MaC®

Membru
 • Content Count

  4,819
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  111

MaC® last won the day on May 3

MaC® had the most liked content!

Community Reputation

5,565 Excellent

About MaC®

 • Rank
  Bagator de seama
 • Birthday 09/30/1967

Profile Fields

 • Localitate
  București

Recent Profile Visitors

12,613 profile views
 1. Man, ej bine. Io gâfâi cân m-aplec să mă închei la șireturi... Bicla m-ajteaptă cuminte, pe hol. Din oct 2020. Iar io "mă laud" pă strava cu turele la Penny sau Mega Image (cam 2-3 km de mers pă jos).
 2. MaC®

  Aerodinamica e fix pix E vorba de fluierat și zgomot. Nu am făcut asta așa că nu am cum să știu dar cred că apar șuierături cu el scos... E ca atunci când eram copii și suflam în buza sticlei Recunosc, am un pitic idiot in cap și orice zgomot, șuierat, trăncănit, cloncănit, etc. mă fac să nu mai fie eu...
 3. MaC®

  Corect, dar cum spuneam, am studiat mult din 2013 incoace. Combinatia mixta nu e chiar ce trebuie (suruburile Menabo sunt ceva mai scurte pt ca suportii Menabo nu-s asa de "grosi" ca cei Thule) De aia am si renuntat sa fac experimente si am montat suportii cu prinderile universale. Ar mai fi un dezavantaj la prinderile cu suruburi T. Toamna/iarna sau primavara pierzi mult mai mult timp cu demontatul/montatul suportilor de pe bare (eu ii dau jos in 5 min, un prieten care avea tot 2 suporti sus dar cu suruburi T pierdea cam spre o ora - trebuie scoase dopurile de capat, apoi cauciucul, apoi suruburile, pus cauciucul inapoi - si trebuie sa fii atent care capat il bagi , ca daca nu e perfect simetric tăiat, la primavara daca-l bagi in aceeasi pozitie constati ca suportul sta oblic... si apoi inapoi capetele. Cam mult, nu? Si daca te prinde un noiembrie câh, nu prea e ok sa stai pe langa masina atata timp. Aaaaa, daca ai garaj e altceva).
 4. MaC®

  Azi dimineata am cautat link-ul dar nu l-am mai gasit din pacate (au schimbat site-ul si Brio e un model vechi , iesit din productie). Era vorba de un cauciuc similar care se băga in partea de dedesubt. Ce am găsit astăzi e valabil doar pt alt model de bare - ma refer la acel cauciuc. Nu era deloc scump, se putea comada direct de pe site-ul italian si transportul era destul de ieftin. Nu am luat atunci din pacate. In ce scriam pe linkul dat mai sus, am bagat niste spuma de la ambalaje (polietilena expandata), dedesubt in zona aia de "mustati" care ies in stanga/dreapta prinderilor de pe barele longitudinale. N-am avut timp/chef sa bag si pe toata latimea dintre barele longitudinale. Contează și unghiul barei din față. La început o pusesem mai îspre botul mașinii și stătea ceva mai înclinată față de orizontală și fluieratul era mai pronunțat și mai deranjant...
 5. MaC®

  A, si am uitat: cauciucul se scoate si se taie cat sa treaca surubul, apoi se pune la loc. Trebuie foarte bine facute masuratorile a.î. sa pui suportul perfect longitudinal.
 6. MaC®

  Asa este, trebuie scos cauciucul acela. Aici gasesti codul pt suruburile alea dar din ce am tot citit pe net ar fi prea scurte pt suporții Thule. (din amintiri, suruburile T de la Thule au talpa de 20x20mm iar suruburile Menabo au 14x14mm) Vezi pe aici cum e cu fluieratul și chiar și cu șuruburile.
 7. Păi daaa, da' ține are electrică? Ține?
 8. MaC®

  În plus se observă că la "test" băieții fac doar drifturi. Chestie care nu forțează prea mult prinderile. Cred că iese nasol rău la testul elanului
 9. MaC®

  Mișto antifurt. https://www.facebook.com/groups/limaenbici/permalink/2661875107438458/
 10. MaC®

