iacobdoc

Membru
 • Content count

  1,857
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  19

iacobdoc last won the day on March 30

iacobdoc had the most liked content!

Community Reputation

1,066 Excellent

1 Follower

About iacobdoc

 • Rank
  Amator
 • Birthday 09/22/1967

Profile Fields

 • Localitate
  Cluj-Napoca
 • Biciclete
  Merida MTB vero, Fuji Morpheus custom

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. iacobdoc

  @Mookyama Eu am folosit asta: https://www.marosbike.ro/suporti-telefon/sp-connect-clamp-mount.html cu variante: https://www.marosbike.ro/suporti-telefon/sp-connect-bike-mount.html si https://www.marosbike.ro/suporti-telefon/sp-connect-universal-mount.html iar asta e o prindere inteligenta pentru tija furcii: https://www.marosbike.ro/suporti-telefon/sp-connect-stem-mount.html Initial, mi-am cumparat asta: https://www.marosbike.ro/suporti-telefon/sp-connect-suport-pentru-telefon-bike-bundle-iphone-x.html ca sa pot citi carti pe telefon in timp ce dau la pedale pe trainer.
 2. iacobdoc

  Daca nu ai aruncat lantul vechi, poti sa ne spui cu precizie de ordinul milimetrilor, ce lungime aveau 50 sau 100 de zale? Nu este exclus ca lantul vechi sa il fi folosit mult prea mult si sa ai uzura in pinioane.
 3. iacobdoc

  Corect! Cantarul cat cantareste dar mai ales cu ce scop, tovarasi?
 4. iacobdoc

  @majikstone Baisoara e cam asa: Pedalezi 30k ca sa iti iei elan sa ii urci pe ultimii 20k. “Decat” ca pe ultimii 10k ai toate sansele sa mori subit.
 5. iacobdoc

  Foarte tare! S-o calaresti cu bucurie. Da’ 5,93 cu sau fara pedale?
 6. iacobdoc

  Am vazut recent ceva modele de MTB full suspension, carbon, cu transmisie: o singura foaie de 32 cu o caseta de 12 viteze de la 10-50. Nici nu m-am interesat de pret.
 7. iacobdoc

  La jeanta cu inaltime de 35, valvele de 40 si ceva, sunt suficiente.
 8. iacobdoc

  Avid BB5 road, roti DT Swiss.
 9. @Traveller S-ar putea sa am ceva clone.
 10. Daca dai jos lantul, ii masori lungimea.
 11. @Mookyama Scrisesem pe undeva... Este de la Sheldon Brown citire. El spunea asa: cel mai mare necaz al uzurii lantului este alungirea lui. Legat de alungirea lantului, dadea urmatoarele trepte: - pana la 0,7% incep sa fie afectate pinioanele dar nu foile, - peste 1% incep sa fie afectate foile. Lua de reper 50 de perechi de zale sau 100 zale de lant, stiind fiind ca standardul de lungime este 1 inch (2,54 cm) pentru o pereche de zale. Rezulta urmatoarele praguri pentru 127 cm: - 9 (8,89) mm pentru pragul fara uzura relevanta pe pinioane si absenta pe foi - 12,7 mm pentru uzura pe foi. De aici rezulta ca pana in 6 mm alungire la 100 zale (127 cm), nu se intapla mai nimic pe pinioane si foi (prima utilizare). Folosesti un numar de lanturi ... rezonabil ar fi maxim 6. Reutilizezi lanturile pana la alungire 10-12 mm (a doua utilizare). Dupa cele 4-6 lanturi utilizate astfel, schimbi si caseta de pinioane. Chestia e ca daca lasam deoparte “avioanele”, un lant costa cam cat o caseta de pinioane. Problema e sa nu faci uzura pe foi. Asta e opinia mea. Din experienta, uzura de 6-8 mm alungire, la un lant spalat complet la fiecare 200 km se atinge pe la 2000-2500 km. Oricum de tinut minte: in situatii limita un lant bine uns oricat de murdar e mai protejat decat unul “uscat”.
 12. iacobdoc

  @paulrad Nu e 220-varsta ci e 180-varsta si e vorba de anduranta. Totusi, ai dreptate, cel mai bun e un test de efort cu spirometrie care iti va spune care cat este pragul aerob (ala la care ar trebui sa mergi in regim de anduranta) cat si pragul anaerob sau pragul lactic, care foloseste la antrenamentele cu intervale. Pentru pulsul maxim exista si alte formule de calcul dar toata lumea recomanda valoarea determinata “istoric”, asta daca nu sunt erori de masurare. @majikstone Erorile de HR pe vant sau coborari (mecanism comun), mi-a fost semnalat de un prieten. L-am constatat si eu dar rar. Este posibil sa fie datorat unor mici pulsuri de curent electrostatic ce paraziteaza dispozitivul EKG.
 13. Eu nu recomand renituirea pinilor. Undeva pe la inceputuri, am belit si un deraior si o roata cu un lant la care am remontat si renituit un pin. Daca folosesti pini de Shimano la lant Shimano, poate ca, dar mai degraba za rapida.
 14. @MTBR“Asa fortos ca tine, mai rar, bibicule.” Lasand gluma la o parte, trebuie sa accept ca @majikstone dezvolta mult mai multa putere ca mine, de unde tot felul de probleme rezultate din stricat pedale, transmisii, etc. Drept urmare, daca dezvolti multa putere, incat sa rupi lanturi, mai bine nu folosesti za demontabila. La un moment dat am citit pe situl SRAM, cred, ca zaua rapida (10v) demontata nu ar mai trebui montata la loc. Clar era o exagerate dar ei se spalau pe maini.
 15. @LucianLS Buna chestia cu spita. Am vazut si la filmele ParkTools chestia asta. @MTBR La toate lanturile, producatorii nu recomanda reutilizarea linkurilor. In practica, se reutilizeaza indefinit. Nu trebuie uitat ca odata cu lantul se alungeste si zaua rapida, deci, evident, nu o refolosesti la un lant nou. Eu mai pastrez zalele vechi prin gentuta cu scule, in situatia ipotetica ca mi se rupe lantul si trebuie sa aplic o solutie de avarie.