puterfixer

Administrator
 • Content Count

  3,651
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  40

puterfixer last won the day on June 18

puterfixer had the most liked content!

Community Reputation

2,557 Excellent

About puterfixer

 • Rank
  Senior Member
 • Birthday 09/29/1978

Profile Fields

 • Localitate
  Düsseldorf
 • Biciclete
  Focus, X-Fact
 • Ocupaţie
  Consultant, manager de proiecte IT
 • Arii de interes
  IT&security, fotografie, ciclism, legislație

Recent Profile Visitors

12,666 profile views
 1. puterfixer

  Păi așa, și interesul lui Clarkson este să scoată niște punct de vedere care să producă controverse și să polarizeze opiniile, și cu asta el să rămână interesant pentru consumatorii de TV și relevant ca prezentator de programe pentru posibili angajatori. Indiferent ce punct de vedere ar susține despre orice subiect, modul în care o face e bine antrenat pentru a produce acest efect.
 2. Marți, treijpe. După 2 luni de concediu în care am lăsat mașina în parcare și am mers prin oraș cu bicla (yeeeey), mă întorc la muncă, la traficul de autostradă, la cafeaua proastă de la birou, la conferințele zilnice în care ascult niște indieni cum o dau cotită de ce n-au făcut nimic de ieri... Așa aș prefera să continui să schimb scutece!
 3. Nu este nimic complicat la un schimbător integrat în butuc, și nu e nevoie să faci improvizații chinuite cu scosul camerei fără să dai jos roata. Cablul schimbătorului este fixat de această piesă: Tot ce trebuie să faci e să rotești una din piesele astea, cu o șurubelniță subțire sau cheie hexagonală inserată într-o gaură special prevăzută pentru asta, pentru a scoate cablul schimbătorului. Cablul are pe el un fel de cilindru strâns cu o piuliță, care intră într-o gaură din piesa din plastic; prin rotire, latura teșită a cilindrului îi permite să iasă afară. Nu desfă piulița și cilindru de pe cablu, precizia poziției lor e importantă pentru ca maneta să schimbe vitezele corect! După aceea poți scoate cămașa cablului din braț. Piesa de mai sus rămâne fixată pe butuc. Desfaci frâna (dacă ai V-brake) ca să poată trece roata printre saboți și deșurubezi puțin piulițele axului ca să dai jos roata. Scoate lanțul de pe ea și lasă-l acolo. După ce ai făcut pana, faci pașii inverși. Pui lanțul în timp ce inserezi roata pe cadru, verificând că șaibele alea colorate cu ghidaj sunt în poziție corectă. (Nu da jos piulițele de pe ax ca să nu cadă și să încurci șaibele alea, poziția lor stânga-dreapta e importantă.) În timp ce strângi piulițele, tragi de roată ca să tensionezi lanțul. La sfârșit, montezi cămașa cablului schimbător în ghidaj și pui cablul la loc prin inserția cilindrului în gaură. Cu un pic de exercițiu, dacă faci manevra asta de vreo 2-3 ori împreună cu cineva care se pricepe, nu mai e nici o șmecherie. Uite și un clip pe YouTube care îți arată exact asta:
 4. puterfixer

  Păi și atunci ce caută în topicul cu bancuri Pe de altă parte, îți dai seama ce fericiți vor fi cei de la Ciserom Sebeș să aibă încă atâtea milioane de picioare pentru care să fabrice șosete?
 5. puterfixer

  Vezi în manual că explică ce-i cu modurile alea. T = Tagfahrlicht, lumină de zi non-stop. Are nivel redus de lumină, conform la intensitate cu regulile germane. E suficient pentru mers de noapte prin oraș iluminat, iar ziua ajută la vizibilitate. S = Sensor - pe timp de zi dă nivel redus de lumină, dar noaptea pe întuneric dă mai multă lumină. O = Off. Ar trebui să lumineze și când stai pe loc, după 3 minute de pedalat în care s-a încărcat și bateria internă. Cu asta ești vizibil și când stai la semafor, nu doar în mișcare. Deci n-ai făcut nimic greșit (nici nu prea ai ce), funcționează normal. Poți să-l lași mereu în mod T sau mod S, cum preferi.
 6. puterfixer

