MirceaDP

Membru
 • Content Count

  547
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

50 Excellent

About MirceaDP

 • Rank
  Member
 • Birthday 03/15/1968

Profile Fields

 • Localitate
  Cluj-Napoca
 • Ocupaţie
  fizician

Recent Profile Visitors

2,479 profile views
 1. MirceaDP

  Eu am văzut recent la TV că nu va fi voie cu bicicleta sau pe jos ... Cică e risc să te ia vântul ...
 2. MirceaDP

  Motociclete distruse. Primarul New York-ului: Nu sunt doar o pacoste, sunt periculoase și le auzim toată noaptea. E inacceptabil.
 3. MirceaDP

  Vlad Dascălu la Leogang și Nove Mesto.
 4. MirceaDP

  Campionatul Național de Mountain Bike are loc în premieră la Cluj, între 17 și 19 iunie. La competiție sunt așteptați cei mai buni rideri din țară care vor lupta pentru tricoul de campion național alături de locul 2 mondial, Vlad Dascălu. Competiția se va desfășura pe Drumul Sfântu Ioan, strada Valea Gârbăului din Cluj-Napoca. Lungimea traseului este de 3,95 kilometri cu 185 metri diferență de nivel pe tur. Ultima cursă a lui Vlad Dascălu am văzut-o gratuit pe Red Bull TV (văd că merge și pe PC/laptop, dar eu am văzut-o pe TV: mi-am descărcat gratuit aplicația pe media player; recomand player-ul și pt. Eurosport Player). E foarte bun Vlad. La Nove Mesto a fost și mai bun.
 5. Poze: Stepwing Saber 1S 12.5" - $399 Stepwing Galaxy 1S 12.5" Foldable - $599 Stepwing Titan 3S 20" - $799 Streetstepper MTS 26 - 3.490 EUR
 6. Zilele trecute m-am gândit cum aș face o trotinetă-stepper și, când am ajuns la o soluție interesantă, am zis să caut dacă nu există deja. Evident că există. Vedeți mai jos cele 2 variante care seamănă oarecum cu ideea mea: 1. http://www.brizon.com.tw/ ; https://ebike.sg/collections/stepwing a: https://youtu.be/upOFNNe5kJA b: https://youtu.be/h0_eJuTADS0 2. https://www.streetstepper.com/de/modelle https://youtu.be/LjgA-5bP6Sk Am găsit și alt tip: https://youtu.be/tCqhr-YJkE4
 7. MirceaDP

  Acu' ceva ani, când am fost ultima dată pe acolo, era barieră dinspre Stolna, fiind considerat drum militar, iar spre Someșul Rece era un bolovan imens, care bloca accesul și către fostul drum de la carieră spre autostradă. Mă mir că acum e asfaltat ... Și cumva îmi pare rău. Era atât de neumblat și cu amenajări ce arătau foarte vechi, încât ziceai că te-ai întors în timp și că ești pe un vechi drum roman. Poate că a mai rămas ceva din vechiul drum, înspre cabana militară.
 8. MirceaDP

  Ba suntem. Eu am fost cam ocupat, dar urmăresc ce scrii, chiar cu interes. Am fost, de ex., cu ani în urmă, între releul de lângă Liteni și cel de lângă Plopi, și aș mai merge. La fel și în zona Dobrin. Eu am ajuns acolo pe creastă, dinspre Plopi, și am coborât prin Valea Ierii, probabil pe unde ai coborât tu acum. Asta a fost când se asfalta drumul Cluj-Gilău ... Aș urca și eu pe valea Negruței, dar probabil că nu anul ăsta. Mi-am terminat concediul, iar de acum, dacă mai ies, probabil că ies pe dealurile din apropiere. Am explorat deja traseul cruce albastră dinspre Mânăștur spre Sălicea și mi-a plăcut. Am mai tras și o tură "contratimp" la Tarnița și, în ciuda traficului, vârstei și poziției mai ridicate (am ridicat de câțiva ani ghidonul pt. a evita durerile la ceafă), am făcut 58 minute de sub podul N până în dreptul plajei 1, timp pe care îl făceam acu' 8-35 de ani ... Încă ceva, era să renunț definitiv la MTB (și să trec la recumbent) datorită problemelor cauzate de șa (dureri + osteofit în zona unde osul pelvian atinge șaua - 3 sau 4c în desen). Asta pe lângă problemele cu ceafa ... Am zis să mai dau totuși o șansă biței mele (nu e exact aia, dar cam așa arată și a mea) și să schimb șaua veche cu una nouă, cu arcuri: Am primit-o luni. Acum mai trebuie să o instalez și testez, dar nu prea am timp. Unul din motivele pentru care nu vreau să renunț la MTB e că îmi plac foarte foarte mult noile mele manșoane. Ture faine îți/vă doresc!
 9. MirceaDP

