GeOKeR

Membru
  • Content Count

    81
  • Joined

  • Last visited

Community Reputation

11 Neutral

About GeOKeR

  • Rank
    Newbie
  • Birthday 04/23/1990

Profile Fields

  • Localitate
    Ploiesti
  1. Pentru cei interesati, s-au afisat si castigatorii concursului de pe Eurosport: In urma tragerii la sorti, care a avut loc in data de 23 iulie, au fost desemnati castigatorii concursului Turul Frantei, desfasurat in perioada 29 iunie – 21 iulie 2013. PREMIU: o bicicleta modelul Felt Z95, cadru marimea 58 cm, Gloss White Andreescu Cristian, Braila, jud Braila PREMIU: cate un ceas de mana marca Time Force Paveliu Mihai Sebastian, Ploiesti, jud. Prahova Prodan Mitica, Brasov, jud. Brasov Ismana Denis, Brezoi, jud. Valcea Voicu Iulian, Chiajna, jud. Ilfov Serbanescu Mioara, Sebes, jud. Alba Blaga Margareta, Tg Mures, jud. Mures PREMIU: cate un pachet promotional Eurosport alcatuit dintr-un tricou, o sapca si un breloc Abrudan Traian, Cluj-Napoca, jud. Cluj Duculescu Adriana, sector 3, Bucuresti Ambrozie Daniel, sector 2, Bucuresti Barbulescu Eneia Sabin, sector 1, Bucuresti Fantanaru Florentina, sector 1, Bucuresti Zybaczynski Dan, sector 1, Bucuresti Sava Alexandru, Roman, jud. Neamt Oita Radu Constantin, Targoviste, jud. Dambovita Marcu Constantin, Bacau, jud. Bacau Hutopila Catalin, loc Dumbravita, jud. Arad Dimcica Tudor comuna Agigea, jud. Constanta sursa: http://sportline.ro/concurs/
  2. GeOKeR

    Bai.. arata bine :indragostit: Multumim de impartasheala. Am avut si eu o tentativa de biscuite d-asta acu vreo cateva saptamani. Era ceva inventat pe loc, cu nuci coapte nitel - decojite si zdrobite + visine si miere, dar care s-a finalizat interesant. O sa incerc si eu reteta asta intr-o zi, sa vedem ce iese. Ma gandesc ca poate ar merge si ceva lapte peste toate alea, dar bineinteles ca trebuie plusat cu faina si restul sa nu iasa prea moale. Acu, ce's eu curios hipopotanule - ai participat si tu la procesul tehnologic sau doar la testare? ca nu's lamurit :-
  3. GeOKeR

    Frumoase toate! Dar restul unde's? Baga-le pe toate sa fie buchet aici :D
  4. GeOKeR

    Arata mai binisor ultima varianta asta. Cred ca il mai poti finisa nitel. Ai tras si simulari pe el? sunt curios daca ar fi ok si in real-life. Chiar daca e un cadru mai simplist fata de ce ne-ai mai aratat, pare a fi cel mai functional de pana acum. As mai posta si eu ceva 3d terminat de curand, dar nu are legatura cu bitzele.
  5. GeOKeR

    Alea's puse sa nu se duca bmx-ul la fundul lacului banuiesc :)
  6. GeOKeR

    Vezi ca modelul acela e mai vechi fata de ce ti-a aratat Traveller. Uite aici modele 2012 si 2013 cu preturile aferente: http://www.bikefun.ro/Merida/Biciclet--267/Cyclo-Cross/products Daca te hotarasti la un model de acolo, te uiti la "Dealeri" si alegi un magazin de la care vrei sa cumperi. Eventual poti intreba daca merge si o reducere.. ca nu se stie.
  7. GeOKeR

    Asta asa.. ca tot veni vorba de puradei "sechestrati" Recomand documentarul asta sa vedeti cum se invata meserie de mic si pana la ce nivel se poate ajunge: http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=LGDj0B5WQaA Concluziile le veti trage si singuri.
  8. GeOKeR

    Merida nu e de carbon, ci de aluminiu... doar furca e de carbon. Am acelasi model si eu.
  9. GeOKeR

