diorgulescu

Members
 • Content count

  1,907
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  44

diorgulescu last won the day on April 18

diorgulescu had the most liked content!

Community Reputation

2,116 Excellent

About diorgulescu

 • Rank
  Amator
 • Birthday 06/04/1986

Informații personale

 • Sexul
  Masculin
 • Biciclete
  Kona Fire Mountain 2009, Gazelle Esprit 3TV
 • Localitate
  Bucuresti, Romania
 • Ocupaţie
  IT-ist

Metode de contact

 • Website URL
  http://www.verdaspirito.org
 • Skype
  diorgulescu

Recent Profile Visitors

4,835 profile views
 1. @Lucianpim Foarte faină tura! Cireșele mi-au trezit amintiri de vară La mai multe ieșiri împreună!
 2. @Traveller Corect, s-ar putea, dacă cineva chiar și-ar da interesul (și ar stăpâni integral conceptul unor astfel de trasee)...
 3. Mă bag pentru refacere/reconstrucție, dar o să caut o alternativă, poate găsim o metodă mai faină și, în același timp, la îndemână pentru toată lumea. Am putea merge pe sistemul „suggest additions”, prin care cineva poate solicita adăugarea unui punct/cazare/etc.. Adică oricine ar putea adăuga un punct nou, cu toate informațiile și pozele, dar solicitarea va fi moderată manual doar de 1-2-3 inși ce au drept de scriere. E prea frumoasă și utilă ideea (nu știu să mai fi lucrat vreo altă comunitate la ceva similar) ca să lăsăm un incident de acest gen să ne pună cu botul pe labe. Da, probabil va dura, dar se vor strânge din nou, în timp. Vine iarna, mai prindem un moment de recitit jurnale vechi și dăm acolo peste cazări, poze și locații. Se adunaseră foarte multe cazări și campinguri/locuri de campare, atât din țară cât și din afară. Ăla e timp investit în mod voluntar de către oameni pasionați ce au dorit să aducă o contribuție într-o comunitate, spre a promova/ajuta ceva simplu și frumos: activitățile în natură. Cum spune și @MaC®, probabil cineva a fost foarte frustrat și a simțit organica nevoie românească de „hai să nu avem nimic cu toții”, doar pentru că l-a supărat realizarea prietenească a altora. Nu mai contează, faptul e consumat. Ne rămâne doar să învățăm să nu mai avem implicit încredere în cineva doar pentru că și-a creat un cont pe acest forum P.S.: În caz că mai credea cineva că, odată cu generațiile „viitoare”, mentalitățile bolnave și distrugătoare se mai „curăță”, poftim o palmă din partea realității cotidiene :).
 4. Asta sau, având drepturi de acces „full”, cineva „binevoitor” a aranjat-o.... E foarte, foarte trist, căci chiar s-au strâns multe.
 5. A fost editată harta? Nu mai văd niciun layer cu cazări...
 6. Departe de mine dorinta de-a continua cearta care nici nu tine de mine. Doar mi-a sarit in ochi un post kilometric pe care, din pura plictiseala, l-am citit. Nu inteleg de ce ai simtit nevoia sa creezi o legatura intre proteste (e jenant sa te ascunzi in spatele unui demers de acest gen si sa te mai si bati cu pumnii in piept) si schimbul de pareri/contre dintre doi insi de pe un forum (adica tu si @MaC®), dar m-a amuzat teribil usurinta cu care ai comis una din multele greseli gramaticale ce au ca fond fix lipsa educatiei, superficialitatea si snobismul pe care tocmai le demontai (o vezi evidentiata cu rosu, un pic mai sus). E la pachet cu: trimite-ti, spune-ti, vre-un, vre-o..etc. Da, le citesc zilnic prin mailuri "de coproratie" (nu e o greseala, chiar am vrut sa scriu cu "copro", nu "corpo"). Oameni cu masterate, zbucium ierarhic si pantalon la dunga (la propriu sau la figurat), care "se scapa" (pe ei). Cum se spunea