danfizesan

Upgrade la schimbator de foi (SRAM x7) inseamna schimbarea pedalierului ?

Recommended Posts

Salut, acum ceva vreme am achizitionat un schimbator de foi SRAM X7(http://www.marosbike.ro/preturi_PIESE_-_Schimbatoare_fata/Schimbator_fata_SRAM_X.7_black-2781.html). Dupa cateva saptamani mi-am facut timp sa il instalez in locul SIS cu care a venit bicicleta din dotare (Univega HT-300 model 2010). DIn pacate nu am reusit de nici o culoare sa reglez schimatorul sa schimbe corect. Asa ca am dus bicicleta la un atelier de biciclete si acolo s-au chinuit baietii si tot nu au reusit. Dupa ce am studiat mai mult problema pe net, se pare ca SRAM X7 este pentru pedalier cu foi 44/32/22, asa scrie in datele tehnice (pe care fireste nu le-am primit cand am cumparat schimbatorul,). Pedalierul pe care il am este cu foi 42/34/24. Ar putea fi problema mea, ca schimbatorul nu poate fi reglat corect, cauzata de incompatibilitatea intre schimbator si pedalier ?

Daca da, as dori sa stiu care este parerea voastra despre pedalierul Suntour XCR http://www.marosbike.ro/preturi_PIESE_-_Pedaliere/Pedalier_SR_Suntour_XCR-3034.html avand in vedere ca este cel mai ieftin pedalier care l-am gasit sa aiba combinatia 44/32/22.

PS: bicicleta o folosesc in general pe asfalt si pe drumuri de tara, foarte rar prin padure.

Dan

Share this post


Link to post
Share on other sites

Salut.Dupa parerea mea cei mai in masura sa spuna care este problema sunt cei de la atelier.Mi se pare de bun simt,doar e meseria lor,din asta poate ca traiesc nu?Vad ca esti din Cluj,sunt acolo cativa baieti care chiar se pricep sau mai poti intreba la marosbike.

Succes.

Share this post


Link to post
Share on other sites

el are 42/34/24 si nu 44/32/22, cred ca cei de la service au incercat sa-l monteze la 2 mm distanta si lovea in foaia mijlocie si mica.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Schimabatorul nu loveste in nimic, acum inteleg de ce ziceai sa il montez mai sus. Problema cea mai mare este la aliniamentul custii cu pedalierul/ tensiunea in cablu: daca totul este aliniat si cablul este corect tensionat, cand cobor de pe foaia mare sare direct pe cea mica, daca cablul il las doar putin mai relaxat, din maneta, rotit 180 grade, schimba corect in jos, dar nu mai pot urca lantul de pe foaia mica pe cea mijlocie

Share this post


Link to post
Share on other sites

In general schimbatoarele shimano merg bine cu deraioarele sram de foi. Eu zic ca suna ciudat combinatia de foi ,semn ca cineva a umblat acolo ,si poate cand a inlocuit foile s-au schimbat distantele intre foi .Foile au geometrie variabila de la producator la producator , dar si de la mtb la treking.Dupa ce incerci cu un angrenaj adevarat de mtb ,incepi sa suspectezi parghia la deraior ,care poate nu e compatibila cu pasul schimbbautorului :) ,etc etc.Spor in explorare.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Pedalierul este cel stoc de pe bicicleta, asa a venit din fabrica 42/34/24. Foile lui nu se pot scoate, deci nimeni nu a umblat la el. Schimbatorul de foi este SRAM X7 si maneta SRAM X4, nu ar trebui sa fie incompatibilitati intre ele. Am incercat azi cu o maneta SRAM X7 si schimba mai bine, dar dupa o tura iarasi s-a dereglat, nu stiu ce sa ii mai fac

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ok, dupa a 2-a vizita la Maros nu s-a rezolvat problema, "exista o incompatibilitate" a fost raspunsul dupa aproximativ o ora de incercari de reglaje. Nu se stie exact intre ce si ce. Recomandarea primita a fost sa iau un pedalier Truvativ de 280RON http://www.marosbike.ro/preturi_PIESE_-_Pedaliere/Pedalier_Truvativ_FIREX_3.3_175_mm-6340.html. Nu neg ca este foarte bun, poate... dar pretul este mult prea mare pentru mine.Si asa m-am fentat si am cumparat manete SRAM X7 in sepranta ca maneta era problema (intr-adevar schimba ceva mai usor, dar tot nu schimba bine in totalitate). Asa ca voi face rollback la schimbatorul SIS care l-a avut bicicleta inainte, pana vad ce anume trebuie sa cumpar (care are si un pret decent) pentru a avea un schimbator de foi functional.

Dan

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.