Sign in to follow this  
muti

Ziua fara masini si Marea bicicleala la Galati

Recommended Posts

Clubul de Ciclism Galati va folosi "Ziua Fara Masini" de pe 22 septembrie ca punct de plecare intr-un proiect de constientizare si informare, ce va avea doua evenimente principale pe 22 si 25 septembrie.

Astfel, pe 22 septembrie la orele amiezii, organizatorii si voluntarii vor lansa etapa "Imparte drumul" in principalele intersectii din oras, prin impartirea de pliante informative, ce contin informatii utile pentru soferi si biciclisti deopotriva.

Imagine postată

A doua etapa, desfasurata duminica 25 septembrie, consta intr-o plimbare in grup pe strazile orasului, un fel de mars de protest japonez, silentios, un mesaj civilizat trimis de participanti catre societate si catre autoritati.

Pentru cine e interesat de "Marea Bicicleala!" este asteptat - Duminica 25 septembrie 2011, la ora 18.00 in zona Elicei de pe faleza superioara. Traseul urmarit pentru tura: Elice - Faleza superioara - Ivas - Ultimul Leu - Tiglina - Potcoava - Elice.

Imagine postată

Mai multe detalii despre proiect sau implicarea in el ca si voluntar puteti gasi accesand www.clubciclism.ro.

  • Upvote 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Felicitari pentru implicare, asteptam poate si poze, impresii, idei pentru dati viitoare.

Succes

Share this post


Link to post
Share on other sites

A iesit bine evenimentul - soferii au fost destul de receptivi. Echipa de voluntari a fost la inaltime si le multumim inca o data pe aceasta cale, dar si sponsorului principal; fara ei nu ar fi fost posbil sa realizam ceva. Poze Vor mai urma poze si filmulete de la Marea Bicicleala.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Salut,

 

Vroiam sa stiu daca biciclistii din Galati au aflat ca acolo se realizeaza un Plan de Mobilitate Urbana Durabila. Am aflat ca ieri au avut loc dezbateri cu cetatenii insa nu stiu rezultatele (daca au fost si cetateni si ce subiecte s-au discutat) 

 

E foarte important sa participati la dezbateri si sa urmariti munca echipelor de acolo.

 

Succes !

Share this post


Link to post
Share on other sites

Poti detalia @@ombun?

Acel Plan de Mobilitate Urbana Durabila nu trebuia sa fie mediatizat? Sa fie chemati cei interesati la dialog?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ba da. Este obligatori.
Nu am detalii despre ce se intampla acolo. Stiu doar ca au fost prezente vreo 40 de persoane. Insa nu stim cum s-a facut publicitate dezbaterilor.

 

La Brasov, pana nu am informat asociatiile de biciclisti, expertii colaborau cu niste persoane primite pe lista de la Primarie. Nu s-a aflat cine sunt respectivii... dar cei din Brasov au inceput sa se organizeze.
La Iasi stiau despre Plan... Se face publicitate in transportul in comun. Dar nu se explica ce este un PMUD. De aceea doar persoanele care cunosc importanta Planului s-au dus la intalniri.

De la Constanta nu am vesti. Acolo e o comunitate amortita despre care n-am auzit. (Sunt din Constanta si sunt dezamagit de ce se intampla acolo).

 

Galati, Zalau si Oradea sunt orase care au inceput sa-si faca PMUD, pe langa cele 8 orase ce intra sub incidenta contractului dintre BERD si MDARP.

 

Galati este singurul oras peste 250000 de locuitori care n-a fost inclus in acest contract... dar exista zvonuri ca totusi ar fi implicati si cei de la BERD.

 

Nu am date certe. Insa va sfatuiesc sa va organizati si sa va interesati local. E putin ciudata dezbaterea care a avut loc, daca e sa compar cu Bucurestiul unde nu a fost niciuna (organizata de PMB), pentru ca in Galati a inceput mai tarziu proiectul. Nu stiu in ce faza sunt cei de acolo. 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

Sign in to follow this