  Fara sa stiu (pana azi) de tura/postarea ta, am mers luni tot incolo, cu intentii asemanatoare (eu as fi mers pe Drumul Generalului), dar am facut cale intoarsa, dupa 2h si 37min, la vreo 2-3 km inainte de Marisel, pt.ca ieseam complet in soare ... plus ca inca nu sunt (re)obisnuit cu ture peste 60 km. Din pacate se pare ca trebuie sa trec la reclinata (recumbent). Nu mai suport saua si pozitia (ma doare in zona cefei, desi am inaltat ghidonul si am si dropper pt.coborari). In alta ordine de idei, traficul intre Gilau si Cluj e groaznic, chiar si lunea, cu coloane lungi la semafoare si giratorii. In zona cu 4 benzi (in Floresti) e cel mai rau. O duba a trecut la o palma de mine ... Atunci mi-am adus aminte ca asa se intampla daca mergi cinstit, fix pe margine. Dupa aia am mers la 25-45 cm de margine si n-am mai avut probleme. Apropo, soferii nu prea lasa loc pt.biciclete cand stau in coloane. Te obliga sa mergi pe placile alea puse peste canal, sau pe trotuar ... Tu/voi cum faceti?
 10. MirceaDP

  Asa e, am vorbit, de data asta direct, cu sursa mea din Valisoara, si am aflat ca drumul care se asfalteaza nu urca la Salicea ci iese pe sub autostrada la drumul Lita-Turda, in zona intersectiei cu Filea. Eu am pomenit aici cu ani in urma de iesirea/varianta aia. Spre deosebire de tine eu, venind dinspre autostrada, am ocolit atunci padurea spre stanga si am iesit in culme (unde acum e o pista de aterizare) pe unde iese drumul direct/pieptis din Valisora, apoi am continuat spre stanga, pe culme (sper ca se mai poate), pana la capat, la drumul care merge pe "creasta" pana la VIVO (cel de care ziceam anul trecut ca are panouri cu "accesul interzis" in mica portiune impadurita).
 11. MirceaDP

  Pacat ... Multumesc! Preferata mea. La coborare eu nu cobor/trec prin Hasdate, dupa zona cu bolovani, ci merg tot inainte, pe "creasta", pana la sosea. Nu e drum peste tot, dar se poate merge, si e fain. Am auzit ca se asfalteaza, probabil pe acolo, drumul ce vine dinspre Vlaha, prin Valisoara, spre Salicea. Nu stiu pe unde trece dupa ce iese din Valisoara, dar cred ca e cel de care zici tu. Oare unde iese spre Salicea? Am trecut/pedalat duminica prin Salicea (pana la Petrestii de jos si retur), dar nu am vazut unde ar putea sa iasa drumul cel nou. Pentru cei interesati, era plin de corcoduse pe drumul Lita-Turda, cel putin in zona parcursa de mine. Erau si berze, etc. Si asfaltul e bun, iar traficul destul de redus. Am vazut mai multi ciclisti decat de obicei, doi cu bitze de contratimp. E zona faina de sosea, zona pe care as merge cu o bitza reclinata (recumbent), daca imi cumpar sau fac una.
 12. MirceaDP

  8 ore, după poze, de pe la 6:30 la 14:30 nu știu dacă e chiar indicat ... Felicitări pentru tură! Și mulțumim pt. poze & info. Apropo, s-a reparat izvorul/robinetul de la mânăstirea Muntele Rece? Știu că nu ai trecut acum pe acolo, da' poate știi ... sau poate știe altcineva ...
 13. E prea joasă la mijloc pt. drumurile noastre. Și e prea grea & mare, cel puțin pentru cineva fără garaj. Nici la eficiență nu stă prea bine, având ax intermediar, cauciuc lat și kg în plus .... Nu prea înțeleg de ce ți se pare interesantă.