diorgulescu

Members
 • Content count

  1,901
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  44

diorgulescu last won the day on April 18

diorgulescu had the most liked content!

Community Reputation

2,108 Excellent

About diorgulescu

 • Rank
  Amator
 • Birthday 06/04/1986

Informații personale

 • Sexul
  Masculin
 • Biciclete
  Kona Fire Mountain 2009, Gazelle Esprit 3TV
 • Localitate
  Bucuresti, Romania
 • Ocupaţie
  IT-ist

Metode de contact

 • Website URL
  http://www.verdaspirito.org
 • Skype
  diorgulescu

Recent Profile Visitors

4,732 profile views
 1. Un cauciuc bun umflat la presiunea corectă te poate purta mii de kilometri fără pic de pană (da, includ aici și drumuri proaste) @liviu m. Felicitări pentru tură! Faină descriere
 2. @gibonu Fotografiile de vară, dinspre miezul zilei, ies mult mai „arse”/lăptoase, într-adevăr. Mai poți salva din efectele luminii puternice folosind un filtru de polarizare, dar nici ăla nu îți garantează reușita, mai ales dacă ai un unghi un pic nefericit (chiar și un parasolar ajută). Și umiditatea din aer e un factor, mai ales pentru „obiectele din fundal” (creste, etc.). OFF-TOPIC (poate e util cuiva) E suficient să mergi în prima parte a lui octombrie (de fapt, chiar recomand repetarea traseului în perioada aia, 8-15 octombrie), într-o zi senină, ca să prinzi un cer de-un albastru frumos, pe care contrastează culorile ruginii de toamnă . Cam orice traseu din Bucegi oferă o perspectivă foarte faină. Aș recomanda traseul Poiana Izvoarelor - Pichetul Roșu - Poiana Bucșoiului - Șaua Prepeleacului - Mălăiești (Bandă Roșie până la bifurcația cu traseul către vf. Bucșoiul Mare, iar apoi Triunghi Roșu până la cabană). Exact în zona în care se intersectează cele două trasee, ai parte de-o priveliște foarte faină spre Baiului, Valea Prahovei și mai departe. Bineînțeles, și spre culmile din jur. O poză chiar de-acolo, făcută acum ceva vreme, cam pe 8-10 octombrie (nu mai știu exact):
 3. Îi spune pasul Muntinu. Este trecut pe mai multe hărți „open” (velomap, openmtb). Îi zice de mult timp așa Foarte faină tura. Remarca ta cu privire la urcarea acestor pasul pe vreme de toamnă mi-a amintit de o tură din 2013, undeva pe 13 octombrie, când sus am prins -3 grade cu ceață și un pic de lapoviță (iar eu eram în echipament de vară, căci era cald în rest ). E un traseu ce merită făcut. Mie unul mi-a plăcut mai mult decât Transfăgărășanul. Gențile sunt cel puțin remarcabile.
 4. @haarp Nu prea e de MTB. Inițial și mie mi s-a părut pretabil, dar nu este. @gibonu Foarte faină ieșire! Iar poza asta e de mare excepție (vara nu am ajuns pe culmea asta):
 5. Fie asta, fie este o avertizare pentru șoferi cum că urmează să se intersecteze/să meargă în paralel cu o pistă ciclabilă. Am mai văzut semnul acesta și prin Austria, Germania, Cehia. Poate mă înșel, totuși
 6. @gibonu Foarte bine documentată tura până acum, sincer nici nu știam că există atâtea muzee și „memoriale” legate de acea „bucată” din Al Doilea Război Mondial. În legătură cu ce m-ai întrebat cu ceva vreme în urmă (despre prețurile campingurilor), prin turele noastre am întâlnit cam așa (prețurile sunt pentru o noapte, 2 persoane și un cort, extrasezon - adică luna iunie): Austria - între 14-16 Euro și 20-25, in funcție de zonă (Stiria și Carintia oferă foarte multe campinguri idilice la prețuri chiar accesibile, cu liniște, multă verdeață, priveliști foarte faine, facilități sanitare ireproșabile, etc.). Cea mai scumpă zonă mi s-a părut Valea Inn-ului (Tirolul de Nord), dar e și plină de turiști pestriți (aș spune că este o foarte mare diferență între Tirol și alte zone din Austria), iar liniștea cam lipsește (auzi curse de motoare cam peste tot, de zici că ești pe șos. Progresului sau pe oricare alt bulevard din București). Elveția - cam de la 20 de franci în sus (lejer). Camping-urile cele mai faine au fost în zonele „nemțești” ale țării. Notabile sunt campingurile din Berna și zona alpină dinspre Stelvio (axa Walenstadt-Lenz-Zernez), care sunt cam la fel cu cele austriece din mai toate punctele de vedere. Germania - cam la fel cu Austria. Chiar și campingurile din orașele mai mari sunt accesibile și foarte curate. Cehia - camping-uri foarte frumoase, la prețuri cuprinse între 14 și 18 euro (inclusiv cel din Praga, de pe malul Vltavei, care e amplasat lângă un parc ce dă chiar spre centrul istoric, într-o zonă cu foarte multă verdeață) Ungaria - campinguri suprinzător de faine, dar cu mici excepții. Între 15 și 20 de Euro Italia - În provincia Alto Adige sunt niște camping-uri de nota 10+, dar la prețuri un pic mai mari: 20-24 de euro. În orașele mari prețurile sunt chiar spre 25 de euro (de ex, Verona) Serbia - campinguri puține, dar sigure și primitoare. 15-18 Euro (la nivelul anului 2013) Posibil să fi omis anumite excepții, dar dacă îmi amintesc ceva, le pun aici :).
 7. @gibonu Mă surprind tarifele din aceste camping-uri, mai ales că arată chiar foarte ok totul pe acolo. Probabil contează foarte mult că sunt orașe mai mici. Frumos
 8. Foarte fain! Radare care „reperează” și biciclete mai găsești prin Slovenia și Austria (probabil și prin alte părți, mai mult ca sigur). Sunt aceleași țări în care am văzut limitări de 20 kmh în localitățile mici, cu multe semne ce avertizau șoferii în privința copiilor care se joacă. Și mai fain, conducătorii auto chiar respectau asta. Pentru noi, pare ceva exotic. Drumul pe care ați pedalat era DN sau avea și un soi de pistă?
 9. @gibonu Foarte tare! Mă bucur că au fost de folos relatările. Tarifele practicate de Tarom sunt nesimțite, într-adevăr. Dacă ai „bafta” să nu existe low-cost pentru destinația de-o ai în minte, dar Tarom să fie prezent...te cam usucă. Încă stau și mă gândesc, totuși, dacă tariful mai mare curselor de linie vine la pachet cu o mentenanță mai bună a aeronavelor (în cazul Taromului, se pare că nu...) și cu piloți mai experimentați. Legat de cumpărarea online a biletelor de tren, pentru OBB (Austria) nu ai nevoie de cont. Partea cea mai interesantă e că și OBB oferă posibilitatea de-ați cumpăra bilet pentru legături din/cu alte țări. Spre exemplu, în 2016, am cumpărat bilet Verona-Innsbruck-Viena prin OBB, deși trenul era operat de TrenItalia și DB. Culmea, prețul a fost mai mic decât cel de pe site-ul DB, dar asta cred că ține de context (zi, oră, sezon, etc.). M-am abonat deja la relatare, deci aștept cu interes continuarea.
 10. @Tolstoievski Foarte tare! Felicitări pentru tură! La finalul relatării, aș fi curios de câteva păreri cu privire la remorcile de la Queridoo, dacă se poate :). Dacă ați avut sau nu probleme, etc. Așteptăm continuarea.
 11. @gibonu Turcia îmi este pe listă (de fapt, devin din ce în ce mai dornic să merg acolo), ceea ce include și Istanbulul. La rându-mi, consider că Turcia nu înseamnă Erdogan sau politica/tam-tam-ul de pe la TV, la fel cum România nu înseamnă doar Dracula, manele și muieri ușuratice pe mesele cluburilor din Mamaia. Dar, despre chestii de genul, poate o să spun câte ceva la finalul poveștii (apropo de farmecul anumitor lucruri). Urmăresc cu interes
 12. @gibonu Foarte, foarte fain! Valoroase ponturi. Așteptăm cu interes povestea, când va fi să fie.
 13. @MaC® și @Traveller Nu m-ar surprinde să fie de la „Alien Versus Predator”, dar zice lumea că suntem rău intenționați când spunem ceva despre o asociație care își ia libertatea de a „aranja” câteva lucruri spre profit propriu (vagon pe care-l rezervă ei conform unui calendar) folosindu-se de „hoardele de bicicliști” în numele cărora acționează. Asta cu 4 bicle per tren e absolut odioasă, dar sunt curios dacă se va ține cont de ea. De foarte multe ori m-am urcat cu bicicleta prin trenuri Regio (cu sau fără vagon special - există trenuri ce au și așa ceva, cum ar fi R3001, care are chiar două mai nou), chiar dacă oficial nu mai erau locuri pentru biciclete. Culmea, fie am plătit în tren, fie m-am „înțeles” în modul clasic și rușinos.
 14. @EyesOnly În 2015 am ajuns la Villach, în drum spre Veneția. Am campat lângă oraș, la camping Mittewald. Foarte ok, băi curate, locuri de cort foarte faine (e o pădure de conifere chiar acolo), liniște. Mai precis, ăsta este. Aici e postarea cu ziua în care am ajuns în Villach. Noi am nimerit în prima parte a lunii iunie, deci extrasezon. Posibil să prindeți mai multă lume pe acolo în iulie-august, mai ales dacă e week-end, dar nu mi-aș face probleme în legătură cu campingul respectiv. Prin Salzkammergut nu am campat. @andreyy_geo Poate ai scris și am ratat: ce marcă/model este scaunul pe care-l folosiți pentru cea mică?
 15. @EyesOnly O să încerc să scot din poze și să atașez aici, ca să vedeți mai exact despre ce este vorba. Nu e imposibil de pus cortul acolo, dar de departe nu sunt locuri ideale/prea prietenoase pentru așa ceva (în ciuda mențiunilor proprietarilor). Anul acesta am avut surpriza să descopăr că există zone prin Austria unde campingurile nu sunt deloc la aceleași standarde (liniște, amplasare, igienă, locuri de cort) cu cele de prin Stiria, Carintia și Austria Inferioară. Aș spune chiar că până și campingurile din Tirolul de Sud (Alto-Adige, la italieni) sunt cu mult peste cele din Tirolul de Nord (clasicul Tirol, cu Innsbruck, Imst, Landeck, etc.). Despre asta, în schimb, voi detalia la momentul potrivit, într-un alt topic.