ilpirati

Membru
 • Content Count

  393
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  3

Everything posted by ilpirati

 1. ilpirati

  Corect dar incomplet. Imaginea completa este aceea ca voi sunteti cealalta gasca, care vrea sa fure in locul celor vechi, iar acum se desfasoara deja traditionala batalie romaneasca pe ciolan. Naivi sunt cei care cred ca se va schimba ceva.
 2. ilpirati

  ti-am trimis PM. Multumesc
 3. ilpirati

  Hai sa va mai distrez si sa aberez si mai mult. Asta e problema Ovidiu, esti asa inversunat pe Selejean incat esti dispus sa accepti abuzuri din partea altui individ. Eu NU sunt dispus;eu vreau sa vina la conducerea FRC un om integru, fara conflicte de interes, bun manager care sa isi dedice 8 ore pe zi pentru a face sportul asta sa functioneze si sa dezvolte performanta. Sa stea toata ziua pe email si telefon pentru a beneficia de programele UCI de ajutor si sa vad juniorii romani pe biciclete Look primite de la UCI, antrenati de oameni adusi din Belgia. Si nu cer prea mult. Lucrurile astea s-au facut in tari ca Ucraina, Iran, China, etc. Nu ma multumesc cu sferturi de masura improvizatii si gainari. Prefer sa consider ca nu exista ciclism in Romania in situatia de fata. In Romania in prezent nu avem nimic. Avem un individ care 5 ore pe zi e in colanti pe bicicleta, interesat doar de clubul lui si de sportivii lui, care a reusit sa impresioneze prin faptul ca nu are laba piciorului. Pe mine ma impresioneaza mai mult Stephen Hawking. Totusi sa va dau doua exemple din micile "nazbatii" ale lui Ede (asa cum il alintati voi): Ede, ca presedinte al FRC a introdus o metoda foarte corecta de a selecta juniorii lotului national in functie de punctajul pe care il vor acumula in anumite competitii. Foarte corect pana aici, numai ca Ede a scos, arbitrar si fara discutii sau drept de apel, doi juniori calificati pe lista si i-a inlocuit cu 2 juniori de la echipa lui din Miercurea Ciuc care nu au reusit sa obtina punctajul necesar. A fost o miscare tipic selejeanica, si ca si in vremea lui Selejean nimeni nu a vociferat prea mult in fata sefului. "If I say jump, you ask how high!", acesta era motto-ul si atunci si acum. Cea mai josnica realizare a lui Ede, aici intrecandu-l si pe Selejean, este urmatoarea: Cu ceva ani in urma, exista emisiune la PROtv, in care oameni loviti de saracie, si suferind si de handicapuri erau ajutati sa-si indeplineasca diferite nevoi si visuri. La aceasta emisiune vine si Ede, isi prezinta situatia, dorind bani pentru o bicicleta pentru a-si putea sustine pasiunea. Pana aici totul este emotionant, numai ca Ede provenea dintr-o familie instarita, si la momentul respectiv avea un Trek de carbon (daca nu ma insel), probabil cea mai performanta bicicleta din Romania la ora respectiva. Nu sunt inversunat in particular pe Novak, sunt inversunat ca sunt tolerati astfel de oameni si astfel de mizerii in tot sistemul de stat, la toate nivelurile, mergand pe ideea ca prefer sa ma abuzeze X dacat sa ma abuzeze Y. Asta nu este normalul. Normalul este ca oameni astia sa isi faca treaba, indatoririle si sa nu existe abuzuri! Ma ingrozeste faptul ca oameni ca voi ganditi asa. Trebuie sa schimbati ceva!
 4. ilpirati

  As putea sa iti dau exemple concrete de presiuni si abuzuri pe care le facea Selejean si as putea sa iti dau exemple de abuzuri la fel de ordinare pe care le face Novak. Dar nu vreau. Tu chiar crezi ca acolo se voteaza? Oamenii care "voteaza" sunt 3 trepadusi amarati care ii faceau cafeaua lui Selejean si acum i-o fac lui Novak. FRC e o camera cu 4 oameni pe un hol al ANTS-ului. Crezi ca acolo e democratie? Cand spune seful ceva, se executa fara discutii. Tot incerc sa va trezesc dar parca sunteti de pe alta planeta. Sunt sigur ca nu lucreaza nimeni la stat dintre cei care comentati subiectul si nici nu prea ati avut tangente cu aparatul administrativ romanesc. P.S. Nici Becali nu apare in managementul sau in participatia la activele clubului Steaua. Asta nu inseamna ca nu e seful si principalul factor de decizie in club.
 5. ilpirati