candva, "rade ciob de oala sparta". Interesant cum investesti atat de multa energie in a construi postari multe si foarte lungi pe forum (felicitari si multumiri in caz ca ajuta pe cineva ), dar cum si mai multa merge in a schita o imagine din carton. Rar vad om sa despice in halul asta firul in patru, dar ai toata admiratia mea. P.S.: Nu am scris cu diacritice, caci nu tastez de la calculatorul propriu. Eram pe cale sa desfac plictisit o bere si, ca prin minune, atentia mi-a fost captata de ce-ai scris (nu, nu e un ceai scris..ceaiul se bea..) P.S.2: Poti sa te zbati sa scrii un mesaj sau raspuns, dar il scrii pentru tine. Toate cele bune! ON TOPIC Din parcurgerea mai recenta, as recomanda: Charles King - O istorie a Marii Negre (http://www.polirom.ro/carti/-/carte/5808) Andrew Marr - Istoria Lumii (are si un documentar pe la BBC - https://nemira.ro/istoria-lumii) Vasili Grossman - Drumul (http://www.polirom.ro/web/polirom/carti/-/carte/4636) Ana Maria Sandu - Pereti Subtiri (http://www.polirom.ro/carti/-/carte/6410) ...si ar mai fi cartile Simonei Antonescu: "Darul lui Serafim", "Hanul lui Manuc" si "Fotograful curtii regale". Relatari istorice, reconstruite in naratiuni captivante.
 7. Un cauciuc bun umflat la presiunea corectă te poate purta mii de kilometri fără pic de pană (da, includ aici și drumuri proaste) @liviu m. Felicitări pentru tură! Faină descriere
 8. @gibonu Fotografiile de vară, dinspre miezul zilei, ies mult mai „arse”/lăptoase, într-adevăr. Mai poți salva din efectele luminii puternice folosind un filtru de polarizare, dar nici ăla nu îți garantează reușita, mai ales dacă ai un unghi un pic nefericit (chiar și un parasolar ajută). Și umiditatea din aer e un factor, mai ales pentru „obiectele din fundal” (creste, etc.). OFF-TOPIC (poate e util cuiva) E suficient să mergi în prima parte a lui octombrie (de fapt, chiar recomand repetarea traseului în perioada aia, 8-15 octombrie), într-o zi senină, ca să prinzi un cer de-un albastru frumos, pe care contrastează culorile ruginii de toamnă . Cam orice traseu din Bucegi oferă o perspectivă foarte faină. Aș recomanda traseul Poiana Izvoarelor - Pichetul Roșu - Poiana Bucșoiului - Șaua Prepeleacului - Mălăiești (Bandă Roșie până la bifurcația cu traseul către vf. Bucșoiul Mare, iar apoi Triunghi Roșu până la cabană). Exact în zona în care se intersectează cele două trasee, ai parte de-o priveliște foarte faină spre Baiului, Valea Prahovei și mai departe. Bineînțeles, și spre culmile din jur. O poză chiar de-acolo, făcută acum ceva vreme, cam pe 8-10 octombrie (nu mai știu exact):
 9. Îi spune pasul Muntinu. Este trecut pe mai multe hărți „open” (velomap, openmtb). Îi zice de mult timp așa Foarte faină tura. Remarca ta cu privire la urcarea acestor pasul pe vreme de toamnă mi-a amintit de o tură din 2013, undeva pe 13 octombrie, când sus am prins -3 grade cu ceață și un pic de lapoviță (iar eu eram în echipament de vară, căci era cald în rest ). E un traseu ce merită făcut. Mie unul mi-a plăcut mai mult decât Transfăgărășanul. Gențile sunt cel puțin remarcabile.
 10. @haarp Nu prea e de MTB. Inițial și mie mi s-a părut pretabil, dar nu este. @gibonu Foarte faină ieșire! Iar poza asta e de mare excepție (vara nu am ajuns pe culmea asta):
 11. Fie asta, fie este o avertizare pentru șoferi cum că urmează să se intersecteze/să meargă în paralel cu o pistă ciclabilă. Am mai văzut semnul acesta și prin Austria, Germania, Cehia. Poate mă înșel, totuși
