN

  - Si la voi in familie se spune rugaciunea inaintea cinei? - Nu, ca maica-mea stie sa gateasca. - Ieri nevasta-mea a fugit cu Ion, cel mai bun prieten al meu. - De cand ii Ion cel mai bun prieten al tau? - De ieri!
 9. MLADEN

  Mai bine spus, s-a stins un "vulcan"
 10. MLADEN

  Incearca sa montezi tija de sa invers, respectiv saua impinsa pe sine spre spate cat se poate. Pozitia asta ar trebui sa fie cam echivalentul unei tije fara setback cu saua montata central.
 11. mie Cube-urile astea: https://www.cube.eu/en/2021/e-bikes/mountainbike/fullsuspension/stereo-hybrid-140/cube-stereo-hybrid-140-hpc-race-625-team/ https://www.cube.eu/en/2021/e-bikes/mountainbike/fullsuspension/stereo-hybrid-160/cube-stereo-hybrid-160-hpc-race-625-275-bluenred/ Imi apar ca ar fi la acelasi pret (MRSP) cu Cube-ul pe care l-ai pus tu, posibil la tine sa fie diferit. Revenind la cele doua: Ambele au frane in 4 pistoane, teoretic alea de pe Haibike ar fi mai bune, dar nu cred ca se simte diferenta intre MT520 si MT420 in special ca pe Cube disccurile sunt 203/203 pe cand Haibike are 203/180 Ambele au schimbatoare XT, dar Haibike pare a fi 2x pe cand Cube ii 1x, deci Haibike ar trebui sa stea mai bine la rapoarte. Dar avand pinioane de 11-36 si presupunand ca foaia mica ii de 32 dinti (nu scrie pe site de cat ii, ci doar ca aia mare ii de 44), reiese Cube cu pinioanele de 10-51 are raport mai bun pentru urcare si aproape la fel de bun pentru viteza. Ambele par sa aiba aceasi butuci (Shimano) la roti. Suspensiile: Cube are Fox iar Haibike ii cu Rockshox. Deobicei Fox-ul ii vazut mai bine, dar din punctul meu de vedere ii cam tot aia. Eu daca ar fi sa aleg una, as alege Cube din cauza bateriei mai mari.