Frank

Membru
 • Content Count

  7,396
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  74

Frank last won the day on May 29 2015

Frank had the most liked content!

Community Reputation

4,818 Excellent

About Frank

 • Rank
  Forum Addict
 • Birthday January 8

Profile Fields

 • Localitate
  Bavaria
 • Biciclete
  De drum lung
 • Ocupaţie
  IT-Malocher
 • Arii de interes
  Blues, Cajun, Zydeco ... Radreisen

Recent Profile Visitors

13,611 profile views
 1. Si? Nu era mai comod pe bara? Fara glume - nu prea reusesc sa-mi inchipui cum un om fara o anomalie anatomica extrema poate considera aceasta pozitie "confortabila" #-o .
 2. Frank

  In completare la cele spuse in legatura cu planurile lui majikstone, citeva impresii “Verdon” (as spune – merita fiecare pedala si fiecare banut – spectacol, adrenalina si podium nu gasiti; diplome nu se dau ): (Quelle SpieglOnline)
 3. Frank

  @@majikstone si plecatori din Paris In completare a celor spuse mai sus as mai adauga The Verdon Gorge si Cycling Cote d’Azur – e fermecator – pentru specimenele mai modeste – “oameni normali” cum s-ar zice pe aice ;) .
 4. Frank

  „In alta ordine de idei“ e pentru mine Off Topic – avind in vedere ca vine din parte “autorizata” cred ca ma offtopesc si eu fara riscul sa-mi fie sters postul ;) @@majikstone Poate m-ar fi interesat ceva “cu plecare din Paris” Les Alpes Maritimes, Alpi Liguri, Colle di Tenda (atita timp cit mai e neasfaltat si “necarbonat”, … si, si, …
 5. Frank

  Ia-l ... ;) Peste 10 ani le prezint inca o data :-H .
 6. Frank

  Poftim aici, un profi d-al nost’ :-bd - sa ne traiasca 8-X .
 7. Frank

  @@Odden De la Daia (Denndorf) n-as merga pe ruta Vulcan (Wolkendorf) – Sapartoc (Schorpendorf) - Albesti (Weißkirch) – Sighisoara (Schäßburg) ci pe ruta Apold ( Trappold) – Saes (Schaas) - Sighisoara (Schäßburg) . Nu ezita sa vizitezi biserica fortificata din Aplod – merita vazuta (mai ales dupa renovare) P.S Gästehäuser - (Aprilie 2015) / Case de oaspeti prin fostele case parohiale evanghelice.
 8. Frank

  L-am dres ... ;)
 9. Frank

  Am avut 3 ore timp sa ies cu ciocla (soarta de IT-ist) si, asa cum am promis, am facut citeva poze cu unul din cele doua seturi de Ortleib din dotare. Peste citeva zile se implinesc 13 ½ ani de cind detin aceste genti – se vede ca au fost folosite intensiv, au stat prin pivnita si prin garaj cind n-au fost folosite, pelinga masa de birou, au fost aruncate pe peron din usa sau geam de vagon. S-a rupt un snur de care nu am nevoie si un „conector“ pe care l-am schimbat. Un „upgrade optic“ la divesre surubele n-ar strica – cui bono; nu ma duc duc la „Germany’s next top coburi”. ORTLIEB Modell 2002 @@majikstone Subtilitatile de care vorbesti nu necesita studii superioare – conceptul e bine gindit si realizat – ceea ce nu inseamna ca n-ar exista potential de imbunatatire.
 10. Frank

  Foarte bine analizat si prezentat - util pentru cei care sint mai sovaitori. Cind am timp fac citeva poze cu doua exemplare Ortlieb pe care le am de peste 13 ani, care au vazut putin din lumea asta pe bicicleta, din masina, din autobuz, din tren, din vapor, din avion, vara, iarna, primavara, toamna. Poate va puteti da seama ce inseamna "uzura" dupa atitia ani.
 11. Frank

  Pe termen lung „scump“ devine mai mult decit relativ – mai ales daca prinzi gustul si rostul “Pe lung” al meu – “dealurile si decorul” nu sint incluse in pret: (sper ca se recunosate la ce m-am referit)
 12. Frank

  Ma / ne saturasem de indreptat cuie. Un sac asemenator ca cel prezentat de tine (fara supapa si pe la 5 - 7 € daca-mi amintesc bine) il poti gasi (probabil) pe la un discounter (Lidl, Aldi, ...). In loc de supapa i-am facut o gaura ceea ce usureaza mult "rolatul" sacului. Mult mai elegant si practic este asa ceva: Ortlieb Rack-Pack „Practic“ e ceva relativ … Ceea ce nu-mi convine este faptul ca atunci cind vreau sa scot ceva dintr-o geanta laterala asta devina putin mai migalos si (in functie de gradul de "umplere" a gentilor laterale) spatiul dintre Rack-Pack si portbagaj – si cu asta se obisnuieste biciclarul, ca deh, nu-i la concurs ;) .
 13. Frank

  De obicei aceste ambalaje se arunca. Eu folosesc de ani de zile asa ceva fiindca am cuie adevarate (piroane), ascutite, mai grele si mai resistente – cind dai de o piatra (ceea ce nu e nimic deosebit si nici senzational) nu te trezesti cu un “Hering” indoit. Cutia si betele le invelesc in cort.
 14. Frank

  Cunosc “specia” din propria familie – fratele meu a fost ani de zile ferm convins ca ture lungi prin Alpi si naveta zilnica se pot face numai cu o bicicleta echipata Shimano, un rucasc cit un munte si incaltaminte de tip ADIDAS. Intre timp a facut cunostinta cu Rohloff, Ortlieb, Tubus, Schwalbe, SON, cadru de otel, frine hidraulice, “bocanci” MTB cu SPD si am impresia ca asta va ramina “o relatie pe viata”. Pentru “necesitatile zilnice” (naveta pe orice anotimp, cumparaturi) se pare ca a descoperit avantajele unor coburi de calitate fata de un rucsac. Optic nu se poate compara cu unul din exemplarele “care se stiu” dar la virsta lui asta nu mai are nici o relevanta.