Traveller

Starea DJ din judeţul Ialomita

Recommended Posts

Reţeaua de drumuri judeţene din judeţul IALOMIŢA

 

 

  1 DJ 101 Limita Jud. Ilfov - Fierbinţi - Dridu - Jilavele

Drum asfaltat de ani buni, mai mult decat acceptabil. Dupa baraj drumul pana la Jilavele e superb, fara pericole. 

In Fierbinti sunt cateva puncte unde trebuie mare grija pt. cursieristi mai ales in zona de centru unde este statia de microbuze si liceul agricol. In Dridu mare grija la coborarea brusca de langa terenul de fotbal care se termina intr-o curba foarte periculoasa.  Calea ferata din incinta statiei Ialomita trebuie abordata cu viteza mica pt. ca nu exista pasaj nivelat de trecere. 

 

  2 DJ 101B Limita Jud. Ilfov - Brazii - Maia - Adâncata 

Intre Maia si Adancata peisajul vara e foarte frumos, soseaua e asfaltata prin 2009-2010, foarte buna.

 

  3 DJ 102H Limita Jud. Buzău - Grindu - Colelia - Cocora - Reviga - Miloşeşti (DN 2C)

  4 DJ 201 Coşereni - Borăneşti - Bărcăneşti - Condeeşti - Axintele - Orezu - Piersica - Borduşelu - Marsilieni - Albeşti - Buieşti - Ivăneşti - Ion

                  Ghica - Ciulniţa - Cosimbeşti - Gimbăşani - Mărculeşti - Sudiţi - Ţăndărei

Mare grija, in localitatile Boranesti, Barcanesti si Axintele sunt comunitati de tigani foarte numerosi si periculosi.

 

  5 DJ 201A Coşereni (DN 2) - Moldoveni - Patru Fraţi - Adâncata - Limita Jud. Prahova

Asfaltul a fost asternut in vara lui 2010, stare foarte buna. Peisaj foarte placut.

Mare atentie, totusi la cainii din zona unei ferme la intrarea in Moldoveni!

 

  6 DJ 201B Ciochina (DN 2A) - Orezu - Raşi - Limita Jud. Călăraşi 

De la Ciochina faci dreapta, treci peste raul Ialomita si tii inainte pe un asfalt perfect pana la Orezu. Imediat cum iesi din Orezu urmeaza o urcare destul de maricica apoi asfaltul e perfect pana la Rasi. Imediat la iesirea din Rasi, dupa 2-3 km asfaltul bun se termina brusc la hotarul judetului.

 

  7 DJ 203B Manasia (DN 2A) - Gârbovi - Valea Măcrişului - Grindu 

Manasia-Garbovi cred ca e cel mai prost asfalt din judet. L-am facut de doua ori cu MTB-ul si mi-a parut rau de fiecare data. Sectiunea dintre Garbovi si Valea Macrisului e cam la fel de acolo pana la Grindu e ceva mai bine.

  8 DJ 203E Căzaneşti (DN 2A) - Cocora - Limita Jud. Buzău 

Asfalt in stare proasta.

 

  9 DJ 203F Griviţa (DN 2C) - Smirna - Iazu - Scânteia - Dumitreşti - Bucşa - Valea Ciorii - Murgeanca - DN 21A

10 DJ 203I Limita Jud. Buzău - Gârbovi 

11 DJ 211 Griviţa (DN 2C) - Traianu - Limita Jud. Brăila 

12 DJ 212 Limita Jud. Brăila - Luciu - M. Kogălniceanu - Lăcusteni - Platoneşti - Movila - Feteşti

13 DJ 213 DN 2A - Gura Ialomiţei - Luciu (DJ 212) 

14 DJ 213A Limita Jud. Călăraşi - Mărculeşti - Bucu - Scânteia - DN 21 

15 DJ 302 Limita Jud. Călăraşi - Drăgoeşti - Roşiori - Moviliţa - Dridu (DJ 101) 

Intre Movilita si Dridu asfaltul e unul ca dupa razboi, cratere peste tot. Se poate merge cu cursiera dar nu mai mult de 20 km/h si numai daca ai niste roti mai solide. Dar peisajul e foarte frumos vara, mergi printr-o padure foarte deasa.

