chipuc

Bicicleta eliptica

Recommended Posts

Datorita unor probleme de sanatate sunt nevoit sa inlocuiesc alergarea usoara pe care obisnuiam sa o fac in ultima vreme (aprox 1 an, cu intreruperi) cu un alt sport de natura cardio. Cand spun probleme de sanatate inseamna dureri ale unui genunchi + lombosciatica. Cauzele imi sunt cunoscute si nu le pot schimba.

In consecinta, m-am gandit sa inlocuiesc alergarea cu exercitii pe bicicleta eliptica, 4-5 zile pe saptamana, 40 - 45 min/sedinta, obiectivul fiind sa mai slabesc vreo 4-5 kg iar mai apoi mentinerea greutatii. Am mai folosit bicicleta eliptica si in alte imprejurari si stiu ca este in regula pentru mine.

Acum, studiind putin problema am inteles ca un element important este greutatea rotii volante, aceasta pornind de la 5 kg pana la "fara numar" ca sa zic asa. Personal am incercat cateva aparate pe la Decathlon si diferenta intre o bicicleta cu o volanta de 5 - 8 kg si una cu o volanta de 20 kg este imensa. Un alt lucru important mai este greutatea aparatului, cele care au sub 40kg dau un sentiment neplacut de instabilitate.

In cele din urma m-am oprit la doua modele Diadora, e vorba de DX special si DX2. M-am gandit si la Kettler dar iese din discutie din pricina bugetului (1300 - 1600 lei). M-ar ajuta sa stiu daca a mai folosit careva Diadora sau oricare alte marci si-mi poate recomanda ceva.

Am mai vazut cateva modele (inclusiv Kettler) si pe निषिद्ध dar cu neajunsurile de rigoare (fara garantie) si nu m-as risca.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Lucian imi pare rau sa aud ca ai asemenea probleme,despre asemenea biciclete nu stiu ce sfat sa-ti dau, dar sper din tot sufletul sa fi alaturi de noi,atunci cand va veni vremea,pe calutul tau "de drum".Te salut

  • Upvote 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Imi pare rau pentru problemele de sanatate pe care le ai, sunt alaturi de tine gandul si iti doresc succes in ceea ce vrei sa faci. Nu cunosc absolut nimic despre aceste tipuri de biciclete deci nu pot sa-ti dau vreun sfat.

Iti doresc numai bine.

  • Upvote 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Eh, nu-i dracu' asa negru doar ca trebuie sa administrez situatia.

Ne vom intalni pedaland cu siguranta! :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

cele OK sunt scumpe. mergi la o sala, cand nu-i vremea buna ptr pedalat. eu asa fac ;)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Esti sigur, ca bicicleta eliptica este cea mai buna pentru genunchi. Eu am avut asa ceva (de fapt sta si aduna praf intr-un garaj) si motivul pentru care nu o mai folosesc este ca imi solicita foarte mult genunchii.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Lucian, dacă vrei, am 10% reducere la Kettler, așa că poți să te uiți la ceva modele.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Fraţii mei, m-am lămurit şi eu iar Otis a spus-o f bine. O eliptică bună este de găsit de la 2k de lei în sus.

Am umblat, am probat o grămadă. Evident, Kettler sunt cele mai bune, dar sunt scumpe. Pentru moment am renunţat să cumpăr atâta timp cât nu pot să iau ceva bun. Pandy, mersi mult de ofertă, îţi spun dacă am nevoie. Legat de utilitate, pe eliptică şi bicicletă medicinală am făcut recuperarea după operaţia de ruptură de ligament, aşa că ştiu că-mi este bună.

Am să ies să mă plimb în fiecare dimineaţă ca pensionarii, e moka! :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Dezgrop topicul sa va zic ca am incercat si eu eliptica si mi se pare geniala, cel putin pentru trauma mea la glezna unde aceasta nu e solicitata deloc, piciorul avand contact permanent cu toata talpa cu pedala. In plus, actiunea desfasurandu-se in picioare, daca te tii cu mana de manetele fixe, nu de cele mobile, mi se pare chiar un antrenament super pentru sprint si catarare, cu pedalat in picioare in forta. Sunt scumpe si clar nu merita cumparata una, dar se gasesc la salile de fitness.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.