DragosMS

Membru
 • Content Count

  130
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

2 Neutral

About DragosMS

 • Rank
  Membru Senior
 • Birthday 07/25/1981

Profile Fields

 • Localitate
  Bucuresti/ Tirgu Mures
 1. Toate ca toate, da' daca e adevarat, ne punem pe baut. "Eduard Novak devine Presedinte, cu 14 voturi!"
 2. 1. In afara de scrisori se pot cere intalniri face-to-face, se poate face lobby mai intens (audiente la fiecare autoritate care are tangenta cu tineret/sport, parlamentari alesi in colegiile din care facem parte - unii sunt atat de disperati sa aiba subiecte reale, incat s-ar putea sa fim surprinsi ce sprijin ar primi o revolta in directia asta). Inteleg ca sportivii vor sa se concentreze pe ce stiu ei sa faca cel mai bine, dar, din pacate, acum nu sunt lasati sa-si faca treaba si ei sunt cei care ar trebui sa se ridice in primul rand. Ar fi genial daca oamenii care sunt acum pe val dpdv al capitalului relational/ de imagine ar iesi in fata (inclusiv Ede Novak, Tudy si altii). Acum exista o sansa ca ei (mai ales Ede) sa fie ascultati. La anu' fierul va fi rece de mult. 2. Federatie paralela - 2,3 ani de activitati mult mai multe, mai complexe si mai bine organizate decat cele ale FRC, si Ministerul va pleca urechea si, probabil, la fel va face si UCI. Nu rezolva problema pe termen scurt si sunt sacrificati cativa ani, da' pe termen mediu si lung probabil e singura sansa de schimbari majore. Din pacate, este o lupta politica pe care nu o poti castiga decat politic. Este o zona fata de care majoritatea avem rezerve, da', din pacate, daca vrem sa avem ceva consistent in ciclism/biciclism (de la piste la performanta), trebuie sa ne bagam. My 2 cents.
 3. Eu inteleg destul de bine care e problema. Nu inteleg insa care sunt motivele pentru care sportivii si cluburile afectate/ suspendate, nu fac ceva in directia asta? Scrisori la minister, federatie paralela, inscrierea la o federatie din alta tara, plangeri la guvern, curtea de conturi si ANST, contestare in justitie a hotararilor FRC, etc. Cred ca, din punct de vedere legal, exista cai de atac.
 4. Referitor la aberatii. Azi, pe b-dul Kiseleff, dinspre Casa Presei spre Arcul de Triumf pe partea dreapta indicatoare cu interzis accesul bicicletelor, iar undeva aproape de Arcul de Triumf, pe partea stanga (a celor trei benzi ale sensului de mers pe care l-am precizat) un indicator cu accesul permis bicicletelor/ pista pentru biciclete. Indicatorul al doilea (bicicleta alba pe fond albastru) este vizibil pe google maps si este plasat pe un stalp in spatiul verde dintre benzile 3 si 4, la aproximativ 100 m de Arc. Ai, practic, pe acelasi sector de drum 2 semne de circulatie care se contrazic.
 5. Poate vrei sa zici "in Bucuresti". Critical Mass-ul din Tirgu Mures din septembrie 2012 a fost mai mare;) Mai avem pana la 50.000 (atat a fost cel mai mare la care am participat, in Budapesta).
 6. Puteti sa dati o adresa exacta pentru Race Office? Nu de alta, da' sa inteleaga si GPSu' unde merem.
 7. Mai exista inca un Vlad Sabau, a participat si la CWR prin 2007-2008 (Daca iti aduci aminte, Vlad). El e la 30-39.
 8. DragosMS

  mere? D-l Tobilescu la 3 luni.
 9. DragosMS

  @ Vlad Nu ma deranjeaza cu nimic. La fel cum nu ar trebui nici pe tine sa te deranjeze plata unui pret real (nesubventionat si care sa includa si costurile externe) al energiei. Pentru a reusi ceva in ceea ce inseamna schimbari climatice e nevoie de reducerea cantitatii de energie consumata. Cea mai buna cale e crestere eficientei "utilajelor" noastre. Din pacate, oricat ai incerca sa motivezi populatia (sectorul industrial e mai receptiv), nu merge pana nu o arzi la buzunar (sunt iarasi multe studii care demonstreaza lucrul asta). De ce? Ochelarii de cal. Asa ca, exact la ce ma asteptam. Nu ma astept sa faca multa lume schimbari de buna voie, dar le vor face fie ca sunt de acord cu ele, fie ca nu. @ Animaloo Daca internalizezi costurile externe, s-ar putea ca led-urile sa fie mai ieftine decat cele incandescente (pe parcursul vietii). O sa ai voie sa tragi apa la WC, da' n-o sa mai ai la ce. http://en.wikipedia.org/wiki/Composting_toilet
 10. DragosMS

