iacobdoc

Members
 • Content count

  1,707
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  15

Everything posted by iacobdoc

 1. Eu sunt fan motorina pentru ca trebuie sa o depozitezi undeva iar benzina e muuult prea periculoasa. Si reciclez motorina prin decantare. In timp devine un amestec de morina si ulei de lant.
 2. Bine ca m-am lasat de fumat. Lasand gluma la o parte, calitatea curatarii este dubioasa. Nisipul pare a fi tot acolo, ascuns. Sa zicem ca ai o tona de mizerie pe lant si vrei sa ii dai o fata umana, merge. Daca ai pretentii, te miri ca se uzeaza prea repede, dai jos lantul si il speli cu motorina si apoi cu detergent pana nu mai iese mizerie. In practica inseamna trei bai de motorina si doua de detergent cu cate trei clatiri cu apa cat de calda vine la robinet. Eu cam fac asta tot la 200-300 km.
 3. Ma hotarai si io de luai un aparat de curatat lantul, un Force de la Maros. Il incarcai cu motorina, il asamblai pe lant si ii dadui viteza. Acum, nu imi dau seama daca foloseste la curatat lantul sau la imprastiat mizeria in jurul bicicletei dar, cert este cea mai proasta experienta in materie de curatat lantul din toate vremurile (ever).
 4. Ce descrie el sugereaza o rezonanta. Schimba cauciucul, macar de proba. Sa zicem ca il pui pe cel de pe spate, pe fata. Desi, sunet metalic? Quick release prea slab?
 5. @majikstone Nu. As fi zis ca doar piesa de plastic din interior difera dar se pare ca si latimea filetului cupelor, in rest, la fel. Monoblocul de MTB este gandit pentru latime de 73 dar nu pentru ca asta ar fi standardul de latime la MTB ci din motive de aliniere al angrenajului de MTB fata de cel de sosea.
 6. @majikstone Corect spus: “de 73mm cum e la unele” cadre de MTB. Intrebare: daca monoblocul e pentru 73, de ce vine cu distantiere suplimentare cu un total de 5 mm comparativ cu cel de 68? De fapt, nu asta e problema cea mare ci faptul ca axul pedalierului e mai lung la cel de MTB fata de cel de sosea si asta nu prea ai cum sa o compensezi.
 7. Eu am pus monobloc Hollowtech II de sosea la cadru de MTB.
 8. @gibonu Mie mi s-a parut ca gaurile au aparut la punctul cel mai slab, respectiv intersectia intre dungi si linia de imbinare dar poate nu am observat bine.
 9. @gibonu Astfel de dungi apar la contactul dintre camera si diferite benzi. Eu pateam asta la contactul cu patul de geanta cu dimensiune nepotrivita (latime in raport cu geanta). Din cauza asta, o vreme, in loc de fond de geanta puneam cateva straturi de powertape cu latime potrivita. Parerea mea e ca dungile alea apar din cauza benzii antipana care se deplaseaza la montaj.
 10. M-am mai gandit si de fapt e pe dos. Pentru ca trebuie sa trag mult cablu pentru o deplasare mica a placutei, am avut probleme de reglaj a franei. Da, de modulat moduleaza frumos.
 11. @iulian_florea Hm! Eu am 105 ST-5703 STI 3x10 pe BB5 road si nu mi se pare ca trag prea mult cablu dar nu am termen de comparatie. Mi-a luat cateva zile pana sa ma prind cum sa reglez franele (fata de BB7 trebuie un pic alta procedura) tocmai din motive de toleranta intre disc (cel de pe fata are o foarte mica ondulare) si placute versus tragere manete. Franarea e din ce in ce mai buna, pe masura ce le utilizez dar pe coborari ample, indelungate si dificile, la un moment dat tot simt disconfort daca stau pe manete. Asta ar insemna ca ar putea fi loc de mai bine. Sunt curios daca franarea ar putea fi mai buna. In cazul meu exista un factor de eroare: cadrul imi e putin prea lung si ar putea fi o problema legata de pozitia defectuoasa a mainii pe maneta.
 12. Foarte tare si are potential de transformare.
