giginic

Membru
 • Content Count

  1,152
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  4

giginic last won the day on August 14 2011

giginic had the most liked content!

Community Reputation

416 Excellent

About giginic

 • Rank
  Membru Senior
 • Birthday 03/23/1957

Profile Fields

 • Localitate
  Brasov

Recent Profile Visitors

6,602 profile views
 1. giginic

  Nu-i mare problema ca nu le-ai inversat. Pui cauciuc nou doar pe spate si mergi mai departe. Deci ori le schimbi intre ele din cind in cind, ori doua-trei cauciucuri spate a unul fata. Dar a doua metoda merge doar daca faci multi km, ca altfel, cauciucul de fata imbatrineste si il arunci fara sa fie uzat, pt.pierderea calitatii cauciucului din cauza imbatrinirii.
 2. giginic

  N-as zice. Uzura de la postul #703 e una absolut normala, de "drum lung", nu de "drum prost". Daca era vorba de drumuri proaste, vedeam taieturi, zgirieturi, etc. Asa, o uzura oricit de uniforma tot va ajunge odata-si-odata la pinza. Viteza de uzura (nefortata de taieturi) depinde de tipul de cauciuc, de greutatea ciclistului si de cit de tare trage. La mine (greutate mica) un cauciuc tine intre 1000km si 10.000km. Un cauciuc mai bun tine mai putin, unul mai modest (mai ieftin) tine mai mult... Nu, n-am gresit: exact asa e: cu cit cauciucul e mai "de elita" (si mai scump), cu atit e mai usor (deci are mai putina "carne") si mai moale (pt.aderenta) deci evident ca la anduranta e f.slab. Nu vorbesc de cauciucuri proaste, care se strica din cauze interne (pinza proasta, cauciuc invechit), am avut si asa ceva, stiu cum e. Un cauciuc ieftin si bun ma tine de la 6.000km in sus. Unul scump si pretentios (mult mai susceptibil la a face pene) de la 4.000km in jos.
 3. giginic

  Fara o articulatie, nici vorba sa mearga. O sa te blocheze. Probabil ca se va roti pe tija de sa, dar asata iti va zgiria tija si n-o sa-ti placa. Eu as lua modelul superior, chiar daca e mai scump. Daca chiar ai nevoie, ia-l pe cel mai bun.
 4. giginic

  Sa nu te miri daca peste vreo doua luni primesti un aviz de la posta si iti mai vine un colet, ratacit atita vreme prin sistem. Eu am patit-o, dar nu cu wiggle, cu altii.
 5. giginic

  Ai putea sa le trimiti um mail si sa le spui sa nu mai caute, ca s-a rezolvat. Si eu am patit-o, de mai multe ori cu Posta Romana, de cele mai multe ori NU trimit aviz. Partea proasta e ca nici nu stii cu ce serviciu iti vine coletul, ca te-ai duce din proprie initiativa sa verifici. Culmea e ca prin "untracked delivery" nici cei de la Wiggle nu pot sa spuna cu ce serviciu postal iti vine coletul acasa. Cel mai mult a intirziat un colet de-al meu peste o luna, dar "justificat": The Royal Post l-a trimis prin Melbourne spre Romania. De cind s-a descoperit ca pamintul e rotund, poate fi si asta o optiune. P.S.Intotdeauna am optat pt. "untracked delivery" (se vede treaba ca sunt zgircit), dar in trecut, aveam tracking si cu optiunea asta. Mai nou, au inceput sa se zgirceasca si englezii si nu mai dau tracking gratuit. Nu stiu daca 0 din 20 poate reprezinta 90%, dar oricum cred ca exagerezi. Din peste 20 de trimiteri externe FARA tracking, n-am pierdut niciunul, am avut intirzieri mari in doua cazuri: intr-un caz a fost de vina posta majestatii sale, iar in celalalt DHL-ul. Astia m-au bagat cel mai tare in ceata, mi-au raspuns doar la aproape o saptamina de la sesizarea mea, in schimb cind a venit in sfirsit coletul si i-am anuntat sa nu se mai oboseasca cu investigatiile, au continuat mai mult de o saptamina sa-mi trimita mail-uri prin care ma asigurau de intregul lor sprijin pt.rezolvarea situatiei. Curat rigoare germana, zic!
 6. Nimic nu mai e ce-a fost.. in primul rind forumul.
 7. giginic

  Din experienta mea, durata de functionare a GARMIN-ului nu depinde de ce arata pe ecran, cit de des se schimba ecranele, sau citi senzori sunt conectati (viteza, cadenta HRM). Oricum calculeaza tot ce e de calculat si salveaza cite un set de date la fiecare secunda sau la cca 2s, in functie de o setare. Confirm cele spuse mai sus de Majik, si eu am un 500 de mai bine de patru ani si inca ma tinea vreo 15ore. In ceea ce priveste telefonul folosit pt.acelasi scop, pot sa spun ca abia astept sa urc pe bicicleta ca sa nu-l mai vad, imi ajunge cu virf si indesat cit ma streseaza in timpul serviciului (port totusi unul simplu, sa-l am in caz de urgenta). - Bineinteles ca singura data cind am avut nevoie de el, s-a stricat (se pare ca am cazut pe el). In schimb, informatiile de pe ecranele GARMIN-ului imi par interesante si utile. Sa merg fara el imi pare ca si cum as conduce masina fara aparatele de bord.
 8. giginic

  Asta da forta in picioare! Oare ce grupset era?
 9. giginic

  Asta mi-a placut: "use them to track somewhat-accurate heart rate during rest, the benefits of which are slim to none for most people"
 10. giginic

  @karzyeone: stiu de varianta, mi-ar fi mai acceptabila, dar totusi nu sunt atit de curios incit sa dau o gramada de bani pe acel gadget. Stiu suficient de precis ce puls am, fara sa ma uit pe aparat. In plus, nu ma intereseaza efortul, ma intereseaza efectul, rezultatul final. Asa ca viteza, viteza medie, viteza verticala, astea sunt criteriile mele de performanta, nu ritmul cardiac.
 11. giginic

  Am folosit cu succes gel EKG. Totusi, mai ales pe coboriri, daca nu era bine strinsa centura, imi intra vintul intre senzor si piele si atunci sa vezi ritm cardiac! Eu am renuntat la centura, ma enerveaza sa am un ham pe mine care ma stringe de piept; imi da senzatia ca nu pot respira in voie.
 12. giginic

  Eu am o pereche de Vittoria Zafiro 28mm, cam 280-300g (nu mai stiu exact, acum sunt montate si nu le demontez numai ca sa le cintaresc), le-am folosit pe cursiera peste 1.000km, din care mare parte pe drumuri forestiere. Nicio pana si nici nu stiu cum as putea face, mi se par indestructibile fata de cele uzuale, de 23mm. Pretul e cam tot ala, ma gindeam la un moment dat sa iau Conti, dar Vittoria Zafiro mi s-a parut a avea un profil mai potrivit pt.ce-mi trebuia mie (forestiere, drumuri de pamint, alte drumuri proaste).
 13. Eu. M-am uitat mai intii daca e corect reglata saua, am constatat ca este si simultan am observat pantofii cu tocuri. E OK.
 14. giginic

  17.000km e o distanta mare, nu gluma. Esti sigur ca ai parcurs 17.000km cu cauciucul ala?