bedstefan

Membru
 • Content Count

  136
 • Joined

 • Last visited

Posts posted by bedstefan


 1. Tata google gaseste si pagina : http://mtb.teamexper...seul-bujorilor/ . Dar comentariul este din 2011, si s-ar putea sa ai dreptate si sa nu poti sa te inscrii dupa 15 mai. Alta informatie referitoare la starea traseului ne-o ofera accuweather: http://www.accuweath...forecast/278957 . Cand am mers acum in weekendul asta nu plouase decat o seara. Daca astia au dreptate, de sambata ploua cam in fiecare zi pana vineri. Prima Evadare 2011 reloaded. Eu nu sunt chiar asa delicat ca Sole, dar nu m-as baga la traseu pe care a plouat cateva zile la rand.


 2. Nu mai stau acum sa sap, dar pe una din pagini era o intrebare daca putem plati la fata locului, si raspunsul e ca ar prefera sa fie 400 de participanti (pentru cheltuieli banui) si cum sunt doar 200-250 inscrisi o sa accepte si inscrieri la start. Sapa prin site, ca e acolo. Daca te mananca sa te duci, inscrie-te ca de ajuns acolo ajungi cumva.


 3. Eu s-ar putea sa ma bag, Pandy. Da trebuie sa vedem mai spre mijlocul saptamanii cum imi fac programul. Daca ma bag pot sa vin cu masina si mergem la Decathlon sa verificam limitatoarele, erm, sau nu. Dar revenind la masina, daca in cu ea rabatez bancheta si le tinem inauntru.


 4. Am nevoie de un sfat. Nu am anvelope de teren, doar slick-uri si semi slickuri, si vreau sa iau si ceva cramponat pentru Marea noroiala. Ceva de genul Mountain King II Protection (http://www.bike24.com/1.php?content=8;navigation=1;menu=1000,2,103,104;product=29381) sau Smart Sam Double Defense (http://www.bike24.com/1.php?content=8;navigation=1;menu=1000,2,103,104;product=6201) ar fi potrivite ? Sau aveti alte recomandari?


 5. Sunt interesat sa imi pun pentru drumurile scurte (pana la magazin, pana la gradinita etc), niste pd22 peste spd-uri pentru ca am pantofi cu talpa moale si este incomod sa merg cu ei pe spd-urile goale. Se gasesc la Decathlon cu ~40ron si pe ocazii cu ~30, dar parerile pe net sunt impartite. Toti sunt de acord ca sunt doar o solutie de compromis, asa cum vreau si eu, dar unii spun ca sunt nesigure si chiar cu arcul de tensiune strans la maxim dupa ce le-ai pus, tot pot sa sara din pedala.

  Are cineva experienta cu ele, cum se comporta? Merita sa le pun pe pedale, sau mai bine iau niste pedale amarate cu imbus, si le scot si le pun intr-un minut?


 6. Am vorbit cu Cristi ceva timp in urma, dar am fost prins cu treaba si apoi la pat cu o raceala care cred ca a dat in pneumonie (merg maine sa vad ce si cum). Eu vin, in principiu si Bianca ar fi interesata dar nu o tine sa mearga atat, o sa gasim o solutie. Mai multe cand imi mai revin.


 7. Poate sole42 se gandeste mai degraba la coroziune, gen corp aluminiu - suruburi otel. Raspunsul este nu, nu se corodeaza.

  Titanul este un material foarte rezistent la corosiune (pentru cine are curiozitatea http://www.umfcluj.ro/Document_Files/Doctorat-Rezumate-Teze-de-Doctorat/00000199/brprl_Roman%20rezumat%20romana.pdf ). Carbonul este inert, deci titan - carbon nu ar trebui sa puna o problema.

  Ramane titan - aluminiu, aluminiul fiind mai putin nobil si deci susceptibil la coroziune. Totusi si aluminiul este puternic rezistent la coroziune. Sunt o serie de metale cum ar fi aluminiu si titanul care sunt auto-pasive. In general o suprafata metalica devine pasiva cind ea ramine vizibil neschimbata pentru o perioada de timp nedefinita - se poate spune ca pasivarea consta in inhibarea cinetica a procesului de coroziune. In stare de pasivitate metalele sunt practic imune la coroziune si, din punct de vedere electrochimic, se comporta ca metalele nobile inatacabile.


 8. Eu as veni, dar atentie ca nu stiu cat de mult si cat de offroad pot sa merg cu bicicleta cu care vin.

  Eu zic ca te plangi degeaba Puter, dupa aventura cu parcarea, nu pot decat sa vin cu o bicicleta cu roti de 20 cu Schwalbe Marathon Racer. Daca traseul e facut cat sa pot eu sa il abordez, tu nu ai probleme.


 9. Nu-l arunca, trimitemi-l mie.

  Eu vreau sa il salvez, nu sa il arunc. E un cadru care mi se potriveste foarte bine. Deci, cum il salvam?

  Si asa trebuia sa-mi trimiti ceva, odata ca niciodata. ;)

  Piesele pentru tine sunt pregatite, puterfixer nu a mai dat nici un semn de viata, si eu am uitat.


 10. E oaia neagra a cadrelor de care multi au ras cand au auzit de el, si destui din cei care nu au ras la nume, au ras cand au pus mana pe el. Magellan Pyxis Team 2010, 1330g, tuburi triple butted care par a avea grosimea unei cutii de bere.

  Totusi, sa va spun de ce daca nu il repar, urmatorul va fi un Pyxis team identic. Daca un prost intra cu bicileta in zidul de control al inaltimii in parcare, cu 30km/h, si cadrul prezinta teava diagonala fata un pic infundata, teava de la triunghiul spate un pic infundata, si respectiva crapatura, sincer un asemenea cadru are o rezistenta cu mult peste ce mi-am imaginat.


 11. Nu e vorba de comis, este in totalitate vina mea. Intrebarea era daca se poate/merita ca rezistenta si pret sa incerc sa il repar, sau sa imi iau gandul, sa il donez si sa caut altul. Fisura nu e mare, dar nu ma pricep la metalurgie. Un sfat pe care l-am primit a fost sa il arunc, si nu cred ca e un sfat bun. De aceea cer pareri.