  Si, de exemplu, daca domnul sportiv Novak incalca un regulament si domnul presedinte Novak face presiuni asupra arbitrilor FRC pentru ca sportivul Novak sa nu fie sanctionat ce te faci? Dar daca domnul presedinte Novak face presiuni asupra arbitrilor FRC si asupra functionarilor ANAD ca domnul sportiv Novak sa nu fie ales niciodata la o testare doping? Astea sunt doar doua exemple ipotetice, si fara mare miza, in care calitatea de sportiv legitimat FRC si cea de presedinte FRC naste conflicte de interes. Exista nenumarate alte ipoteze, dar conflictul cu adevarat important este acela intre calitatea de presedinte si cea de patron/manager de club, pentru ca aici intervine tentatia banilor, a influentei. Dar din nou, poate Novak e un zeu lipsit de tentatiile si framantarile lumesti. Daca nici acum nu se intelege...este clar dece ne aflam in asa o situatie absurda...o meritam.
 6. ilpirati

  Are voie sa cumpere rosii in calitate de client dar nu are voie sa aiba si el propria taraba in piata pe care o adminisreaza. Acum poate intelegi mai bine exemplul.
 7. ilpirati

  Faci sport dar NU faci sport de performanta care implica sa fi legitimat si sa te supui obligatiilor aferente legitimarii in perioada in care tu esti autoritatea care vegheaza la respectarea acelor obligatii. Expresia este "ce are Sulla cu prefectura". Prefectura era o institutie subordonata lui Sulla, care devenise dictator al Romei, iar prefectura are foarte mare legatura cu Sulla, caci Sulla numea prefectii. Ca sa poata duce la o buna indeplinire, si fara vreun conflict de interese(conflict de interese care deja s-a declansat), activitatea lui de sportiv, manager de club si presedinte al federatiei, trebuie sa aiba o dezvoltare multilaterala si o constiinta a dreptatii pe care nu o poate atinge un simplu muritor. Dar poate ca supraomul a ajuns printre noi si nu stim inca, iar oranduirile sociale din prezent nu mai sunt de actualitate.
 8. ilpirati

  Se pare ca suntem white Africa in toate domeniile posibile. Singura tara in care presedintele e si prim-ministru, si primar si fotbalist si politistul care isi intocmeste proces verbal impotriva propriei persoane, si judecator care se judeca singur si calau care se "auto executa".... Chiar nu vedeti ridicolul situatiei? "Desteapta-te romane" este imnul nostru binemeritat. Pana acum era dracu', acum l-a detronat tatal lui. Chiar nu vi se pare absurd ca presedintele autoritatii de stat in ceea ce priveste ciclismul este si sportiv si seful unui club sportiv afiliat autoritatii al carei presedinte este. Mai pe intelesul tuturor, daca el sau clubul lui incalca vreo norma a federatiei, tot el, fiind si presedinte, face parte din forul care aplica sanctiunile. Asta este onania mintii, nici Kafka n-a imaginat asa ceva. Este absurdul suprem. Cum poate el lua o decizie nepartinitoare in calitate de functionar public in exercitiul autoritatii vis-a vis de propria persoana, de propriul club, de colegii de echipa, care sunt in acelas timp subiectii asupra carora isi exercita autoritatea? Era oare corect si legal ca din momentul in care a devenit presedintele federatiei sa demisioneze din conducerea clubului sau si sa i se suspente calitatea de sportiv legitimat FRC? Intreb si eu pentru ca am o gandire mai ciudata. Poate voua vi se pare normal. Ar fi ridicol si total nelegal ca un politist sa isi suspende singur carnetul pentru neacordare de prioaritate? Are calitate de agent constatator? Da! Atunci ce il impiedica sa se "auto rezolve" si sa-si aplice singur sanctiuni? Cel mai frumos moment o sa fie la un campionat national la care Novak se va medalia pe sine, si isi va felicita propria persoana de sportiv, in calitate de presedinte. Deja elogiile de pe stie-ul FRC sunt de un prost gust manelistic. Sunt de parere ca ne aflam in fata nasterii unui nou concept, acela de "masturbare administrativa". Acestea fiind spuse, ii urez succes noului prsedinte si prim sportiv al tarii. Il meritam!
 9. ilpirati

  Si eu sunt interesat sa ma alatur.
 10. ilpirati

  Pe cealalta parte a sarmei ghimpate asteapta dusmanul...
 11. ilpirati

  Un singur cuvant le caracterizeaza: DIVINE!
 12. ilpirati

  Initiatorul dopajului sangvin...acum 2000 de ani, cand le dadea coechipierilor sa bea din sangele lui.
 13. ilpirati

