ramstein93

Traseu Bucegi

Recommended Posts

Salutare ar fi un traseu de 2 zile(se poate renunta si face unul de o zi in caz contrar) cu plecare din Bucuresti Nord trenul R3001 6:27am cu sosire in Predeal la 9:45am dupa care :

Sa cautam cazare pt o noapte in Trei Brazi(am gasit cu 50lei camera) si primul traseu ar fi Trei Brazi-Cheile Rasnovului (sau spre Paraul Rece) daca stiti alte alternative din Trei Brazi le ascult cu placere ACESTA ESTE PRIMULhttp://www.bikemap.net/route/1…..ts_terrain

Al doilea traseu ar fi : plecare de dimineata in jur de ora 6 din Trei Brazi si urmam traseul prin padure inspre DN-ul care duce la Paraul Rece,dupa 1-2km se face un traseu inspre Cabana Diham-next ar fi Gura Diham-Busteni.Daca nu ne incumetam sa mergem pe DN1 putem lua o statie trenul pana in Sinaia.De acolo urmam traseul spre Cota 1400 pe sosea(urcare destul de dificila) dupa care urmeaza 2000 si platou Bucegi pana la Babele si poate si Omu de ce nu .http://www.bikemap.net/route/1…..ts_terrain

Intoarcerea ar fi tot pe la cota 1400-Sinaia dar e coborare :) si acasa cu trenul din Gara Sinaia

Share this post


Link to post
Share on other sites

"traseul spre Cota 1400 pe sosea(urcare destul de dificila)"

Aia e pistol cu apă, de la 2000 la Omu e accesibil, problema e de la 1400 la 2000. Merge așa, dacă te plictisești de moarte în ziua aia și n-ai nicio problemă să te oprești la fiecare 50 de metri ca să-ți revină sângele în cap. O fi el drum de vară da' e cam în sus, urcă de-ți vine rău.

Dacă iei telecabina, da, OK, cu totul altă poveste, dar ia-o din Sinaia, ca până la 1400 pe șoseaua aia e plictiseală maximă.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Primul traseu (http://www.bikemap.n...type=ts_terrain) e usor si frumusel dar se merge destul de mult pe sosea. Ideea e sa-l faci asa cum e descris,pentru ca invers (adica din Cheile Rasnoavei spre Cabana Secuilor ) impingi la bicicleta de-ti iese pe nas.

Al doilea traseu il stiu doar pe bucati,adica nu am coborat niciodata din Gura Diham in Busteni. Daca ajungi in Sinaia,mai bine te duci la Babele prin Saua Dichiu,altfel bucata de la 1400 la 2000 (Drumul de Vara) e greu de facut la deal datorita combinatiei intre panta mare si lipsa aderentei. E pietris amestecat cu bolovani care nu sunt prinsi in nimic si iti fuge imediat roata. Si daca ai apucat sa pui piciorul jos nu prea te mai sui in sa pana sus.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Gura Diham-Bușteni e șosea. Sau poate era din Diham... Din Diham în Bușteni e frumos, foarte frumos dar scurt (că-i până la Gura Diham, de unde-i șosea). Ca să fie mai lung, recomand Diham->Pichetul Roșu->Poiana Izvoarelor->Gura Diham.

"Si daca ai apucat sa pui piciorul jos nu prea te mai sui in sa pana sus." (ref. 1400-2000 pe drumul de vară)

Ba nu, ba nu, te-apucă rușinea că râd de tine toți ăia din telecabină și-ți vin puteri, ascultă la mine că știu.

Drumul peste Șaua Dichiu... E șosea, e cu mașini, cu alea-alea, e urât și-n sus, și-n jos.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.