puterfixer

Administrators
 • Content count

  3,459
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  28

puterfixer last won the day on August 8

puterfixer had the most liked content!

Community Reputation

2,314 Excellent

About puterfixer

 • Rank
  Membru Senior
 • Birthday 09/29/1978

Informații personale

 • Sexul
  Masculin
 • Arii de interes
  IT&security, fotografie, ciclism, legislație
 • Biciclete
  Focus, X-Fact
 • Localitate
  Düsseldorf

Recent Profile Visitors

11,400 profile views
 1. Mi-a recomandat și mie un coleg Komoot, și într-adevăr pare să fie o aplicație bună pentru navigare pe bicicletă - mai bună decât Google Maps. Doar că mă cam freacă la icre cu notificări de tot felul, trebuie să bibilești la ea ca să o faci să tacă. Hărțile sunt mari, dar mă așteptam la asta ca să pot beneficia de navigare offline când e cazul. Altă aplicație pentru hiking, trekking și bicicleală este OutdoorActive, ca alternativă la BikeMap. Nu face și navigare, are doar hărți topo și trasee salvate de alții, cu descrieri a dificultății etc. Funcționează offline.
 2. La mulți ani cu sănătate, @rock!
 3. Doar rezerve suficiente de fresh de hamei, extract de prună, de-astea
 4. Gata, HTTPS merge, pe forum și pe site! Și am reglat și ora pe server, am setat timezone-ul în mai multe locuri, și acuma are activat și serviciul de actualizare automată a orei. Ai ochi buni, @paulrad
 5. Mulțumesc @paulrad , am șters topicurile duble și încerc să mă prind de ce le-a găsit roboțelul de două ori. Legat de căutare, așa îmi schimbă și mie selecția, și nu găsesc vreo setare pentru a influența asta cumva. O fi bug? Nu înțeleg de ce propune să cauți în statusuri când te uiți la conținutul necitit. Căutarea doar în titluri ar fi magnifică dacă inițiatorii de topicuri ar pune cele mai nimerite titluri Dar poți schimba asta în căutare avansată.
 6. La Mulți Ani cu sănătate și voie bună, @MaC®!
 7. În zilele următoare cândva voi încerca să activez și conectarea prin HTTPS/SSL la site, urmând ca aceasta să devină modalitatea principală de conectare. La acest moment, comunicarea HTTP între browser și server nu este în nici un fel criptată; obiectivul este de a activa criptarea SSL a comunicației între browser și server, astfel încât conținutul comunicației să nu poată fi capturat (de exemplu când vă conectați la un hotspot WiFi dintr-un aeroport/hotel/cafenea, orice fel de informație transmisă necriptat poate fi interceptată și salvată de altcineva conectat la acel hotspot). Chestia asta este esențială în comerțul electronic, când sunt transmise datele cardurilor către server. Mai nou, însă, Google vrea să încurajeze securizarea tuturor informațiilor transmise spre servere, pentru a proteja și alte feluri de date (de exemplu, informații cu caracter personal, adrese de e-mail și parole folosite pentru autentificare, etc.). Începând cu luna octombrie, Google Chrome va începe să afișeze avertismente de câte ori utilizatorii folosesc câmpuri text în diverse site-uri a căror conexiune nu este criptată. Asta înseamnă că atât câmpurile de user/pass vor afișa avertisment, dar și câmpuri de căutare în site sau abonare la un newsletter, sau de scriere a unui comentariu la ceva. Să nu vă speriați dacă vedeți chestia asta pe alte site-uri. Ce aveți de făcut: nimic Schimbarea ar trebui să fie complet transparentă pentru voi. Dacă îmi iese figura, pur și simplu de la un moment dat încolo veți vedea o iconiță cu un lacăt verde lângă numele site-ului, și link-urile schimbate din http://www.ciclism.ro în https://www.ciclism.ro/ . S-ar putea ca, în timpul reconfigurării, site-ul și forumul să fie inaccesibile pentru câteva minute. Dar pentru asta o să fac încercările în cursul nopților, când vizitatorii sunt mult mai puțini. Există posibilitatea (foarte mică, dar există) ca site-ul să nu mai poată fi accesat din cauza unui mesaj de eroare produs de browser. Acest