Sandor_B

Membru
 • Content Count

  399
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

7 Neutral

About Sandor_B

 • Rank
  Membru Senior
 • Birthday 07/27/1972

Profile Fields

 • Ocupaţie
  inginer mecanic
 1. Recomand tuturor participarea la aceasta cursa, indiferent ca o fac individual sau doar partea de MTB! D.p.d.v. organizatoric este o cursa de referinta. Partea de ciclism-MTB este de dificultate mult peste medie - anii trecuti, cunoscatorii au estimat-o ca fiind cel mai dificil traseu din tara (distanta/dif. de nivel/tehnicitate), chiar mai greu decat GEIGER... cautati topicurile editiilor precedenta aici pe FORUM. Cine are chef de o adevarata provocare, aici sigur isi satfisface poftele! :-) Spre exemplu - tura lunga=12.5Km - nu poate fi parcursa integral pe bitza (din motive abrupto-tehnice). Alergarea necesita antrenament specific = scari, alergari in rampa accentuata etc. Unde mai pui ca anul asta Tudy, Feri Sarosi, Silviu Manea si Cipi Balanescu vor avea dupa cine sa traga: +++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++ Pentru ca de anul acesta am decis sa inscriem competitia noastra in circuitul Green Cup (mai multe informatii http://www.greencup.org/), la editia 2011 si-a anuntat participarea campionul acestui circuit, argentinianul Juan Carlos Nieva (detalii despre palmaresul sau gasiti la adresa http://www.duatlon.ro/2011/JUAN-CARLOS-NIEVA-PALMARES.pdf). +++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++ Succese!
 2. Sandor_B

