ratoiu

Membru
 • Content Count

  56
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

1 Neutral

About ratoiu

 • Rank
  Amator
 • Birthday 02/07/1968

Profile Fields

 • Localitate
  Bucuresti
 • Biciclete
  Felt Nine Sixty
 1. ratoiu

  probabil. sunt leat cu mulți, îți dai seama... fac parte din cea mai numeroasă generație din istoria cunoscută a româniei. nu știu daca și din cea mai sub sau prost nutrită, însă cu siguranță cea mai numeroasă.
 2. ratoiu

  trecând peste statistică şi încercând să fac o glumă, trebuie, oare, să tragem concluzia că bărbaţii înalţi născuţi înainte de 1990 provin din familii de foşti nomenclaturişti ;) ;) ;) ?
 3. ratoiu

  eu sunt decreţel (născut în 1968), am 1,83m încă din clasa a şaptea - adică de pe la 14ani -, iar în liceu mă număram printre baieţii de statură medie, nicidecum printre cei mai înalţi. nu contest teoria ta privitoare la legătura dintre calitatea alimentaţiei şi înălţimea medie a populaţiei, însă sunt curios de unde ai preluat-o. iar când am vorbit despre liceul meu, nu mă refer la vreunul cu doar 3 clase paralele, ci la liceul i.l caragiale din bucureşti, in care generaţia mea a numărat nu mai putin de 24 de clase paralele. asta pe lângă clasele mai mari sau mai mici decât noi...
 4. ratoiu

  ok, incerc sa inteleg. nu ma pricep deloc pe partea tehnica. tomai de aceea nu sunt sigur ca am formulat corect intrebarea. ceea ce ma intereseaza pe mine este daca exista shiftere indexate asa cum am eu acum pe bicicleta, adica manete dintr-acelea montate pe downtube. numai ca in loc sa mearga lin, sa faca un clic la schimbarea pinioanelor. nu as vrea sa montez ergopowere.
 5. ratoiu

  haar nu am ce generatie este. dar ca este cu frictiune, de asta sunt abolsut sigur :) intrebarea este este daca pot monta niste manete de schimbatoare cu indexare sau trebuie sa schimb si caseta?
 6. ratoiu

  intrebare: schimbarea vitezelor se face prin frictiune. shimano 600 poate primi niste manete indexate? nu stapanesc bine terminologia tehnica, astfel incat imi cer scuze pentru inacurtetea intrebarii.
 7. ratoiu

  vad ca de la 50 euro, pretul a ajuns deja pe la 600. nu ma pricep pe parte tehnica, pentru a-l parafraza pe becali, insa de frumoasa, este frumoasa rau de tot!
 8. ratoiu

  domnilor! fac parte dintr-o generatie, cea a decreteilor, care a suferit de o crunta lipsa de apartenenta: pionier erai facut fara voia ta, utecist la fel. sunt onorat sa ma aflu intr-o atat de distinsa companie, un grup de oameni pasionati de niste tuburi de fier intre care sunt montate niste simple cercuri ce fier. va multumesc pentru implicare si imi dau seama ca fiecare dintre dumneavoastra are multe alte lucruri mai importante la care sa se gandeasca inafara de butuci, deraioare, ghidoline si altele asemenea. va multumesc pentru implicare, mai ales ca traim intr-o lume in care nimic nu este gratuit. faptul ca incep sa fac parte din comunitatea dumneavoastra ma onoreaza mai mult decat ati gandi.
 9. ratoiu

  o sa incerc sa gasesc anvelope similare, daca nu identice. problema este ca la greutatea mea (88kg) franele ori nu tin cum trebuie, ori le compar cu cele hidraulice pe disc cu care eram obisnuit. vreau sa spun ca nu opreste pe loc, ci dupa ce manetele sunt apasate pana la capat, tot mai "alunec" vreo doi, trei metri. sabotii, originali, par neuzati. actionarea manetelor, in schimb, este destul de anevoioasa, in sensul ca parca s-ar freca fier pe fier. credeti ca daca schimb cablurile (tot negre, tot negre...) se va imbunatati franarea? stiu, trebuie sa mai slabesc. dar am inceput de la 102 si acum am 89kg, si intentionez sa continui.
 10. ratoiu

  nu, din drobeta turnu severin. trimisa prin posta.
 11. ratoiu

  nu le stric, nu le stric... :) multumesc mult pentru catalog. imi dau seama ca becanitza mea nu este din 1979. in 1979 avea schimbatoarele pe pipa, ale mele sunt pe cadru. am gasit o bicicleta absolut identica de vanzare pe ebay si este catalogata ca "late '80"... iar cataloage de dupa 1981, an in care motobecane a dat faliment si a fost cumparata de americani, chiar ca nu gasesc.
 12. ratoiu

  da, numai că în catalogul din 1979 găsit de mine pe net, nu apare super mirage.... doar să nu fie complet catalogul gasit de mine....
 13. ratoiu

  butucul față are marcat Atom (litere cursive, scriere ceva mai caligrafică) 39 79, iar butucul spate are marcat ATOM MADE IN FRANCE 36 79.
 14. ratoiu

  este din 1984, așa am găsit pe net. dar o să ma uit la la butuci! chiar acum mă duc. revin.
 15. ratoiu

  așa este! mulțumesc pentru a-mi fi ușurat decizia!