Rubyca

2012.04.29 - Trofeul Chindiei MTB - Triada MTB 2012 - Targoviste

Recommended Posts

Imagine postată

Imagine postată

Trofeul Chindiei este primul concurs care deschide proiectul "TRIADA MTB 2012", alaturi de Brasov XCM (17.06.2012) si Geiger MTB Challenge (19.08.2012).

Site-ul pe care gasiti toate informatiile il gasiti aici

Luni, 12.03.2012 se da drumul la inscrieri pentru toate competitiile.

Proiectul TRIADA MTB 2012 ne asteapta cu:

1. Clasament general al cărui scop este pe de o parte premierea celor mai buni mountain bikeri din Romania, iar pe de altă parte posibilitatea fiecărui participant de a se evalua în comparaţie cu ceilalţi competitori din întreaga ţară.

2. Standardizarea nivelului calitativ de organizare a competiţiilor de mountain bike din punct de vedere al traseelor, premiilor, logosticii, cronometrajului etc. La aceasta serie în viitor vor putea adera şi alte competiţii naţionale care respectă standardele în ce priveşte organizarea.

3. Implementarea standardelor si regulamentelor internaţionale în competiţiile de mountain bike din Romania.

  • Upvote 2

Share this post


Link to post
Share on other sites

Daca se doreste standardizarea calitatii organizarii se pot imbunatati cateva lucruri (http://www.bikeromania.ro/regulament.html):

1. in regulament e specificat ca cipul se prinde de furca spate, apoi ca e prins de glezna. Se prinde glezna de furca spate? :D

2. E obligatoriu "mountain bike cu roti de 26 sau 29". Dar se accepta si copii de pana in 7 ani (family), cum il sui pe bicicleta cu roti de 26?

3. "Traseele sunt neamenajate şi neprotejate, se folosesc drumuri publice, poteci marcate şi nemarcate, pante cu înclinare mare şi zone accidentate etc.". Prin lege e interzisa organizarea de competitii sportive pe drumuri publice fara autorizare - din moment ce primariile sunt parteneri probabil exista autorizatiile, nu ar trebui mentionat in regulament? Altfel suna a competitie de drifting pe Bd. Timisoara (erau populare intr-o vreme, dar ilegale).

4. "orice participant ar trebui să cunoască regulile de comportament în caz de pericol şi urgenţă în zona montană;" - perfect de acord, dar ar merita mentionate undeva daca sunt obligatorii prin regulament.

5. "orice participant ar trebui sa dea dovadă de fair play şi prietenie şi să acţioneze în consecinţă atunci când situaţia o cere;" - de adaugat: "orice participant daca observa un alt participant ranit pe traseu este obligat sa verifice starea de sanatate a acestuia si sa anunte serviciile de urgenta (112) sau organizatorii daca este nevoie, altfel va fi descalificat"

6. "Nereturnarea cipului constituie furt. " - nu, nu constituie furt; da, se poate pune in regulament prevederea ca valoarea cipului este 200 de lei si nereturnarea cipului va fi imputata, dar nu e nici un furt.

7. "Clasamentele vor fi întocmite pe categorii de vârsta şi sex si vor fi afisate in zona de start/sosire." - si la Family say corporate tot dupa varsta sau sex sunt?

8. "Pe parcursul traseelor nu este permis nici un ajutor venit din exterior (suporter, spectator etc.), excepţie făcând cazurile deosebite şi ajutorul acordat în punctele de realimentare amenajate, unde competitorii pe lângă băuturile, fructele şi alimentele energizante oferite de organizatori pot primii şi alte alimente, lichide."

a) fraza e cam intortocheata, mai bune se sparge in propozitii mai scurte si mai simple b) ce "cazuri deosebite" de ajutor sunt acceptate in cursa si de ce?

9. "există un risc de rănire " "Acestea includ şi nu se rezumă doar la: " "efort fizic". Probabil e vorba de epuizare sau suprasolicitare, nu la efort fizic, asta nu e ranire.

10. "doping = descalificare;" wft, se iau probe de urina?

