puterfixer

Administrator
 • Content count

  3,596
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  38

puterfixer last won the day on July 13

puterfixer had the most liked content!

Community Reputation

2,503 Excellent

About puterfixer

 • Rank
  Senior Member
 • Birthday 09/29/1978

Profile Fields

 • Localitate
  Düsseldorf
 • Biciclete
  Focus, X-Fact
 • Ocupaţie
  Consultant, manager de proiecte IT
 • Arii de interes
  IT&security, fotografie, ciclism, legislație

Recent Profile Visitors

11,887 profile views
 1. puterfixer

  Salut! La o căutare rapidă pe net nu am găsit vreun club de ciclism în Botoșani. Pe site-ul Federației de Ciclism este un singur club afiliat în apropiere, în Suceava. Te înscrii în club pentru a deveni membru și te ghidează ei mai departe. Afilierea la un club sportiv îți aduce ceva avantaje dacă vrei să iei sportul în serios și să participi la competiții naționale/internaționale în categoriile sportivilor legitimați. Altfel, poți foarte bine să faci ciclism și ca amator, mai ales dacă găsești vreo gașcă de pasionați cu care să te antrenezi.
 2. Uite cum se văd cei frustrați că n-au vecine cu bicle defecte
 3. Na clar. Ieri a fost Sf. Veronica și Vera și-a serbat ziua de nume oferind vecinilor înghețată făcută de ea, în casă. Deși e foarte neobișnuit pe aici să sărbătorești așa ceva, vecinii au venit că era rost de înghețată gratis, numa' vecina aia și cu bărbat-su nu. Niște ursuzi. Mie-mi pasă mai mult de bicla aia :))))))))))
 4. Bunica s-a dus Măcar am apucat s-o mai vedem o ultimă dată. Zboară timpul ceva de speriat. Stă în grădină de anul trecut un grătar pe gaz cu tablele ruginite și nu apuc să-l reconstruiesc - acuși trece vara și io n-am băgat o legumă. Dar am construit niște busy boards pentru nepoții de 1 an, abia aștept să se joace cu ele. Iar weekendul ăsta o să construiesc un dulap pentru toate cele aproape 70 de borcane de condimente ale Verei. Poate se încadrează și luatul de măsuri pentru tablă debitată. Dar cel mai tare mă frustrează că-n pivnița plină de bicle ale vecinilor este una cu saboții de frână mâncați de tot. N-am mai suportat s-o văd pe vecină că merge cu bicla aia fără frâne, așa că am luat saboți de schimb și poate o prind la cotitură să-i propun să îi montez, că văd că bărbat-su trage de fiare toată ziua la sală da' nu i se lipește de mână o cheie fixă. Cu o ocazie anterioară i-am fixat farul și i-am pus un stop. Să-mi deschid un atelier?
 5. puterfixer

  Am avut prinderi pe cadru și pe ghidon, și după ce am văzut filmările mi s-a făcut rău: abia prin filmare îți dai seama cât de mult vibrează ambele, și cât de multe mișcări mici stânga-dreapta faci cu ghidonul pentru ca să-ți păstrezi echilibrul. Toate se văd pe imagine iar filmarea e aproape neutilizabilă fără stabilizare de imagine (prin software). Dar cele mai bune rezultate le obții dacă elimini cauza perturbației încă de la sursă, nu să o peticești prin post-procesare. Adică să pui camera undeva unde sunt mai puține mișcări bruște. Capul este apendicele cel mai bine protejat de vibrații, dar dacă tot întorci capul în toate direcțiile n-ai făcut nimic. Pe piept e a doua variantă. Pe cadru, cât mai aproape de tija de șa, probabil a treia. Dar pe ghidon, pipă, furcă, poate doar dacă vreți să dați la rațe stând pe canapea în sufragerie și uitându-vă la filmări pe TV. Să nu ziceți că n-ați știut.
 6. puterfixer

  Să nu-mi zici că nu poți intra pe forum de lângă fereastră că n-ai și tu o priză prin apropiere!
 7. puterfixer

  Scuzaț întreruperea de scurtă durată, am cusut încă un petic pe forum.
 8. puterfixer

  Nu-ți contrazic credința, deși e eronată. Io m-am dat șmecher și mi-am luat Magura Julie hidraulice când le-am prins la reducere. Dup-aia am aflat că de fapt erau end of life și m-am săturat de aerisit la fiecare juma' de oră, așa că am trecut pe Avid BB7 pe ambele bicle, cu discuri Tektro și plăcuțe în diverse variante de compoziție și manufactură (Avid și alte branduri) pentru diverse condiții de exploatare. A fost un pic de muncă la reglatul etrierului și a celor două plăcuțe și, ocazional, la îndreptat discul după ce se încinge în coborâri cu ditamai animalu' călare. Dar le-am și făcut un rodaj pe stilul Magura (frânare la limita ruperii aderenței, de la 30km/h la oprire completă, de 30 de ori) și prind excelent și fără vreun zgomot deranjant. Teoretic n-ar trebui să conteze cum este transmisă presiunea de la manetă la etrier, mecanic sau hidraulic, ci problema vibrației zgomotoase să fie strict între etrier și disc. Rămân la recomandarea că frânele noi trebuie rodate serios înainte să ajungă în parametrii corecți de funcționare. Apoi, dacă tot ai probleme, lucrează la reglajul de finețe al alinierii etrierului față de disc. Dacă nici asta nu rezolvă problema, încearcă un disc de la alt producător, că nu-s chiar o avere.
 9. puterfixer

  Ei hai @MaC®, nu te supăra, facem și noi mișto ca niște invidioși ce suntem. Apple face niște produse foarte mișto. De altfel, crecă abțibildul ăla cu mărul mușcat a fost upgrade-ul necesar pentru Zamfirica pentru ca să se țină cât de cât pe patru roți până acum. Iar dacă ăia de la service au zis altfel, probabil sunt niște androizări și ei.
 10. puterfixer

  @MaC® o să ne răspundă când ajunge lângă o priză
 11. puterfixer

  Salut! Cel mai important - frâna frânează? Fiindcă frâna e făcută să fie în primul rând eficientă la frânare, silențiozitatea nefiind un criteriu esențial (și astfel nici o problemă de natură tehnică). Frâna pe disc trebuie să facă și un rodaj înainte să atingă maximul de eficiență, și asta de obicei reduce și din zgomot.
 12. puterfixer

  Bună asta, au ajuns proprietarii de ebikes miștocăreala târgului, ca și cei de aifoane, fiindcă traseul ambilor este de la o priză la următoarea.
 13. Aha, deci ca un fel de radar mobil pentru orice bicicletă și orice viteză, pe sistemul „plătești dacă vrei”. Interesant. Până trece un MAMIL avocat care să întrebe de GDPR. :)))
 14. Staiașea, băieții ăia pozari fac bani din poze?!?! Și io care le-am făcut gratis la Prima Evadare, mai bine de 1000, sau la Sibiu... Eh, oamenii să fie fericiți