paulrad

Membru
 • Content Count

  2,886
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  67

paulrad last won the day on March 8

paulrad had the most liked content!

Community Reputation

2,157 Excellent

About paulrad

 • Rank
  Membru Senior
 • Birthday 01/01/1993

Profile Fields

 • Localitate
  Baia Mare
 • Biciclete
  Trek 4300, F-Si carbon 2016, Synapse carbon disc

Recent Profile Visitors

6,674 profile views
 1. paulrad

  Aștept video că de povești suntem sătui.
 2. paulrad

  Tu ești invidios că nu prea duci mulți km/h, recunoaște! Pune și tu un angrenaj adevărat nu ăla de pensionar de 46/30 sau cât ai.
 3. paulrad

  5 grade temperatura la aproape 1000m alt.
 4. Zice ceva așa în surdină, dar e mai ok decât obișnuia să fie. Am tras pe el destul de bine în ultimele 3 zile, inclusiv intervale de forță.
 5. După o săptămână de forjat MTB-ul pe asfalt, a venit vremea și unei ture corespunzătoare. Nori, frig și vânt, dar trailurile sunt perfecte. 50km cu 1300m diferență de nivel.
 6. @Invitat special mersi, dar văd pe site că cel mai apropiat service e în Zagreb sau Bratislava. Pe aici dacă intru în magazin și zic de Di2 se uită urât la mine Pe luni ar trebui să ajungă deraiorul nou dacă se mișcă cu talent curierul. e pe cablu
 7. Un update: - am întors internetul cu susul în jos fără nici un rezultat - am făcut update firmware pentru toate componentele - am luat o unitate SM-PCE1 pentru diagnosticare și aici tehnologia m-a lăsat mască. După ce mi-a luat vreo 2 ore să mă prind cum conectez tot sistemul la PC, am făcut o diagnosticare: toate componentele merg, mai puțin schimbătorul spate. Am conectat schimbătorul spate direct la PC prin SM-PCE1 și am rulat iar diagnosticarea. ”Diagnosticul” a fost edificator: ”a fault may exist, contact a retail store”. No shit, Sherlock! Diagnosticarea pt RD decurge cam așa: te pune să învârți de pedale timp în care softul dă comandă să schimbe pe toate vitezele. La mine schimbătorul scoate un sunet, dar nu se mișcă deloc, drept urmare softul mă întreabă dacă ”adjustment bolt” (bănuiesc că la B-screw se referă) e destrâns suficient, iar apoi mă pune să mai învârt o dată de pedale înainte de a-mi spune că s-ar putea să existe o problemă, lucru observabil cu ochiul liber. Mă întreb dacă se poate ca de la căzătura din toamnă abia cuma să i se fi tras sfârșitul
 8. paulrad

  da, ca doctorul din Germania care mi-a făcut programul de antrenament după testul de efort și care nu mi-a răspuns în veci la emailul cu nelămuriri.
 9. paulrad

  Da io nu vreau să-mi ia nimeni exemplul. La fel cum nu trebuie să ia nici exemplul tău. Nu că vreunul ar fi bun sau rău. Să pedaleze fiecare cum poate/vrea, când poate/vrea, cât poate/vrea, cu cine poate/vrea. Cu/fără Trainer, iTrainer, noTrainer.
 10. paulrad

  Ieri la amiază, în timpul execuției programului de antrenament anti-social, anti-responsabilități, anti-ciorbă&bere, etc mi-am permis un mic ocol ca să fac o pauză pentru poza asta. Bineînțeles, asta după ce am terminat de consumat cele 4x7" + recovery prescrise. Atâta m-am învârtit pe lângă lac în căutarea cadrului câștigător că a început ploaia. Desigur, se poate și fără HRM, cadență, powermeter, garmin, carboane. ”Been there, done that” ca să citez o zicală românească.
 11. paulrad

  Exact. Era și cazul meu, pedalam între 30-60h pe lună, complet aiurea. ”Porniri” de genul 1300km în martie și pe urmă maxim 800-900km/lună, complet pe dos. Îmbunătățiri se simțeau, dar foarte puțin. Mai mult se simțeau problemele acumulate. De acord în mică măsură. Săptămâna asta am de exemplu 11 ore de antrenament. Azi 1h25min, mâine 1h, poimâine 1h20min, etc. Sâmbătă 2h40min, duminică 3h30min. Ghici ce? După capul meu pedalam 15-20h într-o săptămână cu vreme bună ca acuma. Deci n-am sacrificat nimic la capitolul ”timp alocat”, chiar am câștigat. Legat de alimentație, am mai tăiat din carbohidrați, în special în zilele de anduranță aerobă, dar nici o schimbare extremă. Asta e sănătos de făcut și dacă nu te antrenezi/n-ai antrenor. Cât despre preferințele culinare, numai bine am descoperit mâncăruri noi că parcă mă săturasem de aceleași feluri. La mine oricum prioritatea numărul 1 e să mă dau cu bicicleta. Uneori chiar n-aveam chef de ieșit la pedalat, iar faptul că acuma am un program de antrenament de care mi-am propus să mă țin e o motivație extra în astfel de zile. Deocamdată abia a trecut ”luna de miere”. Într-adevăr, sacrifici unele bucurii cum ar fi o alergare puternică cu băieții, o tură ”duminicală” cu pauză de bere, cu admirat peisaje, etc, dar apar alte bucurii: constați că poți urcare o pantă și fără să-ți sară inima din piept, că de la o săptămână la alta urci aceeași pantă mai rapid, iar pe termen lung o să te bucuri că nu mai ești ăla care vede grupul din spate de la 50m distanță. Eu am început programul de o lună astfel că trebe să mă duc chiar singur ca să pot face ce am de făcut. Dacă începeam din ianuarie probabil la unele antrenamente cel puțin puteam să mă duc cu prietenii, dar nu e așa tragic. Te obișnuiești. Eu plătesc 350lei/lună. Or fi și la alte costuri în funcție de cine, ce și cum face.
 12. paulrad

  Antrenorul ”virtual” nu-ți dă feedback, nu-ți răspunde la întrebări. După ce m-am dat destulă vreme, mult și prost, că nu pot zice că m-am antrenat, mi-am luat și eu un antrenor care o dată la 2 săptămâni îmi scrie programul de antrenament. Se uită la ce am făcut, cum evoluez și în funcție de asta face programul pe perioada următoare, dar cel mai important e că pot schimba impresii cu el despre fiecare antrenament, mai ales în cazul în care mi s-a părut dificil de ținut zonele indicate sau dacă au apărut necazuri cu genunchii sau mai nou cu musculatura. În plus, dacă se anunță vreme rea afară, putem adapta din mers programul. Cei mai autodidacți și disciplinați probabil se descurcă cu un antrenor virtual, dar când nu ai experiență cel mai bine e să ai pe cine întreba. Mi-am făcut bine mersi antrenamentele pe un hometrainer de 400 lei, cred că modelul cel mai de bază de la tacx. Înafară că sesiunile lungi (peste 90min) sunt foarte plictisitoare, mai ales la antrenamentele de anduranță, nu este nici o problemă. Eu unul când pedalez pe hometrainer nu consum filme, social media, etc. Doar muzică și ochii în garmin non-stop
 13. paulrad

  Mă bucur. De câte ori îmi scârțâie pantofii, mă gândesc la tine.
 14. Cursiera așteaptă să fie reparată așa că mi-a fost de ieșit cu MTB-ul, prima din an.
 15. paulrad

  Meam, voi chiar nu puteți dormi noaptea de grija vitezei atinse de domnul coleg?