MLADEN

Membru
 • Content count

  3,281
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  40

Everything posted by MLADEN

 1. Tu esti din Pitesti, bicicleta ai luat-o dintr-un magazin din Pitesti... de ce ai trimite bicicleta la "Devron, la Oradea"?
 2. probabil ii putin stramb axul pedalier
 3. Apopo de BT, card de debit atasat contului in Euro, cost 3 euro emitere, 4 euro/an administrare Card de debit in lei, cost 0. Internet banking: 1 leu/luna
 4. Pisibil ca piesa aceea in forma de "semiluna" sa nu fie montata corect sau sa se fi rotit.
 5. Tu ai scris pe cealalta pagina ca nu exista "on topic" pe topicul acesta. Degeaba te superi acu ca s-a degenerat. Daca doresti sa revenim la discutii serioase, spune asa, si asa vom face.
 6. Riscate tu, ca imediat o sa sara majikstone si pe tine ca folosesti ironii ieftine
 7. Nu poti face asta... n-are pedale
 8. E=mc2... chiar si alea cateva nanograme inseamna foarte multa energie...
 9. Incearca pe viitor sa nu mai stai "calare" pe frane (indiferent care dintre ele). Daca franezi incontinuu, discul nu va avea ocazia sa elimine caldura. La un moment dat lichidul din frana va "fierbe" (~300C), iar asta se manifesta prin pierderea fortei de franare... maneta iti va ajunge in ghidon. Daca ai placute cu radiator, respectiv pistoane ceramice (sau ai frane mecanice), atunci posibil sa nu se transmita caldura catre lichid si se va supraincalzii discul. Recomandarea ii sa franezi in reprize ca sa ai perioade cand nu aplici frana si discurile sa se poata racii. Incearca sa folosesti ambele frane in acelasi timp. Daca trebuie sa franezi incontinuu, atunci foloseste alternativ cate una din frane, ca cealalta sa se poata racii. Nu strica sa-ti pui discuri mari, chiar de 203mm, dar mai intai sa verifici daca ai o limitare la marimea discului la furca si la cadru.
 10. Exista probabil 1001 de feluri de a face ilegala o bicicleta dupa standardele UCI... tu ai ales varianta banala de a nu pune pedale. Eu probabil nu as pune roata din fata... castigi mai mult la cantar si o montezi mult mai rapid fata de pedale
 11. this: ca sa vezi, am avut dreptate
 12. Scuze acceptate. Sa revenim, cum ziceai ca UCI cantareste bicicletele, cu sau fara pedale?
 13. ... si fiind forum, suntem liberi sa ne exprimam parerea fata de alegerile lor. N-am idee cum se numesc bicicletele astea fara pedale pentru copii, asa ca am pus o poza. Daca zicea ca va construi bicicleta fara sa ia in calcul saua, atunci faceam comparatia cu o bicicleta de trial. Faptul ca tu ai perceput altfel postarea mea, asta deja este problema ta.
 14. lansezi ironii, intepaturi fine si intrebari retorice <- cam acesta ar fi rezumatul "contributiei" tale, si tu ma critici pe mine pentru ipocrizie... Aha, deci asta te tot deranjeaza pe tine. Ca eu intotdeauna am dreptate. Hai sa-ti vand pontul: In primul rand (mai putin important) fii curios din fire la modul general incat sa te documentezi si la alte subiecte in afara de cele care te intereseaza intr-un mod direct. Iar in al doilea rand (cel mai important) nu te bagi in discutii care te depasesc. Si acu sa revenim la topic: Nu am nimic de adaugat on topic, deoarece tot postul tau fu off topic... Era bine daca ai fi scris cum cantareste UCI bicicletele... puteam continua discutia... Gandindu-ma bine, faptul ca n-ai scris nimic inseamna ca UCI cantareste bicicletele cu tot cu pedale, altfel nu ratai ocazia...
 15. Mi-am exprimat parerea, care ramane neschimbata: Daca se vorbeste despre greutatea bicicletei, bicicleta trebuie sa fie complet functionala. P.S. Tot mai des am observat ca aduci in discutie preferintele mele sexuale si cine ma mai f|_|te... Daca vrei sa intrebi ceva, intreaba direct. Dar sa fi pregatit emotional sa accepti un refuz categoric.