  Referitor la energie si becuri. Cele incandescente sunt un monument de randament scazut. Sunt, de fapt, masinarii de incalzit si nu de iluminat. 2% din energie este folosita pentru iluminat. PS @ Vlad, din nefericire nu mai este mult ... mult a fost, acum e deja atunci, directiva a intrat in vigoare la 1 septembrie si nu e o prostie - http://www.nytimes.com/2009/09/01/business/energy-environment/01iht-bulb.html
 11. DragosMS

  @ Animaloo Era o ironie. Citeste cateva posturi mai sus. Am zis ca nu cred ca dansul e un mod prin care se atrage atentia asupra problemei. Insa asta e cu totul altceva decat a zice ca problema nu exista. @ Vlad E plina lumea de "ecologisti" declarativi. Partea proasta e cand tre' sa puna osu'. Imi aduce aminte de "Cainele si catelul". Fa-ti stocuri de becuri incandescente pentru laboratorul foto. Nu ar mai trebui sa fie pe piata. Nu stiu exact cand, intra in vigoare directiva care le interzice. Te-am cam lamurit eu cu energetica, chiar daca nu iti convine. Sursele sunt incomparabil mai bune decat un "profesor de energetica noua".
 12. DragosMS

  Pai parca nu era vorba de beneficii directe/cuantificabile aici, Animaloo, ci de auearnes. @Vlad In continuare nu mi-ai raspuns ce se poate intampla sistemului daca 23 de milioane de romani nu consuma energie timp de o ora. Nu cred ca pica. Daca e atat de prost conceput, atunci merita sa pice. Da' stiu ca nu e. Are marjele lui, iar o ora de non-consum (in cazul cel mai extrem) ar trebui sa intre in marjele lui. Asta mi-au spus-o cativa profi de-ai mei (printre care si directori de agentii de energie din Suedia, Anglia, Ungaria si altele), oaresce nume mari in energie si nu un prof de energetica dintr-o universitate obscura din romania, caruia probabil i s-a ars becu'. PS Mai bine te-ai ingrijora de pierderile din sistem, care sunt atat de mari incat te ingrozesti.
 13. DragosMS

  @ Krupp Americanii s-au schimbat. Ca a plecat ciurdarul de la carma. @ Animaloo Problema e mai simpla decat atat. Daca tu cand mananci un hamburger, cotribui la schimbarile climatice cu 0,0000xyz kg de CH4 atunci va trebui sa le platesti. Astfel impactul pe care il produci va fi inclus in pret si vor fi bani pentru a remedia "distrugerea":) produsa de basinile tale. Daca se aplica acest principiu la nivel mare, la anumite industrii, o sa vezi ce repede o sa apara tehnologiile nepoluante, tinute acum sub masa (care atunci vor fi mai ieftine, dupa adaosul de pret al CH4).
 14. DragosMS

  @ Animaloo: Care argumente? Care raport EJDH 2004? qwerty 2006? Nu ma intereseaza azi (cand vorbim despre schimbari climatice) daca opreste apa cand se spala pe dinti. Ma intereseaza in schimb daca se baseste si cat. Pentru ca propun introducerea unei legi care sa ne oblige sa purtam filtre si sa platim pentru efectele secundare ale iahniei de fasole. @ Vlad: Sistemul energetic trebuie sa accepte anumite fluctuatii (chiar si de 20-30% in anumite tari). Asa trebuie conceput. Sunt intotdeauna producatori de energie care au productia variabila si sunt responsabili de acoperirea fluctuatiilor (de ex. un producator de energie atomica - din motive evidente - nu poate fi un asemenea producator). Plus ca, pentru perioade scurte de timp, energia se poate stoca. Ce zici tu, imi pare un bull***t dat de companiile de energie sa nu care cumva sa piarda ele ceva banuti. Like i care! PS Metanul (CH4) este un gaz cu efect de sera important (GWP=25 x CO2)