 

16 DJ 306 Limita Jud. Călăraşi - Albeşti - Andrăşeşti - Gheorghe Doja - Crunti - Mircea cel Bătrân - Reviga (DJ 102H)

17 DJ 306A Borduşelu - Ciochina - Crunţi (DJ 306) 0+000 

18 DJ 313 Limita Jud. Călăraşi - Horia - Axintele (DJ 201) 

19 DJ 402 Limita Jud. Călăraşi - Sineşti (DN 2) - Limita Jud. Ilfov

Edited by Traveller

Share this post


Link to post
Share on other sites

1. Drum asfaltat de ani buni, mai mult decat acceptabil. In Fierbinti sunt cateva puncte unde trebuie mare grija pt. cursieristi mai ales in zona de centru unde este statia de microbuze si liceul agricol. In Dridu mare grija la coborarea brusca de langa terenul de fotbal care se termina intr-o curba foarte periculoasa. Dupa baraj drumul pana la Jilavele e superb, fara pericole. Calea ferata din incinta statiei Ialomita trebuie abordata cu viteza mica pt. ca nu exista pasaj nivelat de trecere. Imediat dupa iesirea din Dridu si trecerea de baraj se afla manastirea "Dridu" (daca e numele corect).

 

2. Nu am parcurs distanta dintre Maia si Brazi dar la intersectie pare ca drumul e asfaltat si numai bun  pentru cursiere. Intre Maia si Adancata peisajul vara e foarte frumos, soseaua e asfaltata prin 2009-2010, foarte buna! In vara asta promit ca fac special drumul pana la Brazi si il descriu aici.

 

3. Nu am fost niciodata pe acolo dar din auzite e drum prost chiar si pentru masini.

 

4. Nu am fost niciodata cu bicicleta pentru ca nu am curaj! Mare, mare grija, in localitatile Boranesti, Barcanesti si Axintele sunt comunitati de tigani foarte numerosi si periculosi. Nu va duceti singuri cu biciclete scumpe pe acolo!

 

5. Cel mai tare drum din zona Urziceniului! Asfaltul a fost asternut in vara lui 2010 si in aproape fiecare zi de vara sunt pe acolo. Asfalt perfect, padure, liniste, aer curat, tot ce vrei pt. o iesire relaxanta cu bicicleta! Mare atentie, totusi la cainii din zona unei ferme la intrarea in Moldoveni!

 

6. De la Ciochina faci dreapta, treci peste raul Ialomita si tii inainte pe un asfalt perfect pana la Orezu! Imediat cum iesi din Orezu urmeaza o urcare destul de maricica apoi asfaltul e perfect pana la Rasi. Imediat la iesirea din Rasi, dupa 2-3 km asfaltul bun se termina brusc la hotarele judetelor Ialomita cu virgula Calarasi si nu m-am aventurat mai mult pentru ca nu avea rost. Dincolo de pancarta care ma anunta ca intru in judetul Calarasi asfaltul e catastrofal, numai bun sa rupi niste roti de cursiera.

 

7. Manasia-Garbovi cred ca e cel mai prost asfalt din judet. L-am facut de doua ori cu MTB-ul si mi-a parut rau de fiecare data. Sectiunea dintre Garbovi si Valea Macrisului e cam la fel de acolo pana la Grindu e ceva mai bine.

 

8. De la Cazanesti inspre Cocora nu am fost dar cunosc pe cineva care merge odata pe luna cu masina acolo si spune ca e drum catastrofal.

