Frank

Membru
 • Content Count

  7,396
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  74

Everything posted by Frank

 1. Si? Nu era mai comod pe bara? Fara glume - nu prea reusesc sa-mi inchipui cum un om fara o anomalie anatomica extrema poate considera aceasta pozitie "confortabila" #-o .
 2. Frank

  In completare la cele spuse in legatura cu planurile lui majikstone, citeva impresii “Verdon” (as spune – merita fiecare pedala si fiecare banut – spectacol, adrenalina si podium nu gasiti; diplome nu se dau ): (Quelle SpieglOnline)
 3. Frank

  @@majikstone si plecatori din Paris In completare a celor spuse mai sus as mai adauga The Verdon Gorge si Cycling Cote d’Azur – e fermecator – pentru specimenele mai modeste – “oameni normali” cum s-ar zice pe aice ;) .
 4. Frank

  „In alta ordine de idei“ e pentru mine Off Topic – avind in vedere ca vine din parte “autorizata” cred ca ma offtopesc si eu fara riscul sa-mi fie sters postul ;) @@majikstone Poate m-ar fi interesat ceva “cu plecare din Paris” Les Alpes Maritimes, Alpi Liguri, Colle di Tenda (atita timp cit mai e neasfaltat si “necarbonat”, … si, si, …
 5. Frank

  Ia-l ... ;) Peste 10 ani le prezint inca o data :-H .
 6. Frank

  Poftim aici, un profi d-al nost’ :-bd - sa ne traiasca 8-X .
 7. Frank

  @@Odden De la Daia (Denndorf) n-as merga pe ruta Vulcan (Wolkendorf) – Sapartoc (Schorpendorf) - Albesti (Weißkirch) – Sighisoara (Schäßburg) ci pe ruta Apold ( Trappold) – Saes (Schaas) - Sighisoara (Schäßburg) . Nu ezita sa vizitezi biserica fortificata din Aplod – merita vazuta (mai ales dupa renovare) P.S Gästehäuser - (Aprilie 2015) / Case de oaspeti prin fostele case parohiale evanghelice.
 8. Frank

  L-am dres ... ;)
 9. Frank

  Am avut 3 ore timp sa ies cu ciocla (soarta de IT-ist) si, asa cum am promis, am facut citeva poze cu unul din cele doua seturi de Ortleib din dotare. Peste citeva zile se implinesc 13 ½ ani de cind detin aceste genti – se vede ca au fost folosite intensiv, au stat prin pivnita si prin garaj cind n-au fost folosite, pelinga masa de birou, au fost aruncate pe peron din usa sau geam de vagon. S-a rupt un snur de care nu am nevoie si un „conector“ pe care l-am schimbat. Un „upgrade optic“ la divesre surubele n-ar strica – cui bono; nu ma duc duc la „Germany’s next top coburi”. ORTLIEB Modell 2002 @@majikstone Subtilitatile de care vorbesti nu necesita studii superioare – conceptul e bine gindit si realizat – ceea ce nu inseamna ca n-ar exista potential de imbunatatire.
 10. Frank

  Foarte bine analizat si prezentat - util pentru cei care sint mai sovaitori. Cind am timp fac citeva poze cu doua exemplare Ortlieb pe care le am de peste 13 ani, care au vazut putin din lumea asta pe bicicleta, din masina, din autobuz, din tren, din vapor, din avion, vara, iarna, primavara, toamna. Poate va puteti da seama ce inseamna "uzura" dupa atitia ani.
 11. Frank

  Pe termen lung „scump“ devine mai mult decit relativ – mai ales daca prinzi gustul si rostul “Pe lung” al meu – “dealurile si decorul” nu sint incluse in pret: (sper ca se recunosate la ce m-am referit)
 12. Frank

  Ma / ne saturasem de indreptat cuie. Un sac asemenator ca cel prezentat de tine (fara supapa si pe la 5 - 7 € daca-mi amintesc bine) il poti gasi (probabil) pe la un discounter (Lidl, Aldi, ...). In loc de supapa i-am facut o gaura ceea ce usureaza mult "rolatul" sacului. Mult mai elegant si practic este asa ceva: Ortlieb Rack-Pack „Practic“ e ceva relativ … Ceea ce nu-mi convine este faptul ca atunci cind vreau sa scot ceva dintr-o geanta laterala asta devina putin mai migalos si (in functie de gradul de "umplere" a gentilor laterale) spatiul dintre Rack-Pack si portbagaj – si cu asta se obisnuieste biciclarul, ca deh, nu-i la concurs ;) .
 13. Frank

  De obicei aceste ambalaje se arunca. Eu folosesc de ani de zile asa ceva fiindca am cuie adevarate (piroane), ascutite, mai grele si mai resistente – cind dai de o piatra (ceea ce nu e nimic deosebit si nici senzational) nu te trezesti cu un “Hering” indoit. Cutia si betele le invelesc in cort.
 14. Frank