  Cu asa profesoara m-as apuca de liceu din nou!
 14. P.S. Ca sa fiu si mai explicit, lotul national de categoria "Elite" este condus incepand de ieri de una din variantele de nea enumarate mai sus, si anume chiar de un nea Costel.
 15. Necrolog Textul de mai jos nu este un pamflet, ci situaṭia aṣa cum o percep eu. Mai importantă decât selecṭia sportivilor pentru loturi este selectarea unor oameni capabili care să conduca aceste loturi ṣi sa modeleze aceṣti sportivi spre performanṭă... Dacă mai aveam vreo uṣoară urmă de sperantă că poate trendul descendent al ciclismului românesc din ultimii 23 de ani o să se redreseze odată cu schimbarea care a avut loc ṣefia federaṭiei, orice urma de speranṭă a disparut cu desăvârṣire. Ciclismul românesc nu mai este in moartea clinică din care prin profesionalismul cuiva ar mai fi avut o ṣansa de resuscitare. Acum este mort ṣi ingropat. Mi-am dat seama de acest lucru in momentul in care am aflat ce oameni -oameni nu in sens moral bineinteles, ci strict biologic, deṣi chiar ṣi aici am dubii- au fost desemnaṭi să conducă loturile naṭionale, ṣi in special lotul “elite”. M-aṣ fi aṣteptat ca măcar să fie instalată una din leprele de nouă generaṭie, ca Ciocan junior de exemplu, care sunt la fel de pe lângă in ceea ce priveṣte ṣtiinṭa sportului [da sportul de performanṭă are o abordare ṣtiinṭifica, nu se face cu “antrenamente” pâna la Ploieṣti pentru că ai de ridicat un carton de ouă], au preluat aceleaṣi metehne dar macar sunt mai deschiṣi la minte decât generaṭia Gheorghe Ghiorghiu Dej. Ei bine, nu. A fost pusă una din vechile lepre, clasice, care au avut contribuit nemijlocit la caderea liberă a ultimelor două decade. Deci nu numai ca nu s-a schimbat nimic, ci dimpotrivă, sicriul a fost coborât iar acum zornăie lopeṭile de pământ aruncate peste coṣciug de groparii ciclismului, in frunte cu căpitanul Ahab. Nu incerc să conving pe nimeni, puteṭi visa incontinuare. Eu văd situaṭia in urmatorul fel: Toate sporturturile româneṣti au trecut prin momente grele după ’89. Sporturi ca halterele, canotajul, kaiac-canoe, gimnastica continuă să facă performanṭă ṣi acum, ṣi sa fie un etalon mondial. Ciclismul nu a avut nici o performanṭă notabilă nici in perioada comunistă, cand ar fi avut posibilităṭi materiale, iar ȋn ultimii 23 de ani nici atât. Partea interesantă este ca aceeiaṣi indivizi erau ṣi atunci ṣi sunt ṣi acum in lumea ciclismului “de performanṭă”. Acum ca sa spuneṭi ca sunt chiar nebun, maliṭios, frustrat ṣi bat câmpii, sa va prezint imaginea de ansamblu a celei mai mari performanṭe ale ciclismului românesc din toate timpurile. Nu pierdeṭi din vedere ca sporturile date cu titlu de exemplu mai sus au adus medalii de aur la Olimpiade. Cea mai mare performanṭă a ciclismului este o medalie de argint la Jocurile Universitare de prin anii '75 (atentie nu olimpice) câṣtigată la proba de adiṭiune de puncte pe velodrom in condiṭiile in care s-au aliniat planetele si a cazut tot plutonul, ramanând doar doi cicliṣti la sosire, ciclistul roman a reuṣit sa sosească pe locul doi. Performanṭele lui Novak la jocurile paralimpice nu le iau in considerare pentru ca, si aici am toata stima pentru ce a facut, el nu a beneficiat nici material nici de “inṭelepciunea” antrenorilor români. Realizarile lui sunt facute pe banii lui si cu know-how italian, britanic, etc. Imi asum tot ce am spus aici, in condiṭiile ȋn care am la ce mă raportă. Am avut contact cu oamenii din canotaj si cu cei din haltere. Bineinteles ca exista pungăṣii si românisme ordinare in toate sporturile, dar am vazut cum este abortata performanṭa in aceste două sporturi care aduc medalii olimpice, iar in momentul in care am luat contact cu ciclismul am fost ṣocat de calitatea de periferie a oamenilor ṣi de lautaria pe care o fac sub titulatura de performanṭă. Ca sa fiu cat mai elocvent oamenii din cele doua sporturi mai sus menṭionate se intituleaza dl. profesor ṣi iṭi pot spune cu ochii inchiṣi spre exemplu programele periodizate pe 365 de zile pe volum ṣi intensitate ale fiecarui sportiv, sau toṭi muṣchii picioarului in timp ce oamenii din ciclism poartă titulatura de “nea”, deabia leaga 2 fraze si “azi facem pana la Ploieṣti” că aṣa vrea el. In concluzie nu o sa aiba Romania ciclism de performanṭă niciodata, nu o sa câṣtige nici macar o medalie la un Campionat European cât timp oamenii din acest sport or să continue să fie nea Sulea Frânaru, nea Costel, nea Gigel, nea Dorel, nea Petruṭ, nea Ninel, sau progeniturile lor de două parale.
 16. ilpirati