 12. @gibonu Foarte bine documentată tura până acum, sincer nici nu știam că există atâtea muzee și „memoriale” legate de acea „bucată” din Al Doilea Război Mondial. În legătură cu ce m-ai întrebat cu ceva vreme în urmă (despre prețurile campingurilor), prin turele noastre am întâlnit cam așa (prețurile sunt pentru o noapte, 2 persoane și un cort, extrasezon - adică luna iunie): Austria - între 14-16 Euro și 20-25, in funcție de zonă (Stiria și Carintia oferă foarte multe campinguri idilice la prețuri chiar accesibile, cu liniște, multă verdeață, priveliști foarte faine, facilități sanitare ireproșabile, etc.). Cea mai scumpă zonă mi s-a părut Valea Inn-ului (Tirolul de Nord), dar e și plină de turiști pestriți (aș spune că este o foarte mare diferență între Tirol și alte zone din Austria), iar liniștea cam lipsește (auzi curse de motoare cam peste tot, de zici că ești pe șos. Progresului sau pe oricare alt bulevard din București). Elveția - cam de la 20 de franci în sus (lejer). Camping-urile cele mai faine au fost în zonele „nemțești” ale țării. Notabile sunt campingurile din Berna și zona alpină dinspre Stelvio (axa Walenstadt-Lenz-Zernez), care sunt cam la fel cu cele austriece din mai toate punctele de vedere. Germania - cam la fel cu Austria. Chiar și campingurile din orașele mai mari sunt accesibile și foarte curate. Cehia - camping-uri foarte frumoase, la prețuri cuprinse între 14 și 18 euro (inclusiv cel din Praga, de pe malul Vltavei, care e amplasat lângă un parc ce dă chiar spre centrul istoric, într-o zonă cu foarte multă verdeață) Ungaria - campinguri suprinzător de faine, dar cu mici excepții. Între 15 și 20 de Euro Italia - În provincia Alto Adige sunt niște camping-uri de nota 10+, dar la prețuri un pic mai mari: 20-24 de euro. În orașele mari prețurile sunt chiar spre 25 de euro (de ex, Verona) Serbia - campinguri puține, dar sigure și primitoare. 15-18 Euro (la nivelul anului 2013) Posibil să fi omis anumite excepții, dar dacă îmi amintesc ceva, le pun aici :).
 13. @gibonu Mă surprind tarifele din aceste camping-uri, mai ales că arată chiar foarte ok totul pe acolo. Probabil contează foarte mult că sunt orașe mai mici. Frumos
 14. Foarte fain! Radare care „reperează” și biciclete mai găsești prin Slovenia și Austria (probabil și prin alte părți, mai mult ca sigur). Sunt aceleași țări în care am văzut limitări de 20 kmh în localitățile mici, cu multe semne ce avertizau șoferii în privința copiilor care se joacă. Și mai fain, conducătorii auto chiar respectau asta. Pentru noi, pare ceva exotic. Drumul pe care ați pedalat era DN sau avea și un soi de pistă?
 15. @gibonu Foarte tare! Mă bucur că au fost de folos relatările. Tarifele practicate de Tarom sunt nesimțite, într-adevăr. Dacă ai „bafta” să nu existe low-cost pentru destinația de-o ai în minte, dar Tarom să fie prezent...te cam usucă. Încă stau și mă gândesc, totuși, dacă tariful mai mare curselor de linie vine la pachet cu o mentenanță mai bună a aeronavelor (în cazul Taromului, se pare că nu...) și cu piloți mai experimentați. Legat de cumpărarea online a biletelor de tren, pentru OBB (Austria) nu ai nevoie de cont. Partea cea mai interesantă e că și OBB oferă posibilitatea de-ați cumpăra bilet pentru legături din/cu alte țări. Spre exemplu, în 2016, am cumpărat bilet Verona-Innsbruck-Viena prin OBB, deși trenul era operat de TrenItalia și DB. Culmea, prețul a fost mai mic decât cel de pe site-ul DB, dar asta cred că ține de context (zi, oră, sezon, etc.). M-am abonat deja la relatare, deci aștept cu interes continuarea.