11. "Contestaţia se va depune la Race office, în scris, in maxim 15 minute de la afişarea rezultatelor complete provizorii împreuna cu o taxă de 60 lei." - daca se dovedeste valida nu se returneaza taxa respectiva? De ce?

Apoi, inca nu sunt afisate traseele. Pentru a beneficia de reducerea de tarif trebuie platit pana pe 2 aprilie, daca nu sunt afisate traseele e cam nasol sa te inscrii si sa nu stii nici ce distante si diferente de nivel sunt.

La Corporate se ia pentru clasament timpul mediul al celor 2 componenti ai echipei sau timpul maxim (cand ambii concurenti au ajuns la sosire)? De ce ar participa cineva la aceasta categorie? Sunt premii separate pentru categorie?

Cum se face dovada varstei? Conform regulamentului nu e obligatoriu nici un act de identitate; daca nu se face dovata varstei (concurent anonim) se pune in cea mai defavorabila categorie (19-29 ani) sau i se refuza participarea (si in baza carui articol din regulament)? Daca intreb si de dovada sexului o sa zica unii ca sunt nebun, dar nu il cunosc pe Vasile, asta se poate inscrie la orice categorie si nu se prinde nimeni doar uitandu-se la el (nici cand pretinde ca e o "ea").

  • Upvote 3

Share this post


Link to post
Share on other sites

AdrianB1 bine ai revenit .Incearca sa faci ceva sa modifici si data la Târgoviște ,că mie aia nu-mi convine...:) Dau un bitter...

  • Upvote 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Pai da, toata "elita" e in Thassos... Cred ca 40-50 din cei mai "cunoscuti" ciclisti romani vor fi pe acolo. Si treaba asta se stie de aproape 1 an.

Share this post


Link to post
Share on other sites

@AdrianB1

Eu cred sincer că ești rău intenționat. Posibil să mă înșel dar nu pot să cred că o persoană bine intenționata poate rupe din timpul ei minim o jumătate de oră ca sa facă analiză pe textul unui regulament de concurs.

Ai ceva probleme cu organizatorul? Te rog sa le rezolvi cu el în privat.

Ai întrebări referitoare la categoria ta? Te rog să le prezinți aici și o sa îl rog pe organizator să îți răspundă.

@maus

@hcampian

@straff

Organizatorul știe de concursul din Tassos dar decizia a fost să pastreze datele. Discuția este lungă și detaliile prea adânci ca să poată fi analizate pe un forum.

Discutăm totuși de un concurs din Romania care se organizează în același timp cu un concurs din Tassos. Dacă ne apucăm să nu organizăm curse in acelasi weekend cu o cursa din altă țară atunci nu mai organizăm nimic.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Pai na, sa vedem partea buna. Cine merge, are sanse la un rezultat bun, dat fiind lipsa concurentei :))

Share this post


Link to post
Share on other sites

cand se vor afisa traseele?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Păi stiam ca nu se schimbă nimic dar mai băgam si io foc in paie...Îmi pare in mod sigur rău ca pe la Târgoviste chiar nu am poposit vreodata,si chiar eram curios sa mai schimb decorul.Pe de alta parte dacă ajung la marea albastra si nisip fin chiar o sa uit că-mi pare rău...

Succes in organizare.

  • Upvote 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

@hcampian

zici tu ca nu o sa fie concurenta, dar avand in vedere cei care ramanem pe plaiurile noastre, o sa fie concurenta de zile mari :)

nu stiu cat o sa aiba rabdare organizatorii pana aparem la linia de sosire ;)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Pai na, sa vedem partea buna. Cine merge, are sanse la un rezultat bun, dat fiind lipsa concurentei

