MLADEN

Membru
 • Content Count

  3,514
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  48

Everything posted by MLADEN

 1. MLADEN

  Pentru mine conteaza prea putin greutatea la o bicicleta. ... de ce se uita ciudat lumea la mine? Am scris clar: pentru mine
 2. MLADEN

  Pentru cateva sute de grame nu cred ca merita carbonul din moment ce-ti place mai mult titanul.
 3. MLADEN

  Confortul titanului ii doar un mit. Putem intra in detalii, dar deturnam topicul. Daca defectiunea ii minora, carbonul il poti petici si tu acas', spre deosebire de Al, Fe, sau Ti. Presupunand ca esti limitat doar de legile fizicii, iti poti face bicicleta ideala la toate? Daca da, care-i aia?
 4. MLADEN

  @majik, Din punctul meu de vedere titanul era alternativa mai performanta la otel. Iar fata de carbon are un singur avantaj, se pot produce chestii unicat sau in serie mica in ateliere mici (boutique). La carbon ai nevoie de matrita, iar producerea acesteia implica costuri care greu pot fi justificate pentru serii mici. iar fata de haluminiu, ii perceput ca ar fi mai bun doar pentru ca pare mai exotic. Dar, daca am inteles corect ideea topicului, nu trebuie sa te limiteze chestiile astea. Daca iti place titanul (de exemplu), atunci de ce sa nu fie complet din titan... pana la ultimul surub? Sau daca nu conteaza materialul, atunci facuta din carbon, chiar daca costa cat 2 case. In antonima cu topicul curent: toamna trecuta ma gandeam sa-mi pun aripi pe bicicleta de sosea, ca sa o pot iesi si cand ii vremea mai nasoala (eventual si naveta)... long story short... am ajuns sa-mi fac inca o bicicleta. Am plecat de la ideea sa fie bicicleta buna pentru vreme rea, deci rigida, aripi, viteze in butuc... a ajuns sa aiba si portbagaje fata-spate, iar acu' ma uit pe la genti si coburi. Aceasta ajungand sa fie varianta de tavaleala a bicicletei de sosea, bicicleta de sosea o voi modifica mai spre performanta. Asta ar fi ce tine de sosea... nici nu o sa incep sa zic de mtb. Deaceea sunt chiar curios cum se descurca lumea cu o singura bicicleta.
 5. MLADEN

  De ce peste tot titan, dar furca de cabron?
 6. MLADEN

  O singura bicicleta? Ce vise, asta-i cosmar!
 7. MLADEN

  Cu placutele vechi inca montate (ca sa protejeze pistoanele) bagi o surubelnita, levier... etc si impingi pistoanele sa intre in etrier. Daca nu poti impinge pistoanele complet inseamna ca ii prea mult ulei in frana, asa ca desfaci putin surubul de aerisire de la maneta, o sa iasa putin ulei, il strangi la loc si incerci sa impingi din nou pistoanele. Daca nu intra, repeti operatiunea. Ai putea sa desfaci intai surubul si sa impingi dupa aia pistoanele, dar cu metoda de mai sus ii mai sigura.
 8. Click aici: https://www.ciclism.ro/forums/topic/172-fff-fete-si-femei-frumoase-sexy-pic-inside/page/234/?tab=comments#comment-755878
 9. MLADEN

  ihi
 10. MLADEN

  Fiind vorba de Bafang sunt convins ca merge, daca era vorba de Shimano eram convins ca nu merge.
 11. MLADEN

  Maneta ii la fel de usor de desfacut. Pistonul ii tinut doar de o clema din aia tip "C", deci ai doar nevoie de un cleste pentru cleme din astea.
 12. MLADEN

  Ahaaaa! Acu am vazut la ce te referi. Jantele fiind din haluminiu' nu prea vad cum sa prinda rugina. Daca au capse, teoretic ar putea sa prinda alea rugina, dar nu se va vedea ca in poze. Teoretic cand is construite rotile, niplurile sunt lubrifiate (unse), deci s-ar putea sa fie cum a zis otsdr, sa se fii prins praful in zona respectiva.
 13. MLADEN

  Scuze, dar dupa ce m-am tot chiorat ce rugina vezi tu acolo, mi-am dat seama ca-i vorba de culoarea anvelopelor... scuze inca o data, dar a fost haioasa faza...
 14. MLADEN

  Senzorul de viteza ii compus din magnet pe spite si senzor prins pe cadru? Daca da, poti pune magnetul pe bratul pedalier si sa repozitionezi senzorul. Deoarece deobicei rotesti pedalierul mai lent decat se roteste roata, bicicleta va avea impresia ca merge mai incet decat in realitate.
 15. MLADEN

  Ihi, doar ca-i in Timisoara. Dar, ai putea sa le servisezi chiar tu. Desfaci cele 2 torx-uri care tin impreunat etrierul si ai acces deplin la pistoane. Singurul truc (daca n-ai acces la un compresor cu aer ca sa sufli afara pistoanele din etrier): inainte de a desface etrierul, cu placutele scoase dai la maneta sa iasa pistoanele cat mai mult, ca sa ai de ce prinde ulterior. Problema totusi ramane, unde gasesti garnituri?
 16. MLADEN

  La tektro nu-i profil rotund. Arata ceva de genul: Eu as cauta sa-mi iau alte frane
 17. MLADEN

 18. MLADEN

  Mama lor de mecani cu etriri lor. Sunt convins ca se gasesc si care sa schimbe si pistonul din maneta, problema ii ca nu se gaseste respectiva piesa. Din cate stiu, Tektro nu au reprezentanta in Romania, deci service-urile nu au de unde sa se aprovizioneze cu piese de schimb. Plus multa lume ii familiarizata doar cu Shimano, unde nu se gasesc piese de schimb pentru frane, deoarece Shimano nu le ofera.
 19. MLADEN

  Mi-a luat cateva momente bune sa ma prind ca nu faci wheelie
 20. MLADEN

  Chiar rau nu-i, dar laudele pe care le-a primit nu mi se par meritate. Probabil daca-l vedeam fara sa stiu ceva despre el, l-as fi considerat mai bun, dar pe baza hype-ului ma asteptam la mai mult. Plus, in afara faptului pentru a-si creste audienta, nu vad un alt motiv bun de ce l-au bagat in universul Batman. Acesta poate fi scos fara nici o problema din film, iar acesta ramane neschimbat. Ca drama recomand "The Irishman" Pe scurt: film cu mafioti avandu-i pe Robert De Niro, Joe Pesci si Al Pacino si producatorul ii Martin Scorsese
 21. MLADEN

  Am vazut Joker. Daca-l vedeam la cinematograf mi-ar fi parut rau de banii dati. Pe idee asemanatoare, si mult mai bun mi se pare Falling Down.