 16. Adica?
 17. Asta ii concluzia logica, in cazul in care consideri ca-i gresita:
 18. In cazul de fata, bicicleta nu este una de fabrica, deci nu inteleg ce de s-ar aplica asta... Plus, bicicletele noi vin deobicei si cu catadioptrii (ca in multe locuri acest lucru ii cerut prin lege). Apropo de cei ce isi cantaresc bicicletele fara pedale pe motivul ca sa le compare cu cele din fabrica, nu am vazut pe niciunul ca sa-si monteze monteze catadioptrii inainte de cantarire pentru "a fi la fel"... Oricum o intorci, singura logica de ce isi cantaresc unii bicicletele fara pedale ii ca sa dea mai putin la cantar, pentru a se putea lauda. P.S. S-Works de la Specialized, la de peste 10000 de dolari, vine cu pedale flat de plastic
 19. Trek la Emonda spune greutatea doar la cadrul de 56cm. Cum poti face o comparatie exacta daca ai o alta marime de cadru? Specialized in principiu nu declara greutatea la biciclete... Te-ai uitat cum cantareste UCI bicicletele?
 20. Sper ca vei reusi sa depasesti acest moment de confuzie. Eventual poti cere acces la sectiunea forumului destinata staff-ului si sa cauti printre discutiile vechi. Mai mult eu nu te pot ajuta. Posibil, dar "cei ce uita greselile din trecut le vor repeta in viitor"...(ceva de genul asta era zicala)
 21. Am explicat deja, poate ti-a scapat: Biciclete noi (in special cele high end) se vand fara pedale din cauza ca acestea sunt o preferinta personala si sunt incompatibile intre ele. Din moment ce bicicleta este vanduta fara pedale ii normal ca greutatea data sa reprezinte ce primesti in colet. Nu exista un consens intre producatorii de biciclete cum trebuie acestea cantarite. Daca cauti un standard cum ii cantarita o bicicleta, uita-te cum sunt cantarite bicicletele de catre UCI, si spune-ne si noua daca sunt cantarite cu sau fara pedale. Sunt curios cum va fi functionala fara pedale.
 22. Cineva putin mai sus a scris: Biciclete noi (in special cele high end) se vand fara pedale din cauza ca acestea sunt o preferinta personala si sunt incompatibile intre ele. Nu exista nici o conventie intre producatori cum trebuie cantarite bicicletele noi... majoritatea nici macar nu declara marimea cadrului bicicletei pe care au cantarit-o, dar mai sa se puna de comun acord pentru restul de detalii... Nu te lua dupa majikstone, debiteaza ineptii. La fel de bine la final poate sa adauge si cablurile, camasile, camerele... etc...
 23. Pedale, cauciucuri, lant... Recunosc ca-mi scapa ideea de baza, si chiar mi-ar place sa ma lamureasca careva; de ce ti-ai bate capul sa faci o bicicleta daca bicicleta rezultata nu este functionala? O idee "constructiva": din moment ce bicicleta nu trebuie sa fie functionala, mai se pot economisi niste grame daca nu se monteaza cablurile si camasile, de ex. Forma de bicicleta nu va fi afectata. Alta idee constructiva: Anvelopele sa fie montate tubeless, fara zeama. Vot tine suficienta presiune cat sa se faca cateva poze, in schimb se vor castiga cateva grame si acolo...
 24. A tine minte doar lucurile placute si a uita pe cele negative ii tot o "boala" a imbatranirii... OK, hai sa ne amintim de Frank. Hai sa ne amintim cat de mult ii placea (sigur inca ii mai place) sa troll-uie, hai sa ne amintim de atitudinea lui: "eu sunt marele Frank, eu am dreptate, nimeni nu-mi poate face nimic"... ... hai sa ne amintim ca in ultima vreme doar asta mai facea pe forum, hai sa ne amintim ca s-a manifestat asa si fata de Ovidiu... si restul ii istorie, sa ramana asa.