    Eu am dat-o pe tiramisu de sarbatorile astea. A fost prima oara cand am facut acasa si a iesit surprinzator de bine. Am folosit mascarpone de la Delaco care cred ca a fost destul de ok. Iar tot ca dulcegarii am mai incercat sa fac reteta aia de "negresa" pusa de mine mai sus, numai ca de data asta am mai modificat nitel cantitatile de zahar, cacao si lapte. Am facut totul x 3, i-am bagat mirodenii si un praf de copt. Totul bagat la cuptor pentru vreo 30-40 min la foc mediu si a iesit un super chec. M-am mirat si eu sincer. N-a apucat sa se raceasca prea bine ca disparuse deja. Iese mult mai bine fata de microunde. Deja ma gandesc sa incerc sa fac si in 2 nuante(vanilie + cacao) sau cu ceva adaosuri de alune, nuci etc. In rest... porcarii ca tot omul romanul; carnati, sarmale, lebar, cozonaci, salate de beuf(habar n-am cum se scrie ca nu le am cu franceza) si nu numai, etc..
  10. Bunny-hop-ul nu e chiar asa de greu de invatat. Se poate invata in cateva zile cu ceva antrenament. O data ce ai prins tehnica de lifting al spatelui poti spune ca il cunosti deja. De acolo nu ramane decat sa mai lucrezi pentru a putea sari la inaltimi mai mari. Una din chestiile cele mai importante cand invatati bunny-hop este sa aveti incaltari si pedale bune care sa permita gripul. Acel grip format intre pedala si adidasul vostru va va ajuta sa puteti ridica partea din spate a bicicletei. Deci mare atentie la aspectul asta. De obicei baietii care se dau la DH, dirt sau street, folosesc pedale de DH cu grip puternic si platforma mare/lata pentru stabilitate sporita. Cam asa arata o pedala de DH http://is.pinkbike.com/photo/3193/pbpic3193418.jpg Acum daca aveti pedale de genul asta, e recomandat sa aveti si niste incaltari cu o talpa buna si rezistenta pentru ca suruburile alea din pedalele de DH va vor macina talpa cu timpul. Cu incaltari potrivite bineinteles ca se pot obtine rezultate si pe pedale mai normale ca acestea http://sphotos-a.xx.fbcdn.net/hphotos-ash4/301958_10150276838526762_6394784_n.jpg Daca sunteti asigurati din punctul asta de vedere puteti incepe sa lucrati. Cel mai bine cred ca bunny-hop-ul se poate invata in 2 pasi. - Primul, consta in ridicarea partii din fata. Incercati si exersati asta cat mai mult. Stiu ca pare banal dar trebuie exeresat cat mai mult, ca sa prindeti un anumit "flow" al miscarii si pentru a va obisnui cu efortul. Astfel tot exersand veti invata sa ridicati imediat partea din fata si fara sa utilizati energie excesiv. Ideea e cand va ridicati pe partea din fata sa nu dati la pedale si le tineti paralele cu solul; apoi pur si simplu va arcuiti in jos corpul, ca si cum v-ati impinge in pedale si in ghidon si va propulsati imediat in aer tragand cu forta de ghidon. Daca aveti furca telescopica se observa imediat cum lucreaza amortizorul cand va impingeti in ghidon. Aveti grija sa nu picati pe spate. La un momentdat dupa multe repetari, prinzand forta si experienta e posibilla si chestia asta. Daca simtiti ca va fuge roata spate apasati imediat pe maneta de frana spate sa va opriti. Deci cand observati ca sunteti mai in vana stati mereu cu un deget pe frana pentru orice eventualitate. - Ok. Acum al 2-lea pas, care consta in ridicarea spatelui, la fel va trebui exersat separat. Aici intervine tehnica de "agatare" a pedalei cu talpa adidasului. De aia am si specificat ca e important sa aveti aderenta. Pentru asta veti fi nevoiti sa va lasati un pic centrul de greutate pe partea din fata atunci cand vreti sa ridicati partea spate. In timp ce rulati incet fara sa dati la pedale va lasati pe ghidon o parte din greutate, tineti angrenajul paralel cu solul si cu talpa tinuta cu botul in jos pe pedala cea din spate, incercati sa trageti cu forta in sus, ca si cum ati vrea sa va dati un calcai in c*r. Daca pozitia voastra e corecta(aplecati inspre fata pe ghidon nitel), gripul e destul si trageti cu forta mare in picioare, nu ar trebui sa va alunece piciorul tinut perpendicular pe pedala si ar trebui sa puteti ridica partea spate a bicicletei. Daca reusiti sa ridicati, de asemenea exersati cat mai mult pana reusiti sa va saltati calumea in aer cu roata spate. Apoi tehnicile astea 2 se unesc in ceea ce era prezentat in videoul de mai sus. Faceti prima ridicare a botului, apoi imediat cat sunteti in aer folositi tehnica cu agatatul pedalei(de fapt de data asta veti agata cu ambele pedale pentru ca veti fi in aer) pentru a ridica partea din spate a bicicletei. Cam asta ar trebui sa fie tot. Cel mai bine e sa exersati mai intai cu obstacole mici, gen o caramida. Daca reusit, mai adaugati in continuare caramizi sau alte obstacole mai mari. In functie de obstacol va ajustati si viteza de rulare si forta de reidicare. Aveti grija la accidentari. Una ft des intalnita pana invatati sa dati bine e ca puteti sa scapati piciorul de pe pedala si sa va loviti cu pedala in tibie. Asa ca aveti grija sa aveti grip bun si obstacol pe masura experientei. Poate fi si destul de obositor la inceput pana prindeti un flow bun dar nu va lasati. Recomand sa exersati doar pe uscat, fara apa, zapada, gheata. Pun si cateva video-uri explicative care sa vina ca o completare la ce am spus mai sus:
  11. GeOKeR