  We're waiting for the story - till then, BIG THANKS for helping out! Asteptam povestea... pana atunci - iti multumesc in numele prietenului meu Peter! ;-)
 3. Will Hodson or self styled "Supercycling Man", is cycling from Tooting (in London) to Turkey in his pants (and a little more underneath :-) and is coming through Romania in ten days or so. He likely arrives in Bucharest on 29th August and will then leave Bucharest on 31st August. He is raising money for cancer charities. Link to his facebook page attached: http://www.facebook.com/#!/supercyclingman He is also passing through the following other areas of Romania: Moldova Nova, Drobeta Turnu Severin and Caracal - so if you did know anyone with a patch of grass in their garden roughly in those areas that Will can pitch his tent on, he would really appreciate it ! Will is a really interesting person who has done a lot of crazy things so far in his life :-). If you think you might be able to help Will, could you drop here a line (or. alternatively, send him a message on facebook).
 4. Credeti-ma ca m-am pus de multe ori in situatia organizatorilor si stiu ca e foarte greu. Un eveniment de succes se masoara prin lipsa incidentelor (nu mai spun de accidente), sentimentul de securitate pe traseu, multimea/entuziasmul voluntarilor si-n final multumirea concurentilor. Daca se poate inchide traficul pt. raliuri (in centrul Brasovului, spre Poiana Brasov etc.), pentru maratoane de alergare (centrul capitalei la MIB) trebuie sa se poata cumva si pentru triatloane (ex. Mamaia). Am vazut prea multe triatloane/duatloane anulate din cauza neputintei/complicatiei cu oprirea traficului (IronMan Zarnesti, Duatlon Prejmer etc.) ca sa vad cum dispare cel mai de traditie triatlon de sosea din Romania! Pentru viitor, va rog mult sa luati in calcul traseul propus de mine (lacul Reci-Borosneul Mare-Zagon si retur) sau incercati sa apelati/interveniti la autoritati macar pentru restrictionare trafic. Daca Tri-Aluta poate organiza triatlon in oras (Sf.Gheorghe), trebuie sa poata si Alpinsport la Reci! Mult succes la organizare! P.S. Daca ma intorc "sanatos" de la ExtremeMan Nagyatad (IronMan-HU) poate ne vedem la Reci sa povestim... (parca aveati ceva tricouri in plus de anii trecuti) ;-)
 5. Inca din Octombrie (cand am povestit in drumul spre MIB) stiu ca ati luat in calcul mutarea asta. Mi-ar placea sa cred ca inainte de hotararea asta ati incercat toate posibilitatile: - modificarea traseului pe ruta: lacul Reci-Borosneul Mare-Zagon (asfalt excelent, trafic=0) - apelarea la autoritati pentru obtinerea/inchiderea traseului ca in 2010 Pentru multi dintre triatlonistii de azi, Cupa Haromszék a reprezentat primul pas in triatlon! Atmosfera prietenoasa, cadrul natural si organizarea inimoasa au fost atuurile care l-au mentinut in istorie, creand traditie. E pacat ca tinerii/curajosii ce vor sa incerce triatlonul, nu mai au sansa de a o face la Reci. O sa-mi spuneti ca se poate si off-road... da, dar nu la fel ca pe sosea. Primele pedale le-am dat cu totii pe sosea, chiar si cu tricicleta. Ne deplasam pe sosea 90% din timp deci pe sosea ne simtim confortabil. Proba de sprint 500m/20Km/5Km a oferit intotdeauna acel "poti si tu face asta". NU cred acelasi lucru despre varianta "off-road" - ploi/noroaie, zone tehnice si sentimentul de "cine ma aduna din padure, daca patesc ceva" omoara curajul celor aflati la prima incercare. Fiica mea Andreea s-a antrenat pe sosea pentru primul ei triatlon la Reci in 2011. La fel si Luminita. Nu vrei sa stii ce dezamagite au fost la aflarea vestii. Si nu cred ca sunt singure. Ce variante mai au cei aflati in situatia lor? Cupa TriAluta? (nu am auzit nimic de editia a II-a anul asta) TriChallenge Mamaia? (nu vreau sa fiu rau dar nu se compara cu atmosfera "low key" si "soft" a triatlonului Reci) Raman cu sentimentul de tristete ca triatlonul de sosea e pe cale de disparitie in RO. Oradenii au facut un lucru extraordinar - XTR triatlon Oradea - in primul an cu ceva probleme (unele tocmai din cauza unei portiui "off-road"), perfect la editia a 2-a (pe asfalt)! Organizatorul imi spunea ca vrea ca XTR sa devina o masinarie de facut ironmani, si cred ca va reusi. O cursa pe distantele HALF/FULL ironman necesita multa pregatire si ... alte curse mai scurte, de pregatire. Din pacate, in conditiile in care cursele cu traditie au cam "murit": IronMan Zarnesti, Triatlonul Timisoarei-Cupa Helvetica, Cupa Haromszék... - ironmanii autohtoni se vor antrena/concura in exil (curse in HU/vest). Pacat! Paradoxal, Alpinsport reuseste sa organizeze foarte bine duatlon: - pe sosea (Zilele Sf. Ghe.) - "off-road" (Zilele Sportului) De ce nu s-ar putea si triatlon: - pe sosea (Cupa Haromszék) - "off-road" (la Moacsa/Padureni - zona complet fara asfalt) ???
 6. Mare pacat! Cel mai de traditie triatlon de sosea autohton tocmai a murit... :-( Sunt trist.
 7. Caut ciclist pentru o stafeta cu pretentii la Top-5 (vezi rez. de anul trecut - http://www.xsalt.ro/?m=3&sm=11&type=3&l=ro). ;-)
 8. Totusi... revin cu intrebarea: Cam ce dificultate are traseul de MTB? (are coborari tehnice/de viteza?)
 9. Citeam undeva ca "Traseul este unul amenajat de primarie ptr toata lumea deci este unul de dificultate relativ mica la care mai adaugam ceva ptr elite". E vorba de pista de alergare de pe platou? Cam ce dificultate are traseul de MTB? (are coborari tehnice/de viteza?) Se poate participa cu CICLOCROS? (nu am MTB)
 10. Am parcurs marti in alergare traseul MTB-hobby si chiar daca e mai scurt decat cel de anul trecut are portiuni tehnice pe coborare, facand legatura cu traseul Profi la poienita cu podet/parau (unde se intra chiar pe firul paraului). Apreciez ca un amator bine antrenat poate parcurge traseul scurt de MTB in 40-45min. Am alergat (in urcare/coborare) si partea de coborare a traseului lung, care e intradevar spalata de apa/ploi in portiunile abrupte de pe la mijlocul distntei Poiana Stechil-poienita cu podet. E nevoie de atentie si dexteritate in aceste zone. Bafta tuturor!
 11. Ca sa nu ramana semne de intrebare - solutia propusa este cea aleasa de mine in majoritatea cazurilor (si-ar fi trebuit sa ma abtin de la popularizare). Tonul era pe deplin amical - mai ales ca nu ne cunoastem. :-) (incheiat OFF-TOPIC)
 12. Sper ca organizatorii sa se sesizeze... spre binele lor. ;-) Pe de alta parte, pana nu am baut per-tu nu discutam, mai ales ca tonul este inadecvat unui dialog constructiv. (punct)
 13. Sandor_B

  Pentru triatlonistii ce vin din ciclism exista o noua serie de triatloane (cu popularitatea in crestere) in urmatorul format: 1Km - inot 100Km - ciclism 10Km - alergare Este vorba despre Tristar 111 - http://www.star-events.cc/site/
 14. Sandor_B

  ========================================================== Calendar competitional, Romania, 2010: Sprint: 22 august, Sf. Gheorghe, Unknown Name Olimpic: 28 august, Reci, Campionatele Nationale Olimpic&Sprint: 11 septembrie, Mamaia, Triathlon Challenge ========================================================== Cateva completari, la calendarul triatloanelor de sosea: Olimpic(seniori)&Sprint(juniori): 10 iulie, Municipalele Bucurestiului - Snagov Olimpic&Sprint: 1 august, Reci-CV, Cupa ALPINSPORT Sprint: 22 august, Sf. Gheorghe, Unknown Name este - Cupa TRI-ALUTA Sf. Gheorghe (22 august) este parte din circuitul CETT (http://trialuta.ro/en/node/15) Dupa parerea mea, un calendar complet (http://www.maraton.info.ro/forum_thread.php?id=808) trenuie sa includa atat triatloanele XTERRA cat si competitiile de DUATLON.