MBZ

Administrators
 • Content count

  5,904
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  84

Everything posted by MBZ

 1. Io-te ce face vodevilu si cinemaul treide din uom. Nimen numai citeste :-(
 2. Sunt impresionat de modul in care sunt construite aceste biciclete. Nu sunt foarte cunoscute la noi fiind in general facute pe comanda si destul de scumpe. Am resit sa cumpar un astfel de cadru SH, si sunt foarte incantat de cum este lucrat, sudurile, geometria. Este o opera de arta si merge extraordinar. Ce am eu este un cadru pentru allmountain, maraton, crosscountry Helius CC Pentru cine este interesat detalii pe www.nicolai.net
 3. Din ciclul sa moara si capra vecinului va prezentam YT CAPRA Pe scurt, The Capra runs on 27.5″ wheels and has 165 millimeters of travel at the rear. The steering angle of the lightweight (2.4 kg, size M) carbon frame is a slack 65.5 degrees and – together with the short 430mm-chainstays – should provide a good compromise between agility and stability. YT uses the same V4L-suspension system as in their often-awarded downhill bikes. With an steep seat-tube angle of 75 degrees, the Capra aims to live up to its name in uphills too – Capra means mountain goat. Alte detalii aici:
 4. @@Croocodillul Pana nu ti-ai rupt ceva nu te-ai dat ca lumea. 65 e pentru cojnitari si vaduve oloage. Nu te lua dupa Matlei ca il roade invidia >:)
 5. De evitat. Mai bine se ducea in decor...
 6. a traspuns @ Traveller "merita luati in discutie pentru sportivul aerob amator, ca noi" MBZ nu are o opinie foarte ferma dar nici in bataia vantului, si oricum nu poate fi luat ca etalon spre deosebire de altii care se afla in centrul universului lactat ci mai la periferia caii lactee. Nu sunt un consumator invederat, iar cand il am de buna calitate consum cu moderatie si indeosebi ca mijloc de refacere dupa si nu de pregatire pentru efort. Avand o malformatie a stomacului, orice alimentare pre efort, chiar si daca mananc de sub unghii imi creeaza crampe si stari de voma in prima parte a efortului. Asa ca pregatesc sarbatoarea cu minim 12 ore inainte de startul acelui efort si de obicei folosesc reteta de budinca publicata la alimentatie. Dincolo de stereotipii si trenduri, super campioni si elite ale sporturilor, noi cei care facem o bruma de miscare, dupa un tipar consecvent, in special pentru tonus muscular incluzand pe cardiacu', respiratie, transpiratie si depasind limitarile de ordin personal, ne aduce un avantaj, concret, imediat consumul de lapte si in ce forme. Asta este scopul topicului.
 7. Posibil sa intelegem engleza diferit. Articolul spune ca este un avantaj posesia genei ce produce enzima, si ca 90% din europenii originari o au. Si ca prezenta genei a adus un avantaj "University College London scientists say that the rapid spread of a gene which lets us reap the benefits of milk shows evolution in action" Nu inteleg ce vrei sa evidentiez dar tare esti pe langa subiect. Repet topicul are un titlu si un subiect. Si eu pot sa pun link-uri cu nemiluita despre lapte rau, lapte bun. https://www.google.com/?gws_rd=ssl#q=milk+in+sports+diet http://www.coreperformance.com/knowledge/nutrition/recovery-nutrition.html Dar nu este intrecere socialista in dat cu parerea. Daca gasim articole interesante, documentate, pertinente si bazate pe date stiintifice ca laptele imbunatateste activitatea sportiva le postam si le dezbatem.
 8. @@c99a Nu discutam de veganism aici ci de influenta si beneficiile (daca sunt) consumului de lapte pentru cei ce practica sport. Titlul este "laptele-si-organismul-sportiv" si la asta se si refera. Acum, din ce vad pe legaturile postate de tine argumentele sunt subtirele. 1. Studiu despre consumul laptelui si mortalitate: se refera la Suedia. Tara nordica, unde fixarea calciului naturala este scurta(vara este scurta), talia generala a indivizilor este mult mai mare decat media(oase lungi)si nu prea spune ce activitate desfasoara persoanele din studiu, pentru ca aia ne intereseaza. 