 

10. In Garbovi e asfaltata soseaua principala dar cam atat.

 

15. Dragoesti-Rosiori nu stiu, dar vara asta sigur ajung daca asfaltul e bun. Intre Movilita si Dridu asfaltul e unul ca dupa razboi, cratere peste tot. Se poate merge cu cursiera dar nu mai mult de 20 km/h si numai daca ai niste roti mai solide. Dar peisajul e foarte frumos vara, mergi printr-o padure foarte deasa. La jumatatea drumului e intrarea la Rezerva de Stat, o cladire mare care se vede de la mare distanta. Mare grija in Movilita si la iesirea din comuna inspre Dridu imediat cum ai trecut podul peste canalul de irigatii: acolo sta mereu un tigan la vreo 30 de ani cu capota ridicata care cere ajutor in limba engleza ("please, help!"). Nu opriti la el ca e foarte periculos. Deasemenea Movilita e o comuna riscanta unde politia e fugarita de tiganii de acolo.

 

17. De la iesirea din Ciochina asfaltul pare bun inspre Borduselu (acum vad pe harta ca asa numeste localitatea care o vad in zare) dar nu am ajuns. Vara asta sigur ajung pana unde se opreste asfaltul bun.

 

19. In Sinesti si Lilieci am trecut de multe ori cand faceam curse Bucuresti-Urziceni si retur. Pot sa zic doar ca sunt doua comune de tigani dar fara sa am probleme deosebite.

 

Mai este un mic drum cu asfalt foarte bun: Urziceni-Barbulesti-Armasesti-Nenisori-Malu Rosu. Mare grija in cea mai blestemata comuna din zona, Barbulesti! Cred ca toata lumea a auzit de satul asta plin de tigani dintre cei mai periculosi. Eu trec zi de zi, nu am mai avut probleme de ceva timp dar nu se stie niciodata. Daca treceti prin el aveti grija la copiii care arunca cu pietre, care se arunca special in fata ta sa ii lovesti, arunca cioburi si sticle cateodata. Treceti cu viteza (40 km/h daca se poate, pt. ca sunt surprinsi placut de vitezisti) dar aveti grija sa nu dati peste vreun puradel sau sa intrati in vreun ins care vireaza brusc fara semnalizeze. O sa aveti mare probleme! Odata trecuti de Barbulesti la intersectia cu fostul han "4+1" virati spre Armasesti. Imediat cum urcati pe stanga la intrare se afla fostul spital Armasesti, o cladire veche, din pacate lasata in paragina, donata de filantropul Iordache Zossima. De asemenea in comuna mai este si liceul agricol ce poarta numele aceluiasi filantrop, o cladire veche dar inca frumoasa. Mai departe se poate ajunge pana in satul Malu Rosu si se poate intoarce chiar prin centrul lui pe un asfalt bun, turnat anul trecut. Nu e nimic de vazut dar e o ruta de luat in calcul pt. "exploratorii" pe bicicleta si chiar de antrenament zilnic.

  • Upvote 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Mai ofer cateva informatii in speranta ca vor folosi candva colegilor biciclisti de pe forum.

 

O ruta foarte buna de antrenament cu asfalt ireprosabil este urmatoarea: Urziceni-Manasia-Alexeni-Brosteni-Sfantu Gheorghe-Balaciu-Crasanii de Sus. In Brosteni sunt foarte multi tigani care casca gura la tot ce misca pe sosea dar sunt relativ civilizati, nu fac probleme. La intrarea in Ion Roata puteti face stanga, treceti calea ferata Urziceni-Slobozia Veche si parcurgeti un drum in linie dreapta de 9,8 km pana la Valea Macrisului cu asfalt perfect turnat prin 2010. In Balaciu faceti dreapta imediat dupa postul de politie, mergeti cam 3,4 km si veti da de o manastire al carui nume nu il cunosc. Dupa alti 2 km treceti peste raul Ialomita si veti intra in Crasanii de Sus un sat mic, foarte, foarte linistit, cu cateva sute de suflete. Asfaltul se termina intr-o catarare de fix 10% lunga de vreo 100 m. Eu fac traseul asta de 3,4 ori pe saptamana pentru peisaj, liniste si mai ales acea catarare (in lipsa de altceva...).

 

Intre Urziceni si Slobozia drumul este foarte bun per ansamblu cu cateva mici exceptii: intre Balaciu si Cazanesti e o portiune de 2-3 km mai putin buna si intre Stejaru-Paltinis-Slobozia sunt portiuni unde e foarte periculos pt. cursieristi daca merg pe marginea drumului pt. ca e denivelat. Plus ca tot drumul e cu o singura banda pe sens si trec foarte multe tiruri cu viteza mare.