gata, m-ai convins, ma inscriu si eu.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Pe mine unul ma uimesc destul de mult scorurile 60-75-85. Cam exagerat pentru un concurs care este la prima editie.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Nu mi se pare prea inspirat postul tău.Se pare ca esti nou pe aici .Discutia e veche si închisa .Sper... pentru ca mereu se lasa cu ceartă si ochi umflați.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Deocamdata avem un concurs fara traseu :-W Cand or sa fie facute publice?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ovidiu nu stiu de ce te-a suparat Adrian, ar trebui sa-i multumesti. Omul nu face decat sa tina oglinda. La cat tam-tam se bate pe inaltele standarde de logistica si organizare pe care ar trebui sa le respecte toate celelate concursuri, te-ai astepta ca regulamentul sa aiba un minim de logica. Chiar nu costa nimic sa se corecteze unde chiar este cazul. De exemplu exista mtb-uri cu roti intre 26" si 29", dar ce e mai important nu exista o definitie usor aplicabila a mtb-ului, daca scopul regulii e sa elimine bicicletele care pun concurentii in pericol nu e mai simplu sa se puna o dimensiune minima de 40mm latime a cauciucului si gata? Sau alta problema, dopingul e un termen absolut relativ si contextual, atat in ce priveste substantele cat si cantitatile. Ceea ce e interzis la olimpiada nu poate fi impus unui amator, altfel toata lumea care bea mai mult de un red bull ar pica testul de cofeina. Un regulament bine pus la punct nu inseamna sa sune drastic, ci sa dea dovada de bun simt si de ancorare in realitate.

  • Upvote 2

Share this post


Link to post
Share on other sites

Nu m-a suparat cu nimic. Eu am remarcat doar ca posteaza niste probleme pe forum in loc sa le comunice organizatorului.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Structura tarifelor de inscriere este gandita pentru a promova participarea la toate cele 3 etape. Inscriindu-te din timp la toate cele 3 concursuri pretul pe care il platesti este de 45 RON/ concurs. In plus ai sansa de a te regasi in clasamentul general Triada MTB 2012. Pregatim si alte surprize pentru cei care termina toate cele 3 etape.

@AdrianB1 - Iti multumim pentru sfaturi. Vom tine cont de cele pertinente. Cu siguranta regulamentul va suferi modificari in urmatoarea perioada si ne dorim sa fie final inainte de prima etapa.

  • Upvote 3

Share this post


Link to post
Share on other sites

de acord cu Adrian de mai sus.

prea multa mediocritate la prea multe evenimente. "las-o, bah, ca merge si asa. las-o asa, nu fi fraier ... mama lor de concurenti... " .

sau mai bine spus, evenimentele organizate profesionist sunt prea putine, izolate sau eclipsate de cele organizate "cu suflet" sau "cu standarde".

vrem sa avem evenimente bine organizate ca il alte tari, dar nu vrem sa ne comportam ca atare.

mai multe detalii, aici: http://thinkexist.com/quotation/excellence_is_in_the_details-give_attention_to/218001.html

a "standardizat" cineva pana acum concursurile de MTB din Romania? a pus cineva intr-o grila de evaluare evenimentele (puncte de alimentare/km si calitatea produselor de la punctele de alimentare; puncte de service/km; puncte de primajutor/km; calitatea marcajelor; voluntari la fiecare rascruce care sa nu te lase sa gresesti drumul; facilitati pentru curatarea bicicletei la finish etc) ?.

nu veniti cu texte de genul "da' tu stii cat costa ... ?", pentru ca la unii se poate, la altii nu.

vreau sa dau o sansa acestui eveniment.

din nefericire, pe 29 aprilie nu sunt in Targoviste.

dar pe 21, 22 si 28 aprilie ma ofer voluntar.

Share this post


Link to post
Share on other sites

@AdrianB1

Eu cred sincer că ești rău intenționat. Posibil să mă înșel dar nu pot să cred că o persoană bine intenționata poate rupe din timpul ei minim o jumătate de oră ca sa facă analiză pe textul unui regulament de concurs.

Ai ceva probleme cu organizatorul? Te rog sa le rezolvi cu el în privat.

Ai întrebări referitoare la categoria ta? Te rog să le prezinți aici și o sa îl rog pe organizator să îți răspundă.

