Sign in to follow this  
alexandrusib

Probleme frane hidraulice M445

Recommended Posts

Salut,

Am un mtb cube attention 2011 dotat cu frane SHIMANO M445, acum 2 luni am schimbat furca dart 3 cu o reba rl, de cand am schimbat furca la rulare pe plat se aude un zgomot ca de clopotel venind de la etrier, asta nu m-ar deranja doar ca dupa coborari mai lungi sau mai abrupte unde franele sunt supuse unui regim de utilizare mai intens acel zgomot discret ca de clopotel se transforma intr-un sgomot de frecare intensa, iar cel mai intens este pe viraje. Etrierul pare reglat ok, la rece aceste probleme dispar. Placutele sunt cele originale, bicileta nu a fost noua ( bicicleta de teste la bikexpert) iar eu am mai facut aprox 1500 km majoritatea offroad, placutele din cate am observat ar mai avea pe ele ferodou cam 1-2 mm. Ati mai intampinat astfel de probleme? Cum le-ati rezolvat?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ceva asemanator am patit si eu. Banuiala mea e ca noua furca, fiind mai usoara, e si mai flexibila, si asta cred ca e cauza zgomotelor.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Esti sigur ca e de la etrier? Clinchete pot veni din multe locuri... cum ai tras concluzia ca e de la etrier! DC zic asta... eu imi dau f greu seama de unde vin diversele zgomote si tre sa le iau la rand si sa elimin cauze!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Shimano M445, ca si Shimano M486 au niste discuri de calitate mai slaba, mai exact sunt dintr-un aliaj de aluminiu, motiv pentru care nu pot fi utilizate decat cu placute organice.(n-ar strica sa schimbi si placutele in viitorul apropiat) Din experienta proprie cu Shimano M 486 (modelul anterior lui 445) este ca discurile acelea au tendinta de a se curba atunci cand se incalzesc mai tare; iar in momentul respectiv incep invariabil sa frece pe disc.

Verifica daca discurile sunt drepte si nu au bataie. Acesta este unul din motive. Un al doilea motiv este posibilitatea ca pe noua furca etrierul sa aiba o pozitie usor diferita si placutele fiind uzate in pozitia de pe furca veche sa iti atinga discul. O schimbare de placute sau o reglare de etrier ar trebui sa rezolve problema in cazul in care discurile sunt drepte.

Share this post


Link to post
Share on other sites

M445 pe furca fixa si roti 700x23c am eu, deseori cand mai prind o groapa neplanificata mi se intampla sa imi atinga de placute, cel mai probabil calitatea otelului nu rigiditatea necesara pentru a se opune socurilor, fara deformare. Daca impactul nu e "devastator" la mine se rezolva dupa cativa kilometri parcursi sau cu un reglaj mic daca am inbus la mine.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Sign in to follow this