 13. Cat timp am avut roti cu regim de presiune max 50-60 PSI, aveam o pompa Gyio cu un pic de manometru si fara furtun. Balonajul rotilor nu prea punea problema snakebyte. In momentul in care am trecut la roti si gume de sosea si distante mari, cel mai prost scenariu era acela al unei pene rezolvate dar cu roata umflata insuficient si urmata de un snakebyte iremediabil. Cerintele au fost cam asa: - capacitate de a baga presiuni mari - manometru - furtun - debit decent - cat de usoara Din punct de vedere al presiunii si masurarii ei, prototipul ar fi fost pompa pentru furca. Debitul ar fi fost un dezastru. Raportat la cerinte asta a fost alegerea mea. Avea si ceva sistem de prindere dar din cauza furtunului, nu mi s-a parut sigur. Drept urmare merge fie in geanta de portbagaj, fie intr-un rucsac minimalist.
 14. Yep! Asta: https://www.bike24.com/1.php?content=8;product=1873;menu=1000,5,71
 15. Atunci cand, in timpul efortului fizic, incepem sa gafaim, se depaseste capacitatea functionala a inimii adica inima define insuficienta. Efortul de durata in conditii de insuficienta cardiaca are toate consecintele oricarei insuficiente cardiace: hipertrofie miocardica (adica ingrosarea muschiului cardiac), retentie de apa si sodiu, ... Cat ar trebui sa fie frecventa cardiaca in timpul efortului? Care sunt consecintele efortului excesiv, prelungit?
 16. @krazyeone In cazul asta pot fi mici crize de astm si atunci, la recomandarea medicului (nu eu), ar trebui sa porti un tub de ventolin in astfel de cazuri. Combinatia de astm cu efort fizic intens te expune si la pneumotorax spontan. Eu am incasat-o. Ma rog, e un risc. Poti incerca, preventiv, in ture, sa iei la inceput de tura doua capsule de Baraka pentru adulti (450 mg) si ar trebui sa fie suficient de protectiv. Este ulei de negrilica, cunoscut de pe vremea lui Herodot ...
 17. @krazyeone Nu e nevoie. Este in regula. Daca situatia persista ramane sa consulti un internist/pneumoftiziolog.
 18. Iese din discutie. @krazyeone Pui dracia pe mana si dai la pedale si din cand in cand te opresti si masori. Dar nu cred sa apara ceva.
 19. @akebono Intrebarea este legitima. Ma intereseaza cum reactioneaza organismul la efort, in etapele initiale.
 20. @krazyeone Da e ok. In practica, trebuie sa te opresti din efort pentru ca altfel, aparatele dau eroare. In consecinta, frecventa cardiaca la care va fi finalizata masurarea TA va fi mai mica decat preconizat dar ne intereseaza, direct valori citite: TA max, TA min, frecventa cardiaca. ....
 21. Evident. M-am uitat pe testul de efort, care este fara gazometrie, dar si pentru mine e limba straina. O sa citesc sa inteleg cum se pune problema. Din ce am vazut pe EKG in cursul efortului, nu par a fi modificari. Ischemia (inainte de distrugerea tesutului) apare pe ultimul segment al undei, adica ST dar trebuie sa mai citesc si eu.
 22. Am gresit, am vrut sa spun ca daca la 150-160 bpm tensiunea arteriala minima e peste 95 mmHg, atunci RED ALERT.
 23. @krazyeone Gata am gasit. Da, la 182 cm ai putea avea 75-80 kg. 89 kg e un pic multisor.
 24. Eu, anul asta am reusit performanta de a face "decat" fo' 1300 km si toti la deal.
 25. @krazyeone Epuizarea fizica adica "hit the wall" este o prezumtie valida doar ca in astfel de situatii te confrunti cu o "vlaguire" si mai putin cu o "sete de aer". 89 kg nu imi spune nimic daca nu stiu ce inaltime ai si in momentul asta am uitat. Absenta scaderii frecventei cardiace in repaus poate sa insemne un efort fizic excesiv sau o hiperexcitabilitate cardiaca de alte cauze. Cum se spune: "Un nebun arunca o piatra si zece intelepti se chinuie sa o scoata." Vreau sa spun ca la cei 39 de ani declarati, ai putea sa faci un test de efort sa excluzi o angina pectorala stabila, de efort (in termeni populari un preinfarct). Daca ai o problema, ea va reapare la eforturi cu intensitate similara. Inainte de asta, daca ai un tensiometru cu manseta pe brat, as vrea sa stiu ce tensiune arteriala ai la 150-160 bpm. Daca minima este peste 95 bpm atunci RED ALERT. In mod normal, orice amator cu pretentii la activitate sportiva, ar trebui sa faca un test de efort o data pe an.