    Arata destul de bine dar banuiesc ca nu e terminata inca. Vad ca iti lipsesc niste materiale pe piniaone, lant, cuvete, imbracamintea ergopowerelor etc. In plus am observat niste probleme la texturarea angrenajului si lipsa unor cabluri de frana. Sper sa o duci pana la final cu un render calumea. Tot in Rhino e facuta?
  12. GeOKeR

    @hipo - nu vad de ce sa te retragi. Parteneri de discutie vad ca sunt destui, dar din cand in cand n-ar strica si cate o reteta, mai ales daca se cere(fie ea super simpla sau ceva mai complexa). Inteleg ca nu vrei sa se transforme topicul doar intr-un schimb de retete banal si sunt de acord cu ideea asta. Eu unul am pus reteta respectiva pentru cei ce nu le au deloc cu bucataria dar ar vrea sa incerce ceva - poate chiar pentru prima oara in bucuatarie. Poate exista persoane care vor sa incerce ceva dulce facut in casa, dar plecand de la premiza ca e greu, se lasa pagubasi inca de la inceput. Trebuie sa ai satisfactia aia ca ai reusit sa faci ceva cu mainile tale si nu te-ai dus repede la buticul/restaurantul din colt sa iei ceva gata preparat. Acum ca se numeste topicul velo-chef... nu cred ca toata lumea s-a nascut bucatar. Trebuie data ocazia si celor care nu au experienta deloc, sa experimenteze chestii pe propria lor piele. Iar asta se face, ca in orice, prin chestii simple, de inceput. Asa iti dai seama si daca iti place domeniul. Daca e tentant, bineinteles ca se va simti nevoia de mai mult - si mai mult. Cum ai spus si tu, bucataria este o chimie. Dar este o chimie frumoasa cu multe secrete ce se vor lasa descoperite cu timpul. Daca ii dai omului "peste mana" inca de la inceput, cum ai facut cu madalin, e ca si cum i-ai fi luat deja avantul...
  13. GeOKeR

    Hai ca va impartasesc si eu o reteta de "negresa" rapida facuta la cuptorul cu microunde. Fac si o mica adaptare si in romana pentru cei care nu prea le au cu engleza[desi nu cred ca's prea multi - dar sa nu ma injure lumea :P]. Deci aveti nevoie de urmatoarele: - 4 linguri faina - 4 linguri zahar - 2 linguri cacao - 1 ou - 3 linguri lapte - 3 linguri ulei - 1 cana sau castron(de portelan/sticla de preferat) in care se va coace mini-prajitura la microunde Ok. Acum ca avem ingredientele, vorba unui mare filosof in viata: sa trecem la treaba! Mod de preparare: 1. Se amesteca faina, zaharul si cacaoa 2. Se adauga oul 3. Adaugati laptele si uleiul si amestecati bine pana se omogenizeaza totul si se topeste zaharul Un mic trick din partea mea - puneti doar galbenusul prima data la punctul [2.], iar albusul il bateti bine pana se face ca o spuma si il adaugati la final de tot, dupa punctul [3.] ; dupa ce adaugati si spuma de albus peste, amestecati iar, insa doar putin de aceasta data - nu trebuie incorporat perfect albusul. Smecheria asta va ajuta putin compozitia sa creasca/expandeze mai bine. De asemenea fiti prudenti cu zaharul - daca puneti prea mult, e posibil ca prajitura sa nu mai creasca asa bine. Mai exista o tehnica prin care se poate topi zaharul separat si incorpora apoi cu restul mult mai usor, insa ia prea mult timp. 4. Totul se adauga in cana sau vasul care il aveti si se baga la cuptorul cu microunde setat la putere maxima timp de 3 minute, ori se lasa pana creste bine. Pe langa ingredientele de acolo eu as mai sugera sa adaugati si ceva mirodenii cum ar fi putina coaja de lamaie/portocala si ceva aroma de rom/vanilie sau ce va mai place. Bineinteles ca puteti fi creativi si sa experimentati mai departe. Asta e si una din frumusetile bucatariei :) Pofta mare!
  14. O varianta ok in jurul pretului asta ar fi Merida race lite 903 care vad ca e la reducere(costa 3500 lei acum, fata de 4300 lei - si are echipare shimano Tiagra 4600, adica ultimul model). Eu zic ca e mai ok decat variantele expuse de tine merita 500 lei in plus. Cu SH-urile risti nitel daca nu stii de la cine/ce cumperi, dar poate fi si asta o solutie daca dai de ceva convenabil si in stare ok.