JDM

Membru
 • Content Count

  395
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  5

JDM last won the day on May 22 2018

JDM had the most liked content!

Community Reputation

198 Excellent

About JDM

 • Rank
  Amator
 • Birthday 01/01/1980

Profile Fields

 • Localitate
  BUH

Recent Profile Visitors

1,852 profile views
 1. JDM

  Daca te referi la avantaje fata de 12x100/12x142 care e cam regula la gravel bikes, nu exista avataje. Doar faptul ca am deja un set de roti excelente pe care as dori sa le folosesc
 2. JDM

  Ca sa imi raspund la intrebare.. NS Bikes Rag+ are 15x100/12x142. A putut fi gasit si pe la 400 euro. Oh well, ma gindesc
 3. JDM

  @Crystale Ambele portiuni mentionate au asfalt de cursiera Exista niste petice din cind in cind, nimic serios. Merg relativ des pe acolo. Roata Mica > DN61 este insa praf. Evit portiunea aia inclusiv cu gume de XC.
 4. JDM

  http://www.rczbikeshop.fr/fr/argon18-2018-frameset-krypton-carbon-matt-black-matt-red-fork-size-m-int-kryblk-m-212b-fs.html cu couponul RCZAGN (valabil insa pina pe 22 feb) era 599.99EUR RCZ trimite niste oferte pe mail, incearca sa te abonezi la ele.
 5. JDM

  Argon 18 alea de la RCZ nu iti fac cu ochiul? 600-700EUR pentru un Krypton sau Gallium nu suna deloc rau.
 6. JDM

  Intrebare, a vazut cineva ceva frameset decent de gravel dar cu 15x100 si 12x142? Am niste roti decente si ma tenta sa imi construiesc asa ceva.
 7. JDM

  Atunci e de incercat la Leroy Merlin. Acum citiva ani am cautat suruburi de pipa si am gasit la BauMax. BauMax au fost inghititi de catre Leroy Merlin. Tinind cont ca ai mentionat Sudului, banuiesc ca ai fost deja la ei?
 8. JDM

  @IonutA Mergi la FixKit in Ferentari si te ajuta fetele alea.
 9. JDM

  Mdap, recunosc ca nu arata atit de dezastruos cum credeam. Pare ca exista un drop intre sa (nu mai folosi cuvintul scaun) si ghidon. Din pacate greu sa imi dau seama ce fel de geometrie are cadrul ala fara un geo chart.
 10. JDM

  Doar 5 cm de tija de sa in cadru este total contraindicat. Ce lungime are tija de sa? Piciorul nu trebuie sa fie perfect intins, in general se considera ca femurul si tibia sa formeze un unghi de circa 30 grade. Fara sa vad geometria bicicletei, as zice ca 90% sint sanse ca saua sa fie sub nivelul ghidonului. Ce cistig? Insa, de ce discutam de cumparat biciclete de la cineva care nu pune un minim de detalii pe site? Chiar nu ofera Decathlon ceva mai decent?
 11. Nu cred ca descentrarea rotilor tale are legatura cu greutatea. Am avut doua seturi de roti Mavic de XC si le-am folosit cind aveam pe la 120-125kg si nu au avut probleme. Cred ca la tine problema este din cauza vechimii rotilor. Cel putin cea Ksyrim ES (de care personal nu am auzit pina ieri) este o roata de circa 13-14 ani. Cel putin asa imi zice goangle. Referitor la partea cu invatatul, ai deja luat in considerare ca iti trebuie si un spoke holder https://www.ebay.com/itm/MAVIC-SPOKE-HOLDER-FOR-BLADED-AERO-SPOKES-FITS-3-SIZES-FOR-WHEEL-TRUING-NOS-/223224206457 ? Spitelor aero nu le place sa fie torsionate si nici nu vrei sa ajungi cu unele spite in unghi si cu altele in pozitia normala.
 12. Dap, mergi pe cheia aia. Eventual daca esti din Bucuresti poti merge la baietii de la https://magazinbicitime.ro/ si te ajuta ei. Ar fi cam singurii care au si piese si scule pentru Mavic.
 13. Atita timp cit nu exista exceptii de care sa nu stiu, dap. Cheia aia este ce ai tu nevoie. Din ce an sint rotile tale? Banuiesc 2011-2012.
 14. JDM

  Sau exista varianta cu prelungitoare de git de furca. Exemplu random http://www.bikexpert.ro/bbb-tubeextend-bhp-22-28-6-negru Dar.. in momentul asta vad circa un cm de spacere sub furca. Adica o valoare absolut normala din punctul meu de vedere. Mai mult de 2 cm de spacere sint pipa indica un singur lucru, o bicicleta gresit aleasa. Ori marime prea mica ori disciplina cu totul gresita. Nu poti face din cadru de TT o bicicleta de endurance. Banuiesc ca paulrad s-a referit doar la Traveller sau, daca s-a referitor la Invitat special, a vorbit doar de partea de spacere. Invitat special are dreptate, poate sa intoarca pipa si din -X cit are sa o faca +X. Din poza aia, care este absolut inutila, as zice ca e un -8 grade. Lungimea pare un 10cm. Cum a zis LucianLS, bagi datele in comparatorul ala de pipe si afli cu cit se ridica ghidonul. Cu pipa de 100mm si trecere de la -8grade la +8 grade > ghidonul urca 26mm.