  Un articol interesant pentru cascati: http://www.portocalamecanica.ro/to-helmet-or-not-to-helmet-in-romania.html Aici sunt prezentate motivele pentru care nu ii agreez eu pe cascatii care fac lobby pentru portul acestui dispozitiv in oras.
 17. Ai strans 1744 de postari (1745 in curand), asta mi se pare "tare"...
 18. ilpirati

  Ca la noi la Registrul Comertului...
 19. Ce frumos e in lumea metebeului, oamenii se cearta pe multitudinea de concursuri, organizatorii pe ciolane, avand de ales, nu stii la ce competitii sa te duci in weekend...ce mai, viata frumoasa. Mi-as dori sa fim in aceeasi situatie si la ciclismul cu roti subtiri...vise erotice deocamdata.
 20. ilpirati

  Mai sunt... Si eu prins microbul ridicarilor atat ca practicant foarte incepator si fara pretentii prea mari cat si ca telespectator la competitiile transmise la TV. M-am apucat initial pentru a completa "datul" pe bicicleta si pot spune ca m-a ajutat foarte mult, mai mult decat kilometrii facuti pe bicicleta. Acum, spre deosebire de ciclism, unde nu exista antrenori capabili la noi in tara, halterele sunt un sport care nu duce lipsa de oameni care, fara exagerare, sunt printre cei mai buni din lume in domeniul lor. Deci, daca esti cu adevarat dornic sa inveti ceva, ai de la cine. Te poti duce la un club sa apelezi la bunavointa celor de acolo sa iti arate bazele ridicarilor olimpice sau sa-ti faca un program de antrenament. Din nou, spre deosebire de ciclism care este un sport destul de poplular la noi si poti gasi cam orice echipamen/material ai nevoie, din pacate halterele sunt un sport mult mai obscur, in ciuda performantelor olimpice si mondiale atinse. Asa ca echipamentul de stricta necesitate (incaltari de haltere) si locurile in care te poti antrena(sunt foarte putine sali de fitness in Bucuresti care au bari si discuri olimpice si au loc suficient pentru a executa exercitiile) sunt greu de gasit. Solutia ideala este sa gasesti un club de haltere si sa "te intelegi" cu antrenorul sa-ti faci damblaua la ei la club.
 21. ilpirati

  Am incercat sa-ti trimit PM dar nu merge.
 22. ilpirati

  Nu este intrebare amuzanta ci raspuns idiot dat de un vanzator de la un magazin "consacrat" din Bucuresti, magazin care intre altele a echipat cu biciclete la preturi "promotionale" lotul de national ciclism care exista doar pe hartie. Domn in varsta care se vedea ca are experienta in ciclism intreaba: "Baieuri aveti?" Vanzator: "Aaa, baieuri nu se mai folosesc de muuult ca erau grele, cu cauciucuri pline. Acum se merge pe anvelope cu camera ca sunt mai usoare." Domnul in varsta se uita cu compatimire la vanzator si dandu-si seama ca discuta cu un imbecil pleaca fara sa mai zica nimic.
 23. ilpirati

  Poate gasesc un pinion fix de 12 dinti prafuit, daca e mare nevoie, dar postez in principal ca sa intreb la ce iti trebuie butuc cu 2 pinioane angrenate simultan. Vrei sa construiesti un tanc propulsat cu pedale sau vrei sa faci o bicicleta RDG track team style?
 24. ilpirati

  Eu ma refeream la avantajul pasului fix fata de cel cu freewheel(clichet) fie el SSP sau cu x pinioane.
 25. ilpirati

  Alain Prost e un ciclist amator cu state vechi, probabil are mai multi km pe bicicleta decat la volanul de F1.