2. Hormonii din lapte: are cateva precizari care la fel exclud usor rezultatul din aria noastra de interes: a. Part of the problem seems to be milk from modern dairy farms, where cows are milked about 300 days a year. For much of that time, the cows are pregnant. The later in pregnancy a cow is, the more hormones appear in her milk....In traditional herding societies like Mongolia, cows are milked for human consumption only five months a year, said Ganmaa, and, if pregnant, only in the early stages. Consequently, levels of hormones in the milk are much lower. b."The milk we drink today is quite unlike the milk our ancestors were drinking" without apparent harm for 2,000 years, she said. "The milk we drink today may not be nature's perfect food." Adica problema este sursa laptelui, respectiv ala industrializat intensiv si nu cel exploatat natural. Este destul de cunoscut ca sportivii atat cat consuma lapte nu o fac din cel industrializat. 3.Haideti sa va ajut putin. Ne-ai ajutat spre nu. Ce spune wiki este general valabil. Laptele crud, din sursa de origine are PH 6,7-6,8 adica foarte aproape de 7 unde este starea de echilibru la om. Ne intereseaza laptele natural in dieta sportivului, avantaje si dezavantaje, nu fundamentalism nutritional. daca gasesti studii pe grupuri de practicanti de sport nu te sfii.
 9. Adica pe unde? B-) Ca la tine poate insemna multe...
 10. Ai gasit se pare o multime de cuvinte. Care este aciditatea laptelui crud? Dar a celui fiert? Care este acel hormon? Intrebarea mea era una retorica, pentru ca topicul a avut numarate discursuri inflacarate si de o parte si de alta. Intre timp chimia alimentara a mai evoluat, programele de nutritie pentru sportivi la fel si ma gandeam ca au aparut noutati. Damblaua este o stare patologica si la astfel de manifestari ma refeream metaforic in intrebare si nu efectiv la apoplexie. Nici eu nu sunt doftor, chimist, nutritionist, iar pregatirea medicala o am pe aia care se face in armata(unii am facut si d-asta). Asadar, chiar acum de Paste cand ar trebuim sa fim mai ca "mielu bland" esti un pic cu PH-ul prea mic?
 11. In ultimul an a damblagit careva de la cana cu lapte sau suntem ok? :) Ca aplicatie valabila pentru mine dar nu numai, in gazul unei hiperaciditati gastrice provocate de diverse alimente, aceasta dispare dupa un pahar de lapte(din sursa de origine) ca alternativa la medicatie.
 12. A ţinut post. Azi gata a revenit la meniu gras.
 13. Bun, hai sa nu dam din una-n alta. Daca de botezat le botezam(unii), unele chiar au si inviat, atunci le putem si sfinti, si ingropa cu popa. E o tara libera. Dar nu suficient de liber pe aici sa dezbatem mai mult de atat chestiuni religioase.
 14. La ce climă au nu-i de mirare... În tinereţe fac astm şi la bătrâneţe gută.
 15. ? Se cam bat cap in cap. Si se pare ca acest dragos nu are de fapt nici un drept asupra imaginii...
 16. https://www.facebook.com/Technofansss/videos/615169061982064/
 17. Sa nu se fi schimbat la impact alinierea axelor fata/spate. Daca treci printro-o balta si mergi drept, trebuie sa ramana doar urma la o anvelopa, nu mai lata.
 18. Desigur, pentru o veioza cu picior. Am vazut pe la rusi ceva de genul. Glumesc. Daca nu are nici o fisura, si este doar ce se vede in imagini se poate folosi. Dar fara bunny hop si alte traznai. Vezi sa calce roata pe roata. Daca nu il tragi la linie cu un levier.
 19. Deci nu. Purtatorul Hramului Sfantului Intel Xeonitorul nu trebe sfintit.
 20. Stii ce a zis tiganu cand a vazut girafa? "Asa ceva nu exista"
 21. Trebuie sa mai stii si ca anvelopele sfintite, odata ce au uzura maxima devin moaste si trebuiesc pupate ocazional.
 22. Inca nu, cica de intai mai dupa slujba :)
 23. Interesant de stiut daca tu ai sfintit-o si prin ce procedeu, sau preotul si la fel prin ce procedeu. Sfintirea intr-un ansamblu are efect in subsidiar(ca si la case), adica orice piesa care ai vandut-o separat poarta sfintirea cu ea. De curiozitate, la anuntul vanzarii ai mentionat ca are sfintire inclusa in pret, si doi, s-a reflectat sfintirea si in pretul incasat al vanzarii? Multumesc anticipat.
 24. Era deja volumul doi, ca la gura mea a fost joi si vineri :) Totusi a slujit opt ani ciclism.ro.
 25. Stai că nu s-a adunat încă soborul de experți. Acu' dacă s-a ostenit nește lume să răspundă la subiect, ia de înțelege și nu-i lua 'au rebour'.