Rubyca

2012.06.08-10 - Bike Marathon 3 Mountains

Recommended Posts

Imagine postată

Începând de azi, 26 aprilie, rideri de mountain bike au la dispoziţie patruzeci de zile pentru a se Înscrie la provocarea “Bike 3 Mountains”. Pentru cei cu adevărat pasionaţi sunt pregătite, trei etape, trei trasee diferite, trei munţi: Piatra Craiului, Bucegi, Leaota. Pentru cei la fel de pasionaţi, dar care nu au reuşit să-şi găsească un partener sau au dedicat mai puţin timp pentru antrenament În acest an pot să ia parte la “doar” o experienţă de o zi În Piatra Craiului.

În 2012, Bike 3Mountains cuprinde o cursă pe echipe În trei etape, o cursă individuală de o zi şi o cursă pentru copii. Parte integrantă a seriei CarpathianMan®, Bike 3Mountains aduce În Carpaţi formatul epic al curselor de mountain bike, o incursiune de o parte şi de cealaltă a graniţei medievale dintre două regiuni istorice ale României: Valahia şi Transilvania.

Cei care din diverse motive nu pot accepta Întreaga provocare lansată, sunt invitaţi să “guste” din ea Într-o cursă individuală de o zi, mai exact cea de sâmbătă 09 iunie 2012.

un articol detaliat gasiti aici.

Pe site-ul competiției www.carpathianman.ro sunteti așteptați sa dați startul la Înscrieri.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ne bucuram foarte multi de revenirea unuia dintre cele mai apreciate concursuri, intr-o formula noua. Traseele dure, la limita extremului, cu single-trail-uri ametitoare, bolovani, coborari si urcari la limita geometrica a bicicletei, push-bike-uri infioratoare, parcursuri prin apa, vor face deliciul celor care stiu si apreciaza MTB-ul adevarat, de cea mai buna calitate. Fiind un eveniment marca Luci Clinciu, din seria Carpathian Man, pentru foarte multi nu mai are nevoie de nici o recomandare.

Pentru cei interesati, organizatorii (din care nu fac si eu parte in mod direct, eu fiind concurent) m-au rugat sa va raspund eu pe topic la intrebari in legatura cu concursul sau, daca e cazul, sa transmit mai departe la organizatori intrebarile voastre.

  • Upvote 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

M-am inscris pt traseul de sambata, cel individual. Pana cand se face plata si unde?

  • Upvote 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Am intrat pe site, dar nu mi-e clar ce e cu tura individuala de o zi. Traseu, lungime, ascensiune si restul.

Share this post


Link to post
Share on other sites

O sa aflu exact datele pentru plata taxei.

La sectiunea profil/harta exista profilele cu lungimile si diferentele de nivel pentru fiecare traseu. Ele sunt dupa cum urmeaza:

etapa 1 - Muntii Leaota - lungime 45 km, diferenta pozitiva 1720 m, diferenta negativa 950 m, doua puncte de alimentare

etapa 2 - Muntii Piatra Craiului - lungime 56,5 km, diferenta pozitiva/negativa 1820 m (circuit), trei puncte de alimentare

etapa 3 - Muntii Bucegi - lungime 43 km, diferenta pozitiva/negativa 1600 m (circuit), doua puncte de alimentare

Tura individuala este aceiasi cu etapa 2.

Track-uri GPS probabil ca nu vor fi afisate (editiile trecute nu au fost) deoarece traseele trec pe proprietati private unde s-a cerut aprobarea proprietarilor pentru a fi folosite in ziua de concurs si nu se doreste ca saracii oameni sa se trezeasca cu zeci de MTB-isti prin curte. Traseele folosesc poteci uneori destul de ascunse, multe nemarcate, mai ales in ziua a 2-a. Momentan eu zic ca informatiile de pe profile, unde sunt trecute principalele puncte de pe trasee, dau o idee suficient de buna despre acestea pentru cine e interesat.

Dupa parerea mea traseele au o lungime si o diferenta de nivel suficienta cat sa fie provocatoare, dar nici prea mare, pentru a permite totusi 3 zile de distractie, nu de chin.

In taxa de participare de 100 de euro de echipa intra practic taxa pentru 6 trasee, cu tot ce implica ele, pasta party in fiecare zi, etc...

Raspuns in avans pentru cine e curios, startul etapei 1 se da din Stoenesti, localitate aflata langa Campulung. Nu cred ca se face mai mult de 1-2 ore cu masina intre Stoenesti si Moieciu pentru cei cazati in Moieciu/Bran. Intre sosire si start se poate face o plimbare superba pe bicicleta pe DN, pentru recuperatul masinilor, eu cel putin asa as face. Daca organizatorii pun la dispozitie un mijloc de transport intre sosire si start, va anunt.

