Recommended Posts

Salut, am si eu o bicicleta veche cu 2 foi si vreo 7-8 pinioane, nu stiu exact ca nu o am langa mine, si are 2 manete de schimbat viteza pe cadru. Am vazut la bicicletele noi ca sunt dotate cu manete de frana care au schimbatoarele pe ele. Daca cumpar asa ceva de la assflorescu sau de pe net sh imi trebuie anumit model sau merge sa il iau pe primul si cel mai ieftin? Nu de alta da la assflorescu cele mai ieftine erau vreo 400 lei iar pe bicicleta am dat 200 ;-)

Aveau manete shimano si campagnolo, merge cu oricare ? Mai trebuie sa iau altceva sau doar manetele? Stiu ca tre sa pun un cablu mai lung :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

salut..pai eu zic sa nu iti iei din prima ergopowere... mai intai ia piese bune pentru bicicleta si dupa aia si schimbatoare:mrgreen:.E mai bin asa..nu stiu, parerea mea..dar daca e trebuie sa-ti iei schimbator pt cate viteze ai tu la bicla aia..si..daca vrei sa-ti schimbe bine..trebuie sa-ti iei si pinioane de aceeasi marca cu cea a schimbatoarelor;)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Pai schimbatoarele si restul merg bine la bicla. Sunt multumit de ele. Ce ma deranjeaza e manetutele alea de pe cadru, de fiecare daca cand vreau sa schimb viteza trebuie sa iau mana dupa ghidon si sa duc la cadru.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Parerea mea este ca emo asta habar nu are despre ce vorbeste si sa nu-l asculti!

nu iti recomand sa aduci pe bicla piese noi si de generatie mai noua ci sa strangi banii pana iti permiti o bicicleta sh dar din generatia noua (de la 7 mil in sus). Am plecat, la fel ca si tine de la o cursiera de 1,5 mil de lei cu gandul sa o imbunatatesc pe parcurs dar nu a fost chip. cadrul nu accepta piese noi, butucii erau varza deraioarele aveau alta constructie.

Daca, totusi, vrei sa-ti urmezi planul trebuie sa alegi manete facute de acelasi producator care si-a inscriptionat sigla pe deraiorul spate (daca e shimano alege manete sti shimano iar daca e campa cumpara ergopowere, sram nu cred ca ai). Poti sa-ti cumperi manete si pt mai multe pinioane decat ai tu (pt mai putine sa nu fie) si in concordanta cu numarul foilor! (la foi trebuie sa se potriveasca altfel o sa-ti faca figuri)

Daca rezolvi cu manetele si nu schimba bine pinioanele cumpara si un deraior mai nou (asta daca ai unul de epoca pe bicla) dar inainte de asta verifica la un mecanic aliniamentul urechii deraiorului (daca ai asa ceva pe cadru) si distantierele pinioanelor.

Bafta!

Share this post


Link to post
Share on other sites

O mica precizare , daca pui Campa iti trebuie caseta de 10 cu ergo 10 , daca pui caseta 10 cu ergo 9 nu merge (ori invers) , au distantierele diferite . La Shimano nu stiu daca merge ... nu am avut sansa sa testez .

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.