paulrad

Membru
 • Content Count

  3,039
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  84

Everything posted by paulrad

 1. paulrad

  Am fost azi la ski de tură, pt prima dată pe pârtia de la Șuior* și pt a doua oară în viață. Treabă grea. Pe bucata cea mai abruptă a pârtiei am căzut la urcare La coborâre a fost măcel. 2 intervenții salvamont. *Off-piste nu avem zăpadă, iar la pârtiile de la Cavnic nu ne lasă cu foka + sunt penibil de scurte și ușoare alea. La coborâre mai am de învățat, deci e exclus pt mine off-piste. Când o să fie zăpadă în pădure la Șuior avem 2 variante de urcat și coborât pe pârtie, perfect pt mine.
 2. paulrad

  Dacă ai powermeter atunci n-are nici o noimă să folosești și senzor de viteză pe hometrainer, doar dacă vrei să dea bine miile de kilometri din statistica de final de an. Pt mine sunt mai importante orele decât kilometri.
 3. paulrad

  ”Părerile” sunt subiective :p Vărumeu a fost cu noi, dar el s-a dat cu bicicleta în cele 2 zile. El coborând pe la Cascada Cailor:
 4. Salutare și la mulți ani! Mă gândeam să deschid acest topic să vedem ce mai fac bicicliștii când nu e vreme de pedalat. Impresii de la o alergare, drumeție, schi, sală, înot și ce sporturi mai faceți voi. Sper să fie un topic cel puțin la fel de activ ca cele 2 pe care se bate apa în piuă pe un subiect de tristă amintire. În prima zi a anului am încercat o urcare pe Pietrosul Rodnei. Ne-am întors de la 2035m alt deoarece nu eram echipați corespunzător pentru ascensiunea unui abrupt cu zăpadă înghețată. Trebuia neapărat piolet și colțari. Lacul Iezer De aici am făcut cale întoarsă Pe coborâre avem parte de o crăpătură în norii ce acopereau localitățile din vale În cea de a doua zi a anului n-am servit planul trupei și i-am părăsit pentru o plimbare solo, lejeră. Am urcat cu telescaunul din Complex Borșa cu gândul să merg până în Șaua Știol și apoi să cobor la Cascadă și pe urmă în complex. Din vârful pârtiei am coborât direct spre Cascadă că era ceață mai sus, nu cred că avea rost să merg până în Șaua Știol. O trupă mare de schiori și colegii mei de tură o iau în sus spre Știol, eu trec poarta spre cascadă. Cascada cailor înghețată.
 5. paulrad

  Anul ăsta am introdus 2 noi activități în program, antrenamente la sală și schiul de tură care din cauza iernii leneșe nu s-a întâmplat decât o dată. P.S. yoga = balance board
 6. Io încă n-am văzut nici un moș cu sutien și sper să nici nu văd, dar având în vedere cum ”evoluează” lumea și că-s tânăr... s-ar putea să prind și astfel de vremuri.
 7. Îți trebuie o porție de Xanax să-l poți asculta pe Văcăroiu povestind cum s-a luptat să nu ajungem colonie (și tot am ajuns, sîc!) și pe Chiorbea. Și ceilalți...
 8. paulrad

  Dimensiunea
 9. Cred că merge extrem de bine menționat aici proiectul https://80east.ro/ Care sunteți din București și aveți copii sau prieteni cu copii, organizați-le un tur! Mai ales acum că suntem la 30 de ani de la Revoluție.
 10. Se pare că cel mai tare argumentul al tău e ”nu ai trăit vremurile alea”. Ok, rămâi ”lămurit”. P.S. Nici de pe bloc n-am sărit, dar mă ajută capul să-mi dau seama că nu e un lucru bun, altfel l-aș avea pe umeri doar să nu mă plouă în gât.
 11. P.S. Să ne ferească cel de sus! V-ați dumirit că ce? Era bine în beznă, în frig, cu rafturile goale? Era bine că puteai ”să te descurci”, să iei un salam pe sub mână de la alimentară, un ceva de la intreprindere că altundeva nu găseai? Era bine să lucrezi cu forța pământul care ți-a fost luat din proprietate? Era bine să te ia miliția pentru fapte abominabile cum ar fi rostirea unui banc, scrierea unei poezii sau ascultatul unui post radio? Era bine să îți torni la securitate colegii, elevii, familia? Toate astea în numele achitării datoriei externe și a industriei cu fabrici/combinate gigant gândite nu pentru eficiență și calitate ci ca să aibe tot leneșul un loc de muncă, alături de apartamentul de la stat. Să fie mulțumit pentru decenii.
 12. @EyesOnly nu folosesc, recent am auzit de el. Mi se pare că e făcut de români
 13. paulrad

  Acela a fost un camping municipal în Beaumes-de-Venise, cred că singurul de acest fel în care am stat. Chit că a fost cel mai ieftin în care am stat, a fost în top la curățenie/dotări/frumusețe. Cel mai mult am dat 17 și 18 euro, fiind și 2 cele mai proaste campinguri în care am stat. Edit: despre găsit: aveam tot traseul desenat pe google maps, după-masa pe la 3-4 sau când mă săturam de pedalat, deschideam aplicația cu traseul pe hartă și căutam ”camping near me”, văzând astfel campingurile aflate pe traseul meu sau în imediata apropiere. De obicei alegeam unul la 10-20km de locul în care eram și mergeam la el fără să sun.
 14. paulrad

  Cu postarea asta ai stârnit amintiri plăcute
 15. paulrad

  Poza nu-i a mea, nu e de azi, dar drumul e felul principal când vine vorba de road bike. Pasul Gutâi.
 16. paulrad

  Mi se par grele și voluminoase. Eu în tura prin Franța am avut un prosop de ăsta, mărime L. https://www.bike24.com/p2170992.html E drept, după ce mă ștergeam pe jumătate corpul deja era cam ud prosopul, dar își făcea treaba până în capăt.
 17. @freetools găsești shimano XT la 200 lei, noi.
 18. paulrad

  @Mookyama eu la tura din Franța am fost cu un Anker ce îmi ajungea cam 3 zile (telefon + gps). https://www.anker.com/products/variant/powercore-20100/A1271012 P.S. Are 365 grame. Dacă e light sau nu, nu știu. Nu m-a interesat aspectcul ăsta.
 19. paulrad

  Eu nici nu înțeleg de ce intră lumea pe trisport. Mi se pare magazinul cu cele mai proaste prețuri la produsele garmin.
 20. paulrad

  Video ăsta e pt @majikstone care crede că MTB-ul e un sport periculos.
 21. Dacă nu face centrala k-boom din diferite motive. Japan's Tokyo Electric Power will have to dump radioactive water from its destroyed Fukushima nuclear power plant into the Pacific Ocean as it runs out of room to store it, the environment minister said on Tuesday. https://www.france24.com/en/20190910-japan-dump-fukushima-radioactive-water-sea-minister
 22. Salutare, Sport-bittl e un magazin nemțesc cu articole pentru diverse sporturi, inclusiv ciclism. Chiar acum văd că sunt reduceri la biciclete și echipamente. Am deschis topicul în speranța în care găsesc pe cineva care a comandat de la ei și a făcut retur. Mă interesează o variantă de transport rapidă și nu foarte scumpă, returul fiind plătit de cumpărător.