 

Mai este o portiune de drum intre Adancata si 1d Urziceni-Ploiesti la intersectia cu drumul spre localitatea Salciile. Este o varianta foarte buna pentru ploiesteni, spre exemplu, daca vor sa fac un traseu de o zi mai lung. Pot sa mearga pe acest drum si de acolo sa aleaga variantele descrise mai sus ca sa o ia spre Bucuresti. Asfaltul este mai mult decat bun pentru cursiere.

 

De la Maia se poate ajunge in Fierbintii de Jos pe un drum absolut superb, foarte bun si se poate ajunge in Fierbintii de Sus la DJ 101 (ca sa o iei spre Bucuresti) pe un mic podulet (nu stiu ce apa trece pe acolo) cu o singura banda asfaltat in vara lui 2012. Era o bucata de 2 km care te impiedica sa treci daca erai pe cursiera si in criza de timp.

 

In judetul Ialomita daca aveti probleme cu bicicletele si vreti sa luati trenul spre Bucuresti, Urziceni, Ploiesti sau Slobozia, cele mai apropiate gari CFR de drumurile asfaltate sunt:

 

Urziceni-Slobozia

- gara CFR Urziceni, o gara unde trebuie sa fiti cu mare bagare de seama si sa aveti grija mare de biciclete

- halta Alexeni, la cativa zeci de metri de sosea

- halta Brosteni care se afla in localitatea Ion Roata, foarte aproape de sosea

- halta Cazanesti, destul de aproape, atentie la tigani

- punctul de oprire Ciochina (am impresia ca e mai departe, nu stiu daca e asfalt de la sosea pana la linia ferata

- halta Andrasesti

- Slobozia

 

Urziceni-Bucuresti

- Urziceni

- halta de miscare Dridu, intrebati oamenii ca nu se ajunge greu si e asfalt pana la linia ferata

- statia Fierbinti desi de la sosea e un drum drept de 3 km foarte, foarte prost. Dar daca aveti mari probleme il puteti parcurge pe jos pana la tren

- halta de miscare Moara Vlasiei

 

Urziceni-Ploiesti Sud

- Urziceni

- halta de miscare Ialomita

- halta CFR Fulga, se afla in comuna Adancata, trenurile opresc chiar in bariera

- halta de miscare Ciorani, e asfalt pana la gara dar din comuna Ciorani ai de parcurs 5-6 km.

 

Cazare in Urziceni veti gasi intotdeauna la Hotel Royal, il gasiti la iesirea din oras spre Slobozia, in asa zisa Valea Plopului. Nu stiu daca e scump sau nu. Daca sunteti in trecere prin Urziceni si va e foame aveti la dispozitie la intrarea in oras dinspre Bucuresti pe dreapta cateva puncte unde se fac celebrii mititei. In centrul vechi al orasului exista o pizzerie Apollo si la iesire spre Ploiesti este un restaurant care face parte tot din complexul Royal.

  • Upvote 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Salut,

 

1. Aveti idee daca au terminat de asfaltat Radulesti - Merii Petchii? In primavara facusera pana la limita de judet...

2. Micsunestii Mari - Grecii de Jos s-a asfaltat?

 

Multumesc!

 

Share this post


Link to post
Share on other sites
On 05.08.2019 at 9:42, catalinm said:

Salut,

 

1. Aveti idee daca au terminat de asfaltat Radulesti - Merii Petchii? In primavara facusera pana la limita de judet...

2. Micsunestii Mari - Grecii de Jos s-a asfaltat?

 

Multumesc!

 

 

Cu regret că am observat postul atît de târziu, răspund la întrebarea 2:

Între podul peste Ialomița și Grecii de Jos nu era asfalt în vara lui 2018.

 

Întrebarea 1 e o curiozitate și pentru mine, Merii Petchii fiind practic izolat de șosele spre nord  - nici legătura spre Gherghița/Balta Doamnei nu e asfaltată, cu excepția podului peste A3.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.