  Cunosc “specia” din propria familie – fratele meu a fost ani de zile ferm convins ca ture lungi prin Alpi si naveta zilnica se pot face numai cu o bicicleta echipata Shimano, un rucasc cit un munte si incaltaminte de tip ADIDAS. Intre timp a facut cunostinta cu Rohloff, Ortlieb, Tubus, Schwalbe, SON, cadru de otel, frine hidraulice, “bocanci” MTB cu SPD si am impresia ca asta va ramina “o relatie pe viata”. Pentru “necesitatile zilnice” (naveta pe orice anotimp, cumparaturi) se pare ca a descoperit avantajele unor coburi de calitate fata de un rucsac. Optic nu se poate compara cu unul din exemplarele “care se stiu” dar la virsta lui asta nu mai are nici o relevanta.
 15. Frank

  Putin cam mare mi se parte acea "usa de terasa" - mai ales prin oras.
 16. Frank

  In contrast cu imaginile de mai sus ceva din Ghost Town New York - Will Ellis (Staten Island – Azil, casa de nebuni si spital de carantina) (fosta termocentrala din Brooklyn) (legendarul Harlem Renaissance Ballroom) (Freedom Tunnel de sub Riverside Park) (Dead Horse Bay – “strandul” din South Brooklyn) (Letchworth Village) (Coney Island Creek) (Creedmoor Psychatric Center) (Domino Sugar Refinery din cartierul Williamsburg) (Crossinger’s Catskills Resort)
 17. Frank

  @@Traveller Absolut de acord – echipamentul meu de baza in “anii de initiere” se compunea (pe linga bicicleta) dintr-o patura de cai, o pelerina de ploaie si o ranita vinatoreasca (sa nu uit sacul de nylon pe post de "Thermarest"). Cort - sac de dormit – GPS; toate din domeniul SF (pentru mine si prietenii mei). Si totusi am ramas cu niste amintiri atit frumoase cit si unice. Pe de alta parte sint aproape convins ca cei care au facut o tura mai lunga cu coburi Ortlieb, Vaude sau alte produse comparabile nu vor regreta nici o clipa banii investiti. Sa nu uitam faptul ca sint foarte practice si utile si in viata de toate zilele pentru cei care stiu sa se foloseasca de ele si nu le tin pe sub “chaiselingue-ul din living” ;) pentru turica la anu’.
 18. Frank

  Criteriile astea nu le stabilesc eu *-:) - mie-mi lipseste cu desavirsire "scoala inalta" a ciclismului ;) .
 19. Frank

  Din Passbilder - Landschaften der Alpenpässe – visuri cicloturistice alpine vazute cu ochii lui Berthold Steinhilber (Col de la Bonette) (Passo Pordoi) (Furkapass) (Furkapass) (Gotthardpass – cine n-a vazut cele 24 de serpentine de pe Via Tremola nu …) (Gotthardpass – cine n-a vazut cele 24 de serpentine de pe Via Tremola nu …) (Julierpass) (Colle Del Nivolet) (Podul diavolului – Schöllenenschlucht / Gotthardpass) (Stilfser Joch / Stelvio inaugurat in 1825) P.S. Realitatea este mult mai impresionanta, impunatoare, grandiosa, …
 20. Frank

  Sugestia mea era "din start" nu "dupa achizitionarea bicicletei" *-:) .
 21. Autorul interviului te poate ajuta *-:) Pamfletul politic e ceva genial - presupus ca e facut cu stil de oameni care au stil - prin partile astea (pentru cei care "zi fastain" ;) ) pamfletul, mai corect, cabaretul politic de tip Scheibenwischer si Derblecken au fost / sint adevarate institutii.
 22. Frank

  Din lumea “curata” a sportului 8-X – saraci de duh cei care nu cauta idoluri in lumea sportului :)>- .
 23. Frank

  @@Ionut28 Nu ca m-ar impresiona in mod deosebit – de Radon TLS 9.0 ce zici? Din start gume 622 x 47 sau 622 x 50 (“amortizare” pasiva la pret redus *-:) in loc de experimente cu o furca hidraulica mediocra si grea), frine HS33, pedale SPD, o sa de pensionar, eventual un portbagaj si cric care inspira mai multa incredere – o parere pur personala - depinde de gustul tau, continutul portmoneului, mai ales de ceea ce ai de gind sa faci cu bicicleta si de feleul cum te impaci cu faptul si gindul ca nu e “megabicicleta” ci o sculica impodobita cu “gayshituri” utile ;).
 24. Frank

  Daca ma gindesc la experienta fratelui meu cu un KTM (cadru aluminiu) – nenumarate ture prin Alpi, zilnic naveta, peste 100 000 km pedalati– as spune ca nu e o algere rea.