  • Upvote 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Plata si validarea inscrierii se face la fata locului sau nu vad eu bine? <):)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Horatiu, cred ca nimeni nu putea sa spuna mai bine in descrierea traseelor . Etapa a-2-a este suficient de spectaculoasa , antrenanta si compexa pt ca cei care vor participa la individual sa ramina cu o puternica impresie! In prima si ultima etapa se ajunge la golul alpin la altitudini ce depasesc uneori 1700 m cu o perspectiva asupra zonei f ampla si frumoasa. Multi din cei care ne urmaresc au parcurs diferite portiuni din trasee in particular si din descrierile lor putem trage concluzia ca sunt zone recomandate pt incintarea ochiului si formarea de amintiri de referinta!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Impresia mea generala e ca o compeititie organizata cu vechime, va fi mai profi organizata ca asta. Adica 3 Mountains imi da impresia ca niste oameni pasionati doar s-au strans si au facut un traseu, nu stiu cat de bine ales daca Horatiu spune ca sa sunt nush ce carari nestiute, etc.

Am un site in care informatiile sunt puse de-a valma, si mai exact ce-ti trebuie nu gasesti, in schimb gasesti literatura multa. Eu am intrat de 2 ori si de 2 ori am venit sa intreb aici ce-mi trebuie.

Last question(pertinenta zic eu):

Trebuie sa facem orientare montana pe traseu? O sa avem probleme cu marcajele? Sau urmarim semnele de trasee montane de pe copaci in anume sectiuni? Daca e vreo urma de indoaiala aici, e o problema, I'm out. Si vor fi mai multi ca mine.

Valiopri, amintirile se fac in ture. Asta ori e tura organizata, si se pare ca asta a fost pana acum, si e la prima editie, ori avem competitie sportiva in toata regula si concuram cum trebuie. Disociem?

@Rubyka: Link-ul spre site-ul competitiei tau are un space la final, editeaza-l te rog.

  • Upvote 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

h3x0r, este vorba de echipa care are probabil cele mai multe competitii montane organizate in Romania pana la ora actuala, eu nu mi-as face probleme. Parerea mea e ca nimeni nu egaleaza experienta lor in organizarea de competitii in Romania, nici ca vechime, nici ca numar de evenimente. E drept ca este printre primele concursuri de MTB, dar ei organizeaza concursuri pe munte chiar din anii 90. Nu este prima editie, cea de acum doi ani avand, dupa parerea tuturor, o organizare exemplara. De exemplu, in fiecare zi de concurs, la 5 dimineata, organizatorii erau pe traseu si verificau TOT marcajul, astfel ca la ora startului sa fie 99% siguri ca totul e perfect. Cu toate astea, pe o bucata de traseu, e drept, tot au luat niste turisti marcajele chiar in timpul concursului, dar na, asta chiar nu poti controla si oricum era pe un drum unde nu s-a ratacit nimeni.

Oricum, trebuie sa intelegi ca este un traseu foarte dur si prin zone total izolate, inaccesibile cu mijloace motorizate, cu portiuni pe creasta la peste 2000 m, cu toate riscurile pe care le implica asta: ploi, furtuni, traznete. Competitiile din seria Carpathian Man sunt adresate oamenilor cu experienta de munte. Nu se pune problema de orientare, nu vor fi folosite traseele turistice, totul este marcat ca la carte, dar este unul din putinele concursuri alpine de la noi si trebuie luat ca atare. Un final ca la Transalpine Bike Marathon este oricand de asteptat iar cei care participa trebuie sa se astepte la asta. Organizatorii nu pot sa intervina la timp in orice zona a traseului in caz de probleme si, ca la orice tura montana, participantii trebuie sa fie in stare sa isi poarte singuri de grija in caz de probleme pana ajunge ajutorul de la Salvamont. La un astfel de concurs, pelerina de ploaie, folia de supravietuire si chiar si o mica trusa medicala la fiecare echipa eu zic ca sunt binevenite.

Ca si o concluzie si raspuns concret: nu vor fi probleme de orientare, marcajul va fi bun, ca intotdeauna.

Ca si o comparatie de dificultate: Geiger tura lunga, traseul de MTB de la Duatlonul Brasov. Nu o sa fie noroi, ca nu e concurs pe camp si pe dealuri, nu o sa fie asfalt si nici prea mult forestier. Bolovani, single trail, torenti, canioane, push-bike extrem in sus si in jos - astea sunt cuvintele cheie la concursul acesta.

Cu detaliile cu plata, revin azi, cum am promis, dupa ce iau legatura cu organizatorii.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Cel mai frumos dar si cel mai dur concurs de MTB din Romania.

Ma bucur ca s-a anuntat intr-un final competitia.

Ca participant la prima editie, pot spune ca organizarea este exemplara. Marcajul brici.

Despre dificultate ... Prefer oricand tura scurta de la IronBike (155 km) in locul zilei 2 de la acest concurs ( 56km in Piatra Craiului)

Sa ne vedem cu bine la linia de start.