  E de-ajuns să apară 2 milioane de soldați chinezi și să se descalțe...
 7. puterfixer

  O completare la ceea ce am scris mai sus: „CiclismPunctRo mi-a schimbat viața - încă o dată”. Fiindcă săptămâna trecută, Vera a născut o fetiță minunată, înger pe pământ, nu alta. Suntem fericiți și sănătoși și începem să ne acomodăm cu programul artistic. Și toate astea nu s-ar fi întâmplat dacă nu aveam drag de bicicletă.
 8. puterfixer

  https://www.umwelt-pickerl.at/en/information-about-the-environmental-badge/the-austrian-environmental-badge/who-will-get-the-environmental-badge.html Deci ești obligat să iei stickerul doar dacă ai camion, altfel e pur și simplu voluntar. Nu riști decât dacă se modifică legislația, și austriecii n-o schimbă noaptea ca hoții, cu aplicabilitate de a doua zi. Iar să te bagi la cheltuială ne-necesară pentru o mașină veche pe care nu știi cât o mai ții și dacă mai apucă vremurile când vor fi obligatorii stickerele și pentru autoturisme, nu prea cred că are sens.
 9. puterfixer

  Da' mergeți în mijlocul deșertului de trebuie să vă cărați cu voi și sticlele de apă, hârtia igienică și cartușele de CO2? Nu e mai simplu să-ți iei 2 cartușe la fața locului și, dacă le-ai ținut nefolosite, chiar să le duci înapoi la magazin?
 10. puterfixer

  Hoolly shheee... mi-or transpirat palmele doar uitându-mă.
 11. Thuaaaaamne câte hangarale inutile am scos de prin pivniță și dulapuri... Numa' când te muți sau când reamenajezi îți dai seama cât ești de hoarder. Chestii plătite, cărate, puse bine, care doar ocupă loc și nu-s folosite de ani de zile. E bătaie de cap să le fac poze și anunțuri de vânzare/donație, și să stau cu ele-n sufragerie până vin oamenii interesați să le vadă și să le ia pe preț de-o bere, da' așa o senzație bună de eliberare! De ce spanac am ținut atâția ani lanțuri de iarnă pentru mașină, sau atâtea telefoane mobile schimbate din 2011 încoace, sau o cutie plină cu hard discuri antice, de parcă mai faci ceva cu discuri de 320 giga acuma? Numa' fonduri de jantă Schwalbe crecă am vreo 8, noi nouțe, „să fie”, se îmbătrânește plasticul stând în țiplă.
 12. @paulrad o să mă uit la tematica pozelor găzduite în diverse locuri și cum pot fi inserate, că e cam nevoie de o actualizare a instrucțiunilor. Dar peste cel puțin o săptămână, după ce mă întorc din concediu din Islanda, spăl bocancii de tină, de-astea
 13. puterfixer

  Vezi un pic pe la filtrele afișate sub Unread Content, că dacă nu e activată afișarea doar a conținutului necitit și sortarea rezultatelor după cele mai recente la început, atunci nu va funcționa cum te aștepți. Poate n-ar strica să fie golit cache-ul din browser (fără cookies, doar cache-ul), pentru ca versiunile mai vechi ale componentelor forumului să fie șterse din browser și încărcate de pe server la următoarea vizită. Tocmai am avut problema că făceam click în zona de trimitere a unui răspuns, dar nu puteam tasta nimic ci doar să atașez un fișier. După un clear cache, totul merge corect.
 14. puterfixer

  -o așa Las merge că [edit] Am rezolvat. Cred.
 15. puterfixer

  În cazul în care ați dat de ceva erori pe forum în ultimele 2 ore, am făcut niște upgrade-uri - la forum, la versiunea PHP de pe server, și alte mărunțișuri. Poate doar mi se pare, da' parcă merge ceva mai rapid acum.