Sign in to follow this  
sorin2011

Problema la schimbarea pinioanelor

Recommended Posts

Salut,

Problema e in felul urmator: am facut un reglaj pentru schimbarea pinioanelor, merge ok cand schimb de la pinionul mic catre cel mare, dar invers cand vreau sa trec de pe cel mai mare pe urmatorul nu se intampla nimic, slectez urmatoare viteza, abia atunci trece pe penultimul pinion, apoi cand ajung in partea de jos, sare de pe al 3-lea direct pe primul.

Ce ar trebui sa urmaresc in cazul asta?

Multam

Share this post


Link to post
Share on other sites

Trigger shifters ? In primul rand asigura-te ca nimic nu blocheaza cablul, camasile si cablul sunt curate si ca traseele sunt aranjate frumos, cu capete de camasi ce nu intra "la unghi" in prinderile de pe cadru.

Daca e ok, lasa cablul mai slab un pic (un sfert de tura, vezi daca ajunge, daca nu mai slabeste-l pana schimba corect). Eventual trebuie sa-l mai "ajuti" un pic la urcarea pe pinioanele mari (apesi maneta putin, cat sa nu faca click).

Share this post


Link to post
Share on other sites

E posibil sa fie slabit arcul schimbatorului de pinioane, sau sa fie partial blocate articulatiile.

Eu as demonta tot, as curata schimbatorul complet si as inspecta cablul si camasile.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ca sa nu mai deschid alt topic postez si problema mea aici.

La mine problema apare la urcarea lantului pe pinioane. Trebuie sa apas maneta shifterului de doua ori dupa care sa trag o data ca sa pozitionez lantul corect pe pinion. Daca lantul e pozitionat corect, la schimbare in jos nu am nici un fel de problema. Lantul (HG73) si pinioanele (HG61) sunt noi iar shifterul este un slx M660, schimbatorul spate XT M772. Urechea schimbatorului pare in firea ei, iar cablul de actionare este curatat, grasat si cu camasile schimbate. La schimbarea vitezelor cu bicicleta suspendata si actionarea pedalelor cu mana problema nu mai e atat de pregnanta. De schimbat nu (mai) schimb in forta, decat in cazuri exceptionale, de multa vreme :rolleyes: .

Aveti idee ce poate fi? Ma gandeam ca o fi din shifter?! Parca tin minte ca l-am brutalizat odata la urcarea unui deal pe vremea cand aveam inca indicatoarele montate si nu mai indica pozitia corect, dar la vremea respectiva nu s-a manifestat si problema cu schimbarea pinioanelor. Problema a aparut la scurt timp dupa aceea, la inceput sporadic pana cand s-a instalat definitiv.

In alta orine de idei, am mers sambata putin cu alta bicicleta ce avea shiftere XT noi si nu-mi venea sa ma mai opresc din schimbat vitezele :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Trebuie sa tensionezi ceva mai mult cabluj.

Share this post


Link to post
Share on other sites

am sa incerc.

Faza e ca acum 3 saptamani am fost la service pentru schimbarea pinioanelor si atunci s-a efectuat si operatia cu curatarea cablului,etc si a fost reglat si reglat schimbatorul (inainte sa schimb pinioanele si lantul, cam cu vreo luna, incepuse sa nu mai pot cobora pe pinionul mic). Cu bicicleta pe stand pana la urma s-a reusit reglarea astfel incat sa schimbe vitezele bine si vreo saptamana parca n-am mai avut problema la urcarea pe pinioane.

Share this post


Link to post
Share on other sites

am bibilit reglajul tensionarii de pe ghidon pana l-am stricat de tot :D acum schimbatul si in sus si in jos e o loterie (destul e enervanta)

Sper maine dupa servici sa ajung cu ea la un "doctor" mai priceput macar pentru diagnostic daca nu pentru rezolvare (in caz ca se adevereste banuiala mea cu shifterul)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Sign in to follow this