Sign in to follow this  
addrian

trasee in zona Sibiel

Recommended Posts

Luna asta voi sta o saptamana la Sibiel, apelez la voi pentru niste recomandari pentru trasee prin zona. Sunt cateva pe bikemap.net, dar fara o descriere scurta nu imi spun mare lucru.

Ideea este ca as vrea sa plec dimineata (pe un traseu nu foarte lung), la pranz ma bag la umbra cateva ore sa citesc cate ceva ( si o carte si cateva beri daca e posibil, dar cartea e obligatorie :) ) iar pe la 6 sa fiu inapoi, pentru ca seara am program greu ...

Probabil ca intr-o zi o sa dau o fuga pe Transalpina. Dupa Sibiel ajung la intalnirea ciclism.ro.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Am un mountain bike si un ciclocross. Probabil ca o sa iau MTB-ul cu mine, dar cu anvelope de ciclocross - cred ca Schwalbe CX Comp, mai aplecate spre sosea, dar merg si un offroad usor, gen drum forestier.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Din Sibiel, pe langa rau in amonte, ajungi la o manastire unde drumul se bifurca. La stanga ajungi la Fantanele, drum forestier iar la dreapta ajungi la Crint, drum forestier dar destul de pietros. Sunt doua trasee frumoase, atat la urcare cit si la coborare. Sunt trasee relativ scurte.

Pentru trasee mai lungi, poti veni pe sosea pana in Gura Raului si de la baraj poti urca la Paltinis, drum forestier sau poti traversa barajul si pe drum forestier + poteci sa ajungi la Crint sau Fantanele. Pentru acest traseu ai nevoie de o harta, nu mai retin cit de bine e marcat traseul.

Mai poti afla informatii despre trasee de la cei ce se ocupa cu exploatarea forestiera.

Ca idee, daca-ti iei MTB-ul, incalta-l cu anvelope de offroad, sau daca preferi mai mult asfaltul... ia-ti cyclocross-ul.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Eu iti sugerez trei rute:

Sibiel - Saliste - treci DeNeu' - drumul spre Amnas - dreapta spre Mag la intersectie - Mag - DeNeu - Sibiel. Desi poteca se vede si o poti urmari, recomand un GPS. Eu am facut drumul Amnas - Mag - Rusciori in cadrul unei ture un pic mai lungi (Miercurea Sibiului - Sibiu) si este un drum foarte frumos, offroad pe dealuri si prin paduri (dar nimic extrem, noi l-am facut cu semislickuri de 1.75). Singura chestie e ca pe dealul dintre Amnas si Mag sunt doua stane, pe noi ne-au latrat niste caini dar nu au fost agresivi; acum tu stii cum te descurci cu ei (ideal ar fi sa nu te duci singur totusi). Eventual la intersectie, in loc sa te duci spre Mag, cobori in Amnas si urci inapoi dealul - este o urcare destul de abrupta si solicitanta, dar in mare parte la umbra prin padure.

Pentru sosea, recomand Saliste - Poiana Sibiului si, de ce nu, mai departe inspre Jina si Transalpina. Saliste - Poiana are cam 350 metri diferenta nivel, nu e prea abrupt, dar nici fals plat, destul de mult prin padure, ferit de soare, iar sus in Poiana ai o priveliste foarte, foarte frumoasa. Eu nu am mers mai departe inspre Jina insa imi imaginez ca devine si mai frumos.

Tot sosea, poti ajunge in Cisnadioara: Sibiel - Orlat - Poplaca - (aici nu mai e asfalt) - Rasinari - stanga spre Sibiu - dreapta spre Cisnadioara, doar ca e un traseu un pic mai lung. Dar cred ca se incadreaza pentru o tura de 1/2 din zi cu pauza la pranz.

Share this post


Link to post
Share on other sites

In weekend am facut tura Saliste - Sugag - Oasa si retur cu bicicleta de sosea. Peisaj foarte frumos, masini putine si asfalt bun. La intoarcere am avut de urcat o catarare extrem de solicitanta intre Dobra si Jina de aproximativ 6 km. Din cei 6, cei mai grei 5 sunt cu o medie de 9,3% conform Bikemap:http://www.bikemap.net/ro/route/2294460-jina/#/z16/45.77119,23.66858/mapquest . Ca termen de comparatie mi s-a parut chiar mai dificila decat deja celebrul "Ciocanu" .

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

Sign in to follow this