MLADEN

Membru
 • Content Count

  3,500
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  48

MLADEN last won the day on January 7

MLADEN had the most liked content!

Community Reputation

3,509 Excellent

About MLADEN

 • Rank
  Membru

Profile Fields

 • Localitate
   

Recent Profile Visitors

8,284 profile views
 1. MLADEN

  La tektro nu-i profil rotund. Arata ceva de genul: Eu as cauta sa-mi iau alte frane
 2. MLADEN

  Mama lor de mecani cu etriri lor. Sunt convins ca se gasesc si care sa schimbe si pistonul din maneta, problema ii ca nu se gaseste respectiva piesa. Din cate stiu, Tektro nu au reprezentanta in Romania, deci service-urile nu au de unde sa se aprovizioneze cu piese de schimb. Plus multa lume ii familiarizata doar cu Shimano, unde nu se gasesc piese de schimb pentru frane, deoarece Shimano nu le ofera.
 3. MLADEN

  Mi-a luat cateva momente bune sa ma prind ca nu faci wheelie
 4. MLADEN

  Chiar rau nu-i, dar laudele pe care le-a primit nu mi se par meritate. Probabil daca-l vedeam fara sa stiu ceva despre el, l-as fi considerat mai bun, dar pe baza hype-ului ma asteptam la mai mult. Plus, in afara faptului pentru a-si creste audienta, nu vad un alt motiv bun de ce l-au bagat in universul Batman. Acesta poate fi scos fara nici o problema din film, iar acesta ramane neschimbat. Ca drama recomand "The Irishman" Pe scurt: film cu mafioti avandu-i pe Robert De Niro, Joe Pesci si Al Pacino si producatorul ii Martin Scorsese
 5. MLADEN

  Am vazut Joker. Daca-l vedeam la cinematograf mi-ar fi parut rau de banii dati. Pe idee asemanatoare, si mult mai bun mi se pare Falling Down.
 6. @ MTBR, Era doar o figura de stil. Din punctul meu de vedere energia solara ar fi cea mai buna solutie deoarece se poate implementa pe scara mica. Mult mai simplu faci o fabrica de panouri solare, sau deschizi o firma de montaj, decat sa construiesti o centrala (nucleara). Plus a avea propria ta sursa de energie ii o chestie foarte tentanta pentru majoritatea. Iar pe masura ce sursele ieftine de energie convetionala (petrol, carbune, etc..) se epuizeaza si exploatarea lor devine tot mai scumpa, ideea de mai sus devine tot mai tentanta. Acest lucru creeaza oportunitati de castig si aduce inovatie mai rapida in domeniu, adica celulele fotovoltaice devin mai eficiente si mai ieftine. Dezavantajul cel mai mare al energiei solare ii ca nu avem o metoda buna de a o stoca. In momentul cand vor aparea metode eficiente de a stoca suficienta energie incat sa ne acopere consumul pe perioadele cand soarele nu-i disponibil, nevoia de celelalte surse va cam disparea.
 7. MLADEN

  Inainte de Vittoria Voyager Hyper am avut Zaffiro Pro. Hyperu de 37 ii cam la fel de greu ca Zaffiro de 32 dar cu rezistenta la rulare observabil mai mica. De aici ma gandesc ca la capitolul protectie nu statea foarte bine. Dar folosindu-le tubeless pe jante late (interior de 24mm) nu am avut probleme chiar daca am iesit inclusiv pe drumuri cu macadam/pietruite... Bazandu-ma pe asta vreau din nou anvelope rapide, usoare si cu balon mare (pt confort) nu neaparat unele rezistente. Mersi de idea cu Continentalu', am sa le studiez.
 8. Unui element greu si instabil (mai exact anumiti izotopi de uraniu sau plutoniu) ii este bagat pe gat un neutron, ceea ce-l duce peste prag si fisioneaza, adica se sparge in bucati. Bucatile rezultate sunt mai usoare decat elementul initial iar diferenta de masa este transformata in energie. O parte din energia rezultata ii direct caldura, iar bucata care nu-i, ii transformata de catre reactor in caldura (prin absorbirea fotonilor energetici si eliberarea lor ca si fotoni "de caldura"). Cadura asta produce aburul... Spre deosebire de reactiile chimice (arderea) unde se elibereaza energia stocata in legaturi chimice, transformarea masei in energie se face dupa formula E=mc^2, deci din putina masa rezulta multa energie.
 9. Utopic ar putea sa se acopere cladirile si soselele (nu neaparat pe calea de rulare, ci facut acoperis) cu celule fotovoltaice si in felul asta nu se ocupa deloc spatiu suplimentar, iar faptul ca umbresc devine un plus in special vara, deoarece reduce consumul de curent cu aerul conditionat.
 10. MLADEN

  Am nevoie de o parere. Deocamdata pe bicicleta de sosea am anvelope Vittoria Voyager Hyper pe care va trebui sa le inlocuiesc cat de curand. Cum astea nu se mai produc, sunt nevoit sa caut altceva. Doua optiuni care imi trag cu ochiul ar fi Vittoria Terreno Zero si Maxxis Velocita AR... dar cautand pe net am dat si de Challenge Strada Bianca. Cum pana acu cateva zile nici nu stiam ca exista firma "Challenge", ce parere aveti voi? De fapt problema se pune in felul asta: Daca ar trebui sa iei o anvelopa pentru sosea cu latimea intre 35-40 si cu rezistenta de rulare comparabila cu Voyager Hyper, ce ai lua?
 11. Click mai jos pentru bicicleta lui Lance: Respectiv Froome inainte sa fie "pro": Revenind la topic, compresoru' de la Lidl probabil poate sa umfle o roata de bitigla (in afara de cursiere), dar nu cred ca are suficienta baterie incat sa umfle una de masina.
 12. MLADEN

  Nu stiu cine va iesi in castig din toate astea, dar stiu cine sigur pierde (noi poporul)