tinoD

Membru
 • Content Count

  129
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

36 Excellent

About tinoD

 • Rank
  Membru
 • Birthday 03/14/1969

Profile Fields

 • Localitate
  Craiova
 • Biciclete
  Kona Caldera, Trek 4700
 • Ocupaţie
  inginer
 • Arii de interes
  MTB, Trekking, Fotografie, inot
 1. tinoD

  R.I.P. Frank!
 2. tinoD

  https://www.youtube.com/watch?v=UgrBn072lMU
 3. tinoD

  Da, de la grecii din cartierul Fanar
 4. tinoD

  Chuk Norris
 5. tinoD

  RIP Ray!
 6. tinoD

  Mi-a apus odata cabanierul de la Buta ca au coborat doi austrieci de pe Peleaga pe biciclete. Nu am crezut, dar vazand filmuletul de mai sus, incep sa cred.
 7. tinoD

  Eu m-am gandit la ... pradă
 8. tinoD

  http://www.youtube.com/watch?v=ezlC-aOQxok
 9. tinoD

  RIP Alvin
 10. Cheile Sohodolului Aṣezare geografică: Cheile Sohodolului sunt situate ȋn sudul Munṭilor Vâlcan, la cca. 20 de km. de Târgu Jiu, la 6 km. nord de DN 67D Târgu Jiu - Baia de Aramă. Legături: Străbatând cheile ṣi urmând drumul forestier ȋn continuare, apoi trecând peste Pasul Dâlma Căzută, se poate ajunge la lacul Valea de Peṣti ṣi ȋn zona Cămpu’ lui Neag, pe DN 66 A, traseu perfect ciclabil pentru MTB. Acces: Dinspre Târgu Jiu, pe DN 67D, ȋn comuna Arcani, este un indicator către Runcu-Sohodol. După terminarea comunei Runcu se intră ȋn aria protejata Sohodol, indicată de o barieră. Deṣi este o ghereta unde teoretic se percepe taxa pentru vehiculele care intră ȋn zonă, nu am vazut pe nimeni care să o perceapă. Drumul pe chei este asfaltat pe cca. 4 km, după care continuă peste munṭi ca drum forestier. Cheile se desfaṣoară pe o lungime de cca. 2 km, printr-o barieră calcaroasă oferind un peisaj spectaculos, fiind presarate cu grote, surplombe ṣi tunele prin către trece apa Sohodolului. Cheile oferă ṣi multe trasee de alpinism care au nume inedite. Păcat că acestă arie protejată este mult prea puṭin ȋngrijită ȋn urma turismului ce se practică ȋn zonă. Posibilităṭi de cazare: - Pensiuni ȋn comunele Runcu ṣi Peṣtiṣani. - La cort pe valea Sohodolului, ȋn amonte de chei Atenṭie: ȋn unele hărṭi apare Cabana Brusturet ȋn amonte pe Sohodol. Aceasta nu mai există, acum fiind ȋn construcṭie ȋn zonă un complex de case de vacanṭă ṣi vile despre care nu ṣtiu dacă se vor afla ȋn circuitul turistic. Obiective turistice in zonă: Mânăstirea Tismana Hobiṭa - Casa memorială Constantin Brâncuṣi
 11. tinoD

  Cheile Balutei Drumul spre chei venind dinspre Bala Ca sa ajungeti la chei trebuie sa va abateti vreo 5 km la un moment dat din traseul marcat pentru cicloturism Dupa trecerea prin chei la vreo 2,5 km se ajunge la Padurea cu liliac, pe care il gasiti inflorit pe la inceputul lui mai Aici se formeaza Zatonul Mare atunci cand precipitatiile sunt abundente si sifonul din Pestera de la Podul lui Dumnezeu nu poate prelua toate apele: In zona mai sunt si Campurile de Lapiezuri (calcare de suprafata brazdate datorita precipitatiilor): Din pacate acum Podul lui Dumnezeu se surpa din cauza traficului greu care se desfasura pe el. Abia acum, cand raul a fost facut, s-a facut un drum ocolitor >:P (observati cablurile cu care sunt tinute bucati din el) Asa arata inainte de a incepe sa se surpe: Vazut dinspre Zatonul Mic : Peisaj din zona :