@h3x0r Competitia a avut prima editie acum 2 ani. Anul trecut nu s-a organizat a 2-a editie, doar o tura pe traseul concursului de acum 2 ani. Nu confunda.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Pentru h3x0r : inscriete , concureaza si discutam dupa , cu siguranta o sa ai numai cuvinte de lauda privind orice aspect la acest maraton . E foarte frumos si in calitate de spectator ce sa mai vorbesc din perspectiva concurentului. Eu am participat la ambele editii chiar daca a-2-a a fost o reuniune intre prieteni si pot sa va spun ca e ceva deosebit si pentru ca o filmare face mai mult decit o mie de cuvinte va invit sa vizionati portiuni din traseul de a-2-a si a 3-a zi de concurs ,filmare realizata in a-2a editie! (scuze pt calitatea montajului)

http://dl.transfer.r...-150837c07c.zip

Share this post


Link to post
Share on other sites

cred ca asta e un maraton pentru cei carora le place muntele (ma bag si eu, din inima Baraganului @};- :) ). mi se pare ca am nimerit si eu odata pe o portiune, ca mai erau niste marcaje, mi-a placut. tura individuala e comuna cu etapa a 2-a?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Parerea mea, ca participant la ambele editii:

3 Munti este genul de competitie la care te bagi numai daca iti asumi in totalitate dificultatea si riscurile unor trasee montane, as zice nu extreme, insa foarte tehnice si epuizante.

Daca intri in asta cu idei preconcepute legate de marcaje, iti faci probleme ca e prea mult push-bike, sau te deja te temi ca n-o sa ai toate sortimentele de fructe si dulciuri in punctele alimentare, eu zic ca nu ai ce cauta acolo.

Concursul asta e pentru oamenii care tac si fac, nu pentru cei care comenteaza si se plang pe forumuri despre "neajunsuri" ale concursurilor.

Tocmai de aceea e gandit si pentru echipe de 2, pentru ca in caz ca te ratacesti/accidentezi/epuizezi/intri in hipotermie - e obligatoriu sa te poti descurca in prima faza autonom, cu ajutorul partenerului, intrucat relieful accidentat si salbatic in care se va evolua permite cu greu accesul oricarei asistente din partea organizatorilor.

  • Upvote 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Observ cu uimire ca nimeni nu pune intrebarea cea mai importanta. Program artistic mai avem ? Imagine postată

Importanta e doar aia cu vremea...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Importanta e doar aia cu vremea...

Si aia cu cauciucurile, bineinteles...

Share this post


Link to post
Share on other sites

As vrea sa intreb care sunt timpii limita pentru fiecare etapa si daca exista bariere de timp?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Am discutat astazi cu Luci despre ultimele 2 intrebari.

@StefanU Timpii limita o sa fie afisati cam in 2 saptamani.

@noahvosenn Se poate participa cu 29, o sa fie modificata acea sectiune din regulament.

  • Upvote 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Eu zic sa stati linistiti cu timpii limita, la competitiile Carpathian Man ei se pun doar cat sa nu va apuce noaptea. Traseele sunt scurte, nu cred ca e cazul. Dar vor fi cu siguranta niste timpi intermediari, in locuri care sa permita retragerea pe sosea. Oricum, la concursurile Carpathian Man, toata lumea e asteptata la sosire, nu o sa se intample sa ajunga cineva mai tarziu si organizatorii sa-si stranga catrafusele si sa nu mai gaseasca pe nimeni.

Share this post


Link to post
Share on other sites

M-am inscris si eu acum citeva minute ptr.tura individuala,mai am timp sa ma razgandesc...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Scuze,is eu mai....daaaah....exista undeva posibiliatetea sa vad/downloadez track-urile?Sau sunt secrete,pana in momentul startului?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Scuze,is eu mai....daaaah....exista undeva posibiliatetea sa vad/downloadez track-urile?Sau sunt secrete,pana in momentul startului?

Dupa cum a scris si hcampanian mai sus, track-urile nu sunt publice, deoarece trasele trec destul de des prin proprietati private, la care posesorii terenurilor si-au dat acordul doar pentru ziua competitiei.

Nu este vorba de a fi secret, dar banuiesc ca nici tie nu ti-ar conveni sa te trezesti in fiecare week-end cu zeci de ciclisti care-ti trec prin curte.

Distantele si diferentele de nivel sunt deja publicate, iar despre dificultatea traseului compara cu Geiger tura lunga si apreciaza. A pus Vali mai sus 2 filme de pe trasee.

  • Upvote 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Arata foarte bine, multumim de filme. Poate ar fi oportun - in masura in care e posibil - sa se organizeze transport de la Cheile Gradistei pana la startul primei etape. Evident contra cost. Ar fi util pentru cei care are prefera sa isi lase masina direct la "baza"

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest
This topic is now closed to further replies.