  Mda. Cam greu. Pentru că toti producătorii apelează la soluții proprii (bare, prinderi, suporți, etc.) Că e și chestie de marketing. Vezi faza cu mufa de încărcat telefonul (Uniunea ioropeană a zis cândva, pe vremea "are cineva un încărcător de Nokia?" că tre' standardizate încarcătoarele. Numa bine , că la puțin timp au apărut smarfoanele, fiecare cu mufa lui ) Deci ideea de bază e că nu prea poți împerechea cum trebuie diversele componente de la producători diferiți fără să faci ceva compromis. Ideal e să ai totul de la un singur producător. Și să verifici compatibilitatea cu mașinoaca ta (fie că are bare longitudinale, fie că nu și trebuie luate prinderi dedicate) Producător putând fi Atera, Thule, Menabo, Fapa, Mont Blanc și poate or mai fi și alții.
 11. Păi dacă sunt 8-9-10 grade aia nu prea e ce îmi trebuie mie Aia merge de pe la 10 pana pe la 15-16 grade. La mine
 12. Pe care din ele ai luat-o? Că ambele sunt la acelasi pret. Si cea mai subtire si cea mai "de iarnă" . Nu mi-a fost frig cu cea de iarnă niciodata.
 13. MaC®

  Tot io. Perfect. Se pupă. Dar mai nou, suporții Thule vin doar cu șuruburile T (cu talpă pătrată ca să intre pe fanta de sus a barelor Thule). Aceste șuruburi nu merg pe Menabo. Apropo, barele alea de la Lidl sunt barele BRIO de la Menabo (nu cele XL, care au 130 cm). Asta ca să știe lumea ce caută și ce compatibilități sunt. Trebuie să plătești pt. cei universali (cam 30 lei la Probike de exemplu). La mine din cauza formei și geometriei barelor longitudinale și a prinderilor barelor Menabo nu pot pune decât 3 suporți sus (și uneori e nevoie să fac diverse inginerii a.î. biclele să nu se lovească nasol. La câteva ture s-au bușit nițel niște manșoane ba chiar și șei care s-au frecat fie de manșonul fie de maneta de frână a biclei de alături ). Dacă aș avea șuruburi T compatibile, suporții ar sta mai răsfirați, acum stau destul de spre centru, sunt oarecum înghesuiți și rămân niște "mustăți" ale barelor care nu-s folosite ca spațiu. Acum că ne-am mutat cu casa și am revenit în cartierul copilăriei, în plimbările din pandemie am descoperit foarte aproape de casă firma unui vechi cunoștințe/colaborator. Și ce să vezi, e dealer Menabo. (au 4,9 stele pe Google din 79 de reviewuri, zic că-i bine) Ăștia sunt. Nu strică o vizită Bagă un ochi și poate iei șuruburi T care să meargă cu ăia Thule sau poate chiar iei niște suporți de biclă perfect compatibili, tot de la Menabo. Aș face-o și eu, dar acum nu merită, că îi am deja pe Thule. Mă deranjează monopolul suedez (Thule & Mont Blanc). E ca la cauciucuri: nu mai găsești decât Continental și Schwalbe.
 14. MaC®

  Subscriu si eu la fiabilitatea destul de slabă Freeride. Nu i-am folosit foarte mult dar tot mi s-a parut ca la nituri nu se intampla cele mai fericite lucruri. In plus , la mine mai era o problemă. Masina fiind înaltă (Zafira, cu bare longitudinale din fabrică), a pune biclele pe Freeride era destul de chinuitor, trebuia musai sa ma urc pe prag si de multe ori era nevoie de ajutor din partea altei persoane. Aveam 3 suporți (2 Freeride si un Proride 591). Am făcut un preț bun pt cele 2 Freeride, care au ajuns la un alt membru de vază de aici si am mai completat ceva bani pe lângă si am luat un ProRide 598 (am reusit sa il prind pe la vreo 480 parcă). Oricum trebuia să renunț la 3 suporti, mi-s suficienti 2 si daca e nevoie sa plecam mai multi cu Zafirica, facem transplant de la colegii de tura.
 15. au. aspru. și în acelaj timp foaaaarte fin. dar urechile care ar trebui să auză e pline dă ceară.