MicPitic

Membru
 • Content Count

  120
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

4 Neutral

About MicPitic

 • Rank
  Amator
 • Birthday 06/23/1981

Profile Fields

 • Localitate
  Constanta
 1. MicPitic

  Si "jaca" anti vant este o problema. Am patit si eu asta. Am folosit una northland taman buna de ploaie si vant. Cand am ajuns acasa aratam de parca ma plouase pe sub ea. Chestia e ca nu lasa vaporii de apa sa treaca in exterior.
 2. MicPitic

  Ati observat cadrul ciudat din partea dreapta,cus,este nevopsit si are in spate ceva ca o sapaliga sau o rama de barca? Ce e dracia aia?
 3. MicPitic

  E superba asta,dar cum reglezi saua in functie de inaltimea proprietarului?
 4. MicPitic

  Eu am masurat pana pa fata jentii,dupa metoda S. B. am ERD=597 mm. Masurat pana la fata jentii ERD=585 mm Dimensiunile butucului,masurat cu sublerul sunt urmatoarele: Flansa stanga diametru 37mm Flansa dreapta diametru 48mm Distanta dintre flanse 56 mm Distanta de la capat (nu de la centru) pana la flansa stanga 27,5 mm Distanta de la capat pana la flansa dreapta 46,5 mm. Janta are offset 3 mm. Spitele de pe stanga sunt radial iar cele de pe dreapta sunt 3x (mi s-a spus) Nu mentionez distanta de la centru la flansa stanga si dreapta. In felul asta calculele voastre nu sunt vor fi influentate de matematica mea. Astea sunt datele. Roata asta este completa,a fost folosita de mine in configuratia actuala. Start calculating ! :) Multumesc L.E. Lasam la o parte roata pe care vreau sa o constuiesc. Am masurat o roata completa,am introdus datele in calculator,iar lungimea spitelor din calcul este cu aproximativ 7 mm mai mare decat in realitate. Cum pot sa am incredere in calculatorul ala?
 5. MicPitic

  Da,pe aia cu butucul crapat am masurat-o. Am dat jos caseta si freehub-ul. In felul asta pe partea dreapta spitele cad aproximativ perpendicular pe janta. Aici am masurat in cateva locuri ca sa nu ma fure burta. Lasa ca ajung acasa,va dau datele butucului si erd si vedem ce iese.
 6. MicPitic

  Cand ajung acasa va dau toate datele iar voi sa-mi spuneti de unde sa masor spitele pentru a avea rezultatul dat de calculator. Eu am masurat de la interiorul cotului pana la capatul spitei. Am vrut sa vad daca ma pot increde in calculator. Nu pot sa ma duc la omul ala sa-i spun : "Masoara-mi te rog roata asta sa vad daca pot avea incredere in calculator"
 7. MicPitic

  Nu,eu am masurat cu sublerul si ruleta o roana completa, functionala. Apoi am introdus datele in cele doua calculatoare care au dat eezultate asemanatoare. Problema este ca rezulta niste spite cu aprox 7 mm mai lungi decat spite din realitate masurate de mine de cateva ori.
 8. MicPitic

  Spuneti-mi ce date vreti despre butuc,eu vi le dau si calculati si voi. Poate sunt eu mai natarau.
 9. MicPitic

  Am masurat si am offset 3 milimetri iar spitele sunt in linie. Janta se vede si la ochi ca nu e normala. Acu am alta problema. Am introdus datele rotii complete,facuta de fabrica iar calculatorul de la wheelpro mi-a dat pentru spite de 275 pe stanga si 287,3 pe dreapta. Dar eu am masurat spitele si sunt 279 si pe stanga si pe dreapta. Iar calculatorul de la S B da 274.9 si 287.7. Nu inteleg care-i faza. Calculatoarele cu aceleasi date dau rezultate foarte apropiate intre ele,dar nu reflecta realitatea. Spitele masurate de mine de cateva ori cu ruleta au aproximativ 279mm si pe stanga si pe dreapta.
 10. MicPitic

  Dap,eu asa le-am vazut. Stiu ca in mod normal sunt in zig-zag dar astea par in linie. Si da, cam 3 milimetrii este diferenta intre linia spitelor si centrul virtual al jentii. Maine cand ajung acasa ma uit pe hartie si-ti spun exact.
 11. MicPitic

  Am studiat-o. Cu sublerul am masurat diferenta dintre centrul imaginar al jentii si linia pe care sunt spitele. Inca nu comand spitele deoarece nu am primit raspus de la magazin in legaura cu butucul. E posibil sa ii aiba. E vorba de un Novatec F162SB pentru 10 viteze Shimano
 12. MicPitic

  Tiiii,ai perfecta dreptate,nu am citit pana acu pagina de help. Dar janta mea are offset,este de aproximativ 3 mm Multumesc de atentionare Amu calculul zice 268.8 cu 287,4 Daca nici acu nu e bine ma duc sa ma apuc de golf :)
 13. MicPitic

  Ai uitat sa pui offset 9.5 mmm,ai trecut 0 de aceea nu ai obtinut valorile mele.
 14. MicPitic

  Da,de ele vorbesc,stiu ca asta conteaza si nu diametrul total al flansilor :)
 15. MicPitic

  Ai dreptate. Eu am calculat distanta dintre capete si flansi pentru ca asta am inteles ca ar fi spus baietii mai sus. Cu noila tale date C si D plus 49 diametrul flansei 28 spite impletite 3x pe dreapta si radial pe stanga si erd 585mm am aflat 268.1 si 288,valori nu prea departate de 269 si 288.9 cat a rezultata pe acelas site dupa ce am introdus distantele dintre capete si flansi :)