lucru se poate întâmpla: dacă aveți un browser foarte vechi, parțial sau complet incompatibil cu versiunea modernă de criptare SSL - de exemplu știu pe cineva care încă folosește pe telefonul mobil o versiune de Opera intenționat neactualizată de câțiva ani, fiindcă așa economisește câțiva megabytes; dacă aveți un calculator cu sistem de operare foarte vechi (Windows 3.x/9x/ME/XP) al cărui suport tehnic s-a încheiat și care nu mai are lista actualizată de Root Certificate Authorities, astfel neputând să valideze certificatul pentru criptare. În ambele situații, problema este punctuală a browserului sau calculatorului folosit, și nu pot să fac nimic pe server pentru a o rezolva; mă tem că va trebui să dați vechiturile la reciclat și să treceți la tehnologie mai din deceniul ăsta, fiindcă veți întâmpina aceeași problemă la mult mai multe site-uri.
 8. La Mulți Ani și sărbătoriților de azi, @LucianTheOne și @ovidiu!
 9. ... și mai plată, aparent.
 10. N-am mai apucat să actualizez plugin-urile înainte să plec în concediu și-s mai multe de purecat... Dar încearcă interfața mobilă din browser; eu unul am fost foarte plăcut surprins de cât de bine arată, și nu-s genul ușor de mulțumit. Bine, am o problemă cu organizarea meniului de navigare din dreapta sus, e încă prea complicat de ajuns la link-ul cu posturi necitite, da' e pe listă de rezolvat când mă întorc.
 11. Stațiașea că cică s-a terminat indexarea, și acum mișcă mai repejor forumul. Apropo, v-ați uitat prin Calendar? E în meniul de sus, sub Navighează, lângă Forum. Puteți pune evenimente în el, de exemplu ture planificate, și să cereți confirmare de participare (RSVP = répondez s'il vous plaît), inclusiv cu o limită privind numărul de participanți. Tot pe acolo e și meniul Leaderboard, un fel de clasament al activității pe forum în funcție de numărul de posturi sau aprecieri primite, pe diferite perioade de timp. Există un clasament zilnic, și în profilul propriu puteți vedea când ați fost ultima oară în top și de câte ori.
 12. Da, acest comportament ar trebui să fie deja familiar celor ce folosesc GMail și Android - așa apar e-mail-urile pe mobil și lista de contacte, în cazul în care contul cuiva nu are definit un profil Google/G+ care să aibă și poză. Forumul folosește de mai bine de un an Gravatar = Globally Recognized Avatar sau ceva de genul ăsta. Pe scurt, pe site-ul gravatar.com îți poți defini în profil toate adresele de e-mail pe care le folosești pe site-uri/forumuri, și la fiecare dintre ele să pui un avatar (sau la toate la fel). Și apoi, o grămadă de site-uri și forumuri îți vor afișa automat acest avatar în baza adresei tale de mail cu care te-ai înregistrat sau comentezi. Cu chestia asta e simplu să schimbi „poza de profil” pe toate aceste site-uri de-odată, pur și simplu o schimbi pe gravatar și gata.
 13. Da, am observat... Încerc să aflu care-i diferența, că până acum erau unul și același lucru. La rata curentă de indexare de 500 de posturi la 37 de secunde, mai are vreo 6 ore de rumegat postări. De acum 8 ore a terminat 442.000 posturi, da' până la 731.000 mai e ceva. [edit] Hai că am aflat, acum putem avea mai multe feluri de reacții la posturi, în stil facebook: Like, Thanks, Haha, Confused, Sad, și apoi mai e și Upvote. Efectul la reputație e același, +1 la Like/Upvote/Thanks/Haha, și neutru (0) la Confused/Sad. Na, le activăm?
 14. Tocmai am făcut un update la forum, că eram cu câteva versiuni (și patch-uri de securitate) în urmă. Încă se reindexează baza de date, mai durează un pic până să dea rezultate căutarea de posturi noi. Între timp mă uit la ce-a mai apărut nou - aspectul parcă e ceva mai curat (în sfârșit). Ar fi cazul să pun și ultima versiune de plugin Tapatalk, pentru cine folosește...
 15. Scrie-le un mail prin formularul de pe site, te vor îndruma spre magazinele unde mai e în stoc, eventual vor rezerva o bucată pentru tine.