Anuntul a fost postat aici, am pus comentariile aici. Daca eram rau intentionat nu merita sa pierd aproape un sfert de ora (sunt un profesionist totusi) ca sa atrag atentia asupra unor probleme de calitate (nu analiza pe test, aia e altceva). Nu stiu cine e organizatorul, deci sigur nu am cum sa am o problema cu el/ea/ei. Nu vad de ce sa intreb organizatorul daca am nelamuriri la un eveniment promovat aici cand poate si altii au aceleasi nelamuriri si organizatorul, cine o fi, poate sa le clarifice o singura data pentru toti. .

Nu m-a suparat cu nimic. Eu am remarcat doar ca posteaza niste probleme pe forum in loc sa le comunice organizatorului.

Nu e o remarca, e o acuzatie ca sunt rau intentionat. Si am explicat de ce am postat aici, probabil inca 10 care au vazut aceleasi probleme nu o sa piarda inca 10x15 minute ca sa le comunice organizatorului.

Dar daca imi pierd timpul degeaba probabil a fost o eroare ca am postat aici ignorand experienta anterioara referitoare la reactia la feedback. O zi buna!

  • Upvote 2

Share this post


Link to post
Share on other sites

Legat de "organizarea profesionista", eu cred ca tine si de costuri. Organizarea unui concurs implica o serie de costuri fixe si o serie de costuri dependente de nr. de participanti. Recunoasterea, conceperea, amenajarea si marcarea traseului sunt la fel (teoretic) si daca ai 100 de participanti si daca ai 2000. La fel e si cu punctele de control (intr-o oarecare masura), cu informatiile de pe site, cu site-ul, cu sistemul de inscrieri, etc. Cu cat sunt mai putini concurenti, cu atat costul asta se imparte la mai putini, deci pret mai mare pe concurent. Apoi se adauga partea proportionala sa-i zic asa a costului, adica tot ce inseamna aprovizionarea punctelor de alimentare, tricou, numar de concurs, cip de cronometrare, etc. Cred ca totusi multi nu realizeaza ca de la 200 de concurenti care dau 45 de lei incasezi 9000 (deci aprox. 2000 Euro). Sa-i vad pe cei cu gura mare cum organizeaza ei un eveniment cu de toate din bani putini, pentru ca 2000 euro inseamna bani putini daca e sa pui toate pe hartie. Sa zicem ca mai vin o parte din fonduri si de la sponsori dar nu stiu nici alea cat de mult ajuta.

La evenimentele mari, unde sunt 2000 de concurenti altfel discuti, ca ai 20.000 Euro, nu 2000 si atunci poate iti permiti unele chestii extra la capitolul "cheltuieli fixe", iti permiti o mai buna organizare in ochii participantilor. Eu ma bucur ca exista oameni cu initiativa, cu dorinta si daruirea de a organiza aceste concursuri. Nu cred ca se scoate vreun profit de pe urma lor. Cred ca cel mai mare "profit" e satisfactia organizatorilor ca a iesit bine si ca lumea a apreciat evenimentul. Carcotasi vor fi mereu, tot timpul va fi ceva ce putea fi facut mai bine, dar hai sa fim rezonabili.

Eu vreau sa particip la toate cele 3 evenimente si chiar mi se pare foarte ok ca exista posibilitatea de a plati totul odata aducand astfel costul la 45 lei pe eveniment. Ma costa mai mult benzina, cazarea si altele pentru o participare decat taxa in sine.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Nici nu a inceput sezonul si vechea si eterna discutie revine in forță.Eu cred ca ma duc in pădure....

  • Upvote 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Dar daca imi pierd timpul degeaba probabil a fost o eroare ca am postat aici ignorand experienta anterioara referitoare la reactia la feedback. O zi buna!

Ok! Posibil sa fi interpretat eu gresit postul tau.

Se pare ca cei de la Procycling si-au facut cont asa ca iti pot raspunde direct aici sau pot modifica regulamentul sau pot aduce completari acolo unde sunt chestiuni care nu sunt clare.

  • Upvote 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Lasa, sa fie surpriza :)). E mai palpitant asa, sa patrunzi in necunoscut, sa simti aventura